Próbabontás a Zénes frissen bontottra (2. rész)

Futottunk még egy kört a szombati versenyen kibontásra kerülő minikiegészítőkkel – lássuk, ezúttal mit dobott a gép.

A hétfői elemzés és a tegnapi próbabontás után ma ismételten virtuális bontogatásra adtuk a fejünket, így újból megkértük a random.org számsorozat-generátorát, hogy ajánljon fel nekünk néhány ízletes kártyalapot. Ezeket kaptuk:

1. Ősi lelkek
Hájas okerón, Rhatt ministránsa, Sistergő istennyila, Szőke Martin

2. A végítélet lovasai
A ragály rothadó lovasa, Brutális morf, Dimitrij, Papírgólem

3. Goblin invázió
Bálvány, Goblin kulacs, Goblintanya, Gruangdag tigrise

4. A mélység lakói
Iszonykeltő, Jövőlátó, Orgling disznó, Sötét elf úrnő

5. Beloran kísérletei
Beloran méregdémon, Beloran méregkobold, Élő bűbáj, Hendiala közbelép

6. Elfeledett legendák
Halálos káprázat, Lhoal’zetan, Magiszter, Torqan, a púpos

7. Szívtelen zsoldosok
Bársony gyilkos, G’inyob, Jégsárkány, Neuroblaszt

8. Az Ősök csarnoka
Holdlátó vérkutya, Korlátozás, Rothadó borzalom, Spóra

9. Fenyőünnep
Csillagszóró, Fenyődísz, Nikolausz, Vörösköpenyes mágus

10. Alanori dalverseny
A bátorság dala, A csábítás dala, Az erdő dala, Nil herceg dalnoka

11. Urgod kamrája
A kos csapása, Hártyás lemúr, Most vagy soha, Pontaco

12. Korok hajnala
Aurafaló, Moa homokfutó, Niol, a csontsereg vezére, Toborzó

13. Őselemi káosz
Agyzúzott yeti, Instabil gerjesztés, Káoszteknőc, Tűzkakas

14. Enkala mauzóleuma
Béklyó, Goblin füstkergető, Porcelángólem, Transzformálás

15. Bomtar sírja
Bomtar, Bomtar rendje, Kontinuumfabrikátor, Tokozó rakshallion

Mint látható, ezúttal kevésbé volt kegyes hozzánk a program, hiszen amellett, hogy kibontottuk az összes tiltott lapot (Nikolausz, Tokozó rakshallion, Nil herceg dalnoka, Torqan, a púpos), még három egyéb narancs lap is landolt a kezünkben – ráadásul első pillantásra fennmaradó lapjaink sem tűnnek a szuper-ütőképesnek. Sebaj, ilyen szituációban akár szombaton is találhatjuk magunkat (mi azért nem kívánjuk senkinek), így érdemes erre is felkészülni!

korlatozasElső körben a Korlátozás, Pontaco, Toborzó hármas kapcsán kellene döntenünk, hogy használni szeretnénk-e bármelyiküket is. A Toborzó nyilvánvalóan kiesik, hiszen két lapunkkal kombózik csupán (megjegyzem, már ez is szerencsésen “sok”), a másik kettőn azonban el lehet dilemmázni. A Pontaco leginkább sok erőforrás mellé jó, hiszen így hosszú távon le tudjuk dolgozni a kezdeti laphátrányt, mivel azonban ilyen téren nem állunk annyira jól, ezért végül őt is elvetettem. Így marad a Korlátozás, amely viszonylag univerzális, legalábbis olyan szempontból, hogy nincs különösebb feltétele a használatának. Mivel a bontásunk kevésbé erős, ezért úgy érzem, megéri próbát tenni a kissé megváltoztatott környezettel, hiszen veszítenivalónk nincs vele, így a mai napon egy másfajta paklit fogunk összetenni, mint tegnap, Korlátozással tehát.

kaoszteknocVan még egy döntés, amit érdemes még előre meghozni, ennyire speciális bontásnál ugyanis könnyebben lehet a kevésbé nyilvánvaló lehetőségeket is megragadni. Látható, hogy két varázslatellenes spoiler counter is beesett a Káoszteknőc és a Kontinuumfabrikátor személyében, melyek használatán mindenképpen elmorfondírozhatunk. Ha megnézzük, kiderül hogy mindössze 11 olyan varázslatunk van, amit reálisan bevethetünk, és a két lap közül egyedül a Káoszteknőc az, ami ilyen szempontból kockázatot jelent, hiszen mellette nem biztos, hogy létrejönnek a varázslataink, míg a Kontinuumfabrikátor esetében “csak” az izmokról kell lemondani. De miután a szituációt kezelhetőnek érzem, és mert az ellenfelet igen nehéz helyzetbe hozhatjuk a két lénnyel, végül a használatuk mellett döntöttem.

A fennmaradó lapokat most is három kategóriába soroltam. A “maradhat” az, amit egyértelműen használnunk kell, a “kérdőjeles” az, melyekről a fennmaradó hely és a többi lap tükrében kell döntenünk, a “kimarad” pedig értelemszerűen azon kártyák esetében lehet konklúzió, melyeket nem éri meg bevetni.

hajas_okeronHájas okerón: Nem kifejezetten erős, de rendkívül stabil őrposzttorlasz, amit ezen a formátumon – pár kivételtől eltekintve – csak két “rendes” lapleszedéssel lehet eltávolítani (abból pedig azért nincs olyan nagyon sok), így hosszú távon szinte biztos, hogy előnyt fog nekünk termelni. Maradhat.

Rhatt ministránsa: Ha megnézzük, látható, hogy mindössze három blokkoló lapunk van rajta kívül, így csekély a valószínűsége annak, hogy működni fog. Meg hát nem is a mana lesz a szűkös erőforrás ebben a környezetben… Kimarad.

Sistergő istennyila: 2-ért 5 sebzés azonnaliként – ez teljesen korrekt ezen a formátumon, általában lényleszedésként fog funkcionálni. Ha közel állunk a győzelemhez, akár kivégző lapnak is bizonyulhat, ráadásul előnye, hogy nyugodtan ellőhetjük, ha az ellenfél köre végén 2 lapon vagyunk, és nem akarunk dobni a szabálylapunk miatt. Maradhat.

Szőke Martin: A kicsit borsos idézési költség Korlátozás mellett nem lesz akkora probléma, és bár ennek megfelelően a drágító része is gyengül valamelyest, a -1/-1, illetve a 3/5-ös test így is bőségesen kárpótol – arról nem is beszélve, hogy egy-két kalandozónk azért lesz mellé, akiket esetlegesen szintén tápolhat. Maradhat.

ragalyrothadolovasaA ragály rothadó lovasa: Folytatódik a -1/-1 osztás, igaz, A ragály rothadó lovasa csak kijátszásakor tudja ezt. Így is szeretni fogjuk, mert bebutítja az ellenfél komplett asztalát – igen könnyen kihúzhat bennünket a csávából, így semmiképp sem érdemes kihagyni a buliból. Maradhat.

Brutális morf: Lejön, stabil és üt – Korlátozás mellé pontosan ilyen lapokkal szeretnénk játszani. Már csak a leszedés hiányzik róla. Óriási előnye, hogy bármilyen köteléket képes bekapcsolni, és bár mostani paklinkban ezt sajnos kevésbé fogjuk tudni kihasználni, általánosságban azért ez egy fontos tulajdonsága a lapnak. Maradhat.

Dimitrij: Ahogy elszaporodnak a lények az asztalon, úgy egyre nehezebb lesz sikeresen erőforrást termelni vele, de azért a körönkénti laphúzás van annyira csábító, hogy bevessük ezt a gnóm srácot – amúgy sincs sok laphúzásunk a bontott lapok között. Szökőévenként a büntetésével is bosszanthatjuk az ellenfelet. Maradhat.

Papírgólem: Mondhatnám, hogy iszonyat tempómágusok akarunk lenni, és nem árt, ha vannak elsőkörös lapjaink, hogy ne kelljen dobni a Korlátozásnak, de ez a Papírgólem srác sajnos igencsak lájtos opciónak tűnik, a harmadik-negyedik körtől kezdve már nem akarjuk a kezünkben látni. Kimarad.

balvanyBálvány: Nem egy gyors lap, viszont nem is feltétlenül olyanokra van szükségünk. Leszedni igen fájdalmas, így nyugodtan kivárhatjuk vele a megfelelő pillanatot az ellenfél benullázására – főleg akkor, ha sikerült már lenyesni valamennyit az ellenfél életpontjaiból. Áramlására figyeljünk oda, egészen váratlan szituációkban jöhet jól! Maradhat.

Goblin kulacs: Cantrip VP- és csonttermelés, amihez még egy szörnykomponensre is szükségünk van. Hát ha valamire, akkor erre egészen biztosan nem lesz szükségünk Korlátozás mellett. Kimarad.

Goblintanya: Első pillantásra igencsak haszontalannak tűnik, de aztán meglátjuk rajta az utolsó két sort, és rájövünk, hogy igazából egy rendkívül fincsi papírost találtunk. Mondani sem kell, hogy Korlátozás mellett mekkora előnyt jelent, ha minden körben eggyel több lapból gazdálkodhatunk – persze meg kell oldanunk azt is, hogy egyet mindig ki is tudjunk rakni közülük, máskülönben hosszú távon nem megyünk vele semmire. De ez talán annyira nem megoldhatatlan feladat egy olyan játékban, ahol az a lényeg, hogy kártyákat kell kijátszanunk a kezünkből… Maradhat.

Gruangdag tigrise: A szörnykomponensekre annyira nem lesz szükségünk, a két azonnali lap azonban csábító. Akkor ideális, ha nekünk csak ez van a kezünkben, hiszen akkor nem kell lapot dobnunk neki, az anti-mágiát azonban így is rizikós bekérni, hiszen az automatikus képességek közül az jön létre utoljára, így ha varázslatot húzunk vele, azt be is bukjuk rögtön. Kérdés, hogy megér-e +1 lapot az, hogy az ellenfélnek adunk egy 3/3-as lényt… Kérdőjeles.

iszonykeltoIszonykeltő: Egyértelműen mega-ultimate-überspoiler ebben a pakliban és ezen a formátumon, hiszen ha van rá elég keret, akkor az ellenfél komplett kezét és asztalát eldobathatjuk vele. Aztán a következő körben is. Meg azután is. Meg fel is gyógyulhatunk maxba. Kegyetlenül erős, önmagában eldönti a meccset a lapszegény környezetben, hiszen végképp nem hagy választási lehetőséget az ellenfélnek. Maradhat.

Jövőlátó: Tegnap egyszer már lemondtunk erről a lapról, itt azonban érdemes kicsit más szemszögből vizsgálni ezt a galetkit. Ugye abból kell kiindulni, hogy nem nagyon lesznek lapok a kezekben, ezért a sorrendmódosítás itt jóval nagyobbat billenthet a mérleg nyelvén, hiszen túlságosan sok alternatív opció nem lesz. Talán az ellenfelet érdemes “szűrni” vele, hiszen egyrészt jócskán elronthatjuk a következő egy-két körét, másrészt pedig felkészülhetünk a következő jó néhány lépésére, ami rendkívül sokat számíthat. Azért így sem mondható hatalmas tápnak, úgyhogy egyelőre még ne kötelezzük el magunkat. Kérdőjeles.

Orgling disznó: 1-ért 3/3-as lény, amit drága leszedni. Bármennyire is nevetségesnek tűnik ez a gyesznó, nem kizárt, hogy játszani fogunk vele, hiszen legrosszabb esetben megold valamit az őrposztból (a 4-nél nagyobb ÉP-jű lények annyira nem jellemzőek), és azért nem árt, ha már az első körben is ki tudunk rakni egy-két értelmesebb lapot. Kérdőjeles.

sötet elfSötét elf úrnő: Ezt a lapot jó eséllyel még hagyományos versenyen is betenném a pakliba (de fél évvel ezelőtt biztosan), ezért különösebben nem kell indokolni a használatát – persze érdemes úgy tartogatni, hogy rögtön meg is oldjon valamit, mert nincs sok ÉP-je. Maradhat.

Beloran méregdémon: Kissé nekronigényes tud lenni a drága, de ha a használatára kényszerülünk, akkor már nem fogunk rosszul állni. Alapból a 2-ért 3/5-ös, repülő, mérgező lény egy elég jó kis kiindulási alap, de igazán az teszi keménnyé, hogy a rajta lévő méregjelzőket elkezdhetjük átpakolászni máshova, leírtva ezzel akár az ellenfél komplett asztalát. Trükközhetünk azzal is, hogy bemérgezünk vele egy lényt, majd azt a mérget átrakjuk egy másik, veszélyesebb szörnyetegre. A látszat ellenére sokoldalú kártya. Maradhat.

Beloran méregkobold: Na, ő már valóban egy igen király elsőkörös lap, hiszen nem elég, hogy méretei is elég jók (a 2/5-ön egyedül igen kevés lény megy át), még semmizgetni is tudunk vele, ami számtalan esetben jöhet jól. Mérgezésével akár a nagyobb csúfságokat is el tudja pusztítani, hátrányától pedig ne féljünk, hiszen bármikor eltávolíthatjuk róla a mérgeket. Maradhat.

elo_bubajÉlő bűbáj: Érdemes úgy tekinteni rá, mint egy 2-ért cantrip általános lényleszedésre, ami néha mást is tud. Sajnos annak sem a legjobb, hiszen csak 3-at tudunk vele lőni, így egyelőre még nem vagyok biztos abban, hogy tényleg a hasznunkra válhat. Kérdőjeles.

Hendiala közbelép: Na, ezt már sokkal inkább nevezném lényleszedésnek, hiszen 1 VP-ért, általánosként teszi mindezt, de valószínűleg még jobban fogunk járni, ha valamelyik őrposztban is jótékony hatású lényükre (pl. Hájas okerón) pakoljuk az izmokat és az életet. Maradhat.

Halálos káprázat: Egy víziónak mindig örülni kell a frissen bontott versenyeken, Korlátozás mellett meg aztán különösen, a Halálos káprázat ráadásul mindig jó lesz valamire – ha más nem, szépen lassan kivégzi az ellenfelet, de kisebb lényeket is el tud csípni. Az Élő bűbáj használatát is könnyen indokolhatja, hiszen azzal kombózva 7-et (!) sebezhet körönként, ami több mint durva. Maradhat.

Lhoal’zetan: Körönként 1-et lövögetni egy gyenge 2 VP-s lénnyel nem valami nagy biznisz, ráadásul ha körülnézünk, láthatjuk, hogy ez a lövés nem is nagyon lesz több, csak kivételes esetben. Semmizgetni ellenben nagyon jó, ezért ha úgy látjuk, hogy az ellenfélnek van valami erős víziója vagy feltámadó lénye, mindenképpen tegyük be, hiszen úgy már nem annyira rossz, és talán még egy Sötét elf úrnőt is vissza fogunk tudni venni vele. Kimarad.

Magiszter: A Magiszterről a tegnapi nap folyamán egyszer már lemondtunk, és itt is erősen kétséges, hogy megéri használni, hiszen Korlátozás mellett végképp nem fogunk neki lapokat áldozgatni – egyedül a Halálos káprázattal lehet jó. Az 1-ért 2/5 azért még elgondolkodtató lehet. Kérdőjeles.

barsonygyilkosBársony gyilkos: Igen kemény kontroll lény, amit a leszedések nagy része nem visz, és az őrposztból is rendkívül nehézkes eltávolítani – márpedig amíg nem szedik le, fixen sebez minden körben. Nagyon jó kis lap. Maradhat.

G’inyob: 2-ért 5/4, repül, rezisztens, nehéz leütni – egyszerű, mint a bot, de azt hiszem, jó hasznát fogjuk venni. Maradhat.

Jégsárkány: Meglehetősen drága ugyan, de elég jók a méretei, nehéz leütni, és ami a legfontosabb, hogy kapunk mellé egy másik, várhatóan 2-3 manás lényt, amivel együtt már bőven megéri majd a használata. Az ilyesfajta lapelőnyt generáló lapok számunkra a legjobbak. Maradhat.

Neuroblaszt: Nem tudok olyan bontást elképzelni, ahol a Neuroblaszt nem fér be, ide meg aztán különösen táp, hiszen nagyon könnyen lenullázhatjuk vele az ellenfelet, illetve azért van egy-két lapunk, amit vissza is tudunk venni vele. Maradhat.

Holdlátó vérkutya: A Jégsárkányhoz hasonló kártya, csak ő olcsóbb, és két lapot is játékba rak nekünk. Igaz, ehhez meg is kell halnia, de ez aligha megoldhatatlan feladat, hiszen jó eséllyel le tud ikszelni valakivel az őrposztból. Maradhat.

rothado_borzalomRothadó borzalom: Kezdetben nem csinál semmi igazán durvát, szép lassan azonban megnyeri nekünk a játékot, ha az ellenfél nem oldja meg – az ilyesfajta lapok elég jól illeszkednek szabálylapunk mellé. Maradhat.

Spóra: Mivel galetkijeink nem nagyon lesznek, ezért leginkább őrposzttorlaszként jöhet szóba. Ha kellően korán le tudjuk rakni, akkor csúnyán elszaporodhat, de összességében még így sem biztos, hogy megér egy lapot, legfeljebb akkor, ha viszonylag sok lappal tudunk “hátulról” nyerni. Ezt azonban az ellenfél is megteheti… Kimarad.

Csillagszóró: Nem egyszerű kirakni, hiszen csont is kell hozzá, meg KF-elni tudó lény is, de szerintem megéri a kockázat, hiszen onnantól magát a lényt nagyon nehéz lesz megoldani, az asztalt pedig szépen pusztíthatjuk vele. Maradhat.

Fenyődísz: Még egy KF-es lap, ahol az előző dilemmával állunk szemben, de úgy érzem, itt is megéri a használat, mert bár a lényt is fel kell áldozni, ha végre akarjuk hajtani a counter+lopás kombót, de addig is jó nagyokat üthetünk vele, meg aztán úgyis akkor fogjuk ezt megtenni, ha amúgy is fenyegetve érezzük a lényünket. Maradhat.

Vörösköpenyes mágus: Na, ő tipikusan az a lap, akire szívesen rátesszük a Fenyődíszt – a legideálisabb az, amikor vele kezdünk, majd a második körben csontot kérünk és rárakjuk a tárgyat. Ekkor egyetlen lapért counter-lophatunk, ami brutál erős. Csak ugyebár ott van az a szituáció, amikor a Fenyődíszt húzzuk be előbb… Kérdőjeles.

a_batorsag_dalaA bátorság dala: A legkönnyebben hasznosítható és a legkönnyebben duplázható dalok közé tartozik, ráadásul olyan módon adja az erőforrásokat, hogy Korlátozás mellett is maximalizálni lehet a bennük rejlő potenciált (csak húzzunk azonnalit a kör végén). Maradhat.

A csábítás dala: Bármilyen lapot ellop, ez az asztalra szoruló játékban igen kellemes képesség lesz. A duplázás már nehezebb ügy – kis túlzással könnyebb Neuroblaszttal még egyszer kijátszani, mint nem-lény lapot áldozni neki (“kiégett” csillagszóróval és Halálos káprázattal a legjobb). Maradhat.

Az erdő dala: Nagyon hasonlít A bátorság dalához, csak ez még optimálisabban osztja el az erőforrásokat Korlátozás mellett, és adott esetben az ellenfél lényeit is kezelésbe tudja venni. Maradhat.

A kos csapása: Jófajta asztalirtás, amely bár azonnali, a legnagyobbat alighanem a mi körünkben fog szólni, hiszen olyankor már a 2 ÉP-s lényeket is leszedi a védekezési bónusz miatt. Maradhat.

Hártyás lemúr: Az esetek többségében két lényt fog megoldani: egyet kijátszásakor, egyet pedig az őrposztból, amikor bemérgez valamit. Ez 2 VP-ért egész jó biznisznek mondható, ezért használni fogjuk. Maradhat.

most_vagy_sohaMost vagy soha: Sebezhetünk 8-at gigantikus árért és kockázatért cserébe, ráadásul kijátszani is nagyon nehéz, főleg Korlátozás mellett. Felejtsük el inkább. Kimarad.

Aurafaló: Akár még jól is illeszkedhetne a varázslatszivatós részlegbe, de a drágításnak hosszú távon itt nem lesz nagy szerepe, és a méretei sem különösebben nagyok. Kimarad.

Moa homokfutó: Na, végre egy olyan KF-es tárgy, aminél kevésbé kell izgulni azon, hogy ki tudjuk-e rakni. Nehezen elpusztíthatóvá teszi azt, aki belecsüccsen, az aktivizálás pedig csak hab a tortán (a most következő delikvenssel különösen jó). Maradhat.

Niol, a csontsereg vezére: Nem különösebben megoldhatatlan lap, de már egy-két kör alatt óriási előnyt tud nekünk termelni a csontikkal. Ha nem szedik le egyből, miután kiraktuk, már megérte. Maradhat.

Agyzúzott yeti: A szokásos dilemma: van-e elég jó a játék későbbi szakaszában ahhoz, hogy betegyük ezt az amúgy kiváló elsőkörös lényt? A 3/1-es méret a repüléssel és az apró, de hasznos képességekkel összekötve elgondolkodtató… Kérdőjeles.

instabil_gerjesztesInstabil gerjesztés: Körönkénti sebzés, 3,5-es várható értékkel, ami azt jelenti, hogy önmagában 6 kör alatt végzi ki az ellenfelet. Hogy ez megér-e egy lapot, és körönként egy manát? Valószínűleg nem, leginkább azért, mert nincs hatása az asztalra. Kimarad.

Tűzkakas: A legviccesebb, amikor megkapja a Csillagszórót, és szanaszét lövi az ellenfelet (azt ne kérdezzétek, miért tud fogni). 🙂 De a viccet félretéve, önmagában is nagyon jó board control lap, amely – jó kakashoz méltóan – szépen csipegeti a kisebb (idővel a nagyobb) lényeket, és a kombópotenciál is benne van. Maradhat.

Béklyó: Lényegében olyan, mint 1-ért egy dobatás, amiért aztán később visszakapjuk a lapot. Az ellenfél előbb vagy a Béklyót fogja megoldani, ha fontos neki a megnevezett lap, vagy egyszerűen csak eldobja a Korlátozásnak, amikor túlhúzza magát, ám ekkor megszabadultunk egy valószínűleg erős kártyától, és nekünk sem fog lapunkba kerülni. Emellett jó a víziók és a feltámadó lények ellen is. Ez így összességében elég korrekt szerintem. Maradhat.

Goblin füstkergető: Igencsak durva kivégző lap tud lenni, ha van mellé egy-két lényünk, önmagában azonban már annyira nem kemény legény. Meglátjuk, hogy szükségünk lesz-e ilyen jellegű kártyákra. Kérdőjeles.

porcelangolemPorcelángólem: A kis lényeket szépen leirtja, a gond csak az, hogy az ellenfél erre fel fog tudni készülni. Régebben az Arochos ellen volt jó, mostanra azonban már kirotálódott a hordaparancsnok, így jó eséllyel a Porcelángólemnek sem lesz túl sok létjogosultsága. Kimarad.

Transzformálás: Tegnap már megbeszéltük, hogy ez a legjobb permanens erőforrás a 150-es lapkészletben, ez a tényállás pedig meglepő mód nem változott az azóta eltelt 24 órában. Ennek megfelelően természetesen használni fogjuk. Maradhat.

Bomtar: Három lapot tudunk vele keresni: a Brutális morfot, a G’inyobot, illetve az utána következő Bomtar rendjét. Mivel ezek mindegyike elég jó egy 2/2-es lény mellé, ezért használhatjuk bátran, ritkán fog rosszul (vagy balszerencsés módon negyedikként) jönni. Maradhat.

Bomtar rendje: Nem nagyon vannak 3-nál drágább lapok a lapkészletben, így ez az azonnali leszedés hátrány nélkül tépkedheti le a zavaró lapokat, ami jó dolog, mondani sem kell. Maradhat.

Bár az elején sírdogáltunk a bontás miatt, végül csak betettünk 36 lapot “maradhat” rubrikába. Miután érdemes a minimumra törekedni, ezért tovább fogom szűkíteni a kört. A Bálványt és a Rotható borzalmat kissé lassúnak érzem, legalábbis olyan szempontból, hogy nincs hatásuk rögtön az asztalra, ami néha komoly hátrány lehet, a kérdőjeles lapok közül pedig betettem az Élő bűbájt a cantripsége, valamint a Halálos káprázattal való kombózhatósága miatt.

A pakli

szabálylap: Korlátozás

transzformalasHájas okerón
Sistergő istennyila
Szőke Martin
A ragály rothadó lovasa
Brutális morf
Dimitrij
Goblintanya
Iszonykeltő
Sötét elf úrnő
Beloran méregdémon
Beloran méregkobold
Élő bűbáj
Hendiala közbelép
Halálos káprázat
Bársony gyilkos
G’inyob
Jégsárkány
Neuroblaszt
Holdlátó vérkutya
Csillagszóró
Fenyődísz
A bátorság dala
A csábítás dala
Az erdő dala
A kos csapása
Hártyás lemúr
Moa homokfutó
Niol, a csontsereg vezére
Káoszteknőc
Tűzkakas
Béklyó
Transzformálás
Bomtar
Bomtar rendje
Kontinuumfabrikátor

35 lap

Természetesen most is kíváncsian várom a véleményeteket azzal kapcsolatosan, hogy ti milyen döntéseket hoztatok volna a fenti lapok alapján!

Csető Zsolt

Hírdetés

One thought on “Próbabontás a Zénes frissen bontottra (2. rész)

  1. Jónak tűnik. Kérdés,hogy a káosztekis antikombózás mennyire hátráltatna minket élesben. A Jövőlátó nemkezdés esetén szerintem bemehet:ha behúzzuk, először,ingyen lényt kapunk “laphátrány nélkül”. Bár lehet még így is kockázatos. A KF tárgyaktól is félek,2 lapnál lehet nem a legjobb behúzni őket egy iszonykeltővel.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.