Összefoglaló a februári és márciusi kecskeméti versenyekről

Dupla beszámoló az elmúlt két hónap versenyeiről.

Mivel a februári és márciusi versenyünk közt csupán két hét telt el, ezért a két versenynapról egybefoglalt beszámolóval készültem. Mindkét megmérettetésre hagyományosan a Köz’Pont Kávézóban került sor, ahol zavartalanul játszhattunk (viszont áprilistól az eddigi helyünktől 50 méterre elhelyezkedő Delicatesse kávéházban fognak zajlani a versenyeink).

Február, Isteni egyensúly

Ahogy azt már megszokhattátok, versenynapjainkon mindig dupla versennyel készülünk. Az egyik hagyományos, vagy ahhoz közeli, míg a másik mindig egy kicsit megfigurázott, érdekesebb formátum. A délelőtti versenyünk a hagyományos pakliépítési szabályok szerint lefolytatott, háromjátszmás, általában ötfordulós verseny, míg a délutáni mindig pörgős. Nem volt ez másként februárban sem, amikor is a délelőtti formátum az Isteni egyensúly jegyében telt. (Mindhárom jellemből kellett használni egy és csakis egy színt, az egy-egy színből választott lapok számára, és a side használata utáni eloszlásukra azonban nem volt semmilyen további megkötés.)

A mezőny igencsak változatosra sikerült. Bár több korábbi érdeklődő is visszalépett végül, teljesen kezdők és újrakezdők épp úgy akadtak soraink között, mint rutinos veteránok. A választott paklik között is akadt mindenféle:

 • 3 A kalandozók védőszentje (2 alfa, 1 blokkoló)
 • 1 A fájdalom szépsége + Antimágikus rakshallion (tűz)
 • 1 Zarknod bilincse (kontroll)
 • 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus (éjfatty)
 • 1 Lépéselőny + Törpe-gnóm glion (KF)
 • 1 Alpha Centaurus (ében íjász)
 • 1 Az első vámpír (alfa)
 • 1 Korlátozás (kontroll)

Végül Jancsár Jánosnak egy saját fejlesztésű, a Alpha Centaurus-szal felálló ében íjász paklival (lila – sárga – világoszöld) sikerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állni, a második helyet Szilágyi Gergely csípte el A fájdalom szépsége + Antimágikus rakshallion mellett puffogtatott tűz deckjével (piros – kék – sárga), harmadiknak pedig Mézes Zsolt futott be, a követőjével összeállított kalandozóival (világos zöld – piros – sárga). A formátum egyébként hagyományoshoz nagyon közeli, a versenyszervezőknek ajánlom kipróbálásra, mert jól játszható.

alpha_centaurusA végeredmény

I. Jancsár János (paklilista)

Ében íjász pakli Alpha Centaurus-szal

II. Szilágyi Gergely (paklilista)

Tűz pakli A fájdalom szépségével és Antimágikus rakshallionnal

III. Mézes Zsolt (paklilista)

Blokkolós kalandozó pakli A kalandozók védőszentjével

Február, Pörgős verseny

Egy rövid szusszanás után nekifordultunk a délutáni mókának, ami egy további megkötések nélküli pörgős formátumra épült. Az alábbi paklik voltak jelen:

 • 2 A kalandozók védőszentje (alfa)
 • 1 A legfőbb követő (avatár)
 • 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus (éjfatty)
 • 2 Sötét manifesztáció (ork)
 • 1 Lépéselőny + A torzak hercege (thargodan)
 • 1 Az első vámpír (alfa)
 • 1 A fájdalom szépsége + Antimágikus rakshallion (tűz)
 • 1 Harangmester (kontroll)

Volt, aki teljesen új paklival állt rajthoz, és volt, aki egyszerűen félretette a side-ját, és bízott a legjobbakban. Szilágyi Gergely is így döntött, és nagyon jól tette, mert délelőtti, A fájdalom szépsége + Antimágikus rakshallion mellett szikrázó paklijával szanaszét égette a mezőnyt, és sikerült megnyernie a versenyt. A második helyezett Ragó Norbert lett A legfőbb követővel (Kyorg ősmágus, Az istenek hírnöke, Kragoru familiárisa, Harangmester) megerősített avatárjaival. Harmadiknak pedig Jancsár János érkezett a célba, immár hagyományosnak mondható, Sötét manifesztáció mellett rohamozó „all-in” ork paklijával.

a_fajdalom_szepsegeA végeredmény

I. Szilágyi Gergely (paklilista)

Tűz pakli A fájdalom szépségével és Antimágikus rakshallionnal

II. Ragó Norbert (paklilista)

Avatár pakli A legfőbb követővel

III. Jancsár János (paklilista)

Ork pakli Sötét manifesztációval

A Kecskemét Kupa élmezőnye a négy lezajlott verseny után: 1. Jancsár János 2. Klujber Balázs 3. Ragó Norbert. (Emlékeztetőül: minden klubtagunk automatikusan indul a Kecskemét Kupán, és az etap, azaz az adott félév végén az első három helyezett kap különdíjat, amit a tagdíjakból finanszírozunk. Ha kedvet kaptál benevezni, csak el kell jönnöd egy versenyünkre. A tagdíj jelképes, és további kedvezményekkel is jár.)

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy örömmel jelentsem: a kecskeméti HKK-élet kezd beindulni! Újrakezdőink és teljesen kezdő játékosaink egyaránt vannak. Minden kedves Kecskeméthez közel lakó vagy itt tanuló HKK-st arra buzdítok, hogy keresse a kapcsolatot a klubvezetőnkkel, vagy térjen be a városközpontban, a Lordok Házában található internetpontba, ahol a boltvezető (Mézes Zsolt) minden kérdésben útbaigazítja. Nem mellesleg jelenleg csak itt kapható Kecskeméten HKK.

Március, Hagyományos verseny

A márciusi versenyünk délelőtti formátuma hagyományos volt, míg délutáni pörgősünk a „Legújabb nemzedék” nevet viselte. Ez utóbbi szerint a pakliba és kiegészítő pakliba csakis olyan lapok kerülhettek, amelyeknek a kiadási dátuma 2014-es vagy későbbi. A megkötés a használt szabálylapokra és követőkre is vonatkozott. A formátum kipróbálását szintén ajánlom a szervezők figyelmébe, mert alapjaiban bolygatja meg az általában ismert metagame-et, jól játszható és érdekes. (Bár érdemes lehet a szabálylapok és követők tekintetében kedvezményeket tenni, ami még színesebbé teheti ezt a formátumot.)

Ismét több kezdő és újrakezdő felbukkant a versenyünkön, aminek őszintén örültünk. Lovas Zsolt például újrakezdőként dobogóra is állt, amiért neki külön is gratulálok! Az első versenyen a következő paklikat találtam:

 • 2 Sárkány úrnő (alfa és továbbfejlesztett kontroll)
 • 1 Teremtő rakshallion (tárgy)
 • 2 A kalandozók védőszentje (alfa, blokkoló)
 • 1 A legfőbb követő (avatár)
 • 2 Sötét manifesztáció (alfa)
 • 1 Ősi rúna (dal)
 • 1 Chara-din követője (xenó)
 • 1 Lépéselőny + A torzak hercege (thargodan)
 • 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus (éjfatty)

Mint látjátok a követők voltak hangsúlyban. A hagyományos formátumot Ragó Norbert nyerte A legfőbb követős (Kyorg ősmágus, Az istenek hírnöke, Kragoru familiárisa, Harangmester) paklijával. Második lett Klujber Balázs, aki Ősi rúna védelmében húzta el a mezőny nótáját dal paklijával. Harmadikként pedig a már említett Lovas Zsolt végzett, Sárkány úrnővel megerősített sárkányaival.

az_istenek_hirnokeA végeredmény

I. Ragó Norbert (paklilista)

Avatár pakli A legfőbb követővel

II. Klujber Balázs (paklilista)

Dal pakli Ősi rúnával

III. Lovas Zsolt (paklilista)

Sárkány pakli Sárkány úrnővel

Március, Új nemzedék

Délután a pörgős versenyt a megkötések tükrében (a 2014-2016-os megkötés a narancs lapokra is érvényes volt) az egysíkúság jellemezte, ám így is felbukkant pár különböző koncepció:

 • 3 Teremtő rakshallion (tárgy)
 • 1 Az alvilág ura (dobótőr)
 • 1 A hét törzs főnöke (kontroll)
 • 2 Harangmester (kontroll, gyógyuló)
 • 2 Sötét manifesztáció (1 alfa, 1 továbbfejlesztett)
 • 3 A kalandozók védőszentje (alfa)

A pörgős versenyt Klujber Balázs abszolválta 100 lapos (!), Teremtő rakshallionnal összerakott tárgyaival, és a második helyre is egy Teremtő rakshalliont használó játékos futott be, Benda Bence személyében, aki kicsit karcsúbb, de hasonló szerkezetű paklit rakott össze. A harmadik Ragó Norbert lett A hét törzs főnökében vakon bízó lényeivel.

teremto_rakshallionA végeredmény

I. Klujber Balázs (paklilista)

Tárgy pakli Teremtő rakshallionnal

II. Benda Bence (paklilista)

Tárgy pakli Teremtő rakshallionnal

III. Ragó Norbert (paklilista)

Kontroll pakli A hét törzs főnökével

A Kecskemét Kupa élmezőnye hat verseny után: 1. Klujber Balázs 2. Ragó Norbert 3. Jancsár János.

Áprilisban is dupla versennyel várunk benneteket: délelőtt egyszínű, délután pedig Hatalom korlátozása formátumokkal, bővebb információt a hkk.hu versenyhirdető topikjában találhattok.

Jancsár János

One thought on “Összefoglaló a februári és márciusi kecskeméti versenyekről

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.