Újabb májusi őrület a Pitypangban

Ezúttal is vendégeskedett a HKK a Pitypang Utcai Általános Iskola májusi rendezvényén.

A HKK és a Pitypang Utcai Általános Iskola együttműködése éppen egy évvel ezelőtt vette kezdetét: azóta elindult a HKK Szakkör az ötödikes és hatodikos napközisek számára (amely szerencsére azóta is működik), az idei Pitypang Majálisra pedig már régi ismerősként térhettünk vissza – az iskolában szaladgáló gyerkőcök már a hét közepi szakkör előtt is izgatottan kérdezgették, lesz-e újból HKK az iskola tavaszi rendezvényén.

Ezúttal is vendégül látott tehát bennünket a suli (na meg a jó öreg német terem), ahova most is számolatlanul zúdultak a kíváncsi alsósok és felsősök, akiket egyszerű, Junior lapokból összeállított paklikkal igyekeztünk megtanítani a HKK-ra. A szakkörösök persze már komoly előnyből indultak, így ők külön asztalon küzdhettek egymással a már meglévő deckjeikkel, hiszen szerettük volna minél több új gyereknek bemutatni a játékot.

DSC00811

Látásból sokan ismerték már a HKK-t, a többség azonban most forgatott életében először 20 oldalú kockát – szerencsére ez sem akadályozta őket abban, hogy alig pár perc elteltével már önállóan indítsák az akciókat a lényekkel és a varázslatokkal. A HKK idei népszerűségét jól mutatja, hogy a gyerekek jellemzően nem csak a részvételért kapható zsetonok miatt tévedtek rendre a terem környékére, hiszen voltak olyanok is, akik egy-két órán át figyelemmel kísérték a többiek meccseit (meg persze játszottak is), fittyet hányva a számtalan egyéb programra.

Elmondhatjuk tehát, hogy az idei Pitypang Majális is egy sikeres történet volt HKK-s szempontból, melynek egészen biztosan lesz majd további folytatása. Sőt: ezen a héten egy újabb hasonló rendezvényen lesz lehetőségünk bemutatni a játékot egy másik iskolában, de erről majd később – addig is nézzétek meg a múlt szombaton készült képekből összeállított galériánkat. Ezúton is köszönjük a támogatást a Pitypang suli, a Beholder és a Ti részetekről, igazi összefogás eredménye volt ez!

Csető Zsolt

7 thoughts on “Újabb májusi őrület a Pitypangban

  1. A “baltás gyilkos” és a “elektrosokkolt Hókúszpók ” képek nagyon kemények lettek:)

  2. Gratu nektek megint!!
    Dávid kvintesszenciáját inkább a papírtrombitás satyis kép fejezi ki szerintem:)))
    A balta inkább viccesen áll a kezében..

  3. Sziasztok
    Gratulálok! Én is tanítottam a gyerekeket az iskolában, ha minden jól megy júniusban lesz is egy iskolák közötti összecsapás. Mi a kezdőcsomag lapjaival játszunk.

  4. Ismét jól éreztük magunkat, na meg a végére jól el is fáradtunk. Most pénteken folytatjuk iskolás kalandunkat, ezúttal a Keleti Károly Gazdasági Középiskolába látogatunk el. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.