Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Életjelzős lények? Újfajta Raia pakli? Feltámadó Lassan járj?

Az elmúlt két hétben pihenőn volt a Szivárgás, most azonban visszatérünk a HKK hivatalos pletykarovatával, hogy elhintsünk néhány friss infómorzsát az őszi kiegészítő háttérben zajló munkálatairól.

harfori_szentA következő két Zén kiegészítő (a májusi és júliusi minikiegek) lapjai immáron véglegessé váltak, így újfent kitüntetett fókusz híján folytatódott a tesztelés, sokféle különböző paklival. Én ezúttal egy erősen kísérleti jellegű jellegű paklival próbálkoztam, hiszen a Hegymélyi keltető + Raia követője párosítás aligha mondható mindennapinak, a mostani listán azonban több olyan lapot is találtam, ami illeszkedett ehhez az újszerű koncepcióhoz. Ezek többnyire életjelzős lények voltak, melyek a korábban már létező Hegymélyi keltetős vonalat igyekeznek erősíteni, és mivel több fehér is akadt közöttük (kiegészítve olyan létező lapokkal, mint a Zarándok, a Harfori szent vagy a Lomha morf), ezért ez egy elég domináns része volt a paklinak. Ami igazán érdekessé tette a decket, hogy a klasszikus horda-vonal mellett egy kombós vonal is meghúzódott benne. Konkrét lapot egyelőre még nem írnék, de annyit elárulhatok, hogy az alapot egy olyan lény biztosította, amely a gyógyító forrásokat sebzőre változtatta, így kellő asztal és egy Harfori szent mellett akár egy kör alatt “szét lehetett gyógyítani” az ellenfelet.

goblin_pengevirtuozZárásként beszélnék röviden az ellenfeleimről is. Dani Zoli az újabb adag erősítést kapó goblinokat pörgette, melyek nagyon komoly hiánypótló lapokat kapnak majd, így a nagyon erős Tharr követője mellé végre igazán ütős lények is társulhatnak majd. Dév bácsi a jó öreg Lassan járj!-jal játszott (klasszikus, 4 lapos verzióval), amely telis-tele volt új lapokkal (köztük a következő Zén sztárjával, a Móka és kacagással), és Dávid szerint igencsak megvan az esélye annak, hogy feltámad ez a mostanság nem nagyon próbálgatott koncepció. Gice a lassacskán tényleg kiteljesedő behemótos vonalat próbálgatta, kontrollos körítéssel (meg is született a “Megsemmisítő csapásos bármi” kifejezés 🙂 ), és végre némi összefüggés is mutatkozott a nagyseggű lények között, nem csak a legjobb ár-érték arány bizonyul majd döntőnek. Játszottam még Gáspár Tomival, aki Fairlight követős villám deckkel tolta, amely szerintem már most sincs messze attól hogy versenygyőztes-esélyes pakli legyen, de az új lapokkal szerintem erre végképp meglesz az esélye. Illetve ott volt KisFec is, aki hiába tolta épületekkel, a Hegymélyi keltető nem nagyon hatotta meg, így itt igen csúnyán elvéreztem, többek között egy jófajta védekezéses lénynek, illetve egy igen komolynak (és univerzálisnak) tűnő counternek köszönhetően. Végezetül pedig Barti következett Leah követős hordával, amely (és egyben sok más pakli) többek között egy igen komoly permanens erőforrásra számíthat majd.

Jövő héten újból jelentkezünk, addig is jó szemezgetést a fenti infókból!

Csető Zsolt

11 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. @ Nika: A páratlan hónapokban, a behós versenyeken. (azaz kéthavonta.) Most a pároson fog, 23.-án.

 2. @TL: tudom,hogy májusban fog,mert oda van írva 🙂 Csak a pontos időpont érdekel,h hányadikán várható 😉

 3. Zsolt, ha látod ezt az üzenetet, akkor azt szeretném kérdezni, hogy megkaptad-e a laplistát, és ha igen akkor hogy állsz vele.Már nagyon érdekel a pakli. 🙂

 4. Köszönjük az infót. Érdekesen hangzik a keltetős Raia deck
  A következő Zénekben Rhatt kap egy kis erősítést, vagy marad továbbra is a leggyengébb szín?

 5. @Benedek: Nem kell mindenhova odaírni,hogy megkapta-e a laplistát 🙂 Írj neki fb-on,ott észreveszed,hogy “látta-e” 🙂

 6. Rhatt szignifikansan erosodni fog, nem feltetlenul Zenben, de a nagykiegben mindenkepp. Kimondottan igyekszunk sok jo lapot kesziteni Rhattba.

 7. Mondjuk a kövi Zén + Rhatt kombóról nekem azért eszembe jut valami… 😉
  De amúgy ja, igen komoly Rhatt erősítésre lehet számítani, minden fronton.

 8. KALÓZ PAKLIRÓL SZIVÁROGTASSATOK MÁR, SZÁRAZFÖLDI PATKÁNYOK, KÜLÖNBEN ÁTHÚZATOM A HAJÓFENÉK ALATT AZ EGÉSZ BLOGSZERKESZTŐ GÁRDÁT! 😛

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.