Az Excelsiorban is a Dungeonről szólt minden

Horváth Dávid nyerte a követősorsolós egyedi formátumot. Juhász Ferenc beszámolója.

November 18-án került megrendezésre az Excelsior legutóbbi versenye, amely egy eddig még próbálatlan új formátum volt. Alapvetően a már ismert “miden körben kisorsolunk egy szabálylapot, és az érvényesül mindenkire” alapon indultunk el,de itt most annyi csavar volt a dologban, hogy követőkkel tettük meg mindezt. (Hasonló verseny azért volt már, még ha nem is ekkora merítésből – CSZS) Lássuk, pontosan hogy is nézett ki a kiírás.

Senki sem használhat követőt és szabálylapot. Minden forduló elején kisorsolunk az alábbi követők közül egyet, és minden tekintetben úgy kell tekinteni, mintha azzal a követővel játszana mindkét fél. Amennyiben egy követő kisorsolásra kerül, az a következő körökben már nem vesz részt a sorsolásban. A követőket nem lehet ÉP-áldozással megszüntetni. Ezen felül maximum kétszerannyi lap lehet egy játékos gyűjtőjében, mint ahányadik kör van (érkezési sorrendben a többi megy a semmibe), és nem működik a ködkeresés. A követők, amikből a sorsolás történik: A hét törzs főnöke, A halhatatlanok nagymestere, Archaix, Arochos, Beldian, Edralian, Homályúr, Manafamiliáris, Magirox, Pontaco, Antimágikus rakshallion.

026

A hétfordulós versenyen 19-en vettünk részt, és nagy örömünkre most is volt nálunk két „EX-szűz” amatőr, aki még nem járt itt, így ők ingyen nevezhettek versenyünkre. Bátorítunk tehát mindenkit, aki esetleg még nem járt nálunk (de persze azokat is, akik már voltak), hogy jöjjenek és játsszanak egy jót INGYEN. 🙂

Verseny mezőnyét most ugye szabálylapokra és követőkre nem lehet lebontani külön, de nagy vonalakban annyi elmondható, hogy volt, aki Dungeonös hokival indult, és volt, aki ellene készült. Valamint akadt egy-két olyan “elvetemült”, aki lejött csak mókázni, mint például Arató Zoli, aki “piás deckkel” jött, amiben helyet kaptak például az új sörös kallerok, a Bátor manó, vagy A verekedők szétválasztása a teljesség igénye nélkül.

A versenyt végül 2 játékos zárta veretlenül, de mivel Horváth Dávidnak csak egy X-e volt, míg nekem kettő, így HD behúzta a versenyt, akinek ezúton is gratulálunk! A harmadik helyre pedig az ősz talán egyik legjobb formában lévő playere, Dárday Gergely futott be, neki is gratulálunk!

A végeredmény

I. Horváth Dávid (paklilista)

Dungeonös kombó pakli

II. Juhász Ferenc (paklilista)

Dungeonös kombó pakli

III. Dárday Gergely (paklilista)

Dungeonös kombó pakli

A végeredmény sajnos elég egyhangúra sikeredett, ugyanis az első három helyezett mind Dungeonös kombóval indult (igaz, nálam kimaradt az Ongóliant, és csak az Ork kátrányköpülős vonalat használtam), így talán ez is – valamint az utóbbi néhány verseny, ahol még lehetett pörgetni a kombót – bizonyítja, hogy nem érdemtelenül kapott a lap nerfet. Bár zárójelben megjegyezném, hogy én még lehet a köpülőn is elgondolkodnék valamilyen módon, hogy kapjon némi korlátozást, de ezt majd lehet, hogy kezeli az új meta.

004

A verseny konklúziójaként levonható, hogy sajnos nem váltotta be kellően a hozzá fűzött reményeket (túl egyhangú mezőnyt eredményezett), így nem javasoljuk, hogy mások is ebben a formában kipróbálják a formatot, de azért köszönjük Pásztor Szabolcsnak az ötletet.

Érdekesség a versenyről

 • Kocsis István (alias Pit, a kiskutyák kedvence) Edralian nélküli Edrával jött versenyezni, aki a második körben kapott egy Antimágikus rakshalliont a rakat countere mellé, majd egy Pontacót (No Haller!), így bukta mindkét partit. Ezek után pedig erőnyerő volt – éppen akkor, amikor az Edraliant sorsoltuk ki ! Ennek megkoronázásaként be is futott a nem éppen szerencsés 13. helyre a nap végén. Ezúton is mély együttérzésemet szeretném tolmácsolni!!! 😛

Következő két versenyünk dec 2-án és dec 16-án kerül megrendezésre, és mindkettő pörgős hagyományos format lesz, ahol már természetesen lehet használni az új lapokat. A verseny díjazási rendszere annyiban változik, hogy a pénznyereményeket igyekszünk átkonvertálni új Zarknod visszatéres kiegekre, hogy minél több új kártyát sikerüljön bezsebelni a játékosoknak. Mivel ez lesz az első verseny (ha minden igaz), ahol lehet élesben is használni az új lapokat, így várhatóan magas érdeklődés várható, és mivel a férőhelyeink végesek, így mindenképp javaslom, hogy aki jönni szeretne, az jelezzen időben a megfelelő csatornákon, nehogy lemaradjon.

018

Az Excelsior liga is a végéhez közeledik, ami elég szoros véghajrát ígér az év utolsó két versenyére. Íme a jelenlegi állás:

1. Kocsis Norbert – 115
2. Pásztor Szabolcs  -114
3. Szabó Krisztián 2.  -112
4. Gergely Ferenc – 108
5. Juhász Ferenc  -107
6. Klujber Balázs  99
7. Jobbágy Róbert – 98
8. Erdős Viktor  -96
9. Aranyi Ákos – 92
10. Váradi Paszkál  91
11. Kocsis István – 77
12. Dárday Gergely – 77
13. Smáler Viktor – 76
14. Kalugyer Roland – 71
15. Mikulás Ádám – 67

A ligában az első 15 helyezettet díjazzuk, ahol az első helyezett egy új UR-t kap majd, míg a többiek Zarknod visszatér kiegeket és Alanor alvilága Zéneket fognak bezsebelni. A ligát várhatóan jövőre is megrendezzük, így érdemes lesz figyelemmel kísérni jövőre is a tabellát.

JuFe

Reklámok

4 thoughts on “Az Excelsiorban is a Dungeonről szólt minden

 1. Valahogy éreztem, hogy nem maradok ki az érdekességek közül…

  Társszervezőként mondhatom ez volt az első és utolsó ilyen formátum.

  A Dungeon – Ongóliant meg no komment, örülök, hogy ment a levesbe dec. 1-el.

  Annyit javítanék, hogy a Pontaco ellen nyersére álltam és nem kaptam ki, csak lejárt az idő. Flux-Stigma-Báklyó lock lenn volt, de ugye az Achát az gólem…

 2. Jufe Norbival jelentkezünk mindkét versenyre
  Nekem egyébként tetszett a verseny. első kettőt nyertem, a második kettőben kikaptam a dungeonoktól, utánna jött Jufe, aki, mint utólag kiderült megátkozott. Jufét 1- épig levertem, majd kivégzett. Az utolsó két meccsem X-re sikeredett és itt volt a Jufe-átok, mindkét ellenfelem 1 ép-ben élt, mikor ránk fújták a meccseket. Jufe kérlek ne átkozz el többet! 😀

 3. Au már rajtad van Robi. Jobb lesz ha minnèl elöbb hívod az asztro tv-t. De akkor már kèrj nekem is pènzenergiát. 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.