[Videó] Nem ismered még…?

Szabálymagyarázatok videós formában.

Sziasztok! Gondolom aki rendszeresen jár a blogra, az észrevehette, hogy szeptemberig több videó is felkerült, de azóta – a Kezdő Liga döntőket leszámítva – nem nagyon érkezett új anyag. De csak mostanáig!

Örömmel mutatom be nektek, a “Nem ismered még…?” sorozat első két részét! Hogy mik is ezek? Szabálymagyarázó videók kezdők és haladók számára, melyek a hamarosan megjelenő HKK Kódex alapján készült. De hogy ne szaporítsam tovább a szót, íme:

Ezekhez a videókhoz is készült lejátszási lista, ha esetleg valaki egymás után fűzve jobban szereti nézni.

Ahogy a videók végén is kiderül, várjuk az észrevételeiteket, javaslataitokat, mind kezdőbb, mind profibb játékosoktól. Milyen szabályról néznétek videót szívesen?

Áki

19 thoughts on “[Videó] Nem ismered még…?

 1. Nagyon faszák lettek Ákos. Annyi egészen pici kritikával élnék, hogy a védekezéses videóban kár volt a mágiapróba+keltetőt hozni példaként, mert a keltető alapesetben pont h nem drágítja azt (ettől még persze jogos, h ingyen jön, csak nem lesz “2” az IK-e).

 2. Tök jó és hasznos hiánypótló videók! Köszönjük!

  Ákos, küldd el légy szíves a 2 videó-linket, mert kitenném a Dungeon Face-oldalára is!
  Köszi!

 3. Oh 😀 kértem is hogy dőljön a kritika 😀 Igazából a Mágiapróbás dologgal tisztában voltam megjelenés előtt, de sajnos csak utána merült fel miután elkészítettem… Szerintem nem olyan vészes hiba, annyira végképp ne, hogy újra felvegyem a hangot, majd a képet átalakítsam 😀

 4. Awesome! Nagyon jok az animaciok!
  Az osmagia video 3. szabalyaban “varazslat” -> “varazslatod”

 5. Jók lettek szerintem is, hajrá Ákos! Legközelebbi videóban elő lehetne venni mondjuk a helyszíneket, úgy rémlik mostanában nem volt róluk szó szabálykönyvekben (kereshetőség, idézési költség, lehet-e rájuk hatni/reagálni, lapkijátszásnak számít-e, mi történik ha több lapot húznék a húzás fázisban és helyszínt akarok keresni, ilyesmi).

  Egyedül az volt szomorú ebben a bejegyzésben, és ez persze nem Áki hibája, hogy megint szembesülnöm kellett a jelenlegi ősmágia szabállyal, ami megkülönböztet két teljesen megegyező mechanizmust valamilyen oknál fogva. Mégis mi a különbség a késleltetett hatás és a dermesztés jelző között?

 6. Szerintem a rezisztenciáról kéne csinálni meg az anti.mágiárol ha tanitom a játékot ezeket általában nehezebben értik meg mint a többit.

 7. Hát egy kicsit nagyobb falatnak gondolom, de a reakciókat, semlegesítéseket, hányszor lehet reagálni egy lapra, mikor van vége a reakcióláncnak, ha visszakontrolloznak egy hatással és te nem tudod megkontrollozni a hatást akkor véget ér-e a kontrollánc. Szóval érted 😀
  Amúgy meg nagyon tetszett a videó. A védekezős videóból még tanultam is sokat xD

 8. Jó lett nagyon a videó! Játék utó-elemző bejegyzés azt hiszem Reakció volt a neve nem lesz több? Arra is kíváncsi lennék, kár hogy csak egy készült (eddig).

 9. Kérdés: az ősmágia esetében csak a játékban lévő lapok esetében van úgymond azonnali, egzakt vizsgálat (módosít-e IK-t vagy sem)? A követők és szabálylapok esetében pedig játék elején függetlenül attól, hogy később fog a képessége bekapcsolni ?

 10. Az asztalon lévő lapoknál sem vizsgálgatjuk. Egyetlen kivétel van: ha a lap valamilyen módon elvesztette a képességét.

 11. @MrPit Nem, a videóban is úgy próbáltam elmondani , hogy a követők szabálylapokhoz hasonlóan, ha az asztalon maradó lapra rá van írva, hogy valamikor módosít idézési költséget, akkor már töri az ősmágiát, kivéve, ha a lap valamilyen módon elvesztette a képességet. Szóval ha bármilyen módon le kellene radírozni mindent a lapról (akár ideiglenesen is) akkor működik az ősmágia, de ha csak ideiglenesen olcsóbbít vagy drágít, Szabálylapoknál is, ha rá van írva, hogy bármikor módosít, és a szabálylap működik akkor nincs ősmágia. Egyedül azonnali vizsgálat ha van azonnali vagy általános varázslatomnak hatása a játékban, megnézem hogy van-e (cselvetek-e pl) ha nem , akkor van ősmágiám (egyéb tényezőket leszámítva).

  @Raquam Nem hagytuk abba a Reakció rovatot, lesz folytatása:)

 12. mekkora flash lett volna egy műbrokit bevágni a védekezéshez 🙂

  meleg kézfogás meg mehet majd 🙂

  a játékban általában úgy is így ismerik az emberek ^^

  öldmeganyádszárnyacskákról nem is beszélve ehehehe

 13. Jok lettek a vidik! A kijatszashoz tartozo reszt javasolnam a kodexbol a tovabbi reszekbe a Balage altal emlitettek melle

  A KRIGIS osmagias nerfjet el lehetne torolni, mar csak a balansz kedveert is – (foleg most, hogy alacsonyan szallnak a magiazabalok jobbrol-balrol) 🙂

 14. Az aramlasbol csinaljatok meg mindenkepp videot, ott pl nekem is vannak kerdojelek 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.