Tíz év – Naso-thin nagyúr

Újabb egykoron népszerű kártya érkezett kerek évfordulóhoz.

Az újabb játékosok könnyen lehet, hogy még nem is találkoztak eddig a Naso-thin nagyúrral, pedig az éppen tíz éve, a Buja dzsungel Zén kiegészítőben megjelent szörny az a lap, mely a legkomolyabb karriert futotta be a moa-népség tagjai közül. Éppen ezért mindenképpen megérdemel egy rövidke megemlékezést.

nasothin_nagyurA Naso-thin nagyúr a megjelenését követő években a játék egyik legjobb lapja volt, amely számtalan különféle pakliban felbukkant az évek során. Bár látszólag mindkét játékos ugyanolyan rosszul jár vele (sőt, elsőként ellenfelünk fog újból manát kapni utána), valójában óriási tempóelőnybe lehetett vele kerülni a megfelelő pakliban, hiszen a második-harmadik körös VP-től való elzárás akkoriban rendkívül sokat számított, és amíg az ellenfél nem volt erre előzetesen berendezkedve, addig mi nyilvánvalóan igen. Ha más nem, leraktunk három ilyen a második-harmadik-negyedik körben, majd agyonvertük velük az ellenfelet.

A moában rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy még külön pakli is épült rá. Ezt a Lépéselőnyös hordát Baross Feri fejlesztette ki, aki olyan lapokat használt a Naso-thin nagyúr mellé, mint a Megfelelő alkalom, a Metamorfózis vagy a Morgan pálcája, melyekkel meg lehetett oldani, hogy csak az ellenfél bukja a manáját, levéve az időleges hatás jelzőt az ellenfél körében, vagy éppen eltüntetve magát a képességet. Ez olyan akkori spoilerekkel kiegészítve, mint az Óriás denevér, a Megfelelő alkalom vagy a Gruangdag amulettje egy sikert-sikerrel halmozó decket eredményezett. A Naso-thin persze máshol is felbukkant: a legtöbbször a Lassan járj!-as nekronhordában találkozhattunk vele.

Az elmúlt években már egyre kevesebbszer jutott szerephez a moa nagyúr: a Hegymélyi keltetős, Lassan járj!-as paklik néha ugyan még bevetették, az elmúlt években azonban már jöttek komolyabb lapok az ellenfél lassítására, így egyre inkább megkérdőjelezhetővé vált létjogosultsága. Manapság egy tipikusan periférián lévő lap, amely bizonyos esetekben, korlátozott formátumokon még okozhat meglepetést, hamarosan azonban esélyes, hogy végleg eltűnik majd az aktívan használt lapok táborából.

Csető Zsolt

5 thoughts on “Tíz év – Naso-thin nagyúr

  1. Fel lehetne újítani, mondjuk megtanulhatna KF-elni, mint a moák többsége, hogy beleülhessen egy jó homokfutóba, esetleg kaphatna valami bónuszt, ha az ellenfél kezdett.

  2. Szerintem nem kell újítani. Én pár éve a Lassan járj!-as kragoruba nagyon szívesen betettem. Egyszer úgy nyertem vele,hogy ellenfelem kezdett,lőtte a követőmet. 1 Vp-ből lejött egy Naso és húztam egy F bölcsit is :)))

  3. Semlegesítést neki és a nekront 1manáért lehessen helyettesíteni……de nem ősmágiás, így balanced……. 😛

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.