Élménybeszámoló az ötödik HKK táborról – 2. rész

Folytatódik kis kalandunk!

Számomra elég szürreálisan indult a szombati nap, mivel a 8:15-ös ébredésemmel és kb három és fél-négy óra alvással a hátam mögött az utolsók között voltam, aki felébred. Közel harminc korgó gyomrú táborozóval kellett hát szembenéznem, hiszen a reggeliről mi magunk gondoskodtunk most, mert a konyha bizony téliesítve volt. Bepattantunk hát Edittel és Zsoltival az oldalamon Magó kocsijába, gyorsan összeírtuk, hogy ki mit szeretne ami szükséges ahhoz, hogy túlélje a második napot, majd indultunk is a szombati bevásárló túrára. Mondanunk sem kell, 12804095_1045652255478648_1168688568_nhogy falun a szombat mit triggerel, Verőce teljes lakossága a CBA-ban volt megtalálható. Gyorsan fogtunk három bevásárlókocsit, majd igyekeztünk nem sok terméket hagyni a polcokon, borzasztó mennyiségeket vásároltunk (reggelit és vacsorát is intézni kellett, most épp egy jó gulyáslevest találtunk ki a megszokott paprikás krumpli helyett, a változatosság gyönyörködtet). A végösszegre mindannyian lőttünk egy tippet (ez már amolyan hagyomány), és a győztesnek egy csokit még bedobtunk a kosárba, ami azt eredményezte, hogy az én tippem helyett Edité lett a győztes tipp és a vele járó mennyei eledel. Miután visszatértünk a tábor egy emberként támadta meg a csomagtartót. Aztán kezdődött a mikrós virsli-buli, ipari mennyiségben kávé és tea készítése, szóval mindenki lassacskán életre kelt, így nekiláthattunk az első versenyünknek.

Miután Barti megérkezett pont párosan lettünk a draftra (ruhát nem, de kólát azt hozott), két kilencfős és egy nyolcfős asztalt csináltunk. A HKK Blog hivatalos februári versenyén Újjászületés-Tengermély-Elözönlés draftot tartottunk, ebben a sorrendben. A tiltott lapokat közösen beszéltük meg, és úgy döntöttünk, hogy a követőket és szabálylapokat kitiltjuk, valamint a Tulajdonságlopást nerfeljük a sokéves rutin szerint, izomjelző helyett +1/1-es jelzőt adott csak. A koncepciók elég sokszínűek voltak, viszont a hordákat kissé hiányoltam (ez talán a Főparancsnok 12784658_1318933191466385_883800553_ntiltása miatt lehetett). Az ötfordulós versenyt végül Szatmári Bálint nyerte meg, lapjai közül kiemelném a négy Espadát és Nihilum kulcsot, eszméletlen erőt és stabilitást biztosítva a paklijának. Időközben PIT (aka Királyi főszakács) is megérkezett, így a verseny után neki is állhattunk a gulyás előkészítésének. A probléma ott kezdődött, hogy eléggé benne voltunk már a délutánban, így iszonyat sötét volt már amikor nekiálltunk a tűz összekészítésének egyáltalán, ami csak annyiból probléma, hogy a környéken a közvilágítás az kettő darab lámpát jelent, ami a tábor másik felében volt. Így az első küldetés a koromsötétben bemenni a műhelybe (tiszta horrorfilm), ahová bekészítették nekünk a tűzifát. PIT, Fec és a többiek addig némi rőzséből, és a földön található brutális mennyiségű falevélből próbálták a tűz alapjául szolgáló parazsat megteremteni. Mivel a levelek és a fa nedvességtartalma elég magas volt, ezért kb másfél óráig tartott, amire be tudtuk gyújtani a tüzet, annyiszor reménykedtünk, és annyiszor hangzott el közben a „jó, ez már jó lesz” mondat, hogy a tizenötödik után már nem is számoltuk. Nagyjából tíz óra magasságában már tudtunk enni, és pillanatok alatt el is fogyott az egész bogrács (még olyan is volt, aki nem hallotta a FI-GYE-LEM, VA-CSO-RA! felkiáltást, így lemaradt sajnos), erre12788028_1045652362145304_1703104519_n a vacsorára én tíz pontot adok. Vacsora után még némi rendet varázsoltunk a kiömlött levesek/maradékok/evőeszközök dzsungelében, eloltottuk a tüzet majd én a magam részéről nyugovóra tértem volna, de egyszerűen annyira nem tudtam aludni, hogy az éjszaka közepéig még meghallgattuk Erdős Viktor sakkozós történeteit, eszméletlen milyen szenvedéllyel képes beszélni róla. És ahogy azt a Csernus testvérektől megtanultuk az alvás amúgy is a gyengék kávéja.

A harmadik nap már úgy keltem, mint akit egy kamion ütött el. No, nem mintha túl sok lett volna a Dudu shot vagy ilyesmi, egyszerűen tábor területén megtett több km gyaloglás, a minimalizált alvásmennyiség megteszi a hatását. A készleteinket feltöltöttük, hála Istennek egy éjjel-nappali van a falu végében, így nem maradtunk éhesek, sem szomjasak. A reggel kissé nehezen indult, de utána felpörgettük magunkat. A csapatok sorsolása most nem egészen profi pontszám alapján történt, csupán részben: kiválasztottuk a 9 legkevesebb profi ponttal rendelkező játékosunkat, majd ők választhattak maguknak csapatot, 1-9-ig majd 9-1-ig. A verseny fejenként két Juniorból zajlott, azért esett erre a választásunk, mert –aki draftolt belőle az már tudhatja- nagyon kevés a teljesen blank, használhatatlan kártya. A közel egy órás pakliépítést mi teljesen kihasználtuk (Makó Gergely és Hesz Gergő voltak a csapattársaim), két hordát (egy farkasokkal operáló és egy Akmal-Heves vérmérséklet-Megelőző ütés trióra támaszkodó) és egy kontrollt (Tökéletes csend, A felhők asszonya, A gyalázat lemosása) építettünk, és óriási szerencsénkre sikerült egy első és két harmadik helyet elérnünk, így behúztuk ezt a versenyt. Tanultunk is az esetből, a következő Junioros sealeden a manapusztításokat és a Tökéletes csendet is felvéssük majd a tiltott lapok listájára valószínű.

A szállásunkat ezután átadtuk, a cuccokat összepakoltuk és elindultunk hazafelé fájó szívvel, és hihetetlenül sok emlékkel, élménnyel, a barátságok is talán szorosabbak lesznek ilyenkor. A vonaton hazafelé végig a táboros történetekről beszélgettünk, majd miután leszálltunk egy közös kajálás után elköszöntünk egymástól. Köszönöm mindenkinek, hogy részese volt az első téli táborunknak, ígérem, hogy nem az utolsó volt. Aki kimaradt, lemaradt de nincs semmi veszve, hisz nyáron találkozunk a hatodikban!

Dév bácsi

Reklámok

2 thoughts on “Élménybeszámoló az ötödik HKK táborról – 2. rész

  1. Iszonyat (hideg) volt! 😀 “a barátságok is talán szorosabbak lesznek ilyenkor” Aham. 😛

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s