Vendégcikk – Napikombó extra!

Két mókás kombó Pogány Leventétől.

nehez_szulesA mai napikombó nem egy instant nyerésről szól, inkább egy játéktechnikai érdekességről, illetve egy rég elfeledett lapról, ami soha nem futott be nagyobb karriert. Mindig is szerettem az olyan lapokat, amik az ellenfelet korlátozzák bizonyos lapok kijátszásában, esetleg letiltanak ilyen-olyan lapokat. Ez a kombó is ilyen, és leginkább Veszélyes faj formátumra tudom ajánlani, hiszen a lények kijátszását tiltja le az ellenfélnél. A kombó első része egy alig 15 éves papír, a Nehéz szülés, amit anno nyilván egy lassító lapnak szántak. Kicsit közelebbről megvizsgálva viszont látjuk, hogyha az ellenfélnek csak 1 lénye van, amit passzívan tudunk tartani, akkor ő nem játszhat ki lényt egyáltalán. Így szükségünk lesz a kombó másik felére, erre talán a legalkalmasabb a Morgan átka, ami nem csak passzívan tartja a lényt, de elveszi a képességeit is (a hátrányokat nem!), megvédi a beáldozástól, és alkalmanként még sebez is.

Tudom, nem világmegváltó, de az adott formátumon a kombó részei külön-külön is hasznosak tudnak lenni, és a legtöbb ellenfél rögtön össze is csomagolhat, ha kijön a két lap. Arról nem is beszélve, hogy a kombót stabilizálhatjuk, ha esetleg az Apró kívánság is helyet kap a pakliban.

daev_a_videkiNézzünk egy másik kombót. A játékosba sebző források általában meg vannak regulázva, akár utólag is (lásd: Ongóliant), hogy biztosítsuk a játék egyensúlyát. Szerencsére vannak kivételek: nem is olyan régen jelent meg egy remek példány, ez pedig Dév, akarom mondani Daev, a vidéki (men). Észrevehetjük, hogy a legendás legényen bizony nincs korlát, már csak az a kérdés, hogyan sokszorítsunk rajta lapot, vagy inkább jelzőt.

Itt jön be a képbe az Álomvilág, ami nem csak jelzőt adni, de duplázni is tud, így némi VP-befektetéssel egész nagyokat odavághat az ellenfél arcába. A kombót persze lehet gyorsítani plusz lapokkal, erre talán a Mélabú a legjobb módszer. Persze ne feledkezzünk el a narancs lapokról, a Tokozó rakshallion remek kezdőlöketet ad a kombóhoz. Végül vegyük észre, hogy ezzel a kombóval nem sokkal nehezebb 40-et sebezni, mint 20-at. Talán az “alvó Dév” lesz az új sztár pároson?

Pogány Levente

Reklámok

9 thoughts on “Vendégcikk – Napikombó extra!

 1. Jó kis kombók. 🙂
  Az első kombó amúgy egy lapból is meg van, ha nagyon ráérünk.
  Apró + Dungeon + Nehéz szülés + Morgan átka (egy körrel később)
  5+1 VP-ért, a 4. körre ki is jön egy darab Apró kívánságból. Ősi bölcsességgel vicces, és bármilyen fajt mellé lehet csapni, ami nem AM-ezik.

 2. Ez a daeves kombó nem rossz, de szerintem stabilabb kombót tud alkotni az élet földjével. A kapott izmok brutális állattá teszik az életjelző meg biztosítja a nehezebb leszedhetőségét.

 3. A Daev+Élet földjével az a gondom, hogy elég lassúcska, míg Álomvilággal mondjuk pároson eléggé fel lehet hízlalni a vidékit mielőtt egy nagy kör lemenne. Torqannal az a gond, hogy drága, és előbb ugye Daevet kell kirakni, szóval a védekezése nem segít. A Csipkerózsika álma meg csak az ellenfél lényeinek ad álmot.

 4. én most nem kimondottan párosra gondoltam. Viszont ne feledd, hogy az izmok duplán hatnak rá, ami kegyetlen ütőlénnyé tudja alakítani. Pároson az álomjelzők nem fogják védeni a lövésektől, meg elég lesz neki eláramlani egy tudatfagyit és a dermesztésjelzők le is fogták a képességét. Álomvilággal gyorsabb sikert lehet elérni, ha az ellenfél nem tudja megoldani, de az élet földjével szerintem még mindig stabilabb kombót tud alkotni.

 5. A Nehézszülést kifejezetten utáltam, amikor 2000 környékén elkezdtem játszani (aztán 2003-ban felhagytam az aktív HKK-val és sajnos az Online HKK nem tartott ki elég ideig, hogy visszarántson), ált. mókapaklikkal játszottam még versenyen is, aztán nem feltétlen örültem, amikor a full lényes paklimat arcbacsapta egy ilyen…

  Egyébként ezt a lapot hogy-hogy nem újítottátok még fel? Kis szövegmódosítással mondjuk igencsak sz.p.ágra terelhetne pár dolgot, amolyan meglepiként… bár ki tudja a mai világban…? 🙂

 6. Grimorral szerettem régen kombózgatni, de ma már nem az igazi. Meg kéne oldani, hogy visszavegyem kézbe, mivel csak egyszer sül ki a képessége, és csak bonyolódna tőle a kombó, míg az Álomvilág sokkal jobban ellátja ezt a feladatot.

  Viszont a Grimorról jut eszembe, hogy Daev-es kombókhoz jól passzol a mára már elfeledett zénes csoda, a Drakolder csapás, amivel egyszerre kánterelhetünk és duplázhatunk jelzőt! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s