17 thoughts on “Dév bácsi vlog#7

 1. Fájó szívvel, de el kell ismernem, hogy nekem sincs problémám azzal, hogy a felújításnál elbúcsúzunk a régi lapok képességétől. Jó lenne, ha minden felújításnál az aktuális meta szintjére fel lehetne hozni a lapok képességét, azonban ha a régi lap kiadása óta kijött számtalan hasonló képességű lap az adott színből / jellemből, akkor nincs sok értelme még egy ugyanolyan képességű lapot kiadni.
  A másik probléma az ha egy régi lap képessége ganévá vált idővel, mindegy hogy mennyire okosan próbálják felújítani azt a képességet. Pl kővéváltoztatás jelzőkre már nincs sok szüksége a játéknak. Azonban ha van egy ilyen képességű régi lap egy nagyon jó illusztrációval, nem hibáztatom a Behót, ha fel akarja használni valamire. A játék főleg a használható kártyákról szól, ez nem D&D.
  A régi lapokat más bőrben is szívesen látom, hiszen az emlékeket így is felidézik; ráadásul a kiadónak is megéri megjelentetni őket anyagilag. Mindenkinek jobb ez így, annak ellenére, hogy néha jól esik egyeseknek panaszkodni.

 2. Ez az elemzés legalább már szövegében mindenképpen reálisabb mint a beho oldalán lévő, pontok meg egyéni ízlés kérdése, ha levonunk belőle 5-öt és nem 10-es skálában gondolkodunk úgy is teljesen kifejező lenne lévén úgysem lesz sokszor használva az 5 alatti értékelés, viszont a kisebb pontszámnál markánsabb véleményt tükrözne egy-egy lap értékéről a korábbiakkal összehasonlítva szvsz.

  Számomra üzletileg nézve érthetetlen a kieg. időzítése, két egy paklis lappal és egy olyan követővel amihez ezekkel együtt sincs 10 különböző lap az elmúlt 20 évben (a felújításokat ne számoljuk két lapnak, a molluszkos 5 követős verzióra raktak egy féket, a zászlóshajó meg vicc, mert annyit sosem fektetnék 1 lapba..mégha lehetne másolni akkor talán.. apró megjegyzés, hogy lapkeresőben a szerepel a nevében “dobótőr” opcióra kidobja a tűzmágiáját is(?)). Ha úgyis mindenhol az van hirdetve, hogy lesznek a nagykiegben hozzá lapok akkor nem lett volna jövedelmezőbb az új, jó lapok megjelenése után kijönni egy őket koncepcióba foglaló kieggel? Vásárlói oldalról nekem előbb lenne kedvem azt venni ahová van 3-4-5 lapom amivel szívesen játszok és hatékonyak és kapok melléjük egy követőt meg 2 lapot, mintsem azt, hogy negyedévvel előtte gyűjtsek be 3 lapot amiből tudom hogy lesz koncepció, de a lapok hozzá láthatatlanok, lehet jó is és full gitt is, arról, hogy tetszik e a pakli koncepciója és stílusa nem is beszélve…

  Creshif
  M. Harci gép
  M. Fegyvergyár
  Masina
  G. Pengevirtuóz
  Zsebmetszés
  Késpárbaj
  Tom
  Tőrmágia
  Meg maga a token lap amit nyilván mindenki szeretne alapból egy pakliba rakni 2015-ben 😀 Erre a listára nézve és leszámítva a 4 mostani lapot kicsit erős megfogalmazás a követő utáni igény kialakítására az, hogy “egy ezidáig összefüggés nélküli lapkészletet (Dobótőrt termelő lapok) igyekszik összerántani.”. WTF lapkészlet? 🙂 itt az idő a “ős”, “sötét”, “templom”, “mágia”, “harcos” szavak követőit megalkotni

  A nem tőrös lapokról korrekt a vélemény, daev/patkányt megéri próbálkozni, a két sárga lappal az fog játszani akinek fekszik a lapok tempója és szeretik a kicsit körülményesebb megoldásokat, kelepce meg töltelék lap.

  Megjegyzés 1.: Félre értés ne essék, nincs bajom az alvilág urával, bár lehetett volna a koncepció ötlet kicsit szerepjátékosabb vonalú e helyett a videóban elhangzott “új generációs követő” megoldás helyett (nekem ez ott is negatív felhangúnak tűnt, mert kicsit egy kaptafa mintára készült ez a feltétel szerint adjunk manát, lapot és védjük a lapokat a counterektől..ahelyett, hogy valami teljesen egyedi dolgot művelne a lapokkal), de összességében nem baj, hogy lesz ilyen, de ha úgyis több kieg van egyszerre tesztelve akkor nem értem miért ez került most kiadásra, amikor a pozitív megítélésre sokkal kisebb így az esély.

  Megjegyzés 2: Mellesleg kár a z.börtönőr cameojáért… nagyot ront a(z amúgy jó) kép értékén/megítélésén

 3. Sajna a spórolás nagyban közrejátszik a Tom és tsainál (-1 kép megspórolása)

  Nem azt mondom, hogy a felújított lapok arról szóljanak, hogy -3 vp-be kerül és +2/+2, hanem, hogy az egyedi képességet tartsa meg vmilyen módon a lap.
  Tomnál ez tényleg szinte egyedi volt, hogy az ellenfél eldobatott lapját te is kijátszhatod (ezzel ráadásul jól kikerülhetőek lettek volna pl. a feltámadós lények, etc.

  Összességében tehát én azon az állásponton vagyok, hogy a felújított lap emlékeztessen a régire.

 4. az elözö vlog május végén került ki. csak zénelemzés volt benne de majd a következöben jó lesz. vrtunk két hónapot és jösz egy újabb zénnel. mivel amúgysem járok versenyre lehet tényleg hogy ennyi történik a hkkban de ne már. tényleg semmi? byby hkkrap, egyre csak csökken a nézettség.

 5. Én mint egyetemista csak azt tudom mondani, hogy teljes mértékben meg értem, hogy mért nem volt vlog júniusban, majd júliusban volt pl. A tábor. Az utolsó hónapban annak ellenére hogy nem volt új videó Dév csatornájának a nézettsége 100 al nőtt… Szerintem nincs olyan messze az a rapp mint hiszitek.. Amúgy meg az utolsó hónapban a hkk blog csatornájára ki került 3 nem verseny videó ajánlom azt is figyelmedbe.

 6. Szerintem iszonyat lett az utolsó 3 zėn. Már csak azt sajnálom, hogy mėg mindìg nincs Mago-Shin úszómester 🙂 visszatėrve szerintem Creshif ės Daev is 10 pontos bár ėn híresen hülye vagyok a játėkhoz úgyhogy ez szigorúan szubjektív meglátás.

 7. Most elbúcsúzunk a régi lap képességétől, a jövőben a varázslatok lényként lesznek felújítva stb… Kösz nem!!!

 8. Köszönöm a visszajelzéseket, illetve ha van ötletetek nyugodtan osszátok meg, miről szóljon a következő vlog, miről hallanátok szívesen többet.

 9. Szerintem a patkány még okozni fog pár kellemetlen percet. Ez a lap majdhogynem a lényes paklik szánalmas teknőse. Bár ne legyen igazam, de a legkisebb karrier amit jósolok neki h az összes feketét használó pakli sidejében ott fog figyelni a 3 db. Én gyűjtőgenbe is érzem, de csak korlátozással megtámogatva, villámháborúnál kevés a két lap amit dobat.

 10. @jetysfaction
  Javasoltam korábban, hogy csinálj egy videót egy versenyre készülés minden lépéséről. Nem kell jól szerepelned a versenyen, hogy egy jó videót készíts róla, az ne tántorítson el tőle!

 11. Az én barátnőmet bezzegh sosem adjátok ki,akármilyen jó ötletet rakok mellé… 😀 😦
  Tom:nem szeretnék felújított lapokat látni új képességgel. Az érv pedig,miszerint a spórolás a cél,számomra elfogadhatatlan,amíg új képpel rohangálnak nekro csontik és dobótőrök…

 12. Dév bácsi,nekem 2 tippem lenne 😀
  1. Egy dekk-összeállítás/tesztelés folyamata tényleg érdekes lenne,vagy esetleg egy live-time “Trafó”,h beküldünk dekkeket,te véleményt mondasz,h szted mit miért hogyan 🙂
  2. Mit gondolsz arról,h “vidéken” is lehetne Toborzást indítani? Igaz erre szükség lenne arra,h vmi nagyobb játékáruházláncban lehessen kapni a HKK-t,ne “csak a neten”. Mi erről a véleményed?

 13. Felirtam a Mago-shin uszomestert, iszonyat 🙂 (vagy buvarszivattyuban is gondolkodnek 🙂 )

 14. Mago-shin úszómester
  1vp1nekron
  Raia kalandozó
  mág2/sima1
  A rá kijátszott reakciók kijátszási feltétele 3-x vp elköltése, ahol x a kezedben lévő lapok.
  Sikeres kijátszásakor minden szörnyre kerül 1 méreg és 1 izom, minden kalandozóra 1 élet és 1 izom, illetve minden nem lény lapra 1 elmúlásjelző.
  “Mert a horda, az jó.”

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.