Közelít a HKK legújabb generációja

Beszámoló a HKK szakkör idei “szezonjáról”.

Bár külön cikkben nem meséltünk még róla, nagy örömünkre továbbra is zajlik a HKK szakkör a Pitypang Utcai Általános Iskolában. Az idei évben új időpontot és egy új generációt kaptunk az iskolától, hiszen a tavalyi ötödik és hatodik osztályosok után most zömében negyedikeseket oktathatunk a HKK-ra – az új órarend ellenére azért szerencsére a tavalyiak sem tűntek el teljesen.

Be kell valljam, elsőre kicsit féltünk attól, hogy tízéveseket kell majd tanítanunk, hiszen a felsősökkel sem volt könnyű dolgunk, az az igazság azonban, hogy teljesen meg vagyunk döbbenve az új “osztály” teljesítményétől. A gyerkőcök elképesztő gyorsasággal tanulnak, érdeklődésük kimeríthetetlen és kiválóan ismerik egymás pakliját, lapjait. Remek tempóban haladunk az új szabályok és ikonok elsajátításával, és ebben óriási segítségünkre voltak az Alfa paklik is, melyekkel nagyon gyorsan elsajátították a fiúk az alapokat. Természetesen karácsonyra is mindenkinek HKK-t hozott a Jézuska a fa alá!

Karácsony előtt az első nagyobb dolgozatot is megírták a szakkörösök, melyek remekül sikerültek, hiszen 5-ből 3 ötös is született (a többiek nem írták meg, mert vagy akkor, vagy korábban hiányoztak éppen). Volt is öröm jócskán a jutalomként kapott ajándék lapok láttán! 🙂

12540006_1050480588308543_252734816_n

Összességében tehát nagyon meg vagyunk elégedve az idei tanítványokkal, hiszen korukat meghazudtoló sebességgel sajátítják el a játék csínját-bínját. Sokat elárul, hogy az előző heti foglalkozáson Márk kolléga sikeresen rájött arra, miért is jó valójában a Veszettség (kikapcsolja az ősmágiát) – amikor feltettük a kérdést, nem hittük volna, hogy bárki is rájön, ehhez képest a többiek is közel álltak a megoldáshoz.

A szakkör természetesen az idei évben is folytatódik: jelenleg 5-8 fővel zajlanak a foglalkozások, de a tavaszi félévben új érdeklődőkre számítunk. Reméljük, hogy a tavalyiakhoz hasonlóan a mostani osztályból is felbukkannak majd néhányan a Dungeonben – van, akivel már össze is futottunk a klubban a minap!

Csető Zsolt

3 thoughts on “Közelít a HKK legújabb generációja

 1. Hajrá srácok!!!Az meg hogy kitalálták mire jó a veszettség nem picit durva! Asszem fel kell kötni a gatyát majd ha kissé jobban felnőnek:).

 2. Nagyon jó az “utánpótlás nevelés”, mindenki csak örülhet a HKK-szakkörnek! 🙂

  Ebben az életkorban – sőt, már fiatalabban is – a gyerekek agya olyan, mint egy szivacs! 🙂

  Ne ijedjetek meg, ha majd 7-9 évesekkel tartjátok a szakkört, mert meglepően jól teljesítenek már Ők is!

  Közeli példa: a nagyobbik fiammal (7 éves) HKK-ztunk, és az Alfa-paklikkal 10 perc szabálymagyarázat után gördülékenyen játszottunk! Jó, részemről van egy kis “hátszele” és a Hearthstone-t is egyedül tolja, de akkor is…

  Szóval ebben a korban nagyon fogékonyak az újra, gyorsan megtanulják a számukra érdekes játékok szabályait.

  Respect, és csak így tovább! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.