Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Az első infómorzsák a következő HKK kiegészítőről.

Március eleje van már, ami azt jelenti, hogy megkezdődött az őszi HKK kiegészítő tesztelése. Ami magát a tesztelést illeti, az idei évben két változás is történt: egyrészt immáron csütörtökönként zajlik a lapok próbája (ez titeket aligha érint), másrészt két új tesztelőnk is van Horváth Dávid, illetve Szatmári Bálint személyében. Az eddigiek alapján remek, lelkiismeretes munkát végeznek, ezért úgy gondolom, nem lehet majd rájuk panasz. (“Hát nem voltak itt tesztelők?!”)

Az új kiegészítő átfogó koncepciója már alakulóban van: erről egyelőre még nem árulnék el sokat, de abban sokat egyetértünk, hogy egy nagyon hangulatos (és néhol rendkívül mulatságos) tematikát sikerült találni középpontként, amely köré számos lap épül majd – olyanok, amilyeneket garantáltan nem láttatok még. Reméljük, hogy tetszeni fog nektek is – legközelebb kicsit többet is elárulok majd róla!

dobotorHogy várható-e újdonság? A válasz igen: a Zarknod visszatérben nem debütált új szabály, a következő kiegészítőben azonban úgy néz ki, hogy számíthattok ilyesmire. Ennek megszületése mögött egyébként egyértelműen a játékosok visszajelzései állnak, éppen ezért bízunk benne, hogy elégedettek lesztek a bevezetésével, és a metagame-et is a megfelelő mederben tartja majd.

Végezetül jöjjön egy kis infó arról, milyen paklikat próbálgattak tegnap a tesztelők: volt Tharr követős pakli, Arochos, Thargodanok, avatárok, Zarknod bilincsés kontroll, drakolderek, teknősök, valamint dobótőrös összeállítás is Az alvilág urával, illetve Zarknod börtönével.

Legközelebb egy picivel több konkrétummal jelentkezek majd – addig is írjátok meg nyugodtan a kommentek között, hogy ti mit vártok a következő kiegészítőtől!

Csető Zsolt

10 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Sok-sok yetit 😀 Na jó,ez félig vicc volt,de az avatároknak mindenképpen örülök 🙂 Az új szabályra kíváncsi vagyok mi lesz,habár az most annyira nem mozgat meg,talán majd ha el is áruljátok mi az 🙂 hajrá tesztelők!

 2. Személy szerint azt várom az új kiegészítőtől, hogy ne a “10 spoiler és a többi talán jó lesz valamire” kiegészítője legyen. Jelenjenek meg olyan lapok amik univerzálisan használhatóak és nem Kyorg tudás (új) kategóriájú (ugyan Én kezdenék, de átadom a kezdés jogát mert húztam ilyen papírt és hasznot húzok abból, hogy Te kezded a játékot). Lehetne folytatni a Zanszilánkokban megjelent plussz képességet, miszerint ha ellenfeled kezdte a játékot tud valami extrát a lap. A védekezéses lapokat is folytatni kell, de semmiképpen sem Földanya ereje kategóriájú nulláért/egyért lapot fogok, anti-mágia nullával, relatíve hátrány nélkül. Jöhetne még pár olyan lap amire nem lehet reagálni és okosba megold valamit, de klasszikus Solisar-Erős-Térszaggatás-Földanya ereje kontrollba meg se próbálhassa az ember berakni. Nagyon jó volt látni, hogy a Fürge manó ugyan tuti lap, de mégsem figyel ott minden második pakliban, mint eggyel több reakció, de beszélhetnénk az ugyan erre az elvre épülő Solatopolkáról vagy a Tl’urlang tojás-ról (új) is. Kaphatnának az épületek is valami értelmes tápot, mert jelenleg értelmetlen velük normál/hagyományos környezetben próbálkozni. Folytassátok az elmúlt 3 nagy kiegészítőben elkezdett munkát és színesedjen, bővüljön a játék. Legyenek játszható koncepciók és variálható kombinációs lehetőségek. Sok sikert és jó munkát kívánok.

 3. re Krisztián:

  Nagy plusz a “ne a “10 spoiler és a többi talán jó lesz valamire” kiegészítője legyen” mellé!

  Bár nincs rá felhatalmazásom, de őszintén örülnék neki, ha egy ritka minimum két pakliba jó lenne! Ez még nem annyira univerzális, mint egy 10 pontos spoiler,
  de ahogy Krisztián is említette, az 1500-2000 HUF-os kategóriát így is el lehet érni.

  Kyorg OP, nem mondom, Földanya e. se véletlen kerül annyiba, amennyibe, de az azért sokszor ragadt már kézben nálam.

  “Nem lehet rá reagálni” – NA EZT NE, KÉRLEK! Sokszor leírtam már, de jelenleg is össze lehet már rakni egy fél paklit, amire nem lehet, vagy nem érdemes reagálni.
  Sötét mágia, kyorg tudás, most már elég, búvópatak, Achát gólem, B. Jagumir.
  Még 5 ilyen lap, s készen van a counterelhetetlen pakli. Ezek az irány messze visz a sárga, köves úttól.

  Saját meglátások:

  egyenletesebb színvonalú, a jelenlegivel azonos mennyiségű ritka.
  Sheran-t meg Raiát erősítsétek kicsit, kérlek!
  Ne legyen UR szabálylap v követő! – nem kell belőle a 3, nem járunk miatta annyira szívesen versenyre 😀
  Pls, a kódos, BDV-s lapok ne legyenek erősebbek, mint az UR-ek 😀

  Drukk az új tesztelőknek, a többieknek sok kitartást, sikert a munkához!

 4. re Harigeri:

  Azért a Kyorg tudás-Búvópatak-Achát gólem-B. Jagumir pakli összeállításán, hiába keresek kicsit jobban mint pár éve, el kellene gondolkodnom, hogy anyagilag ennyit megengedhetek-e magamnak. A Lassú víz típusú reagálhatatlan lapok viszont sokkal jobban tetszenek, de a kutya sem használja. Minden mást adok Én is. 😉

 5. Kyorg tudás-Búvópatak-Achát gólem-B. Jagumir pakli összeállításán
  @Krisztián

  Ha ilyen paklik lesznek és ilyen lapok akkor én tényleg kilépek ,nekem ennyi volt köszi…….
  Szomorú vagyok …..
  Én is meg tudnám venni sok pénzért ezeket a lapokat ,tudnék csinálni ilyen dekket, de minek ……:(

 6. @harigeri:
  “Ne legyen UR szabálylap v követő! – nem kell belőle a 3, nem járunk miatta annyira szívesen versenyre”
  Pls… 😀 Így olcsóbb lesz beszerezned fél év után…:P

 7. Szívesen látnék hasznâlható tárgyakat KF dekkbe 🙂 Amúgy profi a csapat és szerintem a két új tag is jó választás volt. Sok sikert skacok.

 8. Sok sikert az új tesztelőknek(is).
  Remélem az új szabály a kárpótlás kiterjesztése lesz a counterekre(ld spektrális manipuláció, öröktűz). Szerintem ez hasznos lehetne, ha jól ki lenne balanszolva, több lenne a döntési helyzet countereléskor. Persze nem szabad olyat kiadni, ami nagyon brutál dolgot tud ilyenkor.

 9. @S.R.
  Elsőre ilyesmire tippelnék én is, remélem hamarosan kiderül. 🙂
  Mondjuk lehetne olyasmi, hogy ha megkánterelik egy lapod, akkor dönthetsz úgy, hogy az IK egészét vagy egy részét visszakapod, de ebben és a következő körben ilyen lapot nem játszhatsz ki.

 10. Sziasztok!
  Szerintem az, hogy legyen kicsit több lap amire nem lehet reagálni nem rossz ötlet, csak akkor ne tudjon “túl sokat”… nem baj, ha van egy pár gyakori nem gyakori használható lap, amivel viszont az ember nem nyeri meg a játékot az első 2 körben.
  Nekem amivel bajom van egy kicsit azok a lény counterek (főleg a lap vagy permanens címűek), mert nem akarok vészmadár lenni, de megjelenik még pár és nem vagyok benne biztos, hogy a játék egyensúlyt nem borítaná-e fel nagyon. Egy kicsit veszélyben érzem a koncepciós paklikat miatta, mert elég lény counterrel kb bármit meg lehet fogni (lehet rosszul gondolom, fél éve kezdtem újra a játékot, úgyhogy viszonylag kevés tapasztalatom van még). Amit ezzel lehetne csinálni egy kicsit az talán az lenne, ha a rezisztenciával rendelkező lapok reagálni se lehetne a szabályainak betartásával (tehát nem csak kijövetel után lépne életbe a rezisztencia). Ugye ettől még lehetne rájuk reagálni megfelelő counterrel (ami kicsit specifikusabban reagál, vagy több lapra), viszont talán a játékegyensúly jobban megmaradna.
  Vélemény?

  u.i.: Bocs ha ezt rossz helyre írtam 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.