Beszámoló a Beholder Zénes frissen bontott versenyéről

A profiknál Horváth Dávid, az amatőröknél pedig Bege Gábor diadalmaskodott.

25 profi és 22 amatőr játékos részvételével zajlott a Beholder júniusi versenye, ahol 15 különböző Zén kiegészítőből kellett paklit építeniük a játékosoknak az Ősi lelkektől a Bomtar sírjáig (kivéve persze azokat a kiegészítőket, melyek már elfogytak). A Beholder versenyein ez volt az utolsó lehetőség az idei Nemzeti Bajnokságra történő kvalifikációra, amit többen ki is használtak.

DSC00908

A bontogatás során igen népszerű volt a Pontaco, melyet sokan bevetettek azok közül, akiknek jutott, de a Korlátozás szabálylappal is próbálkoztak egyesek. Értékesnek bizonyultak még a különféle counterek (A Bika ideje, Karácsony, Manapoid főfelügyelő, X 1, a xenomorf), illetve azonnali leszedések (Neuroblaszt, Bomtar rendje, Hendiala közbelép) is, hiszen ezekből meglehetősen kevés volt a lapkészletben, így aki többet is bontott, nagyobb eséllyel szólhatott bele ellenfele játékába.

A profiknál a remek formában lévő Horváth Dávid húzta be az első helyet, ebben a félévben már másodjára, aki Gáspár Tamást győzte le a döntőben. A pénzdíj mellett Nemzeti bejutásnak örülhetett Kecskeméthy Zsolt és Csető Zsolt is.

A profi kategória végeredménye

I. Horváth Dávid (paklilista)

II. Gáspár Tamás (paklilista)

III. Kecskeméthy Zsolt

IV. Pusztai Kornél

V. Dönczi Krisztián

VI. Csető Zsolt

VII. Jancsár János

DSC00909

Dávidot ki is faggattuk röviden a versenyről, illetve a paklijáról.


Melyik volt az 5 legjobb lapod szerinted?

HD: Nehéz ötöt választani, de amik több meccsen is jól jöttek: Neuroblaszt, Vishera, Oxata, A halál éjfekete lovasa, Zsoldokatona (sok kallerem volt mellé) + a 2 izmozós dal iszonyat volt! De a favok közé tartozik a Tűzkakas, a Hártyás lemúr, a Bufa segítsége és Tou Szang is, és többször kijött a Diz’ox + Sötét elf úrnő kombó is.

Volt olyan lap szerinted, ami túl erős, vagy inkorrekt volt?

HD: Nehéz, mert alapvetően egyik lapot sem éreztem olyannak, hogy eldönti a meccset. Talán a dalok, amik szerintem nagyon erősek voltak ezen a formátumon. Ha egy erdő vagy bátorság dal létrejött, az hatalmas lapelőnyt generált, de a lila dal se volt gyenge, főleg, ha egy körben háromszor megtolja az ember egy Fezminnel (mert volt ilyen). Ezeken kívül a Tou Szang és a Hájas okerón voltak azok, amik ha létrejöttek, akkor ott is maradtak az asztalon és megnyerték a játékot. Érdekesség, hogy volt, hogy harmadik lapként akartam kitenni az okerónt, és megkapta A Bika idejét, de Tou Szang is járt így… az az 1 manás drágítás nagyon bosszantó. A Kos csapását érzem még erősnek, az egyetlen bukott meccsemet annak a lapnak köszönhetem, és hiába sült ki 7 izom, kikaptam onnan.

DSC00907

Eléggé megoszlanak a vélemények a formátumot illetően, te melyik táborba tartozol?

HD: 3 ilyen formátumon indultam és 2-t megnyertem…szerinted? 🙂 De amúgy ezen kívül is szeretem ezt a formátumot. Oké, nagyobb a randomfaktor, mint máshol, de olyan lapokkal játszhat az ember, amik amúgy eszébe se jutnának (pl. Zsoldokatona), meg sokkal izgalmasabb egy meccs, mint egy hagyi versenyen szerintem, ott sokszor a narancs lapok eldöntenek mindent. Ráadásul a kezdőknek is jó egy ilyen formátum, mert a lapkészletükből való hátrányok eltünnek, plusz olcsón megvéve mások bontását gyarapíthatják használható lapokkal a gyűjtijüket.


Az amatőrök mezőnyében Bege Gábor, Kiss Zsolt és Podlovics Péter végeztek a dobogón, akik egyaránt kvalifikálták magukat ezzel a Nemzeti Bajnokságra, míg a negyedik helyezett Kalugyer Roland (egyelőre még csak ideiglenesen) csatlakozott a profik mezőnyéhez.

Az amatőr kategória végeredménye

I. Bege Gábor (paklilista)

II. Kiss Zsolt (paklilista)

III. Podlovics Péter

IV. Kalugyer Roland

Gratulálunk mindenkinek, aki jó helyezést ért el!

Csető Zsolt

Hírdetés

2 thoughts on “Beszámoló a Beholder Zénes frissen bontott versenyéről

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.