Konzultáció a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozóról

Jöhetnek a vélemények az idei rendezvény kapcsán!

Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó, valamikor nyáron. Ezzel kapcsolatban az idei évben is fontosnak tartom, hogy olyan körülményeket teremtsünk, ami a lehető legjobb a HKK-soknak és a lehető legtöbben el tudnának jönni. Ebből kifolyólag úgy gondoltam, hogy idén is indítok egy szavazást, elsősorban az időpontokkal és a lebonyolítással kapcsolatban.

Az alapvető szisztémát nem szeretném megváltoztatni, minden nap 1-1 verseny, néhány egyéb programmal színesítve a dolgot. A helyszín a tavalyi év után ismételten Pécs és a MozaIQ lenne. Természetesen ha e téren bármi módosító javaslat van, akkor azzal kapcsolatban is várom az építő jellegű javaslatokat. De most térjünk rá a lényegesebb kérdésekre!

1. IDŐPONT

Most már a legtöbb nyári HKK-s időpont megvan, így ennek tükrében lehet eldönteni, mi lenne a Találkozó legoptimálisabb időpontja. E téren egy hétvége sajnos az esetemben kiesik: július 15-17-én nem fogok Pécsen tartózkodni, így nem jöhet számításba az az időpont. Nézzük meg, mi jöhet még szóba:

Június 17-19: Eddig nem nagyon jöhetett össze júniusi időpont, de ez alkalommal a Beholder Találkozó korábbi lebonyolításával ez is egy lehetőség. Mivel június 25-én Behós verseny van, az eggyel korábbi hét jöhet szóba. Hátránya lehet viszont, hogy ekkor még a tanévzárók és a nyári vizsgaidőszakok tartanak, ráadásul az azon a hétvégén lévő Fishing On Orfű lehet néhány helyi játékost elcsábítana a rendezvényről.

Július 1-3: Részemről megoldható időpont, viszonylag a nyár elején, amikor kevesen vannak még nyaralás előtt. Viszont július 2-án Dungeonös kvalifikációs verseny van, főleg a pestiek esetén kérdés, hogy beáldoznák-e ezt a versenyt a Találkozóért.

Július 8-10: Megmondom őszintén, vasárnapig ez volt nekem az optimális időpont, de a HKK Tábor ezt megváltoztatta. De időpontilag nekem jó, viszont nem tartanám szerencsésnek a két 3 napos rendezvényt egy időbe tenni.

Július 22-24: Ez tűnik elsőre a legoptimálisabb időpontnak. Blogos és Dungeonös verseny nem lesz akkor, valószínű másfajta pesti verseny sem. Az egyetlen problémám időponttal egy személyes para. Július 16 és 21. között ugyanis egy gyerektáborban leszek, ami nem a legfrissítőbb esemény. Így kérdés, hogy utána vajon mennyire tudnék erre koncentrálni. De ettől függetlenül az időpont jó.

Ezen kívül még szóba jöhet bármelyik augusztusi időpont (leginkább augusztus 5-7.), de akkor valószínű egy-egy pesti versennyel konkurálni fog a rendezvény.

2. LEBONYOLÍTÁS

Az eddigi évek során az alábbi lebonyolítási rendszer volt:

 • 1. nap: Hagyományos verseny

 • 2. nap: Sokszínűség jutalma

 • 3. nap: Válogatós verseny

Ezen a szisztémán alapvetően nem akarok változtatni. A lebonyolítási rendszer eddig olyan volt, mint a Nemzetin, az első 2 nap alapján a legjobb 12 vagy 16 jutott be a 3. napra. Viszont néhány helyről hallottam olyan kritikát, ami alapján ez a rendszer nem igazán jó, mert egy eleve drága versenyen, ahova még el is kell utazni, nem túlságosan jó, ha valaki a lényegről marad le. Emiatt lehet érdemes lenne a szisztémán változtatni. Ebből kifolyólag háromféle lebonyolítási szisztémát javaslok:

 1. A klasszikus nemzetis lebonyolítás – tulajdonképpen ez működött az eddigiekben is. A nevezési díj maradna (3-4.000 Ft), és a szokásos lebonyolítás 12-es vagy 16-os draft mezőnnyel.

 2. Külön-külön napok – ennek a szisztémának a lényege, hogy az eddigi bajnokság jellegétől eltekintünk a Találkozónak, és 3 nap 3 versenyt tartunk, külön-külön. Így nem lesz a Találkozónak győztese. Ebben az esetben minden napnak külön díjazás lenne, és minden napra külön-külön is lehetne nevezni.

 3. Vegyes megoldás – egy olyan szisztéma, ami megpróbálja vegyíteni a két szisztéma előnyeit, mindenki draftolhat, de a bajnokság-jelleg is megmarad. A koncepció lényege, hogy az első két napon külön-külön is lehet nevezni, és ezeken mérsékelt díjazás van. A harmadik napra mindenki nevezhet, aki az első két nap elindult, és az első két nap alapján a Nemzetinél nagyobb mértékű pluszpontok járnának. A draft ezek után két csoportban zajlana tovább, ahonnan a legjobb 8 jutna tovább. A pluszpontoknak itt kifejezetten nagy lesz a jelentőségük. A végén egy átlag versenynél nagyobb díjazásban részesítjük a legjobbakat. Egy ilyen verseny nevezési díja viszont kicsit drágább, kb. 5-6.000 Ft lenne a 3 nap (ami persze lehet picit olcsóbb, ha régi kiegekből van a draft).

Így elsőre ezek az opciók. Szeretném megkérni azokat, akik gondolkodnak a versenyen való részvételen, hogy kommentben írják meg véleményüket!

Szabó András

7 thoughts on “Konzultáció a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozóról

 1. Íme a szavazatom: Új kieges draft, vagy a nemzetivel megegyező (ha már lehet tudni), minnél későbbi időpont júli vége aug eleje, nemzeti formátum, nem külön díjazással.

 2. Mindenképpen szeretném, ha júliusban lenne(lehetőleg az elején) és nem nyúlna bele a vizsgaidőszakba. Az 1. opciót támogatom, maradjon a régi bajnokságos lebonyolítás a szokásos bejutással.

 3. Király Zsolt:

  – semmiképpen se június. a fishing nálam mindennel szemben prioritást èlvez ès akkor szállást sem tudok nyújtani senkinek. ha fixen kell szavazat,akkor a júli 22-24
  – új kieges draft legyen
  – maradjon az eddigi rendszer, fix nevezèsi díj egy összegben, első 2 nap alapján bejutás

  Tács Miklós:

  Én is szavazok ide:
  – júli 22-24
  – új kieges draft legyen
  – maradjon az eddigi rendszer, fix nevezèsi díj egy összegben, első 2 nap alapján bejutás

 4. a júli 22-24 tűnik nekem is a legjobb időpontnak, illetve a korábbi rendszerrel nem volt semmi gond szerintem, úgyhogy maradnék a hagyományos lebonyolításnál; a draftnál nem ragaszkodom az új kieghez, de mondjuk ellene sem vagyok 😀

 5. Juli 22-24 a tuti
  Új Kieges draft
  Régi (azaz az eddigi) rendszer nekem is megfelelő

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.