Újra nyeregben a tárgy pakli

Kecskeméthy Zsolt nyerte az Excelsior Új nemzedék versenyét Ősi rúnás tárgy paklival.

Az Excelsior legutóbbi versenyén a Világégés kiegészítőtől kezdve lehetett lapokat használni (Új nemzedék). Ez alól kivételek voltak a szabálylapok és a követők.

Szabálylap (9)

 • 4 Zarknod bilincse
 • 2 Lépéselőny
 • 2 Ősi rúna
 • 1 Sokszínűség

Követő (4)

 • 1 Arochos
 • 1 Antimágikus rakshallion
 • 1 Átkozott követő
 • 1 Edralian

Egyéb (2)

 • 1 Lépéselőny + Chara-din követője
 • 1 Villámháború + Chara-din követője

IMG_2058

Ezúttal 15 játékos szállt harcba a dicsőségért és a mese(és) kincsekért (valamint a maláj lá… ja, azokért nem :P).  A mezőnyben a szabálylapok használta volt túlsúlyban (11-en használtak valamilyen szabálylapot) így nem csoda, hogy végül Kecskeméthy Zsolt egy Ősi rúnával felálló paklival ért oda az első helyre. Ennél meglepőbb, hogy a szabálylap mögött egy mondhatni tipikus tárgy deck bújt meg. Zsolt egyre többet próbálkozik ezzel a koncpecióval, és látható, hogy ha sok energiát fektetünk egy koncepcióba, és a szerencse is mellénk áll, akkor bármi megtörténhet a mai HKK-ban. A dobogó többi fokán is különböző koncepciókat találunk: a második Kalugyer Roland lett Zarknod bilincsével felálló lényes kontrollal, míg a harmadik helyet szerénytelen személyem egy Lépéselőnyös Chara-din hordával szerezte meg.

A végeredmény

I. Kecskeméthy Zsolt (paklilista)

Tárgy pakli Ősi rúnával

II. Kalugyer Roland (paklilista)

Kontroll pakli Zarknod bilincsével

III. Juhász Ferenc (paklilista)

Fattyas pakli Lépéselőnnyel és Chara-din követőjével

Mint látható, a Bilincs volt a legnépszerűbb szabálylap, és mégis, a legjobb 7-be meglepő módon csak egy verekedte be magát, igaz az a 2. helyig is eljutott.

Két hét múlva sima hagyományos pörgőssel várunk Titeket. FONTOS: ez most kvalifikációs verseny lesz, és ebből kifolyólag a nevezők száma is emelkedni fog (már most 15 körül van a jelentkezők száma), és mivel végesek a helyeink, így kérném, aki komolyan gondolkodik a versenyen való részvételben, az minél hamarabb jelezze részvételét, nehogy kimaradjon a buliból.

Juhász Ferenc

 

Hírdetés

4 thoughts on “Újra nyeregben a tárgy pakli

 1. Ezúton is elnézést kérnék mert volt egy számomra előnyös döntés a versenyen ami Jánossal és Zsoltival értekezve hibás volt. Adott eset:2 repülő fatty esetén én (és még néhányan) úgy gondoltam ha nincs lap a kezembe 2 lapot húzok a kör végén. Valószínűleg komoly hatása nem volt a meccsekre mert ostoba hordával toltam,de azért sorry srácok!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.