Friss hús a piacon

 A mai Beholder találkozón lehetett először nyerni a Mágusok Alkonyás ultraritka kollekció második adagjából. Vegyük picit jobban szemügyre, hogy mikért küzdünk majd az elkövetkező hónapokban!

 Elöljáróban annyit azért megjegyeznék, hogy bár több helyről hallottam kisebb morgolódást a jelenlegi lebonyolítás miatt, ez szerintem teljesen alaptalan. Ugyanannyi versenygyőzelemre volt szükség az ultra eléréséhez, mint eddig, azonban a pörgős formátum miatt egy mini verseny akár egy óra alatt is könnyedén lemehetett, míg hagyományos formában 2-2,5 óránál gyorsabban nem igen lehet „megúszni a dolgot”. Az 50+-os elindult verseny és a 20 fölött kiosztott ultra azt hiszem önmagáért beszél. Az, hogy a választás nem mindig a teljes poolból történhetett, az mindig is így volt ezeknél a találkozós versenyeknél. Ennek lehet nem örülni, de azért néhány száz forintért, vagy akár egy ezresért olyan nagyon rosszul senki se járhatott. A rövid intermezzo után rá is térek a cikk eredeti témájára!

 Az első delikvens Zu’lit parazitája, ami túlzottan nem bonyolult, de nyerésnek azért nem utolsó. Maga a kártya zulit_parazitaegy lassabb metában egészen szépen teheti a dolgát. Nyilván akkor optimális a helyzet, ha ellenfelünk előkészítő fázisa előtt kereken 11 ÉP-be sebezzük le, így a parazitából kapott sárkányunk a következő körünkben már be is fejezheti a dolgot. Bár ez jól hangzik, de tartok tőle, hogy kissé lassúcska lesz még akkor is, ha a környezet lassabbnak is bizonyulna. A lassulás azért teljes mértékben nem igaz, mert egy gyűjtőgentől lényegében kikaphatsz az első 2-3 körben, valamint Várnai Peti csapdái is szó nélkül lenyomnak már az első körben, vagy éppen a találkozó új őrülete, a fájdalom szépségés egyből „szétlőlek” pakli se húzza sokáig a dolgokat. A sok zsz-es lap/költség miatt szintén nagy hátránya a dolognak, hogy ezeknek simán beszállhat a parazita. Az esetek jelentős részében elfogadom, ha 2ZSZ-ből és 1 lapból az ellenfelem kirak egy Zu’lit sárkányát, miközben én is kapok egy ZSZ-t. Az, hogy a Zu’lit sanyi egy nehezen beszerezhető darab, az tovább növeli a keserűséget a szánkban. Sajnos a kis parazita tűnik a leggyengébbnek a 4 újdonság közül, de remélem azért egy börtönben vagy bilincsben próbálkoznak majd vele a játékosok, és rácáfolnak a szavaimra. Azért Lépéselőny mellett az első kör parazita, lekapcsolom dolognak annyira azért nem örülnék…

 Második játékosunk az Italkeverés majdnem szakértelemként működő bűbáj. Tudom, hogy az egyszerűsítés szellemében lettek kivezetve a szakértelmek, de azt hiszem nem pont ettől lesz könnyebben emészthető a játék egésze. Született egy döntés, ami azért bőven a feldolgozható traumák közé tartozik, így ezen ne is rugózzunk sokáig.italkeveres Illetve van egy olyan hozománya a dolognak, hogy az Italkeverést nem fogja a Techiánaflux, ami azért a játék leggyakrabban használt lapjai közé tartozik, így akarva-akaratlanul egy hangyányit erősebb is a lap, mintha a szerepjátékos szempontokat szem előtt tartva szakértelemként jelent volna meg. Maga a papír nekem nagyon tetszik. Egészen jó opciókkal kecsegtetnek az italok vállalható befektetésért cserébe, ami miatt több különböző koncepcióban is felütheti a fejét. Az első körös csonttermelés egy tárgy paklinak, a variálhatósága egy kontrollnak, vagy éppen az első körös 4VP egy bármilyen pörgős decknek (azt hiszem most járt le a pokol szem ideje) olyan dolgok, ami miatt az egyik legjobb ultrája lehet a Mágusok Alkonyának. Amennyiben játszunk kereshető lappal (tehát Kurtzzal), akkor még a topdeck fázisban sem siránkozunk miatta, hiszen A hatalom kék itala miatt egyből kapunk egy másik lapot, illetve szerencsénkhez mérten továbbiakkal gazdagodhatunk (nem beszélve a bevitt extra sebzések és begyűjtött bónusz gyógyulásról). Mindenképpen érdemes próbálgatni a lapot, nem fog csalódást okozni.

 A hardcore kontroll játékosok már fél éve csorgatják a nyálukat az Achát gólemre, be kell vallanom nem is achat_golemalaptalanul. Egy lénytől ma már elvárjuk, hogy ne csupán ütni tudjon, hanem más felhasználhatósága is legyen. A lap semlegesítés egy 6/6os test mellé nem elhanyagolható. A reagálhatatlanság támadó counterként kijátszva borzasztó nagy fegyverténynek minősül, arról nem is beszélve, hogy a béklyós pakliknak végre egy olyan reális ellenfele is lesz, ami sokféle helyzetben felhasználható. A papír szúnyog kompatibilis, de ha úgy van, akkor azért tudunk semlegesíteni 2-ért lapot. Szerencsére semmilyen reális trükkel nem fog tudni ingyen kijönni, ami dicséretes. Bár a kontroll lények avulnak el a leggyorsabban, azért gólem barátunkat nem egy nyaras fecskének jósolom. Mindenki vigyázzon magára, spoiler veszély!

 Utoljára hagytam a leginkább metaformáló kártyát, A hét törzs főnökét. A kártya végtelenül egyszerű dolgot tud, amivel számtalan etnikum követő rendelkezik, azonban ez mindegyik etnikumra tudja egyszerre. Sokan csak legyintenek rá, mondván, hogy simán beforgatom a követőt és ezzel tönkre is tettem a tempóját az ellenfelem paklijának. A kártya valóban képes arra, hogy a kicsit tempótlan, de jó képességű lényekből igazán erős kártyákat csináljon. Ekkorhet_torzs_fonoke valóban könnyen a meccsünkbe kerülhet egy jól időzített követőforgatás. De most inkább vizsgáljuk meg azt a helyzetet, amikor a nap, mint nap bizonyító csúcskategóriás lapokból csinál még jobbat. Manifez 1-ért? Szirén gésa, Drakolder negátor, Zseni teki 2-ért? Fürge manó 1-ért? Lidércszellem 1-ért? A lehetőségek rendkívül szerteágazóak, így ahogyan a Villámháborúnál, úgy ennél a narancssárga papírnál sem biztos, hogy az első versenyen rögtön tombolni fog, de hosszú távra komoly jövőt jósolok neki. Amíg lesznek a játékban min. 2-ért spoiler altípusos lények, addig A hét törzs főnökével mindig számolni kell majd! A side képességével csak szökő évente fogunk nyerni, így az inkább csak hkk anekdotákat fog generálni, mintsem komoly versenygyőzelmeket szállítani.

 Mindenképp érdemes lesz versengeni ezekért a lapokért az elkövetkező hónapokban! Nektek melyik ultra a személyes kedvencetek? Írjátok meg kommentben, valamint azt is, hogy miért pont ő az!

Dávid Máté

Hírdetés

19 thoughts on “Friss hús a piacon

 1. Hét törzs főnöke: “Sokan csak legyintenek rá, mondván, hogy simán beforgatom a követőt és ezzel tönkre is tettem a tempóját az ellenfelem paklijának” – aham, mondjuk Legfőbb követő mellett ez nem egy életbiztosítás, főleg, ha van mellette egy másik UR-követő is… 😉

 2. A követő milyen áron ment a talin? Hosszú távon Molluszkos ármagasságot jósolok neki.

 3. Szerintem túl van értékelve a hét törzs főnöke. Jól hangzik, hogy manifezzel, fürgével 1-ért counterel az ember, vagy gésával, negátorral kettőért, viszont ugrik az ősmágia. Jelenleg nem a leggyakoribb koncepciók a drágítós paklik, de ahogy az utolsó szivárgásban is olvashattuk, hogy fognak kapni a drágítós paklik is erősítést a jövőben. De az is lehet, hogy a hét törzs főnöke miatt már a közeljövőben is többen megpróbálkoznak a drágítós koncepciókkal.
  Másik nem elhanyagolható tény, hogy az achát gólemmel a gólemek is kaptak egy nem kis spoilert, így a gólemekben is többen láthatnak lehetőségeket.
  És a harmadik dolog, ami miatt szerintem nem lesz a legnépszerűbb narancs lap, az az hogy a tűzijáték megjelenésével a versenyasztalokra került az antiraksis tűz pakli, és ahogy a tegnapi versenyen is látszott, elég sok mindenkinek megmozgatta a fantáziáját. és ötért egy manifezt kirakni már nem is olyan jó biznisz.
  Nem azt mondom, hogy rossz lap, sőt biztos lesz olyan, aki versenyt fog vele nyerni, de ha a jövőben a drágítós koncepciók kapnak tápot, akkor nem sokáig lesz népszerű narancs lap.

 4. Szerintem is túl van lihegve a 7 törzs. Persze én is fogok próbálkozni vele,érdekel mit teljesít élesben. Nekem a gólem a kedvencem,sok pakliba betenném és sok pakli ellen beside-olnám(kontroll,drágítás,zarknod).

  “(azt hiszem most járt le a pokol szem ideje)”-nem gondolnám,hogy a pokol szeme helyett betenném az Italkeverést,ha első körben akarok manát termelni

 5. A hét törzs főnöke nagyon meghatározó lap lesz. Rengeteg a potenciál a lapban. Az Achát gólem a trinigan új sztárja, nagyon beteg lény. Ha más nem arra mindenképp jó h ne a konzervátort vegyék ki a csatamezőmből 🙂 Az italkeverés szerintem korrekt lap, bár én a dobás helyett valami más plusz költséget találtam volna ki neki. Az első kör négy mana valóban nem rossz (a zanszilánknak bedobod önmagát), de a többi képessége is korrekt. A parazita nem az igazi. Nem tudom hova lesz jó. Talán ha egyszer feléled a boszorkánykirály lesz mire rakni az Asylux átkát…

 6. Nekem eredetileg a parazita tetszett. Aztán észrevettem, hogy lehet áldozni… 😦

 7. @Tl’urlang Lord: Jah, de a sárkányt akkor is megkapod.

  illetve a hét törzs főnöké működik 7 különböző altípusúnak megnevezett morffal?

 8. Az Achát gólem illusztrációján a kezében lévő tárgyat elnézve tökéletes színesítő szöveg lenne rá, hogy “There are no brakes on the rape train”.

 9. cearso:nem,mikor megjelent,rögtön a szajonnt kérdeztem,hogy 2 altípus-e,de olyan válasz jött,hogy nem,csak eldöntheted minek számítson. Kár érte. Kiváló moleszteráló válhatott volna belőle.

 10. ha eldöntheted minek választod akkor a 7 KÜLÖNBÖZŐ altípusú MORF különböző altípusú és működik rájuk….

 11. Amúgy a véleményem az UR-ekről:

  Hét törzs: sztem is kicsit túl van értékelve. A Változó környezethez hasonlítanám… eleinte sokan kifogják próbálgatni, de szerintem hamar az lesz, mint a dal deckel volt… játszik vele egy vagy két ember azt kész.

  Achát gólem: személyes kedvenc a Kozmikus kapcsolat mellett az utóbbi év UR-eiből. A legerősebbnek tartom ebből az etapból. Valószínűleg egy ideig bent marad a metában.. Sokszínbe biztos.

  Italkeverés: mezőbe mindenképpen jó… illetve minden pörgős, good stuff deckbe, amibe Kurtz/szekerce van. Tárgyakhoz is kilehet próbálni, de azért nagyon nagy jövőt nem látok a lapban… de lehet tévedek.:)

  Zu’lit parazitája: ellehet dobni Fürge manónak és Batkamanónak….

  ui.: keresem a tokeneket az utóbbi két UR-hez.:P

 12. Zu’lit parazitája: Röviden, tömören: kuka. A bilincs szerű lassú paklikba lényegtelen a körönkénti 5 sebzés, és még oda is nagyon lassú.

  Italkeverés: Jópofa UR, kb. A különlegesség erejéhez tudnám hasonlítani, attól talán egy fokkal gyengébb, de látok benne fantáziát.

  A hét törzs főnöke: Egyáltalán nincs túllihegve, ez lesz az új dalpakli, csak erősebb annál. Maga a követő amúgy tetszik és balanszos is szerintem, de a rá épülő kombók közül lehet, hogy majd 1-2 megérik a nerfre.

  Achát gólem: Szerintem ez az a HKK lap, aminek a pontértéke túlmutat az eddig ismert 10-es skálán, másképp megfogalmazva: bróken. Alapból oké lenne, de a reagálhatatlanság az szerintem már túl sok. Képzeljétek el ezt egy Sötét mágia után… Nyilván nem fog minden pakliba beférni, ahova viszont igen, az ellen nem szeretnék játszani.

  Szóval összességében meg vagyok elégedve az új UR-ekkel, de az előző 4-esből mindegyik elég komoly volt, most meg kaptunk egy parazitát….

 13. Azért a parazitában is látok lehetőségeket. Egy elzárásos, cselvetlek, képzelt hálós pakliba bele fog férni. Sőt akár bármilyen drágítós pakliba. Biztos lehet majd neki is helyet találni. Persze az Ma leggyengébb UR-je, de biztos fogunk találkozni vele 1-2 pakliban.

 14. Az italkeverést nagyon lebecsülitek.Sok pakliba lesz jo es szinte semmi ellen nem lesz blank. Az ilyen lapokat azert nemrosszak…

 15. Nekem is ez a véleményem.A keverés lesz ebből a szetből a kék UR, Sokáig lesajnálják aztán majd berobban.
  A lila über soiler(nem kellett volna így kiadni sztem).
  A követő ok,de túl van lihegve.
  A feka meg sajnos nem elég jó egyértelműen ő a leggyengébb láncszem a 8as brigádból.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.