Lapelemzés – Promó lapok

A jubileumhoz kapcsolódó lapokat elemezzük mai cikkünkben.

A keddi Alfás értékelésünk után ma a prekonceptekkel együtt megjelenő négy promós lapról olvashatjátok az elemzésünket. Egyelőre úgy látjuk, hogy a játékosoknak eléggé bejön az, hogy különböző eventekhez kapcsolódóan lapokat kapnak ajándékba. Nos nem tudok semmi biztosat ígérni, de nem hiszem, hogy a kiadó ellene lenne a folytatásnak ha látják, hogy emiatt többen jártok versenyre, ami persze valamennyire az ilyen jellegű lapok célja is, nézzétek meg a hétvégi Tengermély frissen bontotton is nem kevesebben, mint 50-en vettek részt! Vágjunk is bele!

Pengecsapda:pecs (10) A két BDV rendszeren keresztül beszerezhető lap közül az erősebbik szerintem. Azoknak, akik még nem tudják pontosan vagy nem hallottak a beszerzési módjáról dióhéjban: kb egy hónapja indult el a Beholder direkt vásárlási rendszere, melyen keresztül ha kártyát, társast, kockát vagy bármit vásároltok akkor krediteket írnak jóvá a számlátokon, és bizonyos kreditszintnél a rendelésetek mellé kérhettek ajándéknak belőle. Egy felhasználó kiütheti mind a 2 BDV probóból a 3-3 darabot. Nézzük magát a papírt: két szörnykomponensért akadályozhatunk meg egy lapot (vagy két Dobótőr feláldozásával, nyilván kitaláltátok, hogy hova tökéletes a kártya), visszacounterelni nehezebb, de a mai semlegesítéses időkben nem lehetetlen. Az asztalról is beteg erős képessége van, vagy őrposztot takarítunk (illetve lövünk az ellenfelünkbe) vagy leszedhetünk egy tartalékot, viszont a csapda is megy a levesbe ilyenkor. Szerintem prémium lap, sokat fogjuk viszont látni az asztalokon.

Dungeon:dd (10) A Dungeon 20. születésnapját ünnepelte a hétvégén, így aki részt vett a versenyen az egy ilyen prémium ajándékot szerezhetett magának az indulás mellé. A lap hihetetlenül erős, az Újrahasznosítás segít az életet úgy beállítani általában, hogy pont jó legyen (épp laphúzásra vagy visszavételre van-e szükség adott szituációban), persze azért egyszer-kétszer amikor maxon vagyunk nem tudunk ezzel játszani de annyi baj legyen. Érdekes, hogy ha laphúzásra seteltük az ÉP-nk, akkor a következő körben –ha csak nem történik semmi–már vissza fogunk venni valószínű, érdemes tehát előre gondolkodni. Szemfüles játékosok észre is vették, hogy kiváló kombót alkot az Örökkévalóságos Ongólianttal, bár több helyen lehet beleszólni, mint a Délibáb – Magányos torony végtelenbe, viszont ennek a lapjai legalább külön-külön is csinálnak valamit. Aki még nem szerezte be az a Dungeonból termékeket rendelve tudja majd megtenni, a versenyen elhangzott feltételek szerint egy 10.000 forintos rendeléshez egy Dungeon jár ajándékba, és naponta csak 1 szerezhető így.

Elhibázott varázslat:elhib (9) Ő a másik BDV promó lap a Pengecsapda mellett. Nagyon érdekes és multifunkciós papír: erőforrás, lopás vagy plusz kör, kinek ne jöttek volna jól ezek a dolgok bármikor! Az egyetlen hátránya az, hogy nem mindig mi döntünk arról, hogy mi történjen. Javarészt érdemes 3 varázspontot beleölni, hiszen ilyenkor két képesség közül legalább (ha szerencsénk van mindhárom képességből) választhatunk, és így a helyzethez igazíthatjuk a döntésünket. Én szeretem az ilyen jellegű papírokat, sőt szerintem ezek mindig figyelmet érdemelnek, azonban a 10 pontról lemaradt a pici bizonytalanság miatt, hogy nem mindig tudja azt, amit én szeretnék. Arra figyeljünk, hogy csak akkor kerül a semmibe, ha még egy kört választottunk. Érdemes kiváltogatni őket, hiszen januártól új kártyák lesznek majd választhatóak!

Tündökélés:tünd (8) A Beholder Alfás versenyén lehetett az első darabhoz hozzájutni, a maradék kettő az októberi drafton és a novemberi pre-releasen kerülhet a játékosok birtokába, utána már nem lesz szerezhető a lap (hasonlóan az Összeesküvéshez anno). A négy promós lap közül én őt tartom a leggyengébbnek, noha maga a lap korántsem az! Akik szoktak Trinigan paklival játszani tudják, hogy néhány követős dekk azért borsot tör a mágus orra alá (mivel Ősi rúnával játszik a pakli az esetek nagy részében ezért talán más nem igazán zavaró), ez azonban remekül kezeli a problémát, hiszen max ÉP-t is növel. Persze a visszavétel sem utolsó valamilyen erőforrással (utána ingyen Manakonzervezünk pl), szóval van a lapban lehetőség. Ha szeretnétek beszerezni nincs más dolgotok mint elmenni a következő két Beholderes versenyre.

Dév bácsi

20 thoughts on “Lapelemzés – Promó lapok

 1. Jo kis elemzés bàr nekem a kék tetszik legkevésbé van màr pàr ilyen lap. Én is a csapdàt vàlasztottam de egyenlőre annyira nemérzem hogy 10-es legyen majd ha esetleg lesz uj teremtő raksi 🙂 vagy barna követövel.

 2. “Egy felhasználó kiütheti mind a 2 BDV promóból a 3-3 darabot.”

  Ha 2x regisztrál és költ 60k-t?

 3. @Levi

  Ha vásárolsz nyílnak újabb lehetőségek is 30K fölött is igaz nyílik az olló is idővel így drágább 1-1 lap,de akár ezeket a lapokat is választhatod újra így van lehetőség 1 accal is kiütni.

 4. Az Elhibazott varazslatnal vegyuk eszre, hogy kijatszasi feltetelbol dobsz, igy mar a dobas ismereteben dontheted el, hogy 2-ert vagy 3-ert jatszod ki. (csak akkor kell ratolnod a +1 VP-t, ha nem tetszik, amit dobtal)

 5. Személy szerint a legjobban az Elhibázott varázslat illusztrációja tetszik. A lap maga sztem nem gyenge, főleg nem timerával. Kár, hogy nem azonnali, na de nem baj. Szívesen olvasnék majd cikket egy timera 5követő dekkről a jövőben.

 6. Még jo hogy nem azonnali. Igy legalàbb fezmin gépezettel adja…
  Balàzs hiàba tudod az etedményt ha költeni kell rà. Egyébként jo lap nincs fikàzva

 7. Mi a többi lap? Egyrészt azok, ami januárban jonnek, masreszt ami 30k felett mar most elérhető?

 8. A januáriról nem kell tudnotok még, a 30k felett pedig nincs más promós lap.

 9. @JuFe: Köszi, így már érthető.

  A Pengecsapda amúgy erős papír, szó se róla, de azért nem fog akárhova beférni. Nekem mondjuk egy járjas tárgy dekk ugrott be róla, 2 csontos tárgyakkal, kincsezéssel, Bomtar könyvvel, Móka és kacagással, stb… yay megvan mivel megyek látókör 3-ra. 🙂

 10. Ezek a lapok az unfairség netovábbjai… Mivel ebből 2 nem szerezhető be vidéken, a másik három meg csak netes vásárlással gyűjthető. Szeretjük az ilyet… Meg már lassan hozzászokunk…

 11. Zsolt Atya: akinek kell az úgyis beszerzi 🙂 Mivel vidéken alig van bolt,a netes lapok jogosságàt felesleges megkérdőjelezni. A Dungeon lap is beszerezhető,igaz elég borsos feltételek mellett. Ez van 🙂

 12. Zsolt atya mint már fórumon is irták, jöhetsz behós versenyre, hozol magaddal két embert és már meg is van a 3 lap. Ugyanezt meg tehetted volna a dungeonnal is. Jöttök 3-an és 6000-ből lett volna 3 dungeon. A lehetőség mindenki előtt ott volt. Az meg, hogy Te nem jöttél fel, hát ez van. D.K. is kb az első fordulóig maradt, utánna ment is. Gondolom ha nem osztották volna a dungeont, akkor fel se jön. Nem kell állandóan sírni! Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Persze a vidéki játékosoknak nehezebb a hkk-hoz hozzájutni, de ilyen a hobby. Vannak ettől költségesebb hobbyk is. A hegymászók se sírnak, hogy basszus itthon nincs egy értelmes magas hegy, ami kihívás nekik, inkább elutaznak a hegyhez és megmásszák, nem sírnak.
  Lassan egy éve követem nyomon a hkk világát, de tőled még egy pozitív megjegyzést nem olvastam!

 13. Végtelen kombó a Tündökléssel:
  Tündöklés
  + Drakolder varázslat (új) (+1 draki valahol)
  + bármi, ami 2-vel olcsóbbítja a varázslataimat (pl új mágia sík + létsíkok)

 14. Egy kicsit visszább kell keresni, amikor HKK novellákat írtam, meg a játékvideókat elkezdtem. Csak keresni kell. Most pedig aggódok a HKK-ért, mert nagyon a pusztulás felé halad. Azt pedig nem szeretem…

 15. Mért halad a pusztulás fele a HKK ? Az a baj, hogy kevés a vidéki verseny ? Én inkább azt mondanám, hogy kevés a vidéken a vállalkozó kedvű ember és itt nem a hkk-zni vágyó emberekről vagy a “szívesen kipróbálok új dolgokat”-típusú emberekről beszélek. Hanem arról, hogy csak nagyon kevés ember áll fel, és oké, én teszek dolgokat azért, amit szeretnék. Tegyük fel, hogy én most leköltöznék Pestről, mondjuk Győrbe (feltételezzük, azt hogy alig vagy egyáltalán nincs hkk-s élet, ha valakit megsértek ezzel bocsi 😀 csak példa kedvéért). Akkor első dolgom az lenne, hogy körbe érdeklődni, van-e fantasy bolt? Ha van , akkor lespannolni a boltossal, hogy lehet-e versenyeket szervezni ? van-e kapacitása a boltnak erre, ha nincs akkor más helyet keresek. Ha egyáltalán nincs hkk-s ember , akkor szerveznék toborzást (amit szerintem az új alfa paklikkal nevetségesen könnyen meg lehet csinálni, veszel 2-őt mindegyikből. 1-1-et kibontasz és megmondod a kiszemelt áldozatnak, hogy itt van 1 1300-ért viheted.)

  Szóval szerintem nagyon könnyű arra fogni, hogy Bezzeg Pesten annyi minden van. Igen Pesten van a havi 1 Behós és havi 1 (?) D-s verseny .. De ezen kívül, ami van az mind közösségi/egyéni szervezésből nőtte ki magát. Nem lenne Exés verseny , ha Juféék (remélem nem mondok hülyeséget :DD), nem járnak utána és nem szervezik le, ugyan ez igaz, a blogra is szerintem, ha 4 éve nem vették volna a fáradtságot a srácok, hogy na akkor tegyünk valamit, akkor nem lenne belőle semmi.
  Ergo: Több olyan ember kell, aki a szabadidejéből mer áldozni és nem csak annyira, hogy oké, elmegyek egy versenyre. És nem kell feltétlen órákat/napokat, ha eszedbe jut egy poén, készíts róla egy mémet és küldd el Topdeck Mágusnak, vagy akár oszd meg azokat a hkk videókat amik tetszenek facebookon, vagy tanítsd meg a barátaidat hkk-zni.
  Btw, ha versenyszervező vagy, akkor szerintem van akkora szabadságod hogy azt mondd, hogy ezt meg azt a pesti sztárt ne lehessen nálad használni.

  Ha meg azért halad a pusztulás felé a hkk , mert egyre erősebbek a lapok, akkor erre csak azt tudom mondani, hogy fejlődik a hkk, átalakul, nem meghal. Meg azt is hogy retro versenyek.

 16. Csak a videki Toborzashoz: ha valaki ilyesmit komolyan fontolgat, vegye fel a kapcsolatot Cseto Zsoltival! (es fogadja respect + jokivansagaimat)

 17. K.Ákos:

  Pécsen épp ez folyik. 3an összefogtunk és bevállaltuk,hogy a saját szabadidőnkből áldozunk egy iskolai szakkörre. Eddig 14 iskolának írtunk,épp várjuk a választ. Nálunk sajnos az a baj,hogy nincsen se fantasy bolt,se egy állandonak mondható hely,ahol össze lehet ülni.

 18. Azért arról se feledkezzünk meg, hogy ez egy gyűjtögetős kártyajáték, és gyűjtögetés nélkül nem is olyan élvezetes a kártyajáték része. Inkább kihívásként értékelném ezen lapok beszerzését, mintsem anyagi megterhelésnek.

 19. Zsolt atya szerintem te tökéletes toborzó lennél! Ahogy Balázs írta, vedd fel a kapcsolatot Zsolttal, és minden, a topikban vázolt problémád megoldódik!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.