Fény derül mindenre…

Elkészült a versenyzési szokásokat vizsgáló kérdőív értékelése, melyet Juhász Ferenc tálal most nekünk.

Sziasztok! Első körben szeretném megköszönni mindenkinek, aki kitöltötte a még augusztusban kreált kérdőívet. Sajnos augusztusban a Nemzetire való felkészülés elvitte az időmet, utána pedig volt némi nyaralás és némi egyéb elfoglaltság is, így elhúzódott a dolog. De ami késik, nem múlik, tehát íme: itt az értékelés, ami fényt derít a „plebs” igényeire!

A kérdőívet 99-en töltötték ki, de ketten olyannyira aktívak voltak, hogy mindezt kétszer is megtették(ezúton is hatalmas köszönet Úúszóóóómester uraságnak, aki ráadásul ezt két különböző adattartalommal tette meg, és okozott némi zavart az erőben, de sikerült időben kiszúrnom, így máskor tessék ügyesebbnek lenni :P). Amikor elkezdtem dolgozni a kérdőíven, olyan 80-100 körüli kitöltést reméltem, hogy ha összejön, akkor már volt értelme a dolognak. Ezért úgy gondolom, ez bőven egy olyan mennyiség a HKK aktív társadalmát tekintve, ami jelentős, és az eredményeit úgy gondolom mindenképp érdemes figyelembe venni.

13 kérdésre vártuk a választ. Ezeken mennék végig sorban.


1. Kérjük, add meg neved és lakhelyed!

Az első egy teljesen általános névre és lakhelyre irányuló kérdés volt, amit elsősorban csak a dupla regek kiszűrése miatt tettem fel (mint látszik, nem teljesen alaptalanul), de kiszűrhető belőle az is, hogy HKK szinten mennyire vízfejű (Budapest-központú) az ország. Sajnos azt kell mondani, az eredmények itt is azt mutatják, hogy többségben igaz a HKK-ra is, ami a gazdaságra, ugyanis a válaszadók 63%-a Budapesten, vagy ehhez nagyon közeli településen él (pl. Dunakeszi). Én személy szerint még ennél is „rosszabb” eredményre számítottam, így örömmel konstatáltam, hogy van még bőven merítés azért a vidéket tekintve is hála az égnek.

2. Szoktál-e HKK versenyeket látogatni?

A második kérdés még mindig eléggé tapogatózó jellegű volt, ami a versenyre járási szokásokat hívatott felmérni. Az alábbi diagramon láthatjátok ennek eredményét:

jufe1

Látható, hogy a kitöltők nagy többsége (56%) aktív versenyjátékosokból adódik, továbbá másik nagy szeletként az alkalmi játékosok (30%) adják a kitöltő bázisunkat. Ezen adatok a végső konklúzió levonásánál lesznek hasznosak, hisz ebből láthatjuk majd, hogy az eredmény ténylegesen a versenyre járó játékosok véleményeit tükrözi.

3. Helyileg hol jársz versenyekre?

A következő kérdés a vidéki és a pesti versenyek iránti érdeklődést hívatott felmérni. Itt a „vízfejűség” még jobban kiütközött az eredmények tekintetében, ugyanis a válaszadók 73%-a többnyire Budapesten, 18%-a vidéken, 9%-a vegyesen vesz részt a versenyeken. Ha azt vesszük figyelembe, hogy Budapesten havi 5 (ha a Kezdő Ligát is ide számoljuk, akkor 9) verseny van, míg egy vidéki városban havi egy hétvége van, amikor összegyűlhetnek a hobbijuknak hódolni, mondhatni nem meglepő az eredmény. Ellenben ebből azt is leszűrhetjük, hogy ugyanúgy, mint a munkába való ingázásnál, itt is tetten érhető, hogy az emberek a kedvenc hobbijukért hajlandóak vidékről bejárni a budapesti versenyhelyszínekre, és ezáltal nagyobb arányban vesznek részt a nagyvárosban, mint azt a lakhelyük indokolná. Ez persze abból is fakadhat, hogy valakinek a lakhelye környékén nemigen vannak versenyek, de bárhogy is, az látszik ebből, hogy komoly mozgatórugója van a játéknak, és időt, pénzt nem sajnálva hajlandóak a játékosok sokat áldozni e hobbira vidéken is. Innen is hatalmas RESPECT nekik!

4. Hány éves vagy?

Az életkort megcélzó kérdés sok esetben előkerülő talányra ad választ, miszerint vajh’ hány éves a valódi HKK-s célközönség. A fátyol most fellibben erről is:

jufe2

A diagramon jól látható, hogy ez a játék bizony nem elsősorban a tinédzserek játéka, sokkal inkább a felsőoktatásban évődő vagy onnan kikerülő, és a munka mellett társaságot keresők (megtartók) hobbiját képezi. Természetesen magyarázza ezt a játék összetettsége, valamint az, hogy ennek a generációnak már talán jobban van igénye a társaságban eltöltött kikapcsolódásra, ami nem elsősorban a lányok hajkurászásában és a kocsmapult támasztásában merül ki, hanem olykor jó a munkától távoli területen is pörgetni az agyat, amit hála égnek messze földön híres baráti miliőben tehet meg, ha ezt a játékot választja.

5. Milyen rendszerességgel veszel részt versenyeken?

Az ötödik kérdés a versenyre járás rendszerességét mérte fel. Ez a második kérdéssel párhuzamba vonható, és az eredmények is ennek megfelelő adatokat hoztak. A kitöltők 55%-a havonta több alkalommal is jár versenyre, de legalább havi egy alkalommal eljár további 20% is. Ezek alapján is látszik, mennyire versenyközpontú ez a játék, hisz a válaszadók 75%-a minimum havi egy alkalommal megméretteti magát egy versenyen. 2-3 havonta 12%, míg évente 1-3 alkalommal 11% jár versenyre.

6. Ha már/még nem jársz versenyre, mi miatt van?

A következő kérdés a versenyre valamilyen okból nem, vagy ritkán járóknak szólt, miszerint vajh’ mi az oka a ritkaságnak. Mivel itt kifejtős válaszlehetőség volt, így aránnyal nem tudlak untatni titeket, de a teljesség igénye nélkül többnyire az alábbi problémákat vetették fel a játékosok:

 • nincs elég idő a játékra
 • nincs a környezetben lehetőség a játékra
 • drága egy versenypakli
 • drága a nevezés a versenyekre
 • egyre kevésbé fontos a játéktudás a versenyasztalokon

Nehéz bármelyik észrevételbe is belekötni szerintem. Sajnos mindegyik „probléma” tetten érhető, de azért történnek próbálkozások a kezelésükre is, így reméljük a legjobbakat.

7. Helyszínválasztás esetén milyen sorrendben állnak nálad az alábbi tényezők?

A kérdőív felén túlhaladva elérkezünk az első kicsit mélyebb kérdéshez, vagyis hogy mi kell a nőnek izé HKK-snak. Itt fontossági sorrendet kellett felállítani a kitöltőknek, hogy ha idejük engedi, mi alapján választanak az óriási versenykínálatból. Az ábra megvizsgálásánál azt le kell szögezni a félreértések elkerülése végett, hogy itt a legkisebb értéket kapó tekinthető a legfontosabb tényezőnek és a legnagyobb a legkevésbé fontosnak.

jufe3

A válaszok alapján az első helyre – igaz, nüánsznyival – a helyszín megközelíthetősége került, a második helyen pedig az adott verseny formátuma szerepel. Ez után következő három helyezett szintén elég hasonló mértékben kapott szavazatot. Sorrendben: kulturált helyszín, díjazás mértéke, nevezési díj. A következő „csoportban” hasonló számú szavazatokkal a külön profi és amatőr kategória, valamint az extra játékok szerepelnek, majd a legkevésbé fontos kategóriába a vásárlási és étkezési lehetőségek kerültek.

Mint látható, a helyszín megközelíthetősége, ezáltal az emberek ideje a legdrágább a hobbink szempontjából. Ezt követi szorosan a verseny formátuma, ami sokszor tetten érhető a versenyek látogatottságát szemügyre véve is, hiszen jó dolog olykor egy ábécés versenyen mókázni, de több készülést igényel, így visszacsatolva itt is az időre, valószínűleg alacsonyabb érdeklődésre lehet számítani a korlátozottabb versenyeken. A következő csoportot a kulturált helyszín vezeti, melyet a két az ár-érték arányt érintő kérdés követ (nevezési díj és díjazás mértéke). A kulturált helyszínre való igény ily előkelő helyen való szereplése kissé meglepett (hisz lássuk be, a legtöbb versenyhelyszín nem épp a csillagok megszerzéséért verseng a környező szállókkal), de valószínűsíthetően emögött is a (kereső) törzs korosztály szavazatai és az ebből fakadó magasabb elvárások lehetnek. Az ár-érték arány előkelő helyen való szereplése érthető, hisz a mai magyar valóságban sajnos legtöbbünknek meg kell gondolnia, mire „dobálja ki a pénzét”, így sokaknak nem fér bele olykor egy ár-érték arányban nem annyira megérős (pl. egy régi kiegészítőből tartott frissen bontott vagy akár draft) verseny. A kevésbé fontos taktusban találjuk, az „extra játékokat”. Itt elsősorban zsákbamacskára vagy pl. az adott helyszín fél-, egyéves ligájára kell gondolni. Ezek kis apró extrák ugyan, de mégis a “játék a játékban” effektus miatt népszerű a játékosok körében, így azt hiszem, nem szabad szó nélkül elmenni mellette, és lehet, érdemes lenne további hasonló promóciók kiötlésén fáradozni. A beholderes kezdő versenyek „népszerűségéből” talán sejteni lehetett, hogy a „külön amatőr és profi” kategória nem fog túlzottan elől szerepelni eme listán, de az okát továbbra sem értem, ugyanis sok esetben hallani lehet érvként, hogy nem akarnak a kezdő játékosok a profikkal megmérkőzni a túl nagy minőségi különbségek miatt (értsd akár tapasztalat, akár paklik értéke), de mégsem jelenik meg ez jelentősen sem a versenyeken való részvételben, sem itt a kitöltésben. Lehet, kissé túl van misztifikálva ez a dolog, és a hangtalan „tömeg” belátja, hogy sok esetben az ő érdeke is, hogy magasabb szintű játékosokkal játsszon, hogy fejlődni tudjon. Manapság az internet korában nem meglepő, hogy a kiegészítők vásárlása nem motiválja az ilyen választás esetén a játékosokat, hisz online akár a webshopban, akár a fórumokan szinte bármi beszerezhető, ami szükséges. Továbbá az sem meglepő, hogy nem hiányolja senki a hotdogos standokat, hisz az étkezést manapság bárhol könnyedén megtudja oldani az ember fia/lánya, és még ha olykor jól is jön, hogy halljuk a kedves csilingelő hangot, hogy „pizza, kész a pizza!”, ez nem jelent akkora motivációt, hogy jelentősen befolyásoljon minket, ha el kell dönteni, hova menjünk versenyezni.

8. Ha jársz Budapesti versenyekre, mely helyszínt/helyszíneket részesíted előnyben?

A nyolcadik kérdés a budapesti versenyek népszerűségét hivatott felmérni, ami alapján a következő rangsor született:

jufe4

Látható, hogy az első három helyen eléggé hasonló adatok szerepelnek, és ezt a viadalt a Dungeon nyerte meg, ami valamelyest nem meglepő, hisz jó helyen (belváros) található, valamint ugye a HKK-sok szentélye, ahova bármikor le lehet ugrani egy jót játszani. A 4. helyet a „feltörekvő” Excelsior szerezte meg, az utolsó helyen pedig a Kezdő liga szerepel. Nyilván a Kezdő Liga esetében elég komoly szűrő van a nevezők körén (max. 1 profi pont), így nem meglepő az utolsó helye. Még azt érdemes ennél a kérdésnél megvizsgálni, hogy a kitöltők mekkora százaléka jelölte meg a Kezdő Ligát, mint lehetséges „célpontot”. Ez alapján a válaszadók 31%-a volt már Kezdő Ligás versenyen, tehát ilyen szempontból is látható, hogy kellően reprezentatív a felmérésünk.

9. Mely napon lenne számodra legideálisabb időpontban egy verseny?

A napok szerinti versenyekre járási igény az alábbiak szerint alakult:

jufe5

Mint látható, a megszokott szombati versenynap nyert toronymagasan, és a többi mondhatni egyenlő arányban osztozik a maradék helyeken. Ez jelenthetné azt is, hogy minden a legnagyobb rendben, és felesleges a meglévő rendszerhez nyúlni, de mint ahogy pl. az Excelsioros versenyek is mutatják, van relevanciája a megszokottól eltérő versenyeknek is, ezért én úgy gondolom, hogy érdemes lehet a vasárnapi verseny gondolatán is elgondolkodni, amit majd egy későbbi kérdésünk is alátámaszt.

10. Milyen hosszúságú versenyeket részesítesz/részesítenél előnyben?

A versenyek hosszára irányuló kérdés – mint látható – elég „kétoldalú” eredményt mutat, vagyis az egyenes kieséses megoldás nem volt a többivel szemben kellően szimpatikus, pedig a legutóbbi Beholder találkozón nekem úgy tűnt, hogy nagyon bejön az embereknek. Viszont a rövidebb, 3-4 órás versenyekre úgy néz ki, komoly igény van, és érdemes lehet velük foglalkozni a későbbiekben is.

jufe6

11. Örülnék / nem örülnék, ha az egyik nagy hétvégi budapesti verseny a szombati napról átkerülne vasárnapra.

Mint ahogy már céloztam rá, volt egy olyan kérdés, mely kifejezetten a vasárnapi versenyek létjogosultságát firtatta. Itt az volt konkrétan a kérdés, hogy vajh’ örülnél-e, ha az egyik budapesti verseny szombatról átkerülne vasárnapra. Az eredmény 51/49 a vasárnapi versenyek javára. Látható, hogy ez alátámasztja a két kérdéssel ezelőtti konklúziómat, vagyis a vasárnapi versenyeknek lenne helye a HKK versenyek színterén, így szerintem érdemes lenne legalább teszt jelleggel megpróbálkozni ezzel az opcióval. Reméljük, lesz esély rá, hogy valamelyik budapesti helyszín bevállalja ezt az úttörő szerepet.

12. Örülnék / nem örülnék, ha a Beholder Kft. hivatalos versenyei Budapest belvárosában kerülnének megrendezésre.

Az utolsó előtti kérdés arra irányult, hogy vajon ki mennyire tartja jó ötletnek, hogy a Beholder fő versenyei a jelenlegi Wekerle telepi helyszínen kerülnek megrendezésre. A válaszadók 78%-a örülne annak, ha a jelenlegitől eltérően a belvárosban kerülne megrendezésre ez a verseny. Ez volt az a kérdés, amelyben leginkább egy állásponton voltak a válaszadók, így talán ez szintén egy olyan dolog, amivel érdemes lenne foglalkozni, amennyiben van ésszerű megoldás, hisz igény az volna a változtatásra.

13. Részt vennél-e egy olyan, negyedévente megrendezésre kerülő kiemelt versenyen (nagyobb nevezési díjú, kb. 3-4000 Ft), melynek a nevezési díjnak megfelelően a nyereményei is nagyobbak lennének a megszokottnál?

Az utolsó kérdés egy kissé exkluzív jellegű versenyre irányult. Amikor a versenyhelyszín kiválasztási szempontjait kellett rangsorolni, ott már láthattuk, hogy elég érzékenyek a pénztárcájukra a játékosok, de itt a válaszadók ezzel némileg még is szembe mentek, ugyanis a kitöltők 69%-a (milyen szép szám 😛 ) úgy gondolta, hogy szívesen kipróbálná magát egy hasonló versenyen. Ez számomra kissé meglepő, de mindenképp örömteli, hisz ez is mutatja, hogy sokféle irányba el lehet még menni, hogy ha a versenyszervezésben rejlő lehetőségeket keressük, és időnként akár egy ilyen exkluzívabb versenyre is hajlandóak áldozni az emberek, ha ezzel egy nagyobb nyeremény besöprésére is lehetőségük nyílik. Ez a verseny az én csőrömet is piszkálja, így ha lesz kellő energiám, teszek majd lépéseket is a verseny megszervezését tekintve. Csak hogy a kedélyeket fokozzam még ezzel kapcsolatosan, ha egy reális, 30 fős nevező brigáddal számolnánk és 3.500 Ft-os nevezési díjjal, akkor ez 105.000 Ft-os nyereményalapot jelentene, amiből azért már jelentős díjazás kanyarítható. De ha az igennel szavazók legalább 70%-a valóban részt venne, akkor akár a Nemzeti Bajnokság díjazását is elérő összeg kerekedne belőle.


Nos, ezennel lezárult az első nagy „HKK-kérdőív” kiértékelése. Köszönöm még egyszer a kitöltőknek, és remélem, hogy minden versenyszervező tud valamicskét meríteni ebből az információhalmazból, és ezáltal még jobbá tudjuk tenni a HKK közösség komfortérzetét!

JuFe

Reklámok

30 thoughts on “Fény derül mindenre…

 1. Köszi, JuFe!

  Bevallom, meglepett, hogy nem csak én szavaztam arra, hogy maradjon Wekerlén a behos verseny. 🙂

 2. Szép munka Jufe. Nagyon kellett már, egy ilyen felmérés, hogy a képbe kerüljön pár dolog. Pl. a játékosok életkorával kapcsolatban, már évek óta szajkózom, hogy a 16-26 éves korosztály a célközönség és nem a kisiskolások… még alá is lőttem.
  Pár hiba: a hány éves vagy ábrán megjelenített számok összege:99, van egy kerekítési elhanyagolás valahol (vagy nem %-ban írtad ki). Illetve hogy jött ki 51/49-es arány 99 kitöltővel?

 3. Kyb: azert a “16-26 eves a celkozonseg” ill. a “16-26 eves az, aki jelenleg atlatja a jatekot, es meg versenyekre is elmereszkedik meg olvas HKK Blogot meg kitolti a kerdoivet” nem ugyanaz.
  Ezt kene kiterjesztenunk kb. a 10-26 (ill. 99 🙂 ) -re, es jobbak lennenk, talan az Alfaval ez is menni fog. Szerintem nem mondhatunk le a 10-16 eves korosztalyrol sem, azalatt valoszinu csak par ‘zsenit’ tudunk megfogni…

 4. Szívesen srácok 🙂 Terézanya kicsit el volt úszva,de végre utolérte magát 😛

  @Kyb
  Az első esetben igen kerekítésből fakad az eltérés, tetszés szerint hozzáadható egy valamelyikhez:P
  A második esetben pedig az % akart lenni(43/42 a valódi számszerű adat ugyanis ez nem volt kötelezően kitöltendő kérdés).

 5. Köszi JuFe!
  Egyèbkènt a kategóriák elmosódása ès azok el jelentèktelenedèse, a kölcsön lapokkal(paklikkal) függhet össze.

 6. Ha esetleg lenne meg valaha ilyen kerdoiv, akkor a 12-es kerdest igy lenne erdemes feltenni:
  100/200/300/400/500 (vagy 0) ft-tal fizetnek tobb nevezesi dijat a Behos versenyeken egy belvarosi helyszin eseten.

  (1 publikus adat ehhez: en most jarok kosarazni egy berelt tornaterembe [iskolaban, semmi extra], 1,5 ora 12000 forint – de az kicsi lenne 1 rendes HKK versenyhez)

 7. Az exkluzív versenyekhez: ez egy nagyon jó ötlet, èn is igennel szavaztam. Viszont amit fontosnak tartok:
  1. Legalább másfél hónappal a megrendezés előtt ildomos lenne ilyen esetben jelezni a dátumot, ugyanis az emberek akkor úgy tudják szervezni a szabadidejüket hozzá
  2. Nem feltétlen a kp nyereményt kéne növelni, hanem a kártyanyeremények számát.
  Ugyanis pl. ha valaki 3500-at kiad a versenyért és mondjuk utolsó lesz, akkor 1-2 vigaszzén lehet kevés lenne érte. Persze sanszos, hogy ti is így gondolkodtok 🙂

 8. JuFe: igazabol nem, ahhoz hogy valaki eldontse, mennyit erne meg neki szemelyesen _pluszban_ egy kozelebbi (nyilvan kulturalt) helyszin, nem kell mas adat. De ezt most nem tudjuk meg, sebaj.

  Mar korabbi topicban is irtam (de sajnos nem jott valasz), ha valaki tud barmilyen konkret helyet, ami fogad bennunket (kell: megfelelo meretu hely, megbizhatosag, mennyi az ar ill. parkolas legyen), azt megkoszonjuk. Koszi Svarcinak is az otleteket.

 9. Amugy a Havanna (Kondor Bela) muvhazba jartunk nagyon sokaig, sajnos az is elegge kint van + rendszeresen rankszerveztek mindenfelet, pedig jan.-ban lefoglaltuk egesz evre az idopontokat (ez volna a megbizhatosag kerdese).

 10. Köszönjük a munkát 🙂 Szerintem azért erősen látszik, hogy a “vidék” nem teljesen van kihasználva, pedig hány ember él még BP-n kívül 😀

 11. Én annyit hozzáfűznék a versenyhelyszínhez hogy ez a vidéki játékosoknak sokkal ideálisabb mint a belváros ha ti pestiek lusták vagytok havonta egyszer ilyen nagy távolságot utazni ( a város szélére:) akkor ne csodálkozzatok ha a vidéki játékos is lusták lesznek feljárni plusz még a belvárosba szarakodni.A helyszínváltoztatás annyiban lenne jo hogy a pestieknek még kényelmesebb lenne eljutni a vidékinek meg még nehezebb szerintem ne csak a saját érdekeiteket nézzétek.Én nem tudom elképzelni hogy nektek ennyire fárasztó eljutni a belvárosbol a bocca klubba kiváncsi lennék mennyi időt vesz ez nektek igénybe hogy nem közvetlen az ajtóba van a verseny:)

 12. Szép munka, JuFe, de szerintem a vasárnapi versenyekre nem vagyunk annyira kíváncsiak, 2%-os eltérés eléggé statisztikai hiba szagú. 😀 A 15%-os arány is eléggé futottak még kategória a másik kérdésnél. 😛

  A másik megjegyzésem, hogy egy dolog, amit az emberek mondanak, és egy másik, amit valójában csinálnak (átkozott pszichológia). Tehát hiába jelezték itt sokan, hogy érdekelné őket egy “prémium” verseny, amikor ki kell csengetni a dellát, már kevésbé lesznek aktívak, találnak kifogásokat majd, nyugi.

  “az egyenes kieséses megoldás nem volt a többivel szemben kellően szimpatikus, pedig a legutóbbi Beholder találkozón nekem úgy tűnt, hogy nagyon bejön az embereknek” – pont, mert Beho-találkozó volt. Egy sima versenyen elég nehézkes egy ilyet megszervezni, meg a találkozón leginkább az új UR-ek farmolása volt a cél, ott jobb volt, hogy addig játszol, amíg nincs meg a loot, és nem ülöd végig mind az x fordulót, hogy a végén kiderüljön: sajnos pont lecsúsztál az UR-ről egy helyezéssel…

  A többibe nem tudok most belekötni, szép, alapos elemzés.

  Ui.: de ha legközelebb is sorba kell rendezni azokat az átkozott szempontokat, szíjat hasítok a hátadból! 😀 És amúgy is, a lineáris sorrend annyira snassz, a Q-sorting a menő. 😉

 13. A HKK játékosoknak pedig két fajtája vagyon:
  A szorgos vidéki frankógyerek meg a többi pesti lusta szar. Nah, ez is egy szórakoztató elemzés volt:)
  Köszi DK hogy rámutattál erre az elhallgatott részletre!Többször is említetted már de most bebizonyosodott!!
  Ezért is javasolom azonnal, hogy a verőcei HKK-s tábort változtassuk meg átnevelő gulággá, ahol a mocskos lusta pestiekből kineveljük azt a rohadt lustaságot.
  A Behótól kérem pedig, hogy a versenyeken a kiegészítők mellé (kocka stb) lehessen venni pálcát, ostort és egyéb testi fenyítő eszközöket, hogy a vidéki játékosok fent tudják tartani a megfelelő szorgos és áldozatos versenyre járási morált, és tudatosítsák lusta pesti társaikban, hogy ha legközelebb nem jönnek akkor lesz nemulass!
  A harci hangulat fenntartása érdekében most pedig mindenki hallgassa meg a Panzerliedet!
  Köszönöm!

 14. @Kecifei

  Hát sztem ha 85 emberből 43 úgy gondolja, hogy szerinte jó ötlet ha egyik verseny vasárnap lenne az nemigen hibahatár. Persze nem azt mondom, hogy tuti működni fog és hogy előre szervezzünk le vagy 8 ilyen 7végét,de 1-2 teszt alkalmat sztem meglehetne pörgetni hogy mi újság és lehet a végén kiderülne, hogy bizony ez is működik…

  Az emelt díjas versenyeknél én is tisztában vagyok azzal amit írsz. Ezért is kalkuláltam kevesebb mint az erre szavazók 50%-val első körben,de értő olvasás 1-es :P.

 15. @Juhász Ferenc: persze, azt én sem állítottam, hogy nem lehetne megpróbálni a vasárnapi versenyt. Hajrá, aztán majd kiderül, hogy működik-e. Csak legyen tényleg jól meghirdetve, én is majdnem lementem egyszer Fehérvárra szombaton vasárnap helyett. 😛

 16. JuFe, köszönjük szépen, nagyon hasznos kérdőív! Én még egy kérdést tettem volna fel, hogy a játékosok mit szeretnek jobban, ha az első néhány helyezett kapja szinte a teljes díjalapot, vagy ha több helyezett közt oszlik meg, de emiatt aki kap, az kevesebbet kap (mi az utóbbi években ebbe az utóbbi irányba mentünk el azzal, hogy általában 13-14. helyig díjazunk).

  Józsi, a Láng 100e egy napra 🙂 A Wekerle 15e. Volt ötlet belvárosi helyszínre egyébként, de kiderült, hogy mégsem annyira frankó a hely. Ha bárki tud olyan belvárosi helyszínt, amit hasonló árban ki lehet bérelni (nyilván kajás hely a jó, mert ott a várható fogyasztás miatt lehet olcsóbb), és normálisan megközelíthető / parkolható, akkor szívesen kipróbáljuk ott is a versenyrendezést.

  A szombati verseny érthető okból népszerűbb, azt másnap még ki lehet pihenni 🙂

 17. Őszintén már annak örülök, hogy a Beholder részéről nem zárkóznak el a belvárosi helyszínváltás ötletétől. Amúgy meg a lusta pestiekről annyit, hogy sokunknak (köztük nekem is) kb másfél óra kiérnem a mostani helyre. Ezért sem járok, mert a szombat az a nap, amikor normálisan tudok aludni és ezt nem akarom tetézni 7-8 órai ébredéssel.
  Azért arra kíváncsi lennék, hogy a vidékről érkezőek zömében hova érkeznek be a főváros területén belül? Valószínűsíteném, hogy a pályaudvarok környékére, amelyek a közelébe sincsenek a Wekerlének. Összességében még valószínűsíthetően nekik is kedvezőbb lenne, de egy kérdést megérne, ha végre találnánk egy új helyet.

 18. A versenyekkel kapcsolatban annyit, hogy május 17-én volt már egy vasárnapi verseny a Dungeonben, ahol 58-an voltunk.

  Ez egy “kényszer időpont” volt, de az látható, hogy nen vette el a játékkedvet a hét utolsó napja sem. 🙂

 19. Ferinek respect, hogy ennyit dolgozott a kérdőíveken!

  A “Mennyire fontos, hogy legyen külön amatőr/profi kategória?” kérdésre szerintem reprezentatívabb választ kapnánk, ha elkülönítenénk a leadott szavazatokat az illető besorolásától, mert mondjuk egy profinak nyilván mindegy, vagy még jobban is örül neki, ha nincsenek külön, de amatőröknél azért ez lehet komoly tényező.

  D.K. kommentjéhez azért hozzátenném, hogy én is vidéki (szolnoki) vagyok, tehát a vonatom a keletibe vagy a nyugatiba ér be, mindkét helyről igen egyszerűen megközelíthető pl. a dungeon, szóval a belvárossal nincsen semmi gond részemről.

 20. Dani79
  Làtom te vagy a harmadik fajta 😀
  Jol megvédted magad.
  Egyebkent csak arra akartam utalni hogy a profi kategoriàba igy is joforman huszan vannak ebbol sztem lagalàbb öt vidéki persze nemtörténik semmi ha nem mennek jàtszani végülis huzogathatjàtok egymàs kukijàt is. Gondolom Danin kivül nemveszi magàra senki 😉

 21. Mrpit
  Pontosan erröl beszélek hogy te lusta vagy felkelni mert masfél ora az ut ezert inkabb alszol. Most nemazert de en majdnem minden pénteken éjfélig dolgozok mégis felkelek es utazok (majdnem két óràt) nem magamat fényezem egyàltalàn csak hasonlìtàs képp. Én is alhatnék tovabb es beleszarhatnek elhiheted! de inkabb hadjuk ezt a részét ha ez nem lustasàg meg kényelmesség akkor nemtudom minek nevezzük 🙂 Elmondtam hogy nekünk hol a jobb azt csókolom valoszinünek tartom hogy nem csak mi jàrunk fel autopàlyan.Aki meg besértődik meg magàra veszi annak egészségére 😉

 22. ez valami hkk függőség felmérő lesz a végére ??? ( nem negatív értelemben ) ???
  😀

 23. Én meg csak ilyen álpesti vagyok, valójában Budatétény már több mint 1 órára van a belvárostól, s habár Wekerle közelebb van légvonalban, az út legalább 1,5 óra a átszállások nehézkessége miatt. Sokszor tátott szájjal hallgatom, mikor tényleg vidéki ismerőseim panaszkodnak, hogy nekik 3/4-1 óra a középsuli reggelente volánnal. Nekem 1,5 volt 2 átszállással. De az meg már az én fogyatékosságom, hogy nem születtem a Clark Ádám térre.
  Helyszínre visszatérve: nem csak a megközelítéssel van problémánk, hanem pl. a hely légkihasználásával, ami igen kellemetlen tud lenni nyáron. Megoldás volna, ha a profik pénzdíjazásának egy része tárgynyereménnyel konvertálódna. Ez rögtön 20.000 ft, ha az első 4 helyezett díjazásából 5000 Ft-ként adtok egy UR-t. Lehetne ezt azzal súlyozni, hogy 10 féle UR kerül ki. Lehetne még azzal is javítani, ha egy másik fórumban említett új ritkaságot vezetnétek be, a platinumot, ami gyűjtődobozonként 1 előfordulással jelenne meg, illetve a profi versenyek első 6, amatőrök első 2 helyezettjének járna a díjazás mellé. Ez ismét rögtön közel 6000 ft. Valószínűleg a piaci értéke magasabb, ezért a profik sem fognak panaszkodni, cserébe a kft. jobban jár. Ez rögtön 26000 érv. Ha kb. 60-an vagyunk egy versenyen (ami azért kb. egy jó átlag), akkor +100 ft a nevezésből, az ismét 60000. 86000 ft pedig ha nem is egy Láng, de közel egy Láng lehet. És semmi extra nem lett itt említve. Csak egy kis átcsoportosítgatás úgy, hogy senkinek se sérüljön az érdeke.
  A profi díjazás egyébként szerintem megfelelő, és ha bejönne ez a + ritkaság, akkor főleg tökéletes lenne, viszont én még emlékszem, mikor 2005-ben még egy egész gyűjtődobozt kaptam az amatőr első helyért, és szerintem a mai társaság is jobban örülne, ha a díjazás előre csoportosulna, a többiek pedig vigaszdíjként egységesen kapnak egy HKK-macskát.
  Ezek csak ötletek, de szerintem elég megvalósíthatóak, érdemes lenne megfontolni.

 24. Kis hiba a számításban:
  60*100=60000?
  Ne haragudj,tisztában vagyok vele, hogy nem ez lett volna a lényeg, de ezt nem bírtam ki. 😀

 25. A nagyanyám mutermet működtet a nyugati mellet általában jogát és festészet oktatást fogad de szerintem még lehet győzni csak tudnom kéne hogy hány ember szokott általában a versenyeken lenne mert nem biztos hogy elfernenk.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s