Eljött a vámpírok ideje az Excelsior egyszínű versenyén

Pásztor Szabolcs nyert Az első vámpírra építő paklival.

21 fő látogatott el az Excelsior második szeptemberi versenyére, ahol ezúttal egyszínű formátumban zajlottak a küzdelmek. A balansz érdekében történt néhány extra tiltás is: az isteni követőket és a Rox, a csontok urát nem lehetett használni.

019

A szabálylapok között ezúttal totális egyensúly állt be, hiszen 11-11 volt belőlük megtalálható az asztaloknál. A legnépszerűbb narancs lapok az Ősi rúna, a Semleges csatamező és a Villámháború voltak, elmondható tehát, hogy a létszámhoz képest sokan próbálkoztak letiltással.

Szabálylap (9)

 • 3 Semleges csatamező
 • 3 Villámháború
 • 1 Ősi rúna
 • 1 Zarknod bilincse
 • 1 Zarknod börtönében

Követő (9)

 • 2 Mérgező rakshallion
 • 1 Arochos
 • 1 Az együgyű
 • 1 Az első vámpír
 • 1 A hét törzs főnöke
 • 1 Melák, az óriás
 • 1 Molluszk, az ócskás
 • 1 Nikolausz

Egyéb

 • 1 Ősi rúna + Az első vámpír
 • 1 Ősi rúna + A kalandozók védőszentje
 • 1 öt lap

A verseny végül a gonosz színek sikerét hozta, hiszen két Leah, illetve egy Dornodon pakli állhatott fel a dobogóra egy-egy vámpíros összeállítás, illetve egy good stuff deck személyében, sőt, a negyedik helyen is egy Leah pakli található.

A végeredmény

I. Pásztor Szabolcs (paklilista)

Leah vámpír pakli Az első vámpírral

II. Erdős Viktor (paklilista)

Dornodon good stuff pakli Semleges csatamezővel

III. Jobbágy Róbert (paklilista)

Leah vámpír pakli Ősi rúnával és Az első vámpírral

IV. Szabó Krisztián (paklilista)

Leah gyűjtőgeneráló pakli A hét törzs főnökével.

020

Az már most látható, hogy a játékosok igencsak kíváncsiak voltak az újonnan megjelent Alfa paklis ritkák erejére, hiszen a négy pakli mindegyikében találni ilyet (Ragnor, a pusztító, Hörrentő, az Ork kátrányköpülő, az Árnysűrítés és A sötétség ivadéka jutottak szóhoz), sőt, néhány gyakori alfás lap is befért a paklikba (Vámpír nagyúr, A vámpír csókja).

Gratulálunk mindenkinek, aki jó helyezést ért el – az Excelsior következő versenyét hamarosan megtalálhatjátok majd a versenykiírások között!

Csető Zsolt

Reklámok

9 thoughts on “Eljött a vámpírok ideje az Excelsior egyszínű versenyén

 1. Köszönöm véren. 🙂 Mellesleg, aki megtalálja a dekkemben az alfás ritkát, az megtarthatja:P. Én csak a nagyurat teszteltem. Azt remekül el lehetett dobni a léleksajtolásnak, (pont mint bármelyik másik lényt, csak ezt kevésbé sajnáltam), illetve egyszer kijött (a 0. körben VH ellen), aztán elvitt egy leszedést. 😀

  Üdv: Kyb

 2. Grat Szabolcs!

  2 hét múlva a köv blogosnak megfelelő beszűkült látókörnek lesz az elő versenye nálunk utána pedig egy jó kis faj verseny ahol meglehet pörgetni talán picivel nagyobb spektrumban az új alfa lapokat. Várunk titeket akkor is!!!

 3. mint mindig, most is remek hangulat volt. 😀 jó kis deckek voltak, annak ellenére, hogy ilyen paklik kerültek az élre nem éreztem, hogy dominálták volna a versenyt, és hát Viktroll, iszonyat csodamezőjéből bármi előbukkanhat, akár egy óriássárkány is XD

 4. Az Elenios-mezőt meg hagyjuk inkább… a dobozból való játék nem hozta meg a gyümölcsét, bár volt néhány tényleg szerencsétlen pillanat is: lemezőzött Arochos kezd: Arochos testőre – na mi van, fiú? 😀

 5. Grat és köszi szépen mindnekinek a játékot. Ez volt az első alkalom számomra, de biztos, hogy nem az utolsó, mivel remek szórakozás volt.

  Minden tiszteletem a végtelenül korrekt és türelmes ellenfeleknek 🙂

 6. Mr Punk: Úgy hallottam így kell nyomni csatamezo ellen 😀 (Papa talán majd megerositi ezt az álláspontot :p) Ígérem legközelebb jó fiú leszek 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.