Podcast Speciál – Zarknod visszatér lapelemzés

Maratoni villámpillantás a lapokra.

Elkészült a HKK Blog Podcast legújabb különkiadása, melyben Bíró Tomival fél-fél percben tárgyaljuk ki a legújabb lapokat. Jó szórakozást – az adást két részben hallgathatjátok.

Reklámok

20 thoughts on “Podcast Speciál – Zarknod visszatér lapelemzés

 1. Az elátkozott podcast! Ezt a kedves nézőknek mondjuk, hogy háromszor vettük fel a történetet…

 2. Jópofa volt ez a 2 órás “villámpodcast”, BTW lehetne gyakrabban is ilyesmi, asszem elég régen volt legutóbb hasonló. Sok mindennel egyetértek az elhangzottakból, persze pár dologgal nem.

  Először is, ami a 2 új manót illeti, csúnyán lehúztátok őket. Nemrég összeraktam egy manópaklit baráti játékra, új lapok tesztelésére, és nem okoztak csalódást a srácok. A Manamanó (zárójelben nagyon jól eltalált név) és a Fókuszálás segítségével olyan pörgéseket produkáltam, hogy azt magam sem hittem el. Ami pedig Merafulát illeti, szerintem eléggé alábecsült az ő semlegesítése. Első körben nyilván mindenki valami nagy healre vagy arcbalövésre gondol, mint pl. Újjászületés vagy Shomori, de nagyon sok lap/képesség van ami side képességből vagy akár “hátrányból” gyógyít vagy sebez. Csak egy pár példa: megfogja az Egwbert vagy Maedin képességét, a Megnyilatkozást, a Végtelen formázást, az Energizációt, a Fénylő horizontot, stb. akár INGYEN, és kapunk mellé egy 2/4-es repülő életes lényt, aki tovább hízik ha rakunk ki még manókat. A saját paklijában szerintem jóval univerzálisabb, mint mondjuk egy mágiazabáló.

  A Tűzszarvról annyit mondanék, hogy egyetértek Zsoltival, és szerintem az egyik legalábecsültebb lapja a kiegnek, nagy jövőt jósolok neki.

  A nullás tárgyak ügyében az a vicces, hogy én pont azt tartom a legjobb darabnak, amit a legjobban lehúztatok, a Hamis harsona szerintem remek lesz ében íjászokhoz, és a Mestermágus miatt színben is passzol.

  A ganüideket továbbra sem a követőjükkel raknám össze, de a Horizontkémlelő esetében azért fontosnak tartom megemlíteni a védekezés ikont, ami akár spoilerré is varázsolhatja a kis bogarat.

  Persze 30 másodperc nem elég a rendes kivesézéshez, szóval várom majd a rendes lapelemzést is. 🙂

 3. Gratu! Elég kemény meló ez így! Főleg , hogy ezek szerint volt még 1 Dévvel is.Am aztigen bánom hogy azt nem tudtuk meghallgatni pedig már direkt a kezdésre lentebb halkítottam a hangszórót 😀
  Persze volt pár hely ahol nem feltétlen értettem egyet,de ez már csak így van rendjén.

 4. mikor készült a felvétel? mert a fogyó időről még úgy beszélnek, hogy működik a homályúr kombó 😥
  egyébként köszi az energiát, amit beleöltetek – hasznos elemzés 🙂

 5. Nagyon jó lett ez a podcast. Egyetértek Zsolttal, az orákulum szerintem is egy remek papíros! Ma ki is próbálom. 😀

 6. Amugy az orákulumnál, ha több is van a megnevezett lapból az ellen kezébe, mindet ki lehet játszani? mert az h azonnal ki kell játszanom erősen utal nekem arra h nem lehet, de ki tudja…

 7. Még nem hallgattam végig, eddig tetszik. A purifikátornál járok és amiröl megfeledkeztetek, hogy a hét törzsben 1-ért jön és akár első körben tud 3 manát termelni. így azért már nem tűnik olyan rossznak. Mindemellett a hét törzsbe is vannak olyan lények, amelyeken lesznek jelzők, így hosszútávon is lehet vele manát termelni. Szerintem van lehetőség abban a lapban.

 8. Jopofa ez a podcastos formatum es az is, hogy ketten egymasra reagaltok.
  Ami miatt hianyolom a hagyomanyos elemzest (ha ez ahelyett van) az a pontozas ill. a kesobbi konnyu visszanezhetoseg (hogy 1 konkret laprol mi volt a velemeny).

  Az elso reszhez 2 komment:
  1000 eves toronnyal Tundoklo osi tornyot kerestunk
  Maedin szine Jarjban: Megsemcsap!? (+ Sotet magia)

 9. Még mindig hallgatom a videót és úgy érzem a lávagólemet is alábecsülitek. Azért a metán belül elég sok ősmágiás lap van, elég csak egy suuzi csillogásra, vagy búvópatakra gondolni. esetleg a fluxra, amik akár gyüjtőben is lehetnek ahhoz, hogy a gólem engyen kiessen. fog egy öm lapot és vagy dobat, vagy leszed egy ilyet. De ha nem is tudunk dobatni, akkor is látjuk az ellenfél kezét. ( utánna a mi körünkben jöhet is az orákulum 😀 ) Akárhogy is nézzük akár ingyen 2 lapot meg tud oldani és még egy szép őrposzttorlasznak is remek lesz. Szerintem simán érdemelt volna egy ritka titulust. Vannak ettől gyengébb ritkák, és ez a nem gyak lap!!!
  Merafula harangmesterrel jó lehet majd, de fajon se lehet rossz.

 10. Quwarg orákulum nekem nagyon bejön. Mondjuk úgy lenne az igazi ha reakcióból tolná a képességé, de így is 10/9 minimum. Ráadásul nagyon kreatív.
  A kieg top 3 lapja (szerintem): Nullifikálás, Titánkolosszus, Quwarg orákulum

  Az nagyon látszik h Dév ott ül a tesztelők között. A járj meg a korlátozásos kontroll mind megkapta a hiányzó lapjait. Az elenios csodája korlátozásos kontrollban gyakorlatilag azt tudja h nyertél.

  A csend tornya pedig már tényleg felesleges. A dal pakli legfőbb ereje a mostani metában h senki nem számít rá, pont emiatt senki nem fogja használni a tornyot. Halkan megjegyezném, hogy jött ki lap ami optimális a dal pakliba he-he.

  A gólemeknek örülök, a kedvenc etnikumom.

  Gyanítom h előfognak kerülni a rúnák meg a mezők a sok járj miatt.

 11. a rúnák meg a mezők nem csak a járj miatt fognak jönni. A börtön, bilincs is kapott rendesen használható lapokat. Azok is lesznek nem kis számban a versenyeken.

 12. Követő képessége csak akkor forrás, ha asztalon levő lapra hat. Szóval az olyan dolgok, mint a Harangmester gyógyítása, Elenios követő keresése, vagy Edralian dobatása, nem számítanak forrásnak.

 13. Ez is egy jó nagy f..ság, hogy így külömbség van téve a követők egyes képességei közt. Egyrészről értem azt így, hogy mi alapján van külömbség, másrészt nem értem, hogy miért!!!??? Attol, hogy egy követő egy képességével nem egy asztalon maradó lapra hat, a képessége miért nem forrás? akkor mi a harangmester képessége, ha nem forrás, nem hatás? az csak úgy van és működik??? Magyarázza már el ezt nekem az, aki kitalálta ezt a f..sz külömbséget!!! Előre is köszi

 14. Bár visszafogottabban 🙂 de engem is zavar ez a különbségtétel. Ez valahogy történelmileg így alakult :). Kezdeményezni fogom, hogy megvizsgájuk, melyik irányba egységesíthetnénk, és ez milyen következményekkel járna.

 15. Grat srácok,jók a podcastek! 🙂

  Nekem csak egy észrevételem lenne. A Vérfókusznál volt róla szó,hogy a dobotőrös dekkbe be kell “erőszakolni” a Dornodont. Én azt a színt fixnek tartom oda,lehet csak “benézés” volt az idő szorítása miatt(mégis csak ott van Tom,Creshif,Zsebmetszés) 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.