Sikeres premier – vevők vagyunk a Fantasyre!

Íme az eredmények! És ígérjük, nem ez volt az utolsó alkalom!

Nemzeti Fantasy cikkünk után számos visszajelzést kaptunk arra vonatkozóan, a közösség kajálna egy HKK-val kapcsolatos draft-játékot, lapok helyett ezúttal versenyzőkkel a főszerepben. És íme, meg is csináltuk amint lehetett, nektek, értetek! A mostani játékra fele annyian neveztetek, mint a Nemzetis tippversenyre, ami ha azt vesszük alapul, hogy az év legnagyobb érdeklődéssel kísért versenye állt szemben egy kísérleti kezdeményezéssel, egy igen szép szám.

Végül 12 érvényes és két érvénytelen (pontosan 8 játékos, értelemszerűen nem lehet 7!) nevezéssel zártunk, ketten pedig időn túl küldték el fantasy csapatukat. Pontot nekik is számoltunk, de a díjért folyó versenybe nem számoltuk be őket. Köszönjük mindenkinek hogy időt szánt rá és nevezett, legközelebb remélhetőleg még nagyobb nyereményalappal és még több nevezővel várunk mindenkit! Ugyanis biztosan nem egyedi esetről volt szó, nem várt fordulatokat, meglepő pontszámokat és izgalmas eredményt hozott a fantasy verseny, komoly tanulságokkal!

De a további szócséplés helyett lássuk is az eredményeket, melyeket egy táblázatban igyekeztünk összefoglalni. Látható rajta mindenki eredménylistája, az általa szállított pontok és a tippverseny sorrendje is. Aki kíváncsi néhány elemző infóra, a kép alatt 5 percben összefoglaljuk a leglényegesebbeket!

Az első HKK Fantasy legfontosabb adatai

Az első HKK Fantasy legfontosabb adatai

A verseny a megjelölt létszámú játékossal futott, az előzetes várakozásokhoz képest azonban 3 játékoscserével. Oláh Csaba, Sziklai Krisztián és Veszprémi Dániel hiánya érzékenyen érintette az őket draftolókat, a helyükre érkező Derék Zsombor, Tamási Viktor és Várnai Péter pedig hiába szállították a pontokat, előnevezés híján őket senki nem tudta saját rosterébe álmodni.

A legnagyobb meglepetés díját egyértelműen Tóth István érdemelte ki, aki árazás tekintetében a 23 fős mezőnyből 18.-ként szerepelt, ennek ellenére a versenyen negyedik, remek sorozatának köszönhetően pedig a Fantasy rangsorban első lett! Nem kis meglepetés, de a nyolc fordulóból 6 win után, amiből ráadásul 5 egymást követően esett, teljesen megérdemelt az eredmény! Ez az ötös win streak pedig szintén egyedi, senki más nem jutott el zsinórban ennyi győzelemhez, 4-eshez is csak ketten: Smáler Viktor és Várnai Péter.

A pontversenyben második hely a sokak által shotcallernek is választott JuFe lett, aki harmadik legdrágább játékosként húzta be a versenyt, és ha egyetlen vereségét döntetlenre mentette volna, a pontversenyben is diadalmaskodott volna, így maradt a második hely, és az öröm az őt pickelőknek.

016A táblázatból is kitűnik, hogy a versenyen elért helyezett nagyjából megegyezett a pontverseny rangsorával is, így tanulságként levonhatjuk, kb a végeredményt kell megtippelni HKK Fantasyban, abból nem lehet baj! Meglepetést okozott még egyébként Jobbágy Róbert és Kalugyer Roland is, akik a versenyhez képest 3-3 helyet ugrottak előre a fantasy rangsort tekintve, illetve személy szerint én azon is csodálkoztam, hogy a 23 fős mezőnyből csupán két döntetlen állás jött létre. A csupán a 6. és a 11. helyet kialakult pontegyenlőség azt mutatja, hogy az értékelési metódus jól eltalált, kellően diverzifikált ahhoz, hogy megkülönböztessen egymástól két hasonló eredményt, ez jó hír a jövőre nézve, versenyélmény szempontjából!

Ha már pontozás, egy vallomással tartozom még, biztosan feltűnt, hogy nem az eredeti pontszámítást használtuk a streakeknél, ennek csupán a már említett változatosság az oka. Ha csupán 2, 2.2, 2.4, 2.6, stb. rendszerben nőttek volna a számok, nem lett volna sok különbség a playerek között, nem beszélve arról, hogy minél nagyobb a streak annál nehezebb folytatni, főleg a sorsoló program párosítórendszere miatt. Éppen ezért a 2, 2.2, 2.5, 2.9, 3.4, 4 rendszert igazságosabbnak ítéltük, és a jövőben is ezt alkalmazzuk majd!

Természetesen negatív sorozatok is voltak a verseny során, Kalugyer Rolandé volt a leghosszabb (5) vesztes széria, négyest szintén ketten szedtek össze a nyolc forduló alatt. A döntetlenek nem voltak jellemzők a mostani versenyre, pörgős meccsek jellemezték az összecsapásokat.

017És akkor el is érkeztünk a legváltozatosabb részhez, a pickelés költsége, és a termelt pontok közötti összefüggések mezejére. Itt aztán minden megtörtént, ami csak megtörténhet. Csalódást keltő nagy reménység, klasszisát igazoló top player, meglepetésember és stabil középember! Kezdjük a szomorúbb történetekkel, hogy a végkicsengés aztán pozitív legyen. 🙂 A legnagyobb zuhanók Csető Zsolt, Földi Viktor és Jancsár János lettek, előbbi (sokak shotcallere) 12 hellyel zárt rosszabbul, mint ahányadik legdrágább játékos volt, utóbbi kettő csak 11-et rontott. Paszkál, Szabolcs, Schwartz és Erdős Viktor pedig szintén hátrébb végzett, mint vártuk volna az árazáskor.

A stabil középjátékosok (akik egyébként a fantasy fogadások szívei-lelkei jó ár/érték arányuk miatt) bár esetenként rontottak vagy javítottak pár helyet, alapvetően ott végeztek, ahova vártuk őket. Klubjer Balázs, Mikulás Ádám vagy éppen Simon Zoltán teljesítményére nem lehetett panasza az őket választóknak. A váratlanul nagyot villantóknak azonban még inkább örültek a fogadók, különösen a 17 helyet előrelépő Tóth István hozott igazán sokat, de Kocsis Norbert, Szabó Krisztián, Jobbágy Róbert és Gergely Márk egyaránt jó választásnak bizonyult. A beugrók közül Várnai Péter ért el igazán kiugró eredményt, ki tudja mi lett volna, ha tudják hogy érkezik, és páran csapatukba választják!

A hiányzók (akaratlanul is) komoly befolyással voltak a versenyre, hiszen a későbbi győztes, a remek csapatot összeállító Makó Balázs alig 2,5 ponttal előzte meg Gicét, aki Veszprémi Dani pickelésével értékes pontoktól esett el. A harmadik helyen Arató Zoli csapata végzett, mindhárman 50 pont fölötti eredménnyel. Hogy mit is jelent ez az 50 pont? Ha utánaszámolunk kicsit, a játékosok átlagpontszáma 4,6-ra jön ki, az 50 pont fölöttiek eredménye pedig ugye azt jelenti, hogy a játékosaik átlag 6,25 pontot hoztak! Gice esetében a hét játékos 7,1 átlagpontot szállított, ami egészen jónak számít a fantasy világban!

Gratulálunk a győzteseknek, a sok pontot szállítóknak és mindenkinek, aki úgy érzi, jó eredményt ért el! A következő Fantasy versenyen ismét találkozunk, reményeink szerint egy többfordulós bajnoki rendszerben, értékes nyereményekért harcba szállva!

8 thoughts on “Sikeres premier – vevők vagyunk a Fantasyre!

 1. Persze, íme akkor erről is egy kis elemzés, csak neked 😀 :

  A győztes Makó Balázs lineupja, a Csető Zsolt, Erdős Viktor, Juhász Ferenc, Smáler Viktor, Jobbágy Róbert, Simon Zoltán, Szabó Krisztián 2. és Gergely Márk nyolcas volt, míg a második Gice a Csető Zsolt, Erdős Viktor, Juhász Ferenc, Mikulás Ádám, Simon Zoltán, Szabó Krisztián 2., Tóth István és Veszprémi Dániel felállásnak szavazott bizalmat.

  A shotcaller mindkettejüknél Zsolti volt, és a különbség a két csapat között mindössze 3 játékos személye volt. Balázs Smáler Viktor, Jobbágy Róbert, Gergely Márk hármasa pedig 2,6 ponttal többet hozott össze, mint Gice Mikulás Ádám, Tóth István és Veszprémi Dániel alkotta triója.

  Ha figyelembe vesszük, hogy Dani nélkül Gicének hét játékos után még 1083 kreditje lett volna az utolsó helyre, és az ez alatt mozgó játékosok közül kivesszük azokat, akiket előzőleg már beválasztott, 5 név marad a listán.

  Egyikük Oláh Csaba, aki távollétével szintén 0 pontosként végzett, így vele nem változott volna az eredmény. Hartner Gergelyt választva harmadik helyre csúszott volna vissza Gice, Ragó Norbertet pickelve maradt volna minden, Gergely Márk és Jobbágy Róbert eredményeivel viszont Gice nyerte volna a versenyt.

  Ahogy mondani szokás, egy hajszálon múlt!

 2. Sorry mindenkitől, hogy így alakult, hogy nem tudtam menni:((
  Orvosnál voltam és későn végeztem. Remélem hasonló már nem fog közbejönni soha!

 3. Kis észrevétel: Kalugyer Roland 4-ik mérkőzését +1,5-nek számoltátok -1,5 helyett, így a vége nem +1,2 hanem -1,8 lenne.
  Gratula a nyertesnek, és nagyon klassz a kezdeményezés! 🙂 Nyeremény nélkül is izgi lenne, így meg pláne. Pacsi az ötletgazdának és a blognak! 🙂

 4. Koszi, Gergo hatarozottan orulni fog neki 🙂
  Koszonom a ‘csapatomnak’, hogy megszolgaltak a bizalmat, shotcalleremnek kulon is, hogy vegig kuzdott ertunk (valamint a csaladomnak stb. 🙂 )

  gg wp, remelem, lesz meg ilyen! (sajnalom a pechet Gice, hogy nem jott el az embered – a te csapatod igazabol erosebb lett volna)

 5. Sziasztok!
  Szeptember 23.-án nagy valószínűséggel már külföldön leszek. Rám ne voksoljatok. A 9.-ei verseny nagyszerűen sikerült. Köszönöm mindenkinek aki bízott bennem. Az Arochos pakli meggyőzött most már véglegesen. Kétségbeesés hatalma nélkül is szórakoztató volt a játék. Üdv: papa

 6. Visszajelzés: Fantasy verseny – nyerj Zarknod Visszatér kiegészítőt | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.