Tárgyalás

SZK az új VP?

A legutóbbi Szivárgás cikkből kiderült, hogy több lap sideképességként csontot fog adni. Miért is jó ez?bk Ha belenéztek a hagyományos paklitokba (Tharr követője és Lépéselőny kivételével), lefogadom, hogy 95-100%-ban varázspont/nekron/zanszilánk idézési költségű lapokat tartalmaz. Nem véletlen, hiszen az első kettő a játék legáltalánosabb, legkönnyebben teljesíthető költsége, míg a ZSZ flexibilitása miatt hasznos. Csont/építő/áldozás költségű lapoknak a legnagyobb hátránya, hogy mindháromnál teljesülnie kell egy feltételnek, hogy ki tudjuk játszani a lapot. Mindaddig, amíg ez a feltétel nem teljesül, egy blank lapot szorongatunk a kezünkben, mely effektíve (minőségi) laphátrányba helyez minket; legalábbis helyezne, ha a játékosok használnának ilyen lapokat. A pakliépítést, és magát a játékot is nagyobb diverzitás jellemezné, ha ezek a többségben nem-lény lapok helyet kapnának a versenypaklikban. Nem mellesleg elképzelhető, hogy a metára is látványos hatással lenne, több deckben kapnának helyet különböző leszedések, amikkel mostanában nem sokat találkozunk.
hki
Bár be lett ígérve pár univerzális darab, azért már így is felfedezhető egy-két elég brutál tárgy, ami képességét tekintve simán megállná a helyét a legtöbb topkoncepcióban, csak ugye a már említett okok miatt van kihagyva. Minden jellemben fellelhető egy permanens keresős tárgy: A balladák könyve, Huddens kódexe, Vörös krónika, amelyek ha egyszer asztalt érnek, szinte költség nélkül hihetetlen előnyt termelnek nekünk. Ha már erőforrásnál tartunk, akkor ne feledkezzünk meg két meglehetősen alulértékelt lapról: A kalmárok italáról és A hatalom kék italáról. A semlegesítéses tárgyak közül pedig ne feledkezzünk meg a Hurokcsapdáról, amely óriási erőt képvisel ebben a lényes metában. Amennyiben a szörnykomponens valóban általánosabb és könnyebben elérhető erőforrássá válik, nem tartom kizártnak, hogy hasonló lapokkal gyakran fogunk találkozni a versenyeken, amellett, hogy a zanszilánkos lapok újabb támogatást kapnak.

Személy szerint nagyon várom, hogy mi fog ebből a fejlesztésből kisülni, mennyire fogja elérni a célját, de jó iránynak tartom, hogy különböző laptípusokat újra megpróbálnak a versenyjátékba beemelni. Ti is szívesen használnátok az említett, és a jövőben érkező SZK-költségű kártyákat?

Szatmári Bálint

Hírdetés

5 thoughts on “Tárgyalás

  1. Sosem voltam nagy tárgypárti,de nem vagyok ellenük. Goblinok és Thargodanok is erősödhetnének velük.legalább.

  2. Támogatnám ezt a folyamatot. Én szeretek szk-s idézésű költségű lapokkal játszani. Ezért szeretném ha lenne egyre több goblin s jó tárgy. Üdv: papa

  3. Jó kis cikk lett köszönjük. Én is nagy erőt éreznék abban ha minél több ilyen side képességű lap jelenne meg és meg is teszek mindent, hogy ez meg is történjen:P

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.