#napikombó

Avagy az Őshangya here visszatér!

A “milyen elvetemült paklit kellene építeni legközelebb” gondolat meglehetősen gyakran átsuhan a fejemen – főleg így az év elején, amikor még friss az új kiegészítő lapkészlete. Éppen egy ilyen elmélkedés közben jöttem rá a játék talán első 1 VP-s egylapos kombójára, amit úgy döntöttem, meg is osztok veletek.

Ami a kombóhoz kell: egy Birtoklás, egy Sheran követője, na meg persze kedvenc kombó-alapanyagunk, egy csipetnyi Őshangya here.

 1. Kirakod az Őshangya herét, aki kap 1 izomjelzőt, az ellenfél pedig egy quwargot. Keresel vele egy Zanpókot. (0 VP)
 2. Az Őshangya here felépíti a Zanpókot, aki rak 1 izomjelzőt az őshangyára. (0 VP)
 3. A Birtoklással visszaveszed a kezedbe az Őshangya herét, az izmokra VP-t kérsz. (2 VP)
 4. Kirakod az Őshangya herét, aki kap 2 izomjelzőt, az ellenfél pedig egy quwargot. Keresel egy Szánalmas teknőst. (1 VP)
 5. Kirakod a Szánalmas teknőst, visszaveteted vele az őshangyát, az izmokra lapot kérsz. (2 VP)

szanalmas_here

A 4. és 5. pontokat addig ismételgeted, amíg van Szánalmas teknős és/vagy Alakváltó ősköd a pakliban. A folyamat meghosszabbítható, ha közben valaminek be tudod áldozni a teknősöket, és folyamatosan újrahasznosítod őket. A lényeg, hogy az Őshangya here mindig eggyel több izmot fog kapni, és a 2 feletti izmokra már nyugodtan kérhetsz lapot. Utolsó lépésben egy Őshangya lélekbúvárral még szert tehetünk egy végső adag erőforrásra, manát és lapot termelve, majd lelőve az akkor már sok izmos Őshangya herét. Összességében körülbelül 40 izomnyi erőforrást termelhetünk ezzel a kombóval az első körben.

Brutális kombó, szó se róla – még szerencse, hogy a háló, a Zarknod bilincse, a Szűk esztendők, valamint a drágító, illetve letiltó narancs lapok is fogják. Sérülékenysége ellenére mégis lehet, hogy valamikor szánok majd kis időt némi kísérletezésre… Jó hokizást!

Csető Zsolt

Reklámok

5 thoughts on “#napikombó

 1. Azért azt se feledjük el, hogy a herének a kereséshez álldozni kell 2 ÉP-t, szóval ha nem tudsz gyógyulni, akkor max 10X csinálható meg a kombó

 2. Maga a kombó nagyon erős, de vagy kontrollosra kell összerakni a kombó mellett, vagy egy kósza kánter elviszi az egészet.

 3. Ha Birtoklás helyett Ősi rúnát rakunk mellé, akkor ugyan 2 vp-ből tud megindulni, de sokkal stabilabb, bizonyos formátumokon még lehet is benne kraft.

  Vagy csináljunk egy random 55-60 lapos mezőt sok kereséssel + erőforrással és side-oljuk be a kombót. 🙂

 4. Kipróbáltam mérgező paklival. A Ha a tündérszúnyog, gombapók vagy manaszövő aktivizálgatja a zanpókot, még brutálisabb, de elég sok pakli hamar megakasztja.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s