Próbabontás a Zénes frissen bontottra (1. rész)

Virtuális bontogatás a szombati Beholderes versenyre való felkészülés jegyében.

Bubu tegnapi igen részletes elemzése után ma megejtjük a szokásos próbabontásunkat, mellyel a szombati Zénes frissen bontott versenyre készülünk, ahol 15 különböző Zén kiegészítőből kell legalább 35 lapos, színkorlát nélküli paklit építeni. A bontásban szokás szerint a random.org volt segítségünkre – lássuk, mit dobott a gép.

1. Ősi lelkek
Barakis, Izzó lemezpáncél, Szőke Martin, Tou Szang

2. A végítélet lovasai
A Bika ideje, A káosz örvénylő lovasa, Motyogó ősvégzet, Zafír entitás

3. Goblin invázió
Félelmetes lovas, Goblin kulacs, Goblin szurkáló, Goblin védőmágus

4. A mélység lakói
Hegymélyi drakón, Jövőlátó, X 1, a xenomorf, Xenó féreg

5. Beloran kísérletei
A türelem rózsája, Fetus, a haragos, Hendiala közbelép, Manaszövő

6. Elfeledett legendák
Magiszter, Manapoid főfelügyelő, Öreg vazallus, Oxata

7. Szívtelen zsoldosok
Az együgyű, Eleven épület, Neuroblaszt, Vishera, a lélektolvaj

8. Az Ősök csarnoka
A mágus ujja, Gümőfejű Ottó, Rothadó borzalom, Tárogató

9. Fenyőünnep
Fenyőőr manó, Karácsony, Nikolausz, Trinigan karácsonya

10. Alanori dalverseny
A bölcsesség dala, A vér dala, Az erdő dala, Az őrület dala

11. Urgod kamrája
Pondi, az őmásus, Riannandi, Urgod haragja, Veszedelmes kincs

12. Korok hajnala
A megváltás ideje, Malekish, Tigroszlán, Víziótorony

13. Őselemi káosz
Jégszív, Szerencsesárkány, Túltöltődés, Zu’lit

14. Enkala mauzóleuma
Aranygólem, Enkala szolgája, Goblin katapultőr, Transzformálás

15. Bomtar sírja
A csata megfordítása, Bomtar rendje, Bomtar vétója, Sírásó

egyugyuAmit a bontást követően elsőként ki kell szelektálnunk, azok a követők, illetve az esetleges tiltott lapok. Utóbbiak közül szerencsére csak egy jutott (igaz, az pont egy követő), a Nikolausz, így túl sok opciót nem veszítettünk, és rajta kívül is csak egy fennmaradó narancs lapunk van Az együgyű személyében. Lássuk, mit nyerünk, illetve veszítünk a használatával: a legtöbb pakli ellen +1 lap és +2 ÉP lesz a jutalmunk, cserébe viszont folyamatosan mutatnunk kell a kezünket, és korai háló is lassít bennünket (ez utóbbi annyira nem nagy hátrány azért). Itt nyilvánvalóan arról kell döntenünk, hogy az információ és a lapelőny egyensúlyban áll-e a saját értékrendünk szerint. Hagyományos környezetben persze kevésbé jön ki ez a hátrány, hiszen tudunk rá építeni, itt azonban szerintem rengeteget számít (főleg profi kategóriában), hogy az ellenfél láthatja a lapjainkat, hiszen így mindig optimális döntést hozhat, ami hosszú távon sokkal nagyobb előnyt jelenthet, mint egy lap. Emellett két másik narancs lap, a Korlátozás és az Átkozott követő ellen is rosszabbak vagyunk Az együgyűvel, mint nélküle, így én követő nélkül vágnék neki a versenynek, ha ezzel a döntési szituációval szembesülnék.

A fennmaradó lapokat szokás szerint három kategóriába soroltam. A “maradhat” az, amit egyértelműen használnunk kell, a “kérdőjeles” az, melyekről a fennmaradó hely és a többi lap tükrében kell döntenünk, a “kimarad” pedig értelemszerűen azon kártyák esetében lehet konklúzió, melyeket nem éri meg bevetni.

barakisBarakis: 1-ért 3/3-as passzív lény, ami nem tud semmit? Annyira azért nem gyenge és esetleges ez a Zénes környezet, hogy ilyenekre kelljen pazarolnunk az értékes helyeket… Kimarad.

Izzó lemezpáncél: Na, ez már egy jóval ízletesebb darab, hiszen egyetlen zanszilánkért megoldja a formátumon bevethető lények túlnyomó többségét, és még az életjelző sem akadály számára, ráadásul akár még kivégzésnek is bizonyulhat. Igazi spoiler. Maradhat.

Szőke Martin: Nincs különösebben sok kalandozó a rendelkezésre álló lapok között, így bár a mi lényeink közül keveset fog tápolni, ennél sokkal fontosabb, hogy igen nagy eséllyel szívatja majd az ellenfelet. 3 VP nem kevés (és még egy nekront is rá kell dobnunk), a játék elején azonban nagyon könnyen elronthatja az ellenfél tempóját, a -1/-1 pedig rengeteget jelenthet harcban, főleg úgy, hogy ő maga 3/5-ös. A legrosszabb eset az, amikor 2-ért rögtön leszedik (olcsóbban csak A Bika ideje oldja meg), ami ezekért az előnyökért cserébe minimális kockázat csupán. Maradhat.

Tou Szang: Rendkívüli módon hasonlít az előző delikvenshez. Az áruk megegyezik, ráadásul a drágítás tekintetében sincs nagy különbség közöttük – általánosságban az ellenfél lapjainak túlnyomó többségét 1 VP-vel fogják drágítani mindketten. Ami miatt én kissé szkeptikusabb vagyok Tou Szang esetében, hogy Szőke Martinnak sokkal jobb a másik képessége (Tou Szang mindössze 4 lapunkat tudja olcsóbbítani a jelenlegi bontásunkból), és lényként is erősebb – hiába az élet, a 3/3 legfeljebb védekezni lesz jó az esetek többségében. Kérdőjeles.

bikaidejeA Bika ideje: Avagy A Lap, Amit Mindenki Bontani Szeretne, hiszen a formátum jolly jokeréről beszélünk, ami ingyen megcounterel vagy leszed bármit, ráadásul megakadályozni is nehezebb. Lapelőnyt nem csinál, ám ha van egy ilyen nálunk, egy kicsit nyugodtabban várhatjuk az ellenfél cselekvéseit. Maradhat.

A káosz örvénylő lovasa: A második körben igen csúnya dolog odacsapni vele, de felmerül a kérdés: mi van, ha csak a negyedik-ötödik körben, vagy még később húzzuk fel? Ekkor már a 2 VP sem olyan nagy ár, és átütni is nehezebb lesz vele, így hiába az anti-mágia és a forrásimmunitás, egy 3/3-as lény esetleges képességgel nem biztos, hogy megér 3 VP-t. Kérdőjeles.

Motyogó ősvégzet: Na, ez egy meglehetősen érdekes lap, ilyen-olyan módon ugyanis mindenkinek kerülnek majd lapok a Semmijébe, 10-15 lap mellett kirakva pedig akár le is deckelődhet miatta az ellenfél, ami egyfajta kivégzésnek is bizonyulhat. A játék elején azonban még semmire se jó, és a kötelék aktiválásához sem bontottunk lapot, így összességében úgy érzem, le kell róla mondanunk. Kimarad.

zafir_entitasZafír entitás: A direkt lövésekkel és leszedésekkel szemben nincs túl nagy védelme, így is kellemes ölőlénynek bizonyulhat azonban a Zafír entitás, mely az őrposztban kemény legény, és láthatatlansága is jól jöhet, ha kevésben él az ellenfél. Ami miatt van benne fantázia, az az, hogy (mivel nem játszunk követővel) akár 1 VP-ért is kijöhet: a játék elején ez bőven megér egy lapdobást, ha rögtön le tud ütni valamit, később pedig általában már könnyedén tudunk neki forgatni, ha számít a 2 VP. Kérdőjeles.

Félelmetes lovas: 1 VP-ért elég korrekt kis repülő lény, mégsem fogjuk mindig feltolni, hiszen 1 VP-ért megoldogatni az ellenfél lényeit még jobb üzlet. A “megoldás” csak idézőjeles persze, az asztalról ugyanis nem takarítja el a delikvenst, arra azonban pont elég a tartalékba küldés és a képességek elvétele, hogy kontrollálni tudjuk az asztalt. Akár a saját blokkoló lényünket is kimenekíthetjük vele a halál torkából, ami még sokrétűbbé teszi a lapot. Maradhat.

Goblin kulacs: A csontért kirakható tárgyaknak igen hasznos dolgot kell tudniuk ahhoz, hogy megérje őket bevetni, hiszen még ezeken a “normál” frissen bontott versenyekhez viszonyítva lassabbnak ígérkező meccseken sem fér bele, hogy kijátszhatatlan kártyákat szorongatunk a kezünkben. A Goblin kulacs ebben a környezetben nem tűnik a világ bizniszének, hiszen 1-2 manán és csonton túl semmi pluszt nem termel, és lapelőnybe se tudunk kerülni vele, így néhány kivételes első-második körös együttállást leszámítva ritkán fog jól jönni. Kimarad.

Goblin szurkáló: Nehéz eset. A Goblin kulacs mellé nyilván nem lenne rossz, de azért nem árt, ha önmagukban is jók a lapjaink. A játék elején kifejezetten hasznos, hiszen általában el tudjuk rontani vele az ellenfél tempóját – vagy azzal, hogy elbukatjuk a VP-jét, vagy azzal, hogy arra kényszerítjük, hogy elköltse azt. A többszöri működése azonban már erősen kérdőjeles, ráadásul hosszú távon a manabukatással sem fogunk meccset nyerni – és magával a lénnyel sem, hiszen elég gyönge szegény. Éppen ezért én inkább csak side-lapként használnám, méghozzá az újrahasznosítása miatt, ami egy-két erős vízió vagy feltámadó lény ellen jól jöhet. Kimarad.

goblin_vedomagusGoblin védőmágus: Goblin pakliba nyilván nagy táp, jelen esetben azonban nem lesz túl sok társa, így jobb híján magát fogja csak bevédeni. Ha picivel nagyobb lenne, esetleg jó lehetne anti-mágiás ütőlénynek, így azonban szerintem felejtős. Kimarad.

Hegymélyi drakón: Borsos árú ütőlény, mely ráadásul nekront is igényel (abból meg ugye nem áll sok rendelkezésünkre), én azonban így is használnám, hiszen önmagában meg tudja nyerni nekünk a meccset. A deckünket nyilván akkor érdemes csak ráraknunk vele az ellenfélre (vagy a lényeire), ha biztosan nyerünk ezzel a move-val, őt bevédeni a különféle forrásoktól azonban már sokkal jobban megéri, éppen ezért mindig hagyjunk néhány VP-t a bevédésére. Maradhat.

Jövőlátó: Javíthatunk egyet a várható húzásainkon, vagy ronthatunk valamelyest az ellenfélén – nem rossz, nem rossz, de nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy ez megér egy olyan lapot, ami nem tud semmi mást. Vagyis hát tud, csak akkor ugye nem használtuk ezt a képességét, ráadásul ha az ellenfél effajta hátráltatására kényszerülünk, jó eséllyel nem állunk már túl jól. Kérdőjeles.

X 1, a xenomorf: 3 VP igen borsos ár egy asztalról működő lapcounterért, annyira ritka azonban ez a funkció a rendelkezésre álló lapkészletben, hogy így is megéri használni ezt a xenót. Ha pedig van esély arra, hogy valamilyen úton-módon feltámadjon, máris óriási táppá válik, hiszen onnantól egy permanens lapfogással terrorizálhatjuk ellenfelünket, ami mondani sem kell, mennyire erős ezen a formátumon. Az őrposztban is kemény legény. Maradhat.

xeno_larvaXenó lárva: A lapelőny kiépítése az egyik legfontosabb feladat lesz a versenyen, ebben pedig a különféle dobatások is segítségünkre lesznek. A Xenó lárva ideális elsőkörös lap lehet, mely a következő körtől elkezdheti ütni az ellenfél fejét is, aki ha úgy dönt, hogy lénnyel oldja meg, akkor valószínűleg még egy lapja bánni fogja. Maradhat.

A türelem rózsája: Meglehetősen lassú erőforrás, ám ha szerencsénk van, meggyorsíthatjuk egy kicsit, és akár már a kirakását követő körünkben bezsákolhatjuk a tápokat. Semmi sem garantálja persze, hogy az ellenfél nem akkor fogja leszedni, amikor már “belepasszivizáltunk” egy csomó lapot, de mivel akkora erőforráselőnyt ad, ami szinte önmagában megnyeri a meccset, ezért ennyit azt hiszen nyugodtan bevállalhatunk, ha kibontjuk. Maradhat.

Fetus, a haragos: Tipikusan olyan lap, amin nagyot tud dobni a szinergia, de önmagában is használható, csak okosan kell beosztanunk. Ha túléli a kijátszását követő kört, akkor onnantól minden körben lőhetünk vele 2-t az “újratermelődő” méregjelzőknek köszönhetően, vagy ha szorult a helyzet, bármilyen lapot levehetünk vele “utoljára”. Nem teljesen optimális, de minden lapleszedést meg kell becsülni. Maradhat.

Hendiala közbelép: 1-ért azonnali lényleszedés – sok ilyen lap nincs a rendelkezésre álló készletben, így már akkor is jónak számítana, ha csak ennyit tudna. Az élet- és izomosztás azonban talán még erősebb képesség, hiszen egy felturbózott izmos lénnyel igen komoly előnybe kerülhetünk minden szempontból. Maradhat.

manaszovoManaszövő: VP-t sosem fog termelni, de még így sem egyértelműen elvetendő lap, hiszen ha úgy nézzük, ez egy 2-ért 3/4-es repülő lény, ami mérgezni tud, és ha meghal, húzhatunk rá egy lapot. Meglátjuk, hogy szükségünk lesz-e hasonlóra a pakliban. Kérdőjeles.

Öreg vazallus: Univerzális erőforrás, ami elsősorban a manatermeléshez ért (a második körös 6 VP azért elég szép tud lenni), de óriási előnye, hogy a játék későbbi szakaszában is használható, hiszen lecserélhetjük egy lapra, méghozzá azonnal. A legendás lények képességét is bekapcsolja – vélhetően nem lesz mellé sok, de gyűjtőből működő extraként azért elfogadjuk ezt a kis bónuszt. Maradhat.

Magiszter: Egyik képessége sem az igazi, hiszen igen nagy luxus lényt áldozgatni, akár sebzésről, akár gyógyulásról van szó (vazallus mellett) – ezen a formátumon legfeljebb azt dobjuk be szívesen, ami amúgy is éppen meghalna. Aztán meglátjuk, hogy 2/5-ös, amely pont súrolja azt a határt, amikor már elgondolkodunk rajta a méretei miatt 1 VP-ért. Kérdőjeles.

Manapoid főfelügyelő: Varázslatokkal mindenki fog játszani ezen a versenyen, így a Manapoid főfelügyelő az egyik legjobb permanens spellcounternek mondható a lapkészletben. Körönkénti 1 VP-t nem nehéz összespórolni a védettségért cserébe, és szinte biztos, hogy ha sikerül is megoldania az ellenfélnek, azt általában mana- és laphátrányból fogja csak tudni. Maradhat.

Oxata: Szeretjük a feltétel nélküli leszedéseket – pláne akkor, ha még egy viszonylag nagy lény is jár melléjük. Oxata ugyan nem repül, és még anti-mágiázik is, ám ha ügyesek vagyunk, ez utóbbi az ellenfélnek lesz nagyobb fejfájás, nem nekünk. Maradhat.

eleven_epuletEleven épület: Az egyik legjobb permanens lényleszedés, amely könyörtelenül eltávolítja a kisebb teremtményeket, közben pedig 6-osával csócsálja az ellenfél életpontjait. Mivel zanszilánkból tudunk vele lövöldözni, ezért nagyon gyorsan nagyon sok sebzést vihetünk be vele. Maradhat.

Neuroblaszt: Újabb erős zanszilánkos lap, méghozzá egy azonnali leszedés formájában, amely ráadásul még lapelőnyt is generál nekünk. A dobatás sem rossz üzlet, az igazán fincsi dolgok azonban akkor fognak történni, ha esetleg vissza is tudunk venni vele valamit. Maradhat.

Vishera, a lélektolvaj: Itt valamivel kevesebb az olyan lény, aminek erős kijátszáskori képessége van (ezekkel a legjobb), de azért nem kell félnünk attól, hogy Visherát nem fogjuk tudni használni – feltámadásának hála nagyon komoly előnyhöz juttathat bennünket, ha okosan használjuk. Maradhat.

A mágus ujja: A galetki-felhozatal meglehetősen szegényes, így hiába csábító A mágus ujja lapcounter funkciója, alighanem le kell mondanunk a használatáról. Kimarad.

Gümőfejű Ottó: Nagyjából hasonló mondható el róla, mint az előző lapról – általánosságban bennünket is drágítani fog, nem csak az ellenfelünket, így nem nagyon érünk el vele semmit. Kimarad.

rothado_borzalomRothadó borzalom: Na, ez már sokkal jobban hangzik – na nem a neve miatt, de a Rothadó borzalom sokkal jobban zavarja az ellenfelet (és csak őt), főleg akkor, ha túlél néhány kört. Körbejátszani nehezen lehet, hiszen a sebződés garantált, ráadásul az asztalon lévő méregjelzők számát is kontrollálni tudjuk, ami nem utolsó dolog. Maradhat.

Tárogató: Nem sok hasznosat tud, de ütni azt nagyon – jobb ütőlényt nehezen találunk nála. Bármi hátrapöcköli, ez igaz, ha azonban hagyunk magunknak néhány varázspontot, szinte elpusztíthatatlan (Szőke Martinnal nem jó cimborák). Maradhat.

Fenyőőr manó: A feltámadó lényeket úgy kell nézni, mintha az lenne rájuk írva, hogy “lapelőny”. A Fenyőőr manó nem egy hatalmas lény, de kiváló az ellenfél csépelésére és a kisebb lények eltakarítására, ráadásul gyógyítása rendkívül hiánypótló lappá teheti paklinkban. Áldozós költségű képességekkel (pl. Magiszter) igen jó kombót alkot. Maradhat.

Karácsony: Lapcounter, aminek két nagyon jó alternatív képessége is van. Ez még drágábban is kötelező lenne, nem hogy 2 VP-ért… Maradhat.

Trinigan karácsonya: Néha jó előkeresni vele egy, az adott szituációhoz jól illő lapot (pl. Oxata), de általában azonnali cantrip lénylövés lesz – kicsit drágán, de a lapelőny megér ennyit. Maradhat.

A bölcsesség dala: A kétszeri kijátszást borzasztóan nehezen fogjuk tudni csak kihasználni sajnos, de a garantált gyógyulással egybekötött két lap így is elgondolkodtató. Meglátjuk, hogy állunk majd az erőforrásokkal. Kérdőjeles.

a_ver_dalaA vér dala: Nocsak, a másik véglet a legkönnyebben “duplázható” dal személyében. Egyetlen lapból 10 ÉP sebzést bevinni óriási szemétség, így már csak ezért is retteghetnek tőle az ellenfelek, de igazán cantrip lényleszedésként fog brillírozni – igaz, csak általánosként. Maradhat.

Az erdő dala: Akár asztalunk stabilizálásáról, akár három lény lemérgezéséről, akár izmok osztogatásáról van szó, Az erdő dalával nem járhatunk rosszul, hiszen még egy lapot is húzhatunk rá a kör végén. Ráadásul elég egy lényt passzivizálni az újbóli kirakáshoz. Maradhat.

Az őrület dala: Jóval direktebben építi a lapelőnyt az előző daloknál, és nagyon nem tudunk okot mondani a kimaradására. Mivel az egyik lapot azonnal adja, ezért az újbóli kijátszás költsége se annyira fájdalmas. Maradhat.

Pondi, az ősmágus: Ár-érték arányban elég korrekt lény, és még harci képessége is van, de nagyon úgy néz ki, hogy szeretnénk majd varázslatokkal játszani… Kimarad.

riannandiRiannandi: Immáron évek óta a bontott lapkészlet egyik legjobbja, az egyik legsokoldalúbb kártya a felhozatalban. Egyszerre semmizés, izmozás, leszedés és ütőlény, mindez csupán 2 VP-ért. Kihagyhatatlan. Maradhat.

Urgod haragja: Kissé borsos az ára, de akár két lényt is megoldhatunk vele azonnaliként, ami több mint csábító. Ha bírjuk ÉP-vel, még lapunkba sem kerül, és akár kivégzésnek is használható. Maradhat.

Veszedelmes kincs: Leginkább nyerésnek használhatjuk, de annyira körülményes (kell hozzá csont, az ellenfélé a döntés), hogy összességében nem biztos, hogy megéri vesződni vele. Kimarad.

A megváltás ideje: Elég az első félmondatot elolvasni ahhoz, hogy rájöjjünk, sosem fogjuk használni ezt a lapot (azért olvassuk végig a kártyákat 🙂 ). Kimarad.

Malekish: Alapvetően nem hangzik rosszul, hogy elrontjuk az ellenfél második-harmadik körét, csak hát nekünk is bele kell raknunk 2 VP-t, így összességében nem kerülünk vele előnybe – csak akkor, ha már alapból abban voltunk. Akkor meg minek? Kimarad.

tigroszlanTigroszlán: Kegyetlen ütőgép: 2-ért egy 5/5-ös, repülő, rezisztens tigris álomszerűnek számít ebben a környezetben. Néha ugyan bennünket is megcsipked kicsit, de ennyit azt hiszem bőven megér ez a veszedelmes szörnyeteg. Maradhat.

Víziótorony: Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás. A Víziótorony se csinál egyszerre sok mindent, minden körben megtolva azonban hosszú távon felénk billentheti a mérleg nyelvét, hiszen nem csak leszedni tud, hanem izmozni is, ráadásul a zavaró lapokat is kikapcsolgathatjuk vele az adott körre. Csak legyen kivel építeni! Maradhat.

Jégszív: Egy kis asztaltakarítás sosem jön rosszul, a Jégszív pedig a nem-Leah lények túlnyomó többségét szépen eltakaríthatja. Sajnos a mieinket is, és a sebződésből is ki kell vennünk a részünket, a megfelelő pillanatban azonban így is brutális lap. Maradhat.

Szerencsesárkány: 3-ért 4/4, láthatatlan, ezen annyira nem rossz statisztikák, és néha egy kis manát is tud nekünk spórolni. Vannak azonban ennél jobb ütőlényeink is már, így nagy valószínűséggel nem lesz rá szükségünk. Kérdőjeles.

Túltöltődés: Az utána következő lapon kívül semmi értelmeset nem tudunk keresni vele, így pedig aligha lehet létjogosultsága, hiszen önmagára szinte semmire nem jó – egy Xenó férget valószínűleg máshogy is meg fogunk tudni oldani. Kimarad.

zulitZu’lit: Szintén a legjobb ütőlények közé tartozik, életének és gyorsan megszaporodó izmainak köszönhetően ugyanis gyorsan elpusztíthatatlanná tud válni – vagy legalábbis olyan lappá, amit nem éri meg megoldani. Ne is mondjunk le róla. Maradhat.

Aranygólem: Esetenként (ha már esett néhány csont) óriásit szólhat, de vannak ennél rugalmasabb és sokoldalúbb ütőlényeink már azt hiszem. Kérdőjeles.

Enkala szolgája: Mindent drágít, ami jó dolog, ám ha nem mi kezdjük a játékot, óriásit romlik a használhatósága, hiszen maga a lény igen gyenge. Úgy érzem, hogy a játék csak egy nagyon szűk tartományában használható hatékonyan, így én nem erőltetném. Kimarad. 

Goblin katapultőr: Ugyanaz a bajom vele, mint a Magiszterrel: olyan lényekkel fogok játszani, amiket nem szívesen fogok beáldozgatni. Önmagában 1 VP-ért és 1 csontért cantrip lénylövés is tud lenni, de ennek is elég sok korlátja van (csont, magában maximum 3-at lő) – szerintem lesz elég leszedésünk ahhoz, hogy kihagyható legyen. Kérdőjeles.

transzformalasTranszformálás: A jelenlegi lapkészlet talán legerősebb lapja, amely körönkénti laphúzással, illetve izmozással juttathat bennünket behozhatatlan lapelőnybe. A legnagyobb előnye, hogy nem lény, ezért nem könnyű megoldani, a direkt sebzések hatástalanok vele szemben. A játék elején egy kis plusz VP-t termelhet, illetve néha csontot is tud adni, de ez már csak hab a tortán. Maradhat.

A csata megfordítása: Sebzésnek szörnyen gyenge (oké, ha pont elég a nyeréshez, akkor nyilván nem), és dobatásnak is elég gyengusz, hiszen 2 lapért általában 2-3 lapot fogunk vele dobatni, ami azért nem annyira szörnyen nagy biznisz. Az áramlása miatt még elgondolkodtató lehet, de én inkább nem erőltetném. Kimarad.

Bomtar rendje: Egyre kevesebb lap van, ahol számít egyáltalán a hátránya, így egyre inkább mondhatjuk rá, hogy 1 VP-s hátrány nélküli instant lapleszedés. Az pedig jó, természetesen. Maradhat.

Bomtar vétója: Tudom, hogy a varázslatcounterek már kimentek a divatból, de a jó öreg Bomtar vétóját azért szívesen fogjuk bontogatni ezen a formátumon, hiszen itt bőven kijöhet az ereje, miután nincs túl sok alternatívája. Maradhat.

Sírásó: A Transzformálás mellett a másik táp permanens erőforrás – némileg lassabb nála, de pusztán gyűjtőből is képes működni. Azért nem árt, ha tudunk neki utánpótlást is biztosítani, így a játék elején inkább csak akkor jó, ha van mellé néhány olcsó spellünk. Persze így is kötelező – meg az ellenfélnek is megoldani, ha nem akar óriási laphátrányba kerülni. Maradhat.

Igen jónak mondható a bontásunk, hiszen első körben 34 lapra mondtuk azt, hogy szívesen játszanánk vele, vagyis csupán egy kártyát kell kiválasztanunk a kérdőjelesek közül. Mivel az erőforrások tekintetében egészen jók vagyunk, viszont olcsó lényünk viszonylag kevés van, én a Zafír entitást vettem még be a buliba, amely alapjáraton nem olcsó ugyan, de akár 1 VP-ért is kijöhet.

A holnapi nap folyamán újabb próbabontással jelentkezünk majd – addig is a kommentek között kíváncsian várom a véleményeiteket a pakliról, és hogy miken változtatnátok.

Csető Zsolt

9 thoughts on “Próbabontás a Zénes frissen bontottra (1. rész)

 1. Szerintem is kb. ezek jönnek szóba. Én lehet megpróbálnám azt a Manaszövőt, hátha véletlen még vissza is adja az árának egy részét vagy ad egy tápot egy lénynek még. A több feltámadó lény miatt lehet elgondolkodnék a Csata megfordításán…de az inkább elgondolkodás és nem betevés lenne 🙂

 2. Bubu,olyan telhetetlen vagy 😀 kibontottunk minden reakciót,jó perma erőforrásokat,jó öléseket,mi kell még? 😛
  Egyébként nincs Átkozott követő 😛

 3. Zorallka

  Azért vannak itt olyan kiegek, amiből elég blank a bontás, pl. az Ősök csarnoka, a goblinos kieg vagy a Korok hajnala (igaz ott a Víziótorony azért javít). Én picit több erőforrást szeretnék azért.

  Persze lehet ez tényleg már csak az én telhetetlenségem 🙂

 4. Ősök csarnokából az is jó,ha 1 játszható bontott lap van 😀 na de reméljük a legjobbakat szombatra 😀 magam ismerve bontogatom majd a kamdemukat,dalnokokat és pondikat… 😀

 5. Visszajelzés: Próbabontás a Zénes frissen bontottra (2. rész) | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.