Excelsior – évértékelő és eredményhirdetés

Juhász Ferenc összegzése az Excelsioros versenyek első évéről.

Mint azt sokan tudjátok már, idén márciusban egy olyan fába vágtuk fejszénket két szervezőtársammal, Kalugyer Rolanddal és Kocsis Istvánnal, ami az addigi HKK versenynaptártól teljesen eltérő volt. Akkor úgy gondoltuk, hogy talán az, amit mi hétről-hétre egyébként is teszünk egy lelkes baráti társasággal – vagyis hét közben munka után összeülünk tesztelni a következő hétvégi versenyre – mást is érdekelhet. Így hát belevágtunk, és március közepe óta, minden második szerdán 18 órától a Bartók Béla út közelében található Excelsior Klub egy biztos pont a versenyre járók körében.

ex_stat

A kezdet nem volt könnyű, ahogy a grafikonon is látható. Az első pár alkalommal a már megszokott baráti társaságon kívül csak néhány „külsős” ember látogatott el hozzánk, de nem csüggedtünk, és folytattuk a munkát. Júniusban a második versenyünkön (június 24.) úgy döntöttünk, hogy a következő négy versenyt teljességgel alárendeljük a Nemzeti Bajnokságnak, és felváltva hagyományos, illetve egylapos formátumokat tartunk a ”nagy napig”.

Ez olyannyira tetszett a játékosoknak, hogy meg is hozta az első nagy áttörést. Átléptük a bűvös 20-as létszámot – mi több, rögtön 26-an látogattak el hozzánk! Ezen a sikeren felbuzdulva tovább akartunk kedveskedni a résztvevőknek, és belevágtunk az Excelsior Ligába, ahol már bátran mertünk előre tekinteni, és a következő félév versenyein legjobban szereplőket szerettük volna díjazni, ezzel is növelve a látogatottsági kedvet. A liga sikerét bizonyítja, hogy ebben a félévben sikerült egy 23,5 fős átlagot hoznunk a résztvevőket tekintve (ez az előtte levő négy hónapban 17 körüli érték volt). Az év csúcspontját viszont egyértelműen a múlt heti évadzáró versenyünk jelentette, ahol újabb szintre léptünk. Megtartottuk az első telt házas versenyünket 31 fő részvételével! Bízunk benne, hogy ez a mérföldkő is azt jelenteni, hogy az átlagos létszámban tartósan előrébb tudunk lépni.

016

Sajnos az előrelépés a verseny adottságait tekintve nem fokozható a végtelenségig, mivel 8 fordulónál többet nem áll módunkban tartani. Ennek oka, hogy így is elég későn érnek már véget a versenyek (fél 10 körül), és ha ezt tovább növelnénk, félő, hogy a ló másik oldalára esnénk át, és kevesebben jönnének el, mert úgysem tudnák végigjátszani a versenyt, mivel „időben” haza szeretnének érni a másnapi munka miatt. Továbbá pont emiatt fogjuk megtartani az idő lejártakor bevezetésre került hirtelen halált is (ha lejár az idő, azonnal vége a játéknak, nincs +1 kör egyik félnek sem, és az adott körét sem fejezheti már be az aktuális játékos).

Pár statisztikai adattal untatnálak még benneteket a Liga eredményének kihirdetése előtt:

 • 20 alkalommal rendeztünk versenyt az idén.
 • Összesen 419 fős létszámmal kerültek megrendezésre versenyeink.
 • 77 különböző versenyző látogatott el hozzánk.
 • A 77-ből 12-en első versenyükön INGYEN nevezhettek nálunk, mivel minden 0 profi pontos versenyző, aki első alkalommal jár az Excelsiorban, ingyen nevezhet. Ez az „akció” egyébként jövőre is él!
 • Legtöbb alkalommal Jobbágy Róbert és Kocsis Norbert járt nálunk versenyen, 16 (!) alkalommal a 20-ból. Ezúton is köszönjük nekik ezt az óriási lojalitást. Reméljük, hogy jövőre sikerül a 24/24! Mi nagyon drukkolunk. 🙂
 • Az évben mindössze 4 embernek sikerült egynél több versenyt behúzni: háromszor Juhász Ferenc végzett az első helyen, Aranyi Ákos, Dárday Gergely valamint Kocsis István pedig két alkalommal szerezte meg az elsőséget.
 • A verseny – mint látható – nem hogy megtalálta a helyét a versenyek palettáján, de már rég bejáratott, nagyobb múltú versenyhelyszínekkel is vetekszik a nevezők számát tekintve, így nem is kérdés, hogy jövőre tovább folytatjuk a munkát, hogy minél többen élhessék át az “EX-hatást”. 🙂

Na de lássuk végre a Liga eredményét és díjazását:

Helyezés

Név

Pontszám

Díjazás

1.

Juhász Ferenc

136

1 új UR

2.

Pásztor Szabolcs

134

5 Zarknod visszatér

3.

Kocsis István

133

4 Zarknod visszatér

4.

Kocsis Norbert

122

3 Zarknod visszatér

5.

Dárday Gergely

120

2 Zarknod visszatér

6.

Erdős Viktor

117

2 Zarknod visszatér

7.

Szabó Krisztián 2.

112

2 Zarknod visszatér

8.

Gergely Ferenc

108

1 Zarknod visszatér + 1 Zén

9.

Tamási Viktor

106

1 Zarknod visszatér + 1 Zén

10.

Klujber Balázs

101

1 Zarknod visszatér + 1 Zén

11.

Jobbágy Róbert

101

1 Zén

12.

Aranyi Ákos

92

1 Zén

13

Váradi Paszkál

91

1 Zén

14.

Várnai Péter

91

1 Zén

15.

Smáler Viktor

90

1 Zén

*Zén: Alanor alvilága

Mint látható, nagyon szoros végjáték alakult ki, és még az utolsó verseny is komoly változásokat jelentett az élmezőnyben. Végezetül szerény (???) személyem került az első helyre, a dobogó többi fokára pedig a minden Liga versenyen magát megmérettető Pásztor Szabolcs és a zseniálisan hajrázó Kocsis István került. Ezúton is hatalmas grat nekik, és persze minden egyéb részvevőnek is!

Az első 15 helyezett mellett szerettük volna a hozzánk leghűségesebb versenyre járót is díjazni. Mint már a rögtönzött kis ministatisztikából is látható, Jobbágy Róbert és Kocsis Norbert a lehetséges 20 alkalomból 16 alkalommal vettek részt versenyeinken, és még ezt fokozza az a tény, hogy a május 13-i versenyünk óta – ahol is elsőnek jártak nálunk – nem hagytak ki egy versenyt sem (egy olcsó poénnal élve mondhatjuk, hogy bennük van az EX-faktor :P) így, szeretnénk Őket további 1-1 Zarknod visszatér kiegészítővel jutalmazni, és reméljük, hogy jövőre sem lankad az érdeklődésük versenyeink iránt.

A legjobb amatőr játékos is Jobbágy Róbert lett, aki igaz, hogy az első 10-be épp nem tudta beverekedni magát, de az aktív részvétel mégis duplán meghozta gyümölcsét. Az ő nyereménye egy újabb Zarknod visszatér kiegészítő.

DSC_0044

További 4 Zént sorsoltunk ki a Ligában résztvevők között a random.org hathatós közbenjárásával, így a következő játékosok örülhetnek még egy-egy minikiegészítőnek: Arató Zoltán, Balázs Ádám, Tóth István, Oláh Csaba.

A nyeremények leghamarabb a jövő évben vehetők át, elsősorban az Excelsioros versenyek valamelyikén, de ha valamilyen okból ez nem megoldható, akkor keressetek meg minket a már megszokott csatornáinkon és megpróbáljuk egyéb módon megoldani a nyeremények eljuttatását.

Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem a szervezőtársaimnak, Kalugyer Rolandnak és Kocsis Istvánnak az egész évben végzett kitartó munkát, hiszen ez csapatmunka, és nélkülük nem tartanánk ott, ahova eljutottunk. Továbbá szeretnénk köszönetet mondani minden egyes játékosnak, aki részt vett bármelyik versenyünkön. Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat és jövőre is ellátogattok hozzánk!

Január 6-án várunk benneteket egy kétszínű versennyel, míg január 20-án a Beholderes versenyre való készülés jegyében hagyományos versenyt tartunk.

Végezetül Boldog Karácsonyt és HKK-ban gazdag Boldog Új Évet kívánunk minden HKK kedvelőnek!

JuFe

(CsZs – Ezúton is szeretnék gratulálni JuFééknek abban, amit elértek. Kiváló érzékkel látták meg a lehetőséget olyasvalamiben, ami évek óta ott motoszkált már sokak fejében, és megmutatták, hogy ilyen rövid idő alatt is lehet nagy sikert elérni. Minden játékos nevében köszönöm nekik ezt az egész kezdeményezést – teljesen őszintén gondolom, hogy hosszú távon ez és az ehhez hasonló versenyek lehetnek az aktív HKK-s élet legfőbb mozgatórugói.)

9 thoughts on “Excelsior – évértékelő és eredményhirdetés

 1. Az Ex iszonyat, jövőre is amikor tudok menni ott leszek.

  Grat Jufének és a többi helyezetteknek.

 2. Hangulatos versenyek vannak az exben, jöjjön jövőre is mindenki!
  Grat a győzteseknek! Kellemes ünnepeket mindenkinek.

 3. Köszi a szervezést, jó kis helyszín ez.

  A 2 januári verseny formátumát nem lehetne megcserélni? 6-án szinte biztos, hogy nem tudok menni, és szívesebben kétszínűznék, mint hagyiznék.

 4. Köszönjük a szervezést.
  Nagyon jók voltak a versenyek és jó volt a hangulat is 😉
  Jövőre cél a 24/24

 5. Köszönjük szépen a dicsérő szavakat!
  Mivel mi ennyire ISZONYAT jó arcok vagyunk megcseréltük a TÖMEG nyomására a két versenyt. Ellenben ha Gice és HD nem jelenik meg csalánnal csapkodom a talpukat 😛

 6. Grat JuFe! 🙂
  A versenyek iszonyat jók, grat a csapatnak 🙂

  Btw Gice csalán csapkodasat vállalom, ha kapok csalánt 🙂 (közös munkahely rulezz :))

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.