Tíz év – Akmal

Avagy a manatermelés sosem ér véget.

Az ember azt gondolná, hogy a HKK-ban az erőforrások értéktelenednek el a legegyszerűbben, hiszen ezeknél a lapoknál – gondolva például egy manatermelésre – már 1-1 VP különbség tökéletesen indokolni tudja a váltást az egyértelmű funkciók következtében. Kivételek azonban mindig vannak, mint például a jó öreg Akmal, aki immáron 10 éve, hogy gond nélkül tartja magát a versenylapok palettáján. Róla értekezünk rovatunk legújabb kiadásában.

akmalHa Akmal annyit tudna mindössze, hogy 2 VP-ért ad nekünk 4 VP-t, akkor már réges-rég kikopott volna, hiszen a Sötét mágiával összehasonlítva ez már-már nevetségesen hat. A varkaudar képességét azonban annak “kivitelezése” teszi különlegessé, a -1 ÉP-s jelzőkért járó varázspontok ugyanis számtalan különböző módon kihasználhatóak. Leginkább izomjelzőkkel.

Ez utóbbinak köszönhető, hogy Akmal a mai napig játszható lap, hiszen izmokkal kombózva drasztikusan megnő az ereje, mivel ilyenkor nem csak hogy több manát sajtolhatunk ki belőle, de még ütni is tudunk (még több VP), végül pedig kinyírhatjuk, bezsákolva az izmokért járó extra lapokat. Az első években olyan lapokkal kombózták, mint Az őrület dala (régi) vagy a Sziturena, de végtelen kombót is hamar találtak rá a Specializáció + Akmal + Grimor együttállással.

A varkaudarban rejlő kombópotenciál az elmúlt években sem csillapodott, hiszen olyan “találatok” érkeztek rá, mint a Sötét kastplom + Akmal vagy a Specializáció + Harcostárs + Akmal. A legnagyobb karriert azonban a szebb időket is megélt Nil herceg dalnoka háttértáncosaként futotta be, ahol a legkülönfélébb (leginkább fehér és zöld) nóták eléneklésébe segített be. A jövő is tartogat ráadásul számára szép lehetőségeket: a hamarosan debütáló A hét törzs főnöke mellett akár natúr VP termelésként is bátran számíthatunk majd rá (4 VP az 1 VP-ért cserébe unikumnak számít), az első körben beindítva mondjuk egy Varázslónős hokit, ráadásul “egzotikus” altípusú lapként az alternatív győzelemhez is közelebb vihet bennünket.

Szerintetek meddig marad még bent a versenypaklik körforgásában Akmal? Nektek melyik a kedvenc kombótok vele?

Csető Zsolt

Hírdetés

4 thoughts on “Tíz év – Akmal

  1. Egyértelműen a Specializáció + Akmal + Grimor. Anno fiatal kezdőként az egyetlen “versenyerős” dekkem az erre a dekkre épülő pakli volt 🙂 Még úgy 2005ben talán 🙂

  2. Krám, Akmal, Gakk, Sziturena, Gépezet, az is jó pakli volt annak idején. De ez a 7 törzsfős verzió, hmm, már most az új kedvencemnek tűnik 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.