Randomlap – Fekete Péter

aka PARASZTHALLER

Biztosan többen láttátok azt a képet, amit a napokban posztoltam a facebookra a hozzám került ultrarikta gyűjteményről, és bizony elnézve a lapok nagy részét bizony felmerül az emberben a kérdés, hogy mi volt egy-egy ilyen régebbi lappal a készítők szándéka – mert, hogy nem az, hogy minden versenypakliban helyet kapjanak az is biztos. Miközben pakolásztam a lapokat a kezembe került egy játéktechnikailag is egyedülálló lap, ami szerintem ráadásul nem csak ilyen szemmel érdekes, a Fekete Péter. fekÓvodások körében a mai napig gondolom elég menő lehet, ha beszorul valakinél a ’petya’, a kérdés, hogy mi tudunk-e olyan szituációt kialakítani, amivel a mai környezetben akár elgondolkodhatunk a lap használatán? Először ami beugrott, hogy nyilván valami olyan pakliban kell gondolkoznunk, ahol eleve kevés lap van a kezünkben, ráadásul az ellenfelünket is kevés lapon tartjuk, így kézenfekvő választás lehet Korlátozással játszani, hiszen mindkettő feltétel teljesül. Ha azonban nagyon keresgélünk ennél a lapnál is felmerülnek kiskapuk, mint ahogy sok más társánál is. Az első kérdés, ha két lapunk van pontosan, hogyan nem lehet egy Fekete Péter után elveszíteni a játékot? Nyilván, ha kettő van nálunk, a feltétele azonban csak egyet enged a pakliban használni, használjunk hát Mardakor bölcset, hogy a limitet megnöveljük. A másik amit érdemes szem előtt tartani, hogy csak a lap kijátszási feltétele, hogy legyen lap a kezedben, utána bőven meg lehet védeni counterrel vagy counterekkel, és ha utána nem marad lap a kezünkben akkor vígan nyomhatjuk az ellenfelünk orcájába az egyetlen ’petyánkat’, hogy így jártál tesó.

Amúgy király, hogy vannak ilyen érdekes lapok, az egyetlen szívfájdalmam, amit amúgy sok helyről hallottam mostanában, hogy rengeteg régi gyűjtemény süllyedt el az idők során, így iszonyat nehéz az ezekhez hasonló lapok felkutatása és beszerzése.

Ti láttok amúgy fantáziát a Fekete Péterben, esetleg ha gyengének tartjátok hogy lehetne értelmesen felújítani? Vagy esetleg ha nem is benne, de van olyan régi ultraritka lap, amit szívesen elvinnétek egy körre már csak az íze miatt?

Dév bácsi

13 thoughts on “Randomlap – Fekete Péter

 1. FEKETE PÉTEEEEEER! Én már csak azt a pillanatot várom hogy beleordítsd az arcomba. kevés van belőle így nyilván nem fognak rá számítani szóval remek kis móka lesz, és kacagás 🙂

 2. Régebben amúgy lehetett egész értelmes paklit építeni a Fekete Péterre. Sok általános varázslat, Zarknod tornya, a régi Fezmin gépe, hogy menjen minden körben, plusz Duplacsavarral is lehetett kombózni, hogy tuti a Petit húzza az ellen.

 3. Az első versenyeim egyikén egy Fekete Péterre épített, szürke, trafó sok counteres dekktől kaptam ki, talán 2000-ben. Talán akkor fogott meg az alternatív nyerés lehetősége, amit azóta is preferálok 🙂

  Amúgy írtam rá anno egy felújítást, sajna nem találom.

 4. Nagyszerű lap. Ilyen egy jó UR. Egyedi, különleges és érdekes játéktechnikájú képességgel ami nagy erőt is képviselhet. De elég speciális feltétellel nyer. Felújításként így képzelném el:

  Fekete péter (új)

  2Zsz 1 nekron

  Leah, azonnali, vízió

  Nem lehet semmizni. Ha a paklidból kerül a gyűjtődbe akkor tedd a semmibe.
  A rá használt reakciók feltétele: 2 Zsz elköltése
  Kijátszási feltétele, hogy legyen rajta kívül lap a kezedben. Sikeres kijátszása után vedd vissza a kezedbe és ellenfeled véletlenszerűen dobat egy lapot a kezedből. Ha ezt a lapot dobatta feláldozhat 2 permanenst különben megnyerted a játékot.

  Én pl. egy ilyet is szívesen látnék:

  4 Vp 4 Nekron Álcázott vákuumbomba

  Tharr szörny, moa

  Élet:1 Láthatatlan

  Ha bármikor felhúzod azonnal ellenfeled kezébe kerül és húzz egy lapot. Ha a paklidból a gyűjtődbe vagy semmidbe kerülne e-helyett tedd az ellenfél oldalán játékba.
  Ha bármilyen módon a semmibe kerül, tulajdonosa elkölthet 1Ép-t és ekkor célpont játékos Ép-je, Vp-je, Szk-ja 1-re csökken és nem játszhat ki több lapot a körben.

  4/(4)

  Üdv: Kyb

 5. Ó, azok a régi szép idők, amikor még A tisztesség manifesztációjával rektelt az “avatárpakli”. 🙂

 6. Hmm, kicsit módosítanám:

  4 Vp 4 Nekron Álcázott vákuumbomba

  Tharr szörny, moa

  Láthatatlan, Élet:1
  Ha bármikor előkeresed vagy felhúzod azonnal ellenfeled kezébe kerül és húzz egy lapot. Ha a paklidból a gyűjtődbe kerülne keverd vissza a paklidba. Ha a paklidból a semmidbe kerülne e-helyett tedd az ellenfél oldalán játékba. Ha máshogy kerül a semmibe tulajdonosa elkölthet 1Ép-t és ekkor célpont játékos Ép-je, Vp-je, Szk-ja 1-re csökken és nem játszhat ki több lapot a körben.

  4/(4)

 7. 3zanszilank
  A szöveg teljesen ugyan az! csak ha nem a feketepétert huzza ki a kezedből a dobott lap helyett huzz egy màsik lapot a kör végén es egy célpont lapot a gyűjtöbe küldhetsz.

 8. Játszottam ma a dekkel, 14x játszottam ki a Fekete Pétert úgy, hogy 1 lap volt rajta kívül a kezemben, 13x mellényúltak úgy, hogy kockával dobták ki folyamatosan. Ma nem rulettezünk….

 9. Haller bácsi helyre rakta ma a petit..:D de a 13 melléhúzás egymás után iszonyat volt…xD

 10. Nagyon kreatív lap. Sokáig ez volt a kabala lapom. Egy felújítást szívesen látnék. pl:
  3 zsz Csak 1 darabot használhatsz. 4 ép feláldozása árán előkeresheted a paklidból. Kijátszási feltétele h rajta kívül legalább egy lap legyen a kezedben. Húzz 3 lapot, és vedd vissza a kezedbe, ezután ellenfeled húz egy lapot a kezedből. ha ez a fekete péter akkor elvesztette a játékot, ha nem akkor a húzott lapot vedd vissza a kezedbe. Áldozd fel 6 ép-d: vedd vissza a gyűjtőből a kezedbe.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.