Ezúttal az Excelsiorban nyert a tárgy pakli

Lendületben az újjászületett tárgy pakli: Jobbágy Róbert húzta be vele a győzelmet az Excelsior hagyományos versenyén. Kalugyer Roland beszámolója.

Szervezői elfoglaltságok miatt ezúttal a szokottnál hosszabb, háromhetes szünet után tértünk vissza kedvenc Excelsiorunkba. Talán részben emiatt, részben pár “régi motoros” távolmaradásával most elmaradt a telt ház, de így is 25-en jöttünk össze formálni a Zarknod visszatérrel felkavart metagame-et. A formátum pörgős volt.

A mezőnyben többen is biztosra akartak menni, hiszen 6-an is letiltó szabálylapot választottak. Az Ősi rúna jó döntésnek tűnt az 5 Zarknodos szabálylappal szemben, de kevésbé az 5 követővel és szabálylappal felálló pakli ellenében, amik viszont utóbbiakat igyekeztek elkerülni a Semleges csatamezőkkel egyetemben. Ezúttal is érvényt nyert az a megállapítás, hogy egy jó eredményhez elengedhetetlen a szerencsés sorsolás. A teljes felhozatal végső soron így nézett ki:

Szabálylap (13)

 • 4 Ősi rúna (2 dal, 1 tárgy, 1 kombó)
 • 3 Zarknod börtönében (2 vérfarkas, 1 gyűjtőgeneráló)
 • 2 Semleges csatamező
 • 2 Zarknod bilincse (kontroll)
 • 1 Sokszínűség
 • 1 Lépéselőny (KF)

Követő (6)

 • 2 Az alvilág ura
 • 1 Mérgező rakshallion
 • 1 Építő rakshallion
 • 1 A legfőbb követő (Molluszk + Az alvilág ura)
 • 1 Sötét manifesztáció

Szabálylap + követő (5)

 • 1 Lassan járj + A kalandozók védőszentje
 • 1 Lassan járj! + Chara-din követője (repülő fattyas)
 • 1 A szabadság ára – Harangmester (UR bűbáj)
 • 1 Változó környezet – Antimágikus rakshallion (tűz)
 • 1 A fájdalom szépsége + Antimágikus rakshallion (tűz)
 • 1 Életenergia + Raia követője (Isteni érzéses kontroll)

Alapos körbeverések voltak kilátásban már az első kör után, így nem is sikerült senkinek Szabó Krisztián legutóbbi bravúrja, a 100%-os végeredmén. Jobbágy Róbert azonban Ősi rúnás tárgy paklijával sikeresen lavírozott végig a mezőnyön, és húzta be a győzelemért járó Káoszborostyánt. A második helyre Földi Viktor Zarknod börtönés vérfarkasai értek oda, a dobogó legaljára pedig Kocsis Norbert Semleges csatamezős egyedi kontroll-szerűsége. Mivel Jobbágy Robi az utolsó körre már szinte biztos győztes volt, így tényleges döntőre nem került sor a végén, azonban az első asztal párviadaláról videót tudtunk készíteni Restye Lacinak köszönhetően. Reméljük, ez rendszeressé válik a későbbiekben.

A végeredmény:

I. Jobbágy Róbert (paklilista)

Tárgy pakli Ősi rúnával

II. Földi Viktor (paklilista)

Vérfarkas pakli Zarknod börtönével

III. Kocsis Norbert (paklilista)

Good stuff pakli Semleges csatamezővel

IV. Egyed Dávid

Stóc-kontroll Zarknod bilincsével

V. Nagy Dániel

Dobótőr pakli A legfőbb követővel

Érdekességek a versenyről

 • Egyed Dávidnak túl sok pozitív emléke nem volt eddig az Excelsioros végeredményeiről, azonban végre megtört az átok, és hajszállal maradt csak le a dobogóról. Ráadásul egy olyan paklival, amiben nagyrészt gyak-nemgyakok voltak csak!
 • Veres Péter repülő fattyaival egyszer sem tudott kezdeni a verseny során, ami eléggé nagy érvágás a pakli számára, majdnem ki is szállt félúton – végül maradt, nyert zsinórban három meccset és díjazott helyre ért be.
 • Két egészen újszerű összeállítás is feltűnt a mezőnyben. Kállai Máté egy ősrégi, de nagyon erős szabálylappal, A szabadság árával játszott, és olyan UR bűbájokkal, mint Az ítélet napja haladt a győzelem felé. Daku Gergely pedig egy Ősmatériás végtelen kombót talált Tündökléssel, aminek a védelmet egy Trinigan pakli nyújtotta.

Március versenyeinkről egyelőre annyit, hogy 16-án és 30-án lesznek, várhatóan az első ismét hagyományos-pörgős formátumú lesz, ahogy a Beholderes verseny is. Várunk mindenkit legközelebb is!

Kalugyer Roland

9 thoughts on “Ezúttal az Excelsiorban nyert a tárgy pakli

 1. Gratula a helyezetteknek!

  Pár apró megjegyzést tennék:

  1. A videó több helyen élvezhetetlen, mert tükröződik a lámpa fénye a lapokon / asztalon. Erre figyeljetek legközelebb! (pl.:kölcsön playmat)

  2. Ez egy kedvcsináló / népszerűsítő dolog lenne, ezért jó lenne, ha kevesebb “pótcselekvésből” állna! Kedves Krisztián és Robi! légyszi ne igazítsátok már 14-szer feleslegesen a gyűjtőt és az asztalon lévő lapokat! (Nézzétek csak vissza!:))
  20 perc helyett simán belefért volna 15 percbe is.

  3. Ha tudod, hogy videóznak, akkor ne fordítsd le, hanem mutasd mindig a kamerának kezedben lévő lapokat! (ahogy a Beholderesen is kéri Miklós)

 2. Ok! Most vesztettem el a szüzességem ezen a téren! 😀 Legközelebb videóbarátabban játszom! 😀 Az igazgatást meg már szinte rutinszerűen működik nálam. Azt majd igyekszem mérsékelni.

 3. Grat Robi, de miért 80 lap? Otthon maradt a mező és hirtelen csak rúna volt kéznél? 😀

 4. Ez mindig változó! 😀 Volt már nagyobb is a pakli, meg kisebb is. Sok lap sorsáról nem tudtam dönteni, így mivel tetszett, benne hagytam a pakliban 😀 Tervbe volt véve a mező is, de átgondolva a helyzetet követők közül nem sok van, ami zavar, viszont szabálylap annál több és nem akartam, hogy bárki is beleturjon a paklimba. Így maradtam a sima rúnás felállásnál. Be is jött, követők közül egyedül az ötkövetős felállásban egy harangmester zavarta a játékom, de kibekkeltem a 4. körig, hogy törhessem és pörgessem. A meta mellém állt. Kaptam 2 börtönt, 1 bilincset, 1 mezőt, 1 sokszín, 1 ötkövetős, 1 életenergiás raia, meg 1 rúna.
  Szerintem a későbbiekben is maradok a rúnás felállásnál. És igyekszem még jobban kioptimalizálni a paklit 😀

 5. NEM KÉNE MÁSOK DEKKJÉT DEGRADÁLNI!!!44 ALAPOSAN ÁTGONDOLT KONTROLL VOLT! És már a dekklistát is elkérték, hogy lehessen netdekkelni!

 6. A legfontosabb infó a cikkben az ősmatériás kombó. Pont egy alternatív nyerés kellet a trinigannak. Most már van indok berakni a logisztikust. 3 vp tündöklés matéria, pakli felhúz kurva sok ép, univ, isteni érzés. Grat. 7 lapot kell betuszkolni csak. Az egyetlen gond, hogy ennek a paklinak kötelező a rúna, ami mostanában nem túl jó.

 7. Nem jó a 4lapos Trinigan – sima runas kombodeck, vagy max eletenergy Trinigan mehet – izgibb mint a Délibáb deck 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.