Reakció #8

A HKK Blog Beszűkült látókör versenyének fináléját kommentáltuk.

Máris itt van a következő Reakció, méghozzá a HKK Blog májusi versenyének döntőjéről. Az első asztalon: Makó Gergely és Pásztor Szabolcs. (A hangminőségért ezúttal is elnézéseteket kérjük, legközelebb orvosoljuk!)

8 thoughts on “Reakció #8

 1. Egy két megjegyzés a kommentárhoz:

  Szerintem Makó G azért nem rakta ki a Termigent a saját körében, mert az ivadék visszaszerzése után az őrposzttorlaszolást fontosabbnak tartotta az ebben a matchupban számára teljesen blank Vatagorral, és háló volt (amúgy zseniális húzás volt a részéről a saját forrásának megfogása)

  A végén pedig azért dobta be, mert hiába volt nála dúvad, se a kezében, se az asztalán semmi sebzés nem volt, amivel feltápolhatta volna.

 2. Hali Srácok,

  Köszi a gyors reakciót. 😀 Bár, ez egy rövidebb meccs volt, és igazán érdekes dolgok főleg a másodikban történtek (pl. Termigen megcounterelte Varell kijátszáskori képességét!).
  Azért nem a Drioszt kerestem, mert mindenképp olyan lap kellett, ami azonnal laphátrányt okoz az ellenfélnek és a lopás a legjobb erre. Ha hagyom, hogy a kis íjászok ellepjék az asztalt, akkor tutira kikapok, háló ide vagy oda. Sajnos a háló engem is korlátoz.

  Üdv: Kyb

 3. Hát… én Caramainal Orgling bűzistent kerestem volna, elvégre az a képessége az ellenfél minden lényére hat, így nem fogja meg a követő (bár lehet tévedek), 12 seb, keresi a másikat és köv körben még 18.
  Meg ha jól láttam, Makó G vagy elfelejtette a Sötétség ivadékára felírni a jelzőt, vagy nem ébeníjászként rakta ki, amit nem igazán értek..

 4. Norbyoso: felírta, 3 percnél, fekete kocka. Utána húzott a követővel 2 jelzőből.
  Zsoltiék: a hálót itt-ott elfelejtitek, erre koncentráljatok nagyon pls. 🙂 egyébként élvezetesek a közvetítések.

 5. norbosyo: a Bűzisten nem takarítja le az asztalról a lényeket, csak passziválja, és meg lehet counterelni a követővel a kijátszáskori képességét. Ha nem kezdem el kezelni az asztalát, akkor elérnek az íjászok egy kritikus tömeget és kikapok. A Kamarcsot legalább felerészt azért dobtam be, hogy ne tudja ellopni. És igen a háló nagyon fontos. Ebben az összeállításban a Caramain->Driosz kezdés csak akkor jó, ha az ellenfélnek nincs értelmes asztala. Az asztalon elért lapelőny amúgy is fontosabb ennél a dekknél (is), pláne ha leszedéssel értem el.

  Üdv: Kyb

 6. A Termigen ellenfél körében kirakásának 2 előnye volt még: egyrészt a saját körében a háló miatt már nem rakhatta ki (megvolt a 2 lap), másrészt így ki tudja sütni az ellenfél körében is A sötétség ivadékát (amit amúgy kevés lap tud a pakliból)
  A matchup szerintem kb. 70-75% az avatárnak, egy pörgős, nem nagyon counterelős, inkább olcsóbb lényeket leszedős paklinak a Harangmester + batár lények nem ideális ellenfél 🙂

 7. Szerintem le kellett volna szedni az első körben az istenek hírnökét. Ha minden követő működik, akkor nincs esélyük az íjászoknak. Ha az avatár követő nincs ott, akkor valszeg nincs első körös avatár, vagy ha igen, arra még van megoldás.
  Abban egyetértünk, hogy a Harangmester volt Gergő legnagyobb problémája, hiszen a kezében kb ott figyelt egy második körös nyerés.
  Ez egy nagyon rossz matchup az íjászoknak, ez tény.

 8. Javítok. Végiggondoltam. Akkor is van első körös avatár 3 Vp-ből…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.