A Sokszínűségen nem fogott a Beszűkült látókör

Aranyi Ákos nyerte a HKK Blog áprilisi versenyét.

A februári táboros kitérő és a márciusi szünet után áprilisban visszatér a Dungeonbe a HKK Blog versenye, melyen ezúttal 44 vállalkozó szellemű játékos vett részt. Ez volt Beszűkült látókör versenyszériánk első felvonása – Rox, tárgy és csapda paklik adták az első adag tiltott lapot a “nulladik” versenyen.

DSC01446

A mezőny ezúttal kevésbé volt változatos, mint általában (részben talán a tiltások miatt is) – a Börtönös vérfarkas deckkel például négyen is játszottak. A narancs lapok közül az Ősi rúna (7) volt a leggyakoribb, de említésre méltó az 5-5 Zarknod börtönében és A legfőbb követő is – igaz, utóbbit 4 különböző variációval játszották most.

Szabálylap (19)

 • 5 Zarknod börtönében (4 vérfarkas, xenó)
 • 4 Sokszínűség
 • 3 Ősi rúna (dal, Trinigan, zanszilánk)
 • 3 Semleges csatamező
 • 2 Életenergia (mentális kontroll, Délibáb kombó)
 • 1 Korlátozás
 • 1 Zarknod bilincse (kontroll)

Követő (17)

 • 5 A legfőbb követő (2 avatár, sárkány, köd, fatty)
 • 2 Raia követője
 • 2 Molluszk, az ócskás (épület)
 • 1 A hét törzs főnöke (kontroll)
 • 1 A kalandozók védőszentje
 • 1 Alpha Centaurus
 • 1 Beldian (Trinigan)
 • 1 Chara-din követője (kontroll)
 • 1 Építő rakshallion
 • 1 Kragoru familiárisa
 • 1 Motyogó kultivátor

Egyéb (8)

 • 1 A fájdalom szépsége + Antimágikus rakshallion (tűz)
 • 1 Lassan járj! + A kalandozók védőszentje
 • 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus (éjfatty)
 • 1 Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
 • 1 Ősi rúna + Átkozott követő (zanszilánk)
 • 1 Ősi rúna + A kalandozók védőszentje
 • 1 Ősi rúna + Sötét manifesztáció
 • 1 Változó környezet + Antimágikus rakshallion (tűz)

A hatfordulós verseny döntőjét Aranyi Ákos és Gergely Ferenc vívták, méghozzá Sokszínűséggel, illetve Életenergiával, az ötlapos paklik csatáját hozta tehát a finálé. Végül Ákos győzött 100 százalékos teljesítménnyel, a Fec a második helyre ért oda, a harmadik pedig Egyed Dávid lett. Good stuff, mentális kontroll és dal pakli lapjaival bővül majd a tiltólista a következő hónaptól.

A végeredmény

sokszinusegI. Aranyi Ákos (paklilista)

Good stuff pakli Sokszínűséggel

II. Gergely Ferenc (paklilista)

Mentális kontroll pakli Életenergiával

III. Egyed Dávid (paklilista)

Dal pakli Ősi rúnával

IV. Dolák Viktor (paklilista)

Ében íjász pakli Alpha Centaurus-szal

V. Dönczi Krisztián (paklilista)

Good stuff pakli Semleges csatamezővel

VI. Erdei Kristóf (paklilista)

Raia pakli Raia követőjével

VII. Horváth Dávid (paklilista)

Good stuff pakli Sokszínűséggel

VIII. Dávid Máté (paklilista)

Épület pakli Molluszk, az ócskással

IX. Földi Viktor (paklilista)

Vérfarkas pakli Zarknod börtönével

X. Bartus Gergely (paklilista)

Kalandozó pakli A kalandozók védőszentjével

A top tíz már jóval változatosabb, mint a mezőny egésze, hiszen a két Sokszínűséget leszámítva különböző deckeket találunk az élen, kontrollos és lényes összeállításokat vegyesen.

DSC01452

A versenyen volt zsákbamacska is, amely egyrészt alig egy óra alatt el is fogyott, másrészt két szerencsés nyertest is kisorsoltunk. A Mollusz, az ócskás Tamala Péter ölében landolt, Bogdán Eriket pedig az a megtiszteltetés érte, hogy HKK lap fog készülni belőle. Gratulálunk nekik! Gyűjtöttünk emellett statisztikát is a versenyen, melynek eredményét kedden fogjuk közölni.

Köszönjük, hogy ennyien ellátogatottatok a versenyünkre, legközelebb május 14-én várunk majd benneteket, méghozzá a Beszűkült látókör következő körével. Hamarosan jövünk a frissített tiltólistával és a pontos versenykiírással!

Csető Zsolt

15 thoughts on “A Sokszínűségen nem fogott a Beszűkült látókör

 1. Gratula a nyerteseknek, a mental dekk iszonyat 🙂

  Tenyleg a beho parossal egy napon akarjatok megtartani a kovetkezot, vagy a majus 21 csak eliras?

 2. Ja igen, 14. lesz az, csak elfelejtettem, hogy egy héttel későbbre került a behós verseny.

 3. Én is gratulálok mindenkinek, viszont engem a Hörrentős kártyavédő érdekelne, honnan, mennyiért, kitől? És a legfontosabb kérdés nekem miért nincs még? 😦

 4. Azert en ki vagyok bekulve a sokfeleseggel 🙂
  32-fele pakli a kov.-szabalylap-pakli osszesites alapjan, meg ha nyilvanvaloan vannak is atfedesek.

 5. Félelmetes, hogy milyen sok lépéselőny+ követő pakli volt a versenyen. Szerencse, hogy korlátozva lesz 25.-től.

 6. ‘Rox, tárgy és csapda paklik adták az első adag tiltott lapot a “nulladik” versenyen.’

 7. Igazából nekem nem a kötekedés a célom se a fórumon,se itt Blogon,de akkor kommentelek itt is. Ha nem tévedek a januári blogos versenyről beszélünk. Rox nyerte,tárgy követős tárgy a második és lépéselőnyös csapda a 3. A top 10-ben ez az egyetlen Lépéselőny és ez is Mikulás Ádámé,akit habár nem ismerek,mégis tudom,h behúzott pár versenyt a csapdapaklijával,tehát nyilván nagyon jól játszik vele,a jó eredmény ezért nem mondható meglepőnek. Volt még az indulók között Lépéselőnyös kragoru és thargodan,akik nincsenek a top tízben. ÉS ezen a versenyen nem is képviselteti magát ez a szabálylap ugyanakkor. Akkor miért a korlát? Ezt a “hatalmas” előnyt és potenciált miért nem akarják kihasználni a játékosok?

 8. Hát igen,tele a mezőny követős Lépéselőnyös paklival.
  A Roxszal Barti nyert talán,aki “ezer éve ezzel tolja”,Mikulás Ádám a csapdadekkben szintén nem “kezdő”. A második egy Rúnás tárgydekk lett. Hogy miért ezek? Mert erős koncepciók. A csapda broken? Akkor más miért nem brillírozik vele?

 9. A Beholder fórumon sokan helyesen felismerték, hogy ezek a korlátozások nem paklik ellen szólnak, hanem _preventív_ jellegűek.
  Az elsőkörös pörgés visszaszorítása már jó ideje cél (A kétségbeesés hatalma tiltása, manatermelő lapok elsőkörös korlátozása, Teremtő rakshallion stb.), a mostani döntések pedig elsősorban nem az aktuális helyzet miatt születtek, hanem hogy a jövőbeli fejlesztés biztosított és következetes legyen.
  Semmilyen szempontból sem hasznos a játéknak, ha felületet biztosít az elsőkörös “balról-jobbra” játéknak.

 10. Zsolti,megértettük,hogy a prevenció a lényeg. Igen,látjuk a tendenciát. De én erre azt mondom,h amíg vannak első körös manatermelések évek óta(Manakorong,Sötétségszellem,vagy h egy igazi legendát mondjak,a pokol szeme már ad nekünk első körben 3 VP-t(!)),addig az ilyen jellegű gyengítések,mint hogy a Sörszakáll 2 VP-ért nem adhat 2-t első körben,vagy a követője mellett 1-et tisztán,kicsit fölöslegesnek,vagy akár nevetségesnek is hathatnak ennyi év után. A kétségbeesés tiltása egy elfogadható döntés volt,de az is inkább a dalnokos hoki miatt volt félelmetes mindenkinek. És ilyenkor felvetődik bennem,h a konzerv miért ad még első körben 3 VP-t a trinigannak? Vagy a későbbi fejlesztés érdekében a Raia követőt nem kellene nerfelni,h ne adjon ellen körében angyalt? De nyilván nem a ti hibátok,h léteznek ezek a lapok,ahogy a Lépéselőny se. Vannak ilyen paklik,amik a hozzájuk kijövő erős lapokkal erősödtek meg igazán mára(csapda,kragoru). Csak az a baj,h így első átgondolásra én úgy ítélem meg,h ezeknek a pakliknak semmilyen létjogosultsága nem lesz ezután és ez baj(oké,lehet lesz majd bőség zavarás csapda és járjas kaller,de ez nem túl sok). Esetleg ha jönne egy olyan szabálymódosítás,h ha én kezdem a játékot,nem szüntethetem meg ellenfelem követőjét….De így túlságosan becsoffadnak ezek a paklik követőlövés után. Míg azért lépéselőny mellett ha kaptak egy átkozottat,még volt némi reményük,mert kijött egy cyron 2 VP-ből és kapott egy átkozott pengét vagy valami,de így még annyi sem lesz. Bízom benne,h tudjátok mit csináltok,ezért nagyon várom a következő nagy kieget,ahol a most legyengített koncepciók bizonyára sok kárpótlást kapnak(ahogy kapott Arochos is).

 11. A döntőt sajnos nem tudtuk videózni (túl hosszú volt a meccs), viszont az egyik “elődöntőből” két meccset is fogunk elemezni cserébe! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.