Előkarácsonyi HKK-zás Kecskeméten

Jancsár János beszámolója a decemberi kecskeméti versenyekről.

December 20-án lezajlott az idei második kecskeméti HKK verseny is. Bár a helyszín néhány lépéssel arrébb tolódott, továbbra is maradtunk a városközpontban, a Kéttemplom közben. Azt hiszem, minden jelen lévő egyetért abban, hogy majdnem ideális környezetben ülhettünk asztalhoz. Az egyetlen zavaró körülmény a nem épp tökéletes megvilágítás volt (amin a jövőben igyekszünk majd javítani), minden egyéb tekintetben remek versenyhelyszínt kaptunk a Köz’Pont Kávézóban. A galéria gyakorlatilag csak a miénk volt, biztosított a hangulatos zene, a friss kávé és ital, két ajtóval távolabb a pizzéria, no és persze a háborítatlan HKK. Mi kell még? Terveink szerint ezután minden hónapban egy vasárnap itt csak a miénk lesz!

2

Ennyit a reklámról, és most lássuk a versenyt! A versenykiírás elegendően érdekesnek bizonyult ahhoz, hogy a helyi kemény mag tagjai mellett elcsábítson hozzánk egy-egy kisebb szegedi és fővárosi delegációt is, szóval a létszámmal nem volt gond.

Hagyományos verseny

A hagyományos verseny formátumán csavartunk ugyan egy pirinyót, de véleményem szerint ez nem okozott komolyabb fejtörést senkinek. A játékosok egyébként is alig várták, hogy kipróbálhassák az új lapokat kedvenc vagy épp vadi új paklijukban. Ez történt itt is. A pakli egyharmadának a Zarknod visszatér kiegészítő lapjaiból kellett állnia (amibe beleértettük a kiegészítővel együtt megjelent három új kódos és négy új UR lapot is). A side-ra, és a side-olásra a fentiek nem vonatkoztak.

A versenyen viszonylag sok különböző koncepciót láttam:

 • 3 Semleges csatamező
 • 2 Lassan járj! + Kyorg ősmágus
 • 1 Ősi rúna
 • 1 A fókusz meglelése + Harangmester
 • 1 Sötét manifesztáció
 • 2 Sokszínűség
 • 1 Lépéselőny + Motyogó kultivátor
 • 1 Életenergia

Végül a négyfordulós versenyt Dönczi Krisztián nyerte 150 lapos csatamezővel, a második helyre Benda Bence ért oda immár szokásosnak mondható járjas-éjfattyas paklijával, míg harmadiknak Kállai Máté állhatott a dobogóra egyedi fókusz paklijával.

A végeredmény

I. Dönczi Krisztián (paklilista)

Good stuff pakli Semleges csatamezővel

II. Benda Bence (paklilista)

Éjfatty pakli Lassan járj!-jal és Kyorg ősmágussal

III. Kállai Máté (paklilista)

A fókusz meglelése + Harangmester

Hogy a fentiek hogyan illeszkednek a jelenleg még rendkívül képlékenynek látszó HKK metába, azt mindenki döntse el maga. Személyes véleményem szerint, ahogy legutóbb a Villámháború dominálta a játékot hosszú időn át, úgy most a Semleges csatamező ellenszerét kell majd megtalálnia mindenkinek. Talán érdekes, hogy nálunk még a Sokszínűségek sem találtak rést a pajzson…

3

1-9 verseny

A második versenyünk már jóval inkább mondható egyedinek, mint a délelőtti. 1-9 formátumot tartottunk, pörgős lebonyolításban. (Aki esetleg nem tudná, mit jelent: mind a kilenc színt használni kell, a színtelenek és Bufa lapjai tiltottak, minden színből eltérő darabszámot kell használni, 1-től 9-ig.)

Ezeket az elképzeléseket láttam:

 • 1 A hét törzs főnöke
 • 1 A kalandozók védőszentje
 • 1 Archaix
 • 3 Zarknod bilincse
 • 1 Arochos
 • 1 Átkozott követő
 • 1 Pontaco
 • 1 Lépéselőny + Teremtő rakshallion
 • 1 Ősi rúna + Teremtő rakshallion
 • 1 Kragoru familiárisa

A sorsolóprogram már öt lejátszott kör után végeredményt hirdetett. Az első helyre Erdős Viktor bilincses vízió paklija ért oda, a második Varga János Átkozott követős kontrollja lett, míg a dobogó harmadik fokára Kállai Máté állhatott fel Pontacójával.

A végeredmény

I. Erdős Viktor (paklilista)

Vízió pakli Zarknod bilincsével

II. Varga János (paklilista)

Kontroll pakli Átkozott követővel

III. Kállai Máté (paklilista)

Kontroll pakli Pontacóval

Nehéz messzemenő következtetést levonni a fentiekből, de az már most látszik, így december végén, hogy alig indult még meg az idény, a bilincs máris meglepően komoly versenyerőt képvisel. Talán a tóken-termelő követőket húzza fel ismét ez a tendencia? Vagy a börtön/bilincs – csatamező relációban lesz majd egy nevető, eddig ismeretlen harmadik? Én is kíváncsian várom a válaszokat a felvetődött kérdésekre.

15

Mindezek után örömmel jelentem be, hogy 2016. januárjában újjáalakul a komoly hagyományokkal rendelkező Kecskeméti HKK Klub! A januári versenyünkön klubvezetőt választunk, és betervezzük az első féléves versenynaptárat is. A klubtagok csini tagsági kártyát is kapnak (ami terveink szerint apróbb előnyöket is jelent majd), a klubnak helyre alapító okiratot készítünk, és beindítjuk a Kecskemét Kupát is. Aki nem szeretne kimaradni a jóból, az máris vésse be a naptárba a január 17-ét! További részletekről hamarosan tudósítunk.

Remélem, minden jelen lévő elégedetten távozott, és jól érezte magát. Várunk minden eddigi és új játékost versenyeinken Kecskeméten.

Jancsár János

9 thoughts on “Előkarácsonyi HKK-zás Kecskeméten

 1. Köszi a cikket, és Janinak a beszámolót! 🙂
  17-én hagyományos, és veszélyes faj lesz – utóbbi pörgős lebonyolításban.
  Figyeljétek a versenykiírásokat, és Boldog Új Esztendőt Kívánok a Blognak, és persze az Olvasóknak 🙂

 2. Ákos: Nagyon jó lenne! Hát még akkor milyen jó lenne, ha hoznál egy egész csapatot magaddal! Várunk szeretettel!

 3. Köszi a beszámolót. Kár h nem az achát gólem és társai idején kezdtétek el kecsón a szervezést, úgy biztos mindig átmentünk volna. Azért így is átugrottunk szétnézni meg játszani egy jót. Igényes a hely valóban, de 450 egy hosszú kávé FUCK!? úgyhogy ne apróval álljatok a pulthoz gyerekek 🙂

 4. @Varga Jani 450 a hosszu kávé ….ezért iszok én mindíg rövid italokat…..:)
  Idén talán én is több versenyre eljutok majd…..
  Buék

 5. Köszi a beszámolót, János!

  Amúgy srácok egy ilyen presztízsű helyhez képest az árak barátságosak voltak sztem.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.