A csapdákat a sakkóra sem állíthatta meg

Mikulás Ádám nyerte a harmadik sakkórás házi versenyt.

Sorozatban harmadik évben került sor Tóth István szervezésében a meghívásos sakkórás HKK verenyre, melyre ezúttal 19 játékos látogatott el, miután néhányan az utolsó pillanatban kénytelenek voltak visszamondani a részvételt. A formátum Jellemek harca volt, a lebonyolítás pedig pörgős, méghozzá azzal az extrával kiegészítve, hogy mindkét játékosnak 8-8 perc játékidő állt rendelkezésre. Ezt sakkórákkal (köszönet Erdős Viktornak!), illetve sakkóra-applikációkkal oldottuk meg.

Miután a helyszínek mellett a Semleges csatamező is tiltott volt, ezért sokan bevállalták a szabálylap + követő felállást. Miután az Átkozott követő mostanában ritka vendég (3 azért felbukkant most belőle), ezért a többség így a követők mellé tette le a voksát – mindössze két játékos nem használt.

Szabálylap (2)

 • 1 Lassan járj! (vérfarkas)
 • 1 Villámháború (ganüid)

Követő (9)

 • 2 Leah követője
 • 1 A legfőbb követő (Dobótőr)
 • 1 Az együgyű (Trinigan)
 • 1 Átkozott követő (szirén)
 • 1 Chara-din követője
 • 1 Fairlight követője (drakolder)
 • 1 Harangmester
 • 1 Teremtő rakshallion

Egyéb (8)

 • 2 Lassan járj! + Átkozott követő (nekronhorda, kontroll)
 • 1 Bűvös erdő (3) + Elenios követője
 • 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus (éjfatty)
 • 1 Lépéselőny + A kalandozók védőszentje
 • 1 Lépéselőny + Thormedor, vadászmester
 • 1 Manaáramlás + Raia követője
 • 1 Ősi rúna + Teremtő rakshallion

DSC01414

Az eredeti terv az volt, hogy mindenki játszani fog mindenkivel, ami kis híján sikerült is, hiszen 17 fordulót tudott kiköpni magából a sorsolóprogram. Végül az alábbi végeredmény született.

A végeredmény

I. Mikulás Ádám (paklilista)

Csapda pakli Lépéselőnnyel és Thormedor, vadászmesterrel

II. Klujber Balázs (paklilista)

Nekronhorda Lassan járj!-jal és Átkozott követővel

III. Szolcsánszki Balázs (paklilista)

Tárgy pakli Ősi rúnával és Teremtő rakshallionnal

Jól látható, hogy a háromlapos kezdés jó taktikának bizonyult, hiszen mindhárom dobogós pakli erre épített – igaz, az egyik Ősi rúnával.

Schmidt Edit és Dárday Gergely után tehát Mikulás Ádám lett a harmadik sakkórás bajnok, így a következő alkalommal ő lesz a fejvadászat célpontja – aki elsőként legyőzte az aktuális “bajnokot”, most is egy pezsgővel lett gazdagabb, melynek ezúttal Szolcsánszki Balázs örülhetett, aki rögtön az első fordulóban elkapta Gicét.

Ezúton is köszönjük a szervezést és a lehetőséget!

Csető Zsolt

3 thoughts on “A csapdákat a sakkóra sem állíthatta meg

 1. Jó verseny volt! Újfent csak köszönni tudom a meghívást. Érdekes, hogy a 8 perces időkorlát csak nagyon kevés meccset döntött el. És az is érdekes, hogy mennyire könnyedén körbejátszotta a mezőny a hálót… 😦

 2. Szuper verseny volt! Bár nekem a 8 perc kicsit kevés volt. Nem azért mert lejárt volna az időm, csak voltak olyan szituációk, amikor egyszerűen jobban megérte nem csinálni semmit, mert ha most elköltök 1 percet, akkor ki tudja, hogy mi jön és akkor arra viszont már nem lesz időm reagálni.
  Az viszont mindenképpen elmondható, hogy maga a sakkórázás nagyon jó ötlet. Remélem egyszer majd ez lesz a hivatalos legalább bizonyos versenyeken.

 3. Sziasztok srácok!Örülök minden visszajelzésnek a versennyel kapcsolatban. Szerintem is nagyon jó hangulatú verseny volt. Felszabadult , önfeledt játék minden asztalon. Köszönöm mindenkinek aki eljött. Egy valamit azért a végére el kell mondanom: egy fő nem fizette be (elfelejtette) a nevezési díjat s ezt az Abbas Krisztián pótolta. Ha valaki magára ismer ne szégyellje magát, megesik az ilyesmi. Csak ha lemegy a Dungeonba ne átallja a hiányzó összeget pótolni a Krisznél. Neki köszönjük, hogy immár második éve helyet biztosít ennek a versenynek. Erdős Viktornak pedig a sakk órákat köszönjük. Ő most éppen Gibraltáron erősíti a magyar sakk csapatot. Reméljük sikerrel. Üdv mindenkinek: papa

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.