Szegeden is elindult a Kezdő Liga

Balogh István és Szántó Bence beszámolója a februárban útjára indított Ligáról.

Februárban kezdetét vette a Szegedi Kezdő Liga nevű versenysorozat, amelynek megalkotását az egyre gyarapodó szegedi kezdő kör inspirálta. Az elmúlt egy évben többen is csatlakoztak a HKK-zók táborához Szegeden, azonban vannak, akik versenyen nem állandó tagok,vagy nem is igazán látogatnak el versenyekre. Hogy felpezsdítsük a szegedi HKK-s életet, eleinte sima kártyázós alkalmakat szerveztünk a város egyetlen szerepjátékos szaküzletében, a helyi Sárkánytűzben. Ez osztott sikert aratott, azonban a hónapok alatt sikerült megismerkednünk még pár új játékossal, akiknek többnyire ugyanazon gondjuk volt: nincs kivel játszani.

Így belefogtunk egy új projektbe, hogy tegyünk ez ellen. Így született meg a Szegedi Kezdő Liga. Legmerészebb elképzelésünkben is 8-10 állandó játékossal számoltunk, így olyan mértékű díjazásra nincs lehetőségünk, mint Pesten, de belevágtunk, hogy legyen havonta kétszer egy olyan fix alkalom, amikor lehetőséget találnak a kezdők arra, hogy űzhessék újdonsült hobbijukat, ráadásként még nyerhetnek is vele. A Szegedi Kezdő Liga így egy 4 hónapon keresztül tartó, havi két versenyt magában foglaló, alacsony nevezési költségű versenysorozat lett, ahol minden alkalommal nagy kiegészítőket lehet nyerni, valamint a versenysorozat legjobbjait külön díjazásban részesítjük extra kiegészítők, és egy B. Jagumir személyében. A hónapban már lezajlott az első két versenyünk, amikről egy rövid beszámolót is hoztunk.

szkl1

Hagyományos verseny

Az első verseny február 4-én került megrendezésre. Sajnos pár visszalépő miatt csupán 5-en jelentek meg a versenyen, így előzetesen megbeszélés alapján körversenyt játszottunk. Azonban voltak olyan résztvevők, akik még egyáltalán nem voltak szegedi “nagy” versenyen, vagy voltak, azonban kevésszer. A versenyt végül Szántó Bence nyerte életenergiás lényes blokkoló paklijával, az alábbi koncepciók közül.

 • Életenergia (lényes blokkoló)
 • Antimágikus rakshallion + Lépéselőny (kalandozó)
 • Sárkány úrnő
 • Lassan Járj! + A semmi mestere
 • Antimágikus rakshallion + Válogatás (Kronopókos kombó)

Hatalom korlátozása

A második versenyt február 18-án tartottuk, ám ezúttal egy különleges formátumot választva. A Hatalom korlátozása versenyen 8-an jelentek meg, de ezúttal is körverseny mellett döntöttünk. A rendes szabályok mellett kikötöttük, hogy nem lehet narancs lapokat használni. Ezek mellett a szabályok mellett a következő paklikat lehetett megfigyelni:

 • ork
 • fókuszkristály
 • krabber
 • kalandozó
 • vámpír
 • szirén
 • 2 moa (Dobótőrös és kontroll)

Ez a formátum talán még jobban kedvezett a kezdő játékosoknak, mivel nem kellett hozzá nagyobb és értékesebb lapkészlet. Többen kölcsön lapokkal játszhattak, mivel a gyakori-nem gyakori szekcióból több állt a játékosok rendelkezésére. A szoros verseny végén Szántó Bencének sikerült nyernie fókuszkristályos paklijával.

szkl7

A versenyekről összesítésként elmondható, hogy nagyon jó hangulatban teltek, panasz nem érkezett rá, és mi is jól éreztük magunkat. Mióta elindítottuk a Ligát, többen is érdeklődtek utána, az észrevételeket figyelembe véve igyekszünk folyamatosan alakítani a lebonyolításon, remélve, hogy még többen csatlakoznak hozzánk. Hosszú távon szeretnénk, ha egy állandó hellyel szolgálhatnánk a jelenlegi, és a leendő kezdő játékosaink számára is, ezzel is stabil alapot teremtve egy esetleges jövőbeni toborzásnak.

A Szegedi Kezdő Liga legközelebb március 3-án hagyományos, március 17-én pedig egyedi versennyel vár minden maximum 1 profi ponttal rendelkező HKK-zni vágyó játékost. Az alkalmaknak Facebook eseményt is szerveztünk,valamint a Beholder támogatásának köszönhetően minden információ megtalálható a Beholder honlapján.

Balogh István és Szántó Bence

3 thoughts on “Szegeden is elindult a Kezdő Liga

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.