Prison break

Miért csak a Börtön?

Ha voltatok múlt héten az Ex-ben (vagy olvastátok a beszámolónkat róla) biztosan észrevettétek, hogy a leggyakoribb paklik bizony mind Zarknod börtönére építettek, még akkor is, ha ezek különbözőek voltak javarészt. Valaki viccesen meg is jegyezte, hogy a következő metában majd x-féle börtön fog egymásnak feszülni majd, amire amúgy van is némi esély. Na de miért választják mostanában egyre többen ezt a narancs lapot?

Az első és legfontosabb dolog az, hogy a meta jelenleg olyan, hogy elég kevesen játszanak Ősi rúnás vagy Semleges runacsatamezős (kombó)paklikkal, utoljára ilyen hullám talán a sokak által annyira szeretett Nil herceg dalnokás időkben volt, bár szerencsére azok az évek már elmúltak. Tehát mindenképp kedvező az, hogy elvétve találkozunk csak szabálylap letiltásokkal. Óriási előnye más jellegű korlátozó (drágító) szabálylapokkal szemben a dolognak, hogy míg arra viszonylag könnyebb sideolni mindenféle ősmágiával, addig sokkal nehezebb dolgunk van akkor, ha börtönre kell készülnünk, mivel egy az, hogy nem is ennyire egyszerű. Az persze triviális, hogy a laphúzásokat kiszedjük, de mi van a manatermelésekkel vagy a kánterekkel, hiszen mivel kevés lapunk van alapból ezek egyáltalán nem biztos, hogy hasznosak lesznek (már csak az átlagos rossz topdekk arány miatt sem). A manatermelések elsődleges feladata ugye az, hogy a drágább kártyáinkat korábban tudjuk kijátszani (vagy több lapot tudjunk kijátszani), tehát tempóelőnyt adjanak, viszont nem biztos, hogy érni fog nekünk egy lapot majd. A kánterekkel pedig („csak” kánterekkel, mint például A földanya ereje vagy Solisar aurája) a probléma az, hogy ha egy lépéssel később húzzuk fel, mint ahogy szükségünk lenne rá, pl. nem tudunk megfogni egy keresést könnyen veszíthetünk, persze a Szirén gésa vagy Drakolder negátor jellegű „nem-csak” kánter lapok simán jók lehetnek. A börtön legnagyobb fegyvere azonban nem a húzás letiltása, hanem az, hogy két lappal kevesebb lapot enged meg a játék elején. Hogy ez miért jó? Először is a játék elég gyorsan átmegy topdekkbe, amiben a börtönnel játszó játékos sokkal erősebb, mint ellenfele. A másik, hogy ha egy kombó paklit készítünk, akkor ellenfeleink sokkal kisebb eséllyel húzzák majd be ellenlapjaikat. Persze mi is kisebb eséllyel tudjuk összerakni a különböző kombódarabkákat, de ettől függetlenül, ha megfelelő környezetet teremtünk akkor elég könnyű dolgunk lesz, lásd: gyűjtőgenerálás, ami mostanában a legerősebb setup. Hiszen ott tulajdonképpen –ameddig nem jelenik meg kereshető semmizés– arról fog szólni a játék, hogy az első 2-3 lapból húz-e az ellenfél masszív semmiző lapot, vagy sem.

Végezetül annyit hadd mondjak még, hogy nem kell attól tartani, hogy ez mindig így lesz, a meta folyamatosan alakul, változik és reagál ezekre a dolgokra, egész sokan tesztelgetnek mostanában Ősi rúnás és Semleges csatamezős dekkeket is. Egy szó, mint száz egy Kisfec gondolattal búcsúzom mára:

„Alig várom, hogy végre rúnás legyen a meta, hogy tudjak megint követős dekkel játszani.”

Dév bácsi

 

Reklámok

8 thoughts on “Prison break

  1. A meta már csak ilyen mindig reagál. Lehet egy versenyen tarolnak zarknodék aztán jön egy újabb hullám és a kombó deckek összecsomagolnak mindent majd jön egy 5 követős harangmester deck és az húz be egy versenyt. Ez a játék ettől szép, folyamatosan pulzál,változik.

  2. Szerintem várjuk meg a 19-i dungis hagyi eredményét, mielőtt komolyabb következtetést vonnánk le az exis pörgősből. Tény, hogy igen erős most a böri, de azért rá lehet sideolni, főleg ha a böris metát szem előtt tartva rakjuk össze a paklit és sideot.

    Kereshető semmizés meg létezik, csak sok felhős lappal kell hozzá játszani. 🙂

  3. Egy exes pörgős versenyből azért ne vonjunk le messzemenő következtetéseket.

    Szerintem a szombati dungis hagyin biztos, hogy nem börtön/bilincs fog győzni.

  4. Ez csak egy értekezés srácok, hogy miért jó a börtön. 🙂 Amúgy mindenképp számolni kell a különböző változataival a versenyeken sztem…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.