Reakció #6

A HKK Blog Beszűkült látókör versenyéről jelentkezünk.

Újból itt van Reakció rovatunk, melyben az április 16-i Beszűkült látókör versenyünk egyik elődöntőjét elemezzük, méghozzá laza félórában. Jó szórakozást!

Csető Zsolt

14 thoughts on “Reakció #6

 1. Szerintem Dév “kicsit” mohó volt. A dekklistája szerint volt még 2 Ork szerencsejátékos a dekkjében, aminek a manaköltsége pont annyi, mint a Sárkánymágiáé. Nyilván nem rossz dolog az ellenfél varázslatát megakadályozni és mellesleg letépni az ellenfél asztalát is, de egy Akmalra pakolt Hit erejét mindenképp meg kell védeni a reakcióktól. Erre meg az ork csávó a legjobb, akkor is, ha adott esetben a köv. körben van némi esély arra, hogy holmi nyominger szirén elcsábítja. Saját körünkben 4 lapot húzunk, és lesz 8-10 manánk, ha létrejön a Hit ereje. Kétlem, hogy ekkora előnyből ne lehetne nyerni.

 2. Hali
  A korábbi állítás amiatt sántít, mert egy sima leszedést is húzhattam volna és az ellen nem jó egy reakció semlegesítés.
  Ettől függetlenül hatalmas mákom volt, ami persze a döntőben vissza is ütött.

  Tománál viszont érdemes órákat venni, ha csak egyszer… mekkorát szól 🙂

 3. Köszönjük a videót, érdekes meccsek és jó elemzés volt. Az új pillanatképes megoldás is jó ötlet. Várjuk a további videókat, gondolom lesz majd a Behós egyszínről is 🙂

 4. @p4ran01d: ha egy kicsit matekozunk, annak függvényében, hogy mik lehetnek 1 vp-ből Fecnél a leszedéseket is figyelembe véve döntöttem úgy, hogy a Sárkánymágiát keresem elő. Ettől függetlenül utólag elemezve a meccset valószínű, hogy inkább dalnokot kellett volna apróznom a helyzet stabilitása miatt.

  Mindenesetre ebből is tanulni kell, remélem, hogy számotokra is tanulságos volt a vidi.

 5. Milyen leszedés van, ami ideális megoldás egy 4 izmos Akmalra? (egy jut eszembe, a mágiapróba).
  Milyen lap van, ami 1 manából megakadályozza a Hit erejét, és nem jó rá a Sárkánymágia? (Agran, Taraon, Xenó lárva, Életteli mitokronit, Földanya ereje…)
  Nem tudom mivel játszott ezek közül Fec, de biztos, hogy Mágiapróbával nem. Az összes többi leszedése úgy működött volna, hogy a maradék 2 manámra húzok 3 vagy 4 lapot, attól függően, mennyire bízok abban, hogy manával bírni fogom.

  Belátom, hogy utólag ill. kivülállóként könnyű okoskodni… Szerintem is kicsit marginális arra játszani, hogy gyakorlatilag reagálhatatlan lapot tolnak meg a varázslatomra. A Sárkánymágia lehet, hogy statisztikailag jobb döntés volt az adott dekkel szemben, csak éppen a szerencsefaktor áthúzott minden ésszerű számítást, és Fec behúzta az adott helyzetben egyetlennek mondható értelmes lapját.

  5 manánál pedig Dalnokot aprózni nem olyan eretnek dolog, főleg ha az ellenfél kezében egyetlen egy lap van…

 6. @paranoid Akmalt nem csak akkor lehet leszedni, ha mar fel van izmozva… Egyebkent Atokeltavolito, megfelelo alkalom siman beugorhatott sidebol is, bar nem tudom hasznalta e Fec.

  Varom a tobbi reakciot, elvezet nezni 🙂 Kezdoktol a profikig mindenki sokat tanulhat belole

 7. paranoid: itt nem csak az akmal volt a döntés hátterében, hanem a perma erőforrás ork, amit Dév nem tudott volna megoldani máshogyan egy lapból. Ergó a keresése tökéletes volt. Fec meg igen bemákolta, ez van.

 8. Az Ozorath megoldása nem fér be színbe, így nem venném figyelembe.
  Fec talán használt Átokeltávolítót, de a Megfelelő alkalommal együtt kicsit felejtős. Ha Átokeltávolítózott, akkor nem játszhatta volna ki Dév körében, ha meg mégis (hogy is van ez? pajzsos lapok csak akkor mehetnek az ellenfél körében, ha rájuk van írva, és csak olyan fázisban, amikor kijátszhatók lennének, tehát nem azonnaliként), úgysem lehet rá reagálni, szóval ezt ne is számoljuk.

  Szerintem ott a baj, hogy az első mérkőzésüket nem láttuk. Bár azt Dév megnyerte, lehet, hogy belefutott egy-két leszedésbe, (amire szerencsére akkor volt megoldása), és Földanya erejét nem látott Fectől, így nem gondolt rá. A másik olvasata a dolognak az, hogy Fecnél lehet varázslat alapú erőforrás, amire jól jön egy counter.

 9. Én inkább azt mondanám, hogy mivel a logisztikus nem kapott kantert, így talán Dév arra gondolhatott hogy nem kanter van Fecnél hanem esetleg leszedés vagy még egy Bufa segítsége esetleg egy Most mar eleg amit ugyan megfogni nem tud de utána meg mindig lett volna egy beleszólása később…. Plusz a sárkánymágia levakarja az orkot. Én is ezt kerestem volna…. Apróval viszont dalnokot….legközelebb ne félj kiengedni a hangod Dév 😀

 10. Ismét hangsúlyozom, hogy hatalmas igény lenne egy profi draft-olásának az elemzésére. A legutóbbi drafton, kis szervezéssel ezt elő lehetett volna készíteni, de úgy tűnik, ez senkinek sem jutott eszébe, ott helyben pedig már hiába erőlködtem rajta… Remélem, hogy a következő alkalomra megteremtődnek az előfeltételek. (Legalább két asztalnál egy-egy (vér-)profi draftolását kéne felvenni, és utána kielemezni, illetve általa, és más profik által kommentálni.) Szerintem.
  Nagyon szeretem én is ezt a rovatot, lehet belőle tanulni, nem keveset.

 11. Igen egy draft felvételértől valszeg 2-3 órás elemzést lehetne csinálni. Úgyanúgy mint a HKKnak az elemzésnek is ez lenne a királya:)

 12. támogatom a draft felvételeket és elemzéseket én is, bár ez inkább a beholder feladatának kellene hogy legyen megvalósítani.

 13. A draftra remek lehetőség lenne a júniusi draft felvétele. Annak az elemzésével még a nemzetire való készülők készülődését is elősegíthetnék a “reakció srácok” 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.