A gyak-nemgyak lapok újrakiadásáról

Ti örülnétek, ha folytatódna a Zarknod visszatérben látott megoldás?

Miután a HKK egy papíralapú gyűjtögetős kártyajáték, ezért idővel akarva-akaratlanul eljutunk oda, hogy bizonyos régebbi, de hosszú távon is keresettnek bizonyuló lapok beszerzése meglehetősen nehézkessé válik. Ennek áthidalása érdekében többször is jelentek már meg újból – változatlan formában – régebbi lapok: az Örökkévalóságban a Manacsapda, A gyenge ereje és Az erős ereje, a Mágusok alkonyában pedig az Ősi béklyó, a Bufa kódexe és a Pihenő. Utóbbi hármas fogadtatása igencsak felemás volt (különös mód annak ellenére, hogy előzetesen igen nagy volt a támogatottsága az ötletnek), így a régebbi ritka lapok újbóli megjelentetése egy időre lekerült a napirendről.

sheran_oltaraA Zarknod visszatérben a ritkák helyett a gyak-nemgyak lapok kerültek fókuszba, hiszen a Sheran oltára és az Eleven méreg is megjelent újból. Ezek a mai napig erős versenylapnak számítanak, sokan azonban hiába keresik őket, nem nagyon találnak senkinél (a Zanszilánkok kiegészítő ugyebár már rég elfogyott), így sokan bizonyára szívesebben bontják ezeket egy-két gyengébb nem gyakori helyett, amik amúgy se nagyon kerülnének pakli közelébe.

Arra lennék kíváncsi, hogy ti mit gondoltok erről? Szerintetek lenne értelme folytatni ezt a sort további gyak-nemgyak lapokkal (pl. A fény oltára, Orgling mágus, Orgling ősanya, Áldozati orgling, Elmecsapda, Zanpók, Sötétségszellem stb.), segítve ezzel a kezdő játékosokat? Osszátok meg velünk véleményeteket a kommentek között!

Csető Zsolt

41 thoughts on “A gyak-nemgyak lapok újrakiadásáról

 1. Szerintem ennek akkor lenne értelme, ha az alfa paklihoz hasonló prekoncept csomagolásban jönnének ki. Az előzőek mintájára ki lehetne adni egy “Raia követős” paklit, benne 1 db Solisar aurájával – szintén keresett lap. Vagy egy “Leah hordát” Sötétségszellemmel, meg vmi új, menő, fekete ritkával. “CHD követős” paklit orglingokkal, hozzájuk való követővel – erre küldtem ötletet – meg vmi pofás CHD azonnali, ritka varázslattal. A mérgezős dekk is mehetne így simán, Sheran spoiler ritkából úgyis kevés van.

  Nagykiegben nem szívesen bontanám ezeket, mert csak a fenti lapokból tucatjával pakoltam be szatyorba, hogy a pécsi toborzáson lehessen őket használni, másrészt azért az új gyak lapoknak kb nem maradna hely az új kiegben.

  A Solisar aurája – Térszaggatás – Kyorg tudás – Kisebb zan kvartett újra kiadását viszont szívesen látnám. Vidéken gyakorlatilag aranyárban mennek, alig-alig van belőlük, viszont olyan értéket képviselnek egyenként, hogy azokért sokkal inkább megéri kieget bontani, mint egy Bufa kódexért vagy Ősi béklyóért. Vö az Erős ereje is 1500, pedig újra kiadott lap. Kisebb zan jöhetne 1 ZSZ-ért, annyi csorbulás beleférne a gyűjteményem értékébe, ha picit jobb az új.

 2. Gyorsba megnéztem, az Apró kívánság, meg az Ősi rúna még, amiknek jobban örülnék.

 3. Én anno nem is értettem,hogy a játékosok miért támogatják annyira a Pihenő újra kiadását…Mellesleg a listából kimaradt a Bűvös erdő 😛 Egyértelmű,hogy ebből trendet szeretnétek csinálni,az elmúlt évek ezt bizonyítják. Én személy szerint nem örülök az újra kiadásoknak(mert megvan minden,ami kell :D). Ha ennyire fogynak a nagy kiegek(vagy ennyire keveset nyom a Beholder belőle),akkor inkább lehet érdemes nagyobb példányszámot nyomni. Vagy ha már ennyire újra ki akartok adni lapokat,el lehetne gondolkodni egy következő alappaklin,amibe ritkasági tekintet nélkül lehetne kiadni mindenféle “hiánycikket”.

 4. @harigeri:
  Persze, Raia alfa “ingyen Solival”. Kb egy nap alatt fogyna el… Az a lap kb 2000es a mai napig. Az erős meg màr rég nem 1500ös lap, 1000ért szokott lenni a piacon(sőt egy időben volt 900ért is).
  Ha tucatjával van A fény oltárod,megdobhatsz párral 😉

  Mellesleg Zorall barátunknak igaza van,egy új alappakliba mehetne a sok újrakiadott lap,amik a kezdőknek sokat segítenének 😉

 5. @Zorall
  +1 Az alappaklihoz. A normál nagykiegektől jobb távol tartani az ilyeneket.

 6. Én azt nem értem, hogy ha már ki lett adva az oltár, meg az eleven méreg újra, akkor a zanpók hogyhogy nem.
  Maga az ötlet szerintem jó, de csak mértékkel, vagy pedig külön “újrakiadós pakli”.

 7. Sracok, minden velemeny ertekes, de alapvetoen itt a kerdes a nagykiegre vonatkozik es kimondottan mar nem kaphato gyaknemgyak lapok valtozatlan ujrakiadasara – minel tobbetek velemenyere kivancsiak vagyunk ezugyben.
  Nincs ‘erre szeretnenk elmenni’ koncepcio, arra szeretnenk menni, ami a jatekosoknak jobban tetszik.

 8. Kb. a Zanpok lett volna a 3., de ‘elsore’ csak 2-t akartunk (tovabbra is csak ilyen 2-3 -ban gondolkodnek max.).

 9. Nekem bejön harigeri kolléga ötlete. Pl. Kyorg tudást manapság 3000-ért sem könnyű szerezni, nem tudom hová lettek, biztos többen azokkal táplálkoznak és a mindennapi létfenntartáshoz szükséges napi egy darabot elfogyasztani vagy tudom is én. Az ilyesmi elszállt árú papírosokat megérné újra kiadni mindenképpen, persze itt most a gy-ngy újrakiadásról van szó és én is úgy gondolom, hogy több fajta Alfa pakli remek kiindulás lenne. Ahogy a Zének elmennek a tematizálódás felé úgy egyéb nagyobb kiegek is lehetnének jobban specializáltak. Még azt is el tudnám képzelni, hogy lehetne akár csak varázslat, csak épület, stb. Alfa-szerű pakli. Egy adott fajhoz tartozó Alfa pakliból is lehetne akár több variáns. Az Elmecsapdát meg nem újra kiadni kell, hanem bevonni az összeset és bezúzni.

 10. Szerintem nincs értelme arról beszélni, hogy a következő nagykiegben jöjjön-e soli és kyorg tudás. Egyértelművé lett téve a cikkben, hogy nem erről van szó. Egyedül egy 10. alapkiadásban látom értelmét a kiadó szempontjából, mert rengeteg profinak, akik a vásárlóerő magját teszik ki, meg vannak ezek a lapok, nem mellesleg az ma-ban újra kijött lapok gyűjtői értéke lezuhant 300ft-ra (amit azért hozzá tennék, hogy szerintem habár használhatóak ezek a lapok, érdemes lett volna ezeket felújítani, mint ahogy több ilyen jellegű komment is érkezett, hogy a pihenő lehetett volna X-ért X kör, vagy szeritnem a bufa kódexét meg az lőtte agyon, hogy minden második nem varázslat lap semlegesít, és a kódex meg a varázslatokat drágítja csak..).

  Viszont szerintem érdemes lenne ezeket a keresett gyngy lapokat újra kiadni, akár gyakori akár nem gyakori formában, illetve ha tokentermelő ultraritka jön ki, akkor én kezdeményezném, hogy egy gyakori slotban lehessen ezeket a lapokat bontani,
  (ugyanis vadászok egy bájitalra már lassan hónapok óta…), szívesebben bontanék egy olyan tokent amit tudok használni, mint egy olyan lapot, ami mondjuk csak a frissen bontotton veszek elő.

  Ezen kívül még amit sokáig tartott beszerezni, és szerintem akár még szívesen is bontanának a játékosok, föld és tűz síkját.

  Szóval nálam listaként ezek a lapok jönnének szóba:
  Zanpók
  Sötétségszellem
  Elmecsapda
  Tűz/föld síkja
  Szem szimbólum
  Fény oltára
  Ezüst sereg
  Bájital
  Zöld manaital
  Kincskeresés itala

  Ezeken kívül talán az alap fókuszkristályok felújítva (kincs ikonnal, esetleg csak tapre történő költséggel) és ha már pofátlanul felújításról beszélek, úgy örülnék egy sötét föld (új) (új)-nak, hogy ne kelljen építeni azt a helyszínt *-*.

  TLDR: Támogatom a gyngy-k újrakiadását.

 11. Hello,

  Én nem támogatok semmiféle újra kiadást.
  És javaslom, hogy ne egy blogos fórum hozzászólásai alapján döntsön ilyesmiről a kiadó, hanem minimum többopciós szavazás legyen.
  A bármiféle újra kiadással gyakorlatilag a komolyabb játékosokat és gyűjtőket bünteti a kiadó.
  Ez egy gyűjtögetős kártyajáték, a koncepció része, hogy nem lesz meg mindenkinek minden. De ez nem is baj, sőt ez a játék egyik alappillére.
  A MA-s újra kiadott ritkák példája szerintem jól mutatja, hogy a nagy sírás rívás ellenére a többség egyáltalán nem örült az újra kiadott lapoknak, lévén a meta egyszerűen túlhaladt rajtuk mire megéltük az újra kiadást. Mikor játszott bárki is utoljára Pihenővel? Ákos egész jól leírta ezt előttem. Az újra kiadott gyngy-knek ugyan ez lesz a sorsuk. Mire megjelennek a játék túl fog haladni rajtuk. Pl. hányan játszanak a 2 zöld lappal mostanában?
  Szerintem ennek a játéknak az egyik eleme és lényege a folyamatosan meglévő de kielégíthetetlen igény, hogy mindent összegyűjts.
  Ezért vesz az ember új kiegeket, aztán ezért csereberél. Gyakorlatilag lehetetlen az egész lapkészletet birtokolni (nyilván ha a szabadidőd tetemes részét a fórum bogarászásába és seftelésbe ölöd bele, pár év és rengeteg pénz árán megoldható, de nem hiszem, hogy megéri).
  A HKK nem úgy oldja meg a saját frissen tartását, mint a Magic, hogy csak az utóbbi X év lapjait lehet használni és oda tesztelnek. Itt egy folyamatosan meglévő infláció és egyre erősebb, összetettebb lapok vannak. Egy ilyen környezetbe semmi értelme újra kiadni valamit. A játékfejlesztés mechanikája miatt, a környezet amiben megjelennek az újra kiadott lapok már erősebb lenne, mint amiben eredetileg megjelentek. Azaz tulajdonképpen már nem is lennének olyan jók.
  Szerintem ezeket az újra kiadási igényeket inkább árgus szemmel kéne figyelni, mert ezek valószínűleg a túl erős, kiegyensúlyozatlan lapok. Ezek ngy lapok esetén azok, amik lehettek volna ritkák is pl. erejüket tekintve. Sokkal inkább arra kéne figyelni, hogy ne jöjjön ki több ilyen erősségű lap.

  Ez alól egy kivétel van, a speciális tokenek. UR lap esetén szerintem az lenne a korrekt, ha a kiadó adna 1-1 tokent is az UR mellé. Nagy kieges/zénes tokentermelő lap pedig csak az aktuális előző 3 év lapkészletéből használjon tokennek valót. És akkor nem lesznek beszerzési gondok.

  Üdv: Kyb

 12. Ősi rúna, zarknod börtöne, solisar aurája, kyorg tudás és egy csomó gyngy (cselvetés, fény oltára, ezüstsereg, sötétségszellem, zanpók stb.) van amit szívesen látna az ember az új kiegekben. Csak támogatni tudom az ötletet, nagyon örülnék neki !!

 13. Komment:
  Nyilvan nem _csak_ ez alapjan dontjuk el, de kivancsiak vagyunk a velemenyetekre.
  Irjatok le azt is: orultetek a ZV-ben kiadott Sheran oltarnak es Eleven meregnek, jo volt bontani, vagy sem?
  Amugy hangsulyozom:
  MAX. 2-3, GYAK-NEMGYAK
  laprol beszelunk, nem valamifele tomeges ujrakiadasrol, az fel sem merult.

  (off) komment: a Pihenot es a Kodexet Gergo hasznalta versenypakli side-jaban 2 honapon belul es jok voltak.

 14. Évente 1-2 szerintem még elfér a sorban. Ákos tokentermelős gondolatához még hozzácsapnám a zulit sárkányt is, ez is egy nehezen szerezhető lap.
  Bennem még az is felmerült, mint ötlet, hogy mi lenne, ha ilyen már nem szerezhető, de keresett lapokat újranyomtatná a behó ( ritka lapokat is) és behós versenyeken, rendezvényeken zsákbamacskákba rejtve értékesítené azokat. ez szerintem még egy kis plusz motiváció lenne mindenkinek a zsákbamacskák iránt.

 15. Akinek hiányzott ez a két lap és akarja is használni, az biztos örült neki, én kevésbé. Nekem már le volt gyüjtve a 3-3 belőle és jóval többe került megszereznem őket, mint amennyiért most be tudnám szerezni.

 16. Többször lett kérve, hogy ritkákat ne kérjünk itt kommentben , mert az nincs tervbe véve… elég nehéz megérteni úgy tűnik…
  Amúgy, a cselvetést mért kellene újra kiadni ? Most volt “takarítás” a versenymappában , és onnan kikerült a cselvetés, mivel kb fél éve deck közelébe sem került ( tudni kell a mappámról, hogy az enyémben gyngy-k is benne vannak, de leginkább azok amikkel rendszeresen játszom , illetve jól lehet használni sideban).

  Ami kimaradt, és szerintem fontos lenne:
  Méonechi fürkész!, mert jelenleg igen erős verseny lap, és nincs olyan verziója nyomtatásban , ami a lap összes képességét (hátrányát, stb) tudná, azt támogatnám, ha megjelenne újra, a pontos versenyre vihető formája.

  Viszont Kybbel nem teljesen értek egyet, ezeknek az újrakiadásoknak az a lényegük, hogy segítség a kezdő játékosokat, és a két zöld lap, azért került újra kiadásra, mert a kezdők között igen népszerű a mérgező pakli, és ezek amellett , hogy nagyon nehéz volt beszerezni őket, még ráadásul kulcslapjai is az adott paklinak.

 17. Alapvetően harigerivel értek egyet, egy alfa pakli megoldás lehetne ezekre, ráadásul akinek ezek a lapok hiányoznak, az célirányosan megvehetné ezt a paklit és megkapná a teljes playsetet belőle.

  Esetleg azon is el lehetne gondolkodni, hogy egyfajta béta paklit is kiadni, ezek már versenyerősebbek lennének pl. a kisebb ritkákból playset lenne belőlük és erősebb gy-ngy-ket tartalmaznának.

 18. Ez a béta pakli fasza ötlet. Picit emeltebb áron(2.000-2.500?) egy versenykész dekket össze lehetne rakni. Teszem azt:
  Raia horda
  Mérgező pakli
  Chd-követős dekk
  Fókuszkristály pakli

 19. A fény oltárát, il.. még 2-3 nem gyakorit mindenképpen támogatom újragyártásra, a gyakori lapoknál nem látom értelmét, azokból van elég
  Ritkákból nem jó ötlet az újrakiadás – esetleg ŐSi rúnának lenne értelme, én ezt is ellenzem (Apró, Soli, Kyorg.. semmiképpen se legyen benne a következő nagykiegek egyikében sem)

 20. Inkább a “fogadj örökbe egy illusztrációt” ötletet toljátok, kell a fenének újrakiadott gy-ngy. 😉

 21. Nem értek egyet az alapfeltevéssel: “…bizonyos régebbi, de hosszú távon is keresettnek bizonyuló lapok beszerzése meglehetősen nehézkessé válik.”

  Annyira vidéken játszom, hogy ennél már nincs “kintebb”, ráadásul nagyon hosszú kihagyás utáni újrakezdő vagyok, és nagyjából egy hónapomba tellett minden gyngy-t beszerezni, ami kellett.

  Hozzászólásomat látszik igazolni az a tény is, hogy a fórumon is folyamatosan lehet találni teljes gyngy sorokat nagyjából mindenből, amivel még érdemes játszani, és még csak nem is túl drágán.

  A lapok felújításának gondolata már más dolog, de a topic nem erről szól ugye…

 22. A gyakori lapoknál sok értelmét én sem látom, azokkal a padlás is tele van sokaknál.

  Nemgyakoriaknál szerintem érdekes, pl. amikor én egyszer voltam a dungeonben, akkor kb. 4 különböző ember kérdezte meg, hogy van-e fény oltárom. Ilyen hiánycikkeknél, ha tényleg van rá igény, én úgy vagyok vele, hogy simán bevállalható veszteségnek tartom, hogy van 2 olyan lap, amiből nem örülök, ha bontok, ha ezért cserébe meg mások örülni fognak.

 23. Érdekes olvasni, hogy kb. mindenki negatív példaként említi a Bufa kódexét… Szerintem annak a lapnak még mindig van létjogosultsága, nyilván nem akárhova fér be, viszont én pl. egy saját paklikoncepciót építettem erre a lapra alapozva, és jól is jött, hogy újra ki lett adva, mert így könnyen be tudtam szerezni.

  A Pihenő már más tál tészta, azt újítani kellett volna, mert jelen formájában kissé gyenge versenylapnak.

  Akár gy-ngy-kről van szó, akár ritkákról, szerintem csak és kizárólag azokat kell újra kiadni, amik tényleg indokoltak. Jól át kell gondolni, hogy van-e létjogosultsága még a lapnak, nem kellene-e inkább felújítani, stb. Szavazás helyett pedig talán célravezetőbb lenne a tesztelők, illetve a top versenyjátékosok véleményére alapozni azt illetően, hogy melyik régebbi lapnak lenne még helye a játékban újra kiadva.

 24. Hát én egyetértek az újra kiadással. Már megbocsásson minden ősprofi, gyűjtő, meg mindenki akit ez megbánt, de vannak igenis olyan játékosok akiknek nem pálya az, hogy egy-egy gyngy ritka árban mozog, rendszerint ezek azok a lapok, amiket már nem lehet kapni. Én támogatom mindenféleképpen az újra kiadást ebben a mértékben. Igenis örülnék fürkésznek, sötétségszellemnek, meg egyéb beszerezhetetlen gyngy-nek. Persze ha valaki megfizeti akkor már nem is olyan nehéz ezeket beszerezni, de ezt hagyjuk. Szerintem a behónak se lenne ez egy rossz húzás, mert emelhetné a vásárlási hajlandóságot, ha vannak olyan nagy eséllyel bontható lapok a kiegészítőkben amelyeket már hónapok óta keres valaki.

  A gyűjtőket nem tudom ez miért zavarná amúgy, hiszen attól hogy a lapot kiadták egy új kiegészítőben nekik még megvan a régi kiegészítős lap, amin más évszám, ikon van. Szerintem nem véletlen, hogy van aki legyűjti ugyanazt a lapot kétszer mert két külön kiegészítőben jött ki.

  Na meg ha lehet ne sajnáljuk már azt a 2-3 GY NGY helyet a kiegészítőkből… Sok embernek ez segítség lehet… és ha belegondolunk, tényleg olyan sok újra kiadásra váró gyngy lap van amire szükség is van? Én nem hiszem… 2-3 kiegészítő szerintem meghozná ezeket a lapokat.

 25. A Mindenkinek egy kört!, Leah átka, Szeráf, A szólítás tekercse, Moa blokkoló, Gyilkos csata helyett bőven jöhetett volna egy
  A fény oltára
  Sötétségszellem
  Zanpók
  Manaital
  Méonech fürkész
  pakk 🙂

 26. Igen,örülnék ha újra jelenne meg 2-3 nem gyakori lap korábbi kiegészítőből új kiegekben.

  Bubuval értek egyet. Ha valami olyat bontok amiből már megvan a kellő mennyiség, de mivel korábban egy olyan kiegészítőben volt amiből ma már csak gyngy sorokat lehet kapni a fórumon, akkor azt a lapot bizonyára eltudom cserélni egy olyan játékossal aki sokáig kereste azt,és továbbra sem veszi display számra a kiegeket.

  A fürkészes gondolathoz meg annyit fűznék hozzá, hogy valóban jó lenne ha minden pontosítással újra ki lenne adva a lap,de szerintem nem kéne gyakori vagy akár nem gyakori szintre degradálni. Mikor a gyenge kijött újra, ritka lap lett, szerintem a fürkész is megérdemelné ugyanezt, hogy ne legyen alul értékelt 5 forintos lap,ami mindenkinek kell,de mindenkinek meg is van.Egy alternatív megoldás az, hogy egy zén “ritka” lapja lenne.

  A tokenlapokhoz csatolnék még pár gondolatot. Ezek kiadásának akkor van értelme ha van is ami termeli őket. Az hogy kijött egy parazita meg egy italkeverés, szerintem nem indokolja azt hogy akár egyetlen gy vagy ngy helyet is kapjon egy hozzájuk tartozó token egy kiegben. Aki játszik ezekkel a lapokkal,annak meg kell oldania a tokeneket. Kijöhetnek tokenként az italok,de akkor valami termelje még őket,máskülönben nincs értelme.

 27. Szerintem ha valaki hónapokig keres egy tokent akkor annak lenne értelme, hogy újra kijöjjön. A fentebb említett lapok közül jó néhányat nyugodtan fel lehetne újítani, nem fog még a legnagyobb gyűjtő sem belehalni ha a pár száz forintért beszerzett lapja max egy 100-ast fog érni ezáltal. (a kommentekben említett ritkák meg nyilván nonszensz kategória hogy kijöjjenek újra…)

 28. Nagyon nem jó ötlet, hogy ritkaként jöjjön ki, komolyan szeretnél olyan ritkát bontani, amit 200 ért meg tudsz venni? Illetve gyngy versenyre ne lehessen el vinni? Mert én nagyon nem.

 29. Ühüm igen, Ében íjász gyakoriként jöhet (ami az alap ritkasága is kellett volna, hogy legyen).

 30. Én most úgy látom ,hogy az itt emlitett modon gyak nemgyak lapokat semmi (de semmi) értelme ujra nyomni.Még itt a vidéki világvégén is van szinte minden gyak nemgyak lap .(Már nem is szolva a token lap mizériárol….)
  Viszont….
  Szintén az én véleményem szerint a Hkk most kétféle (illetve többféle) lap fajtára szakadt,vannak a közepes lapok amiből van böven (pl az itt emlitett gyak nemgyak lapok) és vannak a 0-ért lapot akadályozó lapok és az ujabb Jagumir féle leszedhetetlen dolgok (nyers tápok…).
  Persze erre a kiadó és a teszelők azt mondják hogy minden lapra szükség van ,meg ilyesmik.
  Egy egyszerű mezei kezdő játékos mit gondol ha minden kijátszott lapját megakadályozzák,és kijátszanak ellene egy Jagumirt.?
  Ez nem fanyalgás vagy háborgás ,csak vélemény.

  Összefoglalva ,NE tegyenek a kiegekbe már meglévő gyakori lapokat,tokenek se (csak ujak esetleg).Viszont legyen 0 -s lap kanter és Jagumir féle táp-lény…..

 31. Inkább őslích mint újra kiadott gyak-nemgyak. Gyakoriakból egyedül repülő fattyat bontok szívesen.

 32. Én nem tartom jó ötletnek sem a ritka lapok újra kiadását, sem a nemgyak verziójuk kiadását. Legjobb megoldás részemről az lenne, ha a “beszerezhetetlen”, vagy nehezen beszerezhető lapokkal EGY ERŐSSÉGBEN LÉVŐ ÚJ ritka lapok jelennének meg az új kiegészítőben. PL: Solisar aurája erősségű lap más néven. Legyen szinte ugyanaz a képessége, ugyanazt tudja, (részben eltérő), de verseny szempontjából ugyanolyan használható, így nem “sírnának” a Pionírok és az újaknak is jó lenne. SEMMI ESETRE SEM AJÁNLOM A RÉGI, DE JÓL HASZNÁLHATÓ LAPOK FELTÁPOLT ÚJRA KIADÁSÁT! A régi beszerezhetetlen gyaknemgyak lapok kijöhetnének újra, vagy azoknak megjelenhet RITKA verziója, csak fordítva ne legyen.

  Ha problémát jelent, mert túl sok ilyen erős lap jelenik meg, akkor írjátok az új lapra, hogy melyikkel együtt nem használható. PL: Az új kiegben megjelenő lapra írjátok rá, hogy Soisar aurájával együtt nem használható. Mittudomén, bármit.

 33. Akkor is rengeteget esne az ára a solinak, mer kb ugyanaz lenne csak más néven, pláne ha még nem is lenne vele használható. 2500-3000-ért megy, a kutya nem venné amikor az újnak max 2000 lenne.

 34. Jót nevettem sok hozzászóláson.

  Komolyan ennyire nem tudnak egyesek értően olvasni? Remélem még nincs érettségijük, mivel egy büdös kérdést nem láttam, hogy ritka lapok újra kiadása lett volna a téma.

  Amúgy meg igen jó ötlet volt szerintem ezen lapok kiadása. 2-3 ilyen lapot elbír a kiegészítő.

  Amit annó nehéz volt beszerezni:

  Ezüst sereg
  Fény oltára

  Bár lehet ez inkább annak tudható be, hogy a Raia dekk még mindig mennyire erős.

  Más: ezt a tokentermelést örülnék ha befejeznék. Nem Magic a HKK, habár onnan koppintották az ötletet (ki lehet javítani).

 35. A tokentermeles egy masik tema lehetne. (Zsoltinak pl. nagy kedvence, de en is birom – nyilvan merteket tartva).
  NEM koppintas, rengeteg dolog van, ami egy fantasy kartyajatekban abszolut adodik, anelkul hogy ismerned a tobbi (tobbszaz?) kartyajatekot. A ‘szuljunk jelzoket, majd, hogy ne legyen olyan sok szoveg 1 lapon, szuljunk mas lapokat’ teljes mertekben ilyen – szerintem par ev fennallas utan majdnem mind eljut ide.

 36. Ekkora sírdogálást utoljára akkor láttam amikor a sok reakció mágus tépte a száját a Nekrofun máglya miatt. Tegyük tisztába a dolgokat. Nem szabad kiadni olyan lapokat újra mint Solisar aurája (új), Térszaggatás vagy Kyorg Tudás (új). Teljesen értelmetlen, mert nem fog senki csak ezekért több kieget bontani. Annyit lehetne vele elérni, hogy nem 3000 Ft lenne darabja hanem 2000.Magasról teszek rá, hogy mennyibe kerül, ha kell akkor megveszem függetlenül, hogy mennyibe kerül, ha meg nem tudom magamnak megengedni akkor nem sírdogálok, hogy legyen kiadva újra. A játékosok új nemzedékének viszont mindenképpen újra ki kell adni olyan gyak-nemgyakokat amiket nem lehet már kapni. Tőlük függ a HKK jövője.

 37. @Krisztián
  WTF???
  Spoiler ritkákat könnyebben be lehet szted szerezni egy most kezdő játékosnak mint egy gyngyt?Nem értem ezt a párhuzamot.

 38. @Krisztián
  Milyen gyaknemgyak lapot nem lehet beszerezni?
  Ezt te se mondod komolyan……

  @Balázs
  A token termelő lapok midíg előkerülnek ,mindíg téma valahol,és jók is
  (lennének ,ha használni kéne őket)ezért köszi van már elég (1db) pl szellemszolga ,fatty ,dobótőr…….

 39. Jozsi: nem a regi tokenek ujra- es ujrakiadasrol volt szo, hanem a tokentermelesrol altalaban. (en leginkabb uj tokentermelo lapokrol es uj tokenekrol beszelek – amik perssze magukban is OK gyakori lapok).

 40. Tisztázzuk. Nem lenne baj, ha a Soli utódja megjelenne, és senkit nem is izgatna szerintem, ha a Solinak esne az ára, hiszen amúgy is drága és eléggé beszerezhetetlen. (itt a hangsúly a beszerezhetetlenségén van). Akinek megvan, annak nem lenne szüksége az újra, vagy abból is beszerezhetne és előnye az lenne, hogy használhatná bármelyiket. Akinek meg nincs, az meg hozzájutna az újhoz, ami persze szintén ne legyen olcsó, hiszen Soli erősségű lapról van szó.

  Hangsúlyozom, nem kell pont ugyanolyannak lennie és NEM SOLI ÚJ kell, hanem másik, Soli erősségű lap! Természetesen nem kifejezetten erről a lapról van szó.

  @MrPit: Nem tudom, hogy te most min húztad fel magad, hiszen a kérdés az volt, hogy örülnénk-e, ha folytatódna a Zarknodban látott megoldás? Tehát, ha a válasz az, hogy igen, de talán jobb megoldás lenne, ha…, akkor miért ne fejthetné ki valaki a véleményét akár a ritka és NEMGYAKGYAK lapok tekintetében?
  Ki van rakva a Korlátozás szabálylap? 😀
  A cikkben olvasható mindkét verzió.
  Gondolom, hogy a cikkíró nem olyan válaszokra volt kíváncsi, hogy
  Igen, Nem, Nem, Nem, Igen…

  GYAKNEMGYAK lapok meg jöjjenek csak újra, az mindenkinek jó!

  UI: egyébként meg az sem baj, ha ezek nélkül játszik valaki, úgy is szép eredményeket lehet elérni és lehet helyettesíteni is, amivel max. kicsit nehezebb lesz a játék, van több ezer jó lap. Sírni tényleg nem kell.
  A cikkíró majd kihámozza a számára szükséges információkat, a többit meg elengedi. 🙂 Mindenkinek úgysem tudnak kedvezni és a lázadás idővel elmúlik, lenyugszik mindenki. Ezután is szeretni fogjuk a HKK-t, történjék bármi.
  Elengedtem, jó játékot! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.