Egy kis statisztika – mi lesz a Zarknod visszatérben? (2. rész)

A laptípusok eloszlása után most lássuk, hogy a lények között milyen altípusok bukkannak majd fel.

alpha_centaurusA csütörtöki nap folyamán már olvashattatok egy statisztikát a novemberben megjelenő Zarknod visszatér kiegészítőben szereplő lapok típusairól, most pedig folytatjuk a vizsgálódást: ezúttal a lényeket vizsgáljuk meg közelebbről. Ahogy az tegnap már kiderült, összesen 114 új lény fog megjelenni (ebben nincsenek benne az ultraritkák, illetve az újból kiadásra kerülő Ganüid ifjonc), ezek között 11 olyan lesz, aminek egyáltalán nem lesz altípusa. Lássuk, hogy a maradékon belül milyen lesz az egyes etnikumok aránya!

Az emberek és az elfek örülhetnek majd a legtöbb új jövevénynek, szám szerint 5-5 példánynak – igaz, ezek nem alkotnak majd szorosan összefüggő paklit. A 4-4 új őshangya, goblin, éjfatty, quwarg, ganüid, Thargodan és triklem drakolder azonban már annál inkább

3 új fővel bővülnek az alábbi altípusok: árnymanó, ork, kobudera, gnóm, orgling, gólem, ében íjász, motyogó, óriás, vérfarkas, teknős, xenó, krabber és sárkány.

2 új darabnak örülhetnek az alábbi etnikumok rajongói: szkritter, moa, csontváz, szirén, polip, manó, lovas, troll és alakváltó.

Néhány különlegesebb lényből pedig 1-1 példány várható: pók, vízió, elementál, vámpír, kísértet és pegazus.

A fenti statisztikához hozzátartozik, hogy lesznek olyan lények is a kiegészítőben, melyeknek több altípusa is lesz, valamint a nem-lény lapok között is találtok majd a lény altípussal bíró kártyát (konkrétan egy triklem drakoldert).

A népszerű etnikumok tehát további erősítésre számíthatnak a Zarknod visszatérrel, a jövőre érkező Zén kiegészítőkben pedig a most kimaradt altípusok is szerephez juthatnak majd. Ti melyik lényekre vagytok a leginkább kíváncsiak?

Csető Zsolt

23 thoughts on “Egy kis statisztika – mi lesz a Zarknod visszatérben? (2. rész)

 1. Szerintem a szirének tobb erősítést kaphattak volna, hogy egy faj versenyen ne csak morfokkal megspékelve álljanak helyt – bar ha lesznek szirenekhez kapcsoldo varázslatok, tárgyak helyszinek akkor meg sem szolaltam 🙂

 2. @Nika kösz 😀 Csak egy új és egész érdekes és jó képességgel bíró etnikumnak szerintem érne a támogatás

 3. Én a pókokhoz vártam volna több lapot, hogy faj versenyne is tudjak a méreggel menni. Jelenleg sajnos fajra csak pókokból elég nehéz ütős méregpaklit rakni.

 4. Robi,Pécsen múlt félévben(vagy évben?) pók dekk nyerte a fajt 🙂 😉 Nézd meg azt a dekket!

 5. Bálint én is pókokkal nyertem a behós amatör fajt, de volt néhány lap, ami tényleg csak azért került bele, hogy legyen benne 30 pók. A pókok már elég régi faj a játékban és raktam már össze más fajból is paklit. Más fajoknál inkább azon kellett agyalognom, hogy 1-1 lap közül melyik maradjon a pakli, melyik lesz jobb, de a pókoknál az 1-1 lap között az döntött, hogy melyik a kevésbé rossz. Nincs akkora választási paletta, mint pl a vámpíroknál, orkoknál, xenóknál, és örülnék neki, ha bővűlne a mérgező pókok választéka 😀 Ha már a nagykiegben nem is, de egy ALFA pók pakli is megdobogtatná már a szívem 😀

 6. A pokok sajna nem voltak benne a 35 legkedveltebb etnikumban a szavazason, igy kicsit “mostohagyerekek” nalunk is. A mérgező “etnikum” természetesen továbbra is fejlődik, ezen belül lehetnek pókok is. A morfok pedig mindig ott vannak “segítségnek”, ha nagyon kell…

 7. Jöjjenek a drágaságaim, a motyogók…
  De az éjfattyaknak és a lovasoknak is rendívül örülök (csak jók legyenek)

  Kár, hogy még 3 hét a frissen bontottig…

 8. Ezekből az infókból elég sok felkeltette az érdeklődésem, de legjobban a krabberek.
  Egyik lapot se cserélem le szívesen, nemogy hármat, remélem ütősek lesznek.

 9. Én is nagyon várom, hogy végre előkerüljenek a törpök. Nagyon remélem, hogy az építős koncepciót is fogják erősíteni nem csak a tárgyasat. (Mondjuk ha az építész kapna rezisztenciát meg 2-es anti-mágiát, az nem lenne rossz.)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.