HKK Szilveszter?

Schwartzi ötleteit olvashatjátok egy HKK-s évzárással kapcsolatban.

Bár épp csak véget ért a nyár, és elkezdődött az ősz, én most mégis az év zártáról szeretnék beszélni. Miért ilyen korán? Több oka is van. Egyrészt szeretném felmérni az igényt az eseményre, másrészt a lehetőségeit megteremteni se igen egyszerű dolog, de erről később. Akkor vágjunk is bele!

Tekintettel arra, hogy a HKK egy baráti társaság, mit szólnátok egy közös szilveszterezéshez, úgy kártyás módra? Szerény személyem idén másodjára töltötte szűk baráti draftként szülinapját, és állíthatom, ez utóbbi két szülinapom volt a legeslegkirályabb! Ha ti is szeretnétek élménydúsan búcsúztatni az évet, úgy hogy emlékezzetek is rá, akkor olvassatok tovább. Ha nem akkor is, hátha megjön a kedv!

Programterv

December 31-én 16:00-kor kezdődne az esemény. Először egy HKK Activity felvezető lenne, aki vett már ilyenben részt, az tudja, igen jó móka. Ez abszolút fakultatív, minimális díjazással, sok kacagással. Ezután 17:30-kor kezdődne egy draft, avagy válogatós verseny. Itt több lehetőség is felmerül. Lehet többek között régi unikumnak számító csomagokat vadászni, hogy abból borsos áron, de módját megadva ünnepeljünk, illetve kedvezőbb áron, pörgősebben egy standard (2 csomag a legújabból és 1 Mágusok Alkonya) draftot is lehet tartani. Utóbbi verzió költséghatékonyabb, előbbi verzióra veteránokat is be lehetne vonzani. Maga a draft a szokásos rendszerben zajlana annyi apró különlegességgel, hogy a ritkákat nem lehet használni. De miért? Azért, mert a végén helyezés sorrendjében újraválogatjuk azokat! A fordulók minden óra: 00-kor kezdődnének, és az utolsó fordulóra 40 perc állna rendelkezésre, hogy legyen időnk felkészülni az újévi koccintásra. Miután méltó módon fogadtuk a 2016. esztendőt, azután a ritkák özönébe belevetjük magunkat, és mindenki megkapja szuper jussát! Ezek után lehet akár tartani még egy Activityt, illetve egyéb programokkal is elüthetjük az időt.

Helyszín

Sajnos nem rendelkezünk varázspontokkal, hogy 2-3-ért előrántsunk egyet, szóval ez egy igen sarkalatos pontja a dolognak. Akinek van bármi ötlete, az jelezze ezt kommentben! Amit nekünk ildomos volna nyúltani: fejenként ígérjünk némi fogyasztást, vagy a program díját konfiguráljuk úgy, hogy abból tudjuk „bérelni” a helyszínt. Természetesen valamennyit illene fogyasztani, de a zömét tartogassuk az új évre, hogy a verseny alatt ne okozzon problémát a lefaqzott asztal.

Létszám

Az élet sajnos nem csak HKK-ból áll, és biztos vagyok benne, hogy sokatoknak, sőt talán mindenkinek van egyéb baráti társasága. Ennek ellenére remélem, össze tudunk toborozni egy 16 főt legalább, az alatt nem tudom érdemes volna-e megtartani. Aki szívesen részt venne egy ilyen évköszöntőn az mindenképp jelezzen, hiszen ez a cikk csak egy felmérés, hogy volna-e egyáltalán kedvetek ilyen őrült módon tölteni az év utolsó napját.

Költségek

Amikor kialakult a dolog, van egy alap játékos bázis, tárgyaltunk helyszínnel is pozitív eredménnyel, akkor szükség lesz némi tőkére a rendezvényhez. Úgy gondolom, hogy hivatalos versenyként is meg lehetne hirdetni az eseményt 18 éven felülieknek, mint ahogy az Exi is működik. (Sőt, ha a csillagok is együttállnának, akkor az Exi tökéletes helyszín volna). Amennyiben meghirdetődik a verseny Exi néven, akkor már egy viszonylag komoly támogatásunk lesz a verseny díjazására. Ezen felül számolnunk kell még a csomagokkal, illetve a helyszín költségével, ha van ilyen. (Például a pezsgőt bele lehet kalkulálni a program költségébe, és ezt előlegként átadni a helyszínnek. Vagy valami ilyesmi, csak legyen egy hely, ami befogad minket.)
Szumma szerintem 5000 Ft-os alapköltséggel lehet kalkulálni, ami majd tartalmazza a csomagokat, az Activity díjazását, a pezsgőt, esetleg virslit, vagy valami lefogyasztható kupont a helyhez. Ezen felül mindenki annyit hoz, amennyit szeretne elkólázni.

Persze van még közel 3 hónapunk, de a helyszínvadászatot és a toborzást nem lehet elég korán kezdeni!

Schwartz József

21 thoughts on “HKK Szilveszter?

 1. Drukkolok, hogy működjön a dolog,de sztem azért ez egy olyan “ünnep” amit többnyire a párjával(is) tölt az ember és ez kellően leszűkíti a kört. Ez miatt valszeg kevésbé HKK specifikus mókát terveznék hátha több embert elcsábít a dolog párostól. Persze lehet csak én vagyok ilyen beszűkült látókörű…

 2. Én idestova 6éve folyamatosan egy baráti társulattal töltöm, amennyiben ez idén nem jön össze akkor tudok jönni….egyszóval: tenatív.

 3. Ilyen szilveszterem még úgysem volt 😀 Plusz lehet záróvizsgák előtt jobb volna egy nem szétesős buli xD
  So I’m in. ^^

 4. Az elgondolás tetszik, de osztom a Jufe véleményét. A feleségem meg is nyúzna, ha nélkülük szilvesztereznék! 😀 Ha valahogy össze lehetne ezt így hozni családostul, hogy azért ők is élvezzék a szilvesztert, akkor benne lennék.

 5. Igen, utólag már nekem is eszembe jutott egy “asszonymegőrző” hiánya. Erre nem igazán van épkézláb ötletem, várom a párkapcsolatokban jártas emberek szakvéleményét. Lehetne pl. hogy 10-11-re érkezzenek, és addig eltesszük a kártyát.
  Reagálva Kriszre: engem is a záróvizsga ómene kínoz, és szintén emiatt kerülném egyéb baráti körös szilvesztereim, ahol a kártya híján kólával ütnénk el az időt. Utóbbi időben pedig elég jó hatással volt rám a kártya, és kikólátlanodtam, sőt sokakra számítok, akik szintén egy ilyen szelídebb szilvesztert szeretnének.
  Remélem azért egy 8-16 fő összejön, és meg tudjuk majd hirdetni hivatalos versenyként, hogy jól legyünk szponzorálva. Bár ha nem, tulajdonképp az se tragédia.

 6. Az új rendszeren keresztül elvileg lesz módunk 3*945, azaz 2835 Ft-ért beszerezni a draftolandó csomagokat. Ezt 8 főre szorozva már jár mellé egy jutalom is az első helyezettnek, a ritkákat pedig úgy is újraválogatjuk. Szóval első körben helyszín nélkül ez nem sok. A helyszín ötleteket pedig várom, illetve jövő héten rákérdezek az Exinél, illetve a Red Ruinban.

 7. Hát, az a baj, hogy az asszonyoknak és a HKK-nak nincs közös metszete:)
  Az asszonymegőrző szilveszterkor úgy néz ki, hogy egy zenés táncos szórakozóhelyen lötyögsz vele, lesve minden kívánságát. Ergo a kártya kizárva. Vagy a párunk:P.
  Ha le is vinném a párom egy ilyen kártyás szilveszterre, akkor vagy kártyázom és vele nem foglalkozom —> sértődés, vagy vele foglalkozom és akkor ohne HKK.

 8. Én szívesen benne vagyok minden HKK-s progiban, de idén 9. alkalommal ugyanazzal a csapattal ünneplem a szilvesztert (ami egyébként nálunk dec 27-jan 3ig tart :P) és nemmelesleg én vagyok a szervező is. De ha nem jönne össze Schwartzi a HKK szilveszter: akkor egyúttal meg is hívtalak magunkhoz 🙂

 9. Általában szilveszterkor szoktam összejönni csajokkal, így csak Schwartzi meleg ölelése maradna. Hívjunk lányokat, hadd mutassam meg nekik a kártyagyűjteményemet (nekem van a legnagyobb)! 😉 😀

 10. Ennyi kamu mesekártyást, valami “barátnőt” felhozni kifogásként, hogy ne jöjjenek el egy HKK partira… Én azt sem tudom, hogy az mi, szóval abszolút benne vagyok.

 11. Még nálam is sok minden bizonytalan. De jelenleg nincs fix. programom, szóval akár jöhetek is 🙂

 12. A Zeneactivity jó volt, csak a játékosok nem voltak hozzá elég jók 🙂

  Kövér Lászlóval mi volt a baj?

  A Szakócát még csak-csak értem. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.