Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Lássunk néhány friss infómorzsát és egy konkrét lapot!

Továbbra is gőzerővel folyik az őszi HKK kiegészítő, a Kreátor műhelye (munkanév) tesztelése, amely véleményünk szerint az elmúlt évek talán legváltozatosabb, legérdekesebb lapokat tartalmazó kiegészítője lesz. A legutóbbi alkalommal az alábbi paklik bukkantak fel a tesztelésen:

 • egyszínű Fairlight pakli
 • teknős-xenó pakli Semleges csatamezővel
 • motyogó pakli Zarknod börtönével
 • kalandozó pakli Hegymélyi keltetővel és A kalandozók védőszentjével
 • csapda pakli
 • drakolder pakli Fairlight követőjével
 • Arochos
 • fókuszkristály pakli Teremtő rakshallionnal

Látható, hogy egészen szokatlan paklivariánsok is felbukkantak, ami a tesztelés második “szakaszában” általában egyre gyakoribb, hiszen a “nyilvánvaló” lapok általában igen hamar elnyerik végleges formájukat.

Hogy valami konkrétum is legyen, felcsaptam a random.orgot, amely a 11-es számot köpte ki magából – így hát lássuk a 11. lapot a tesztlistáról. Vigyázat, spoilerveszély!

0 VP Klasszikus küzdelem
színtelen, bűbáj

5-öt használhatsz belőle. Kijátszása körének a végén húzz 1 lapot! Játékos csak lény ütésétől vagy harci képességétől sebződhet. A játékot nem lehet más módon megnyerni, csak az ellenfél ÉP-jének 1 alá csökkentésével. Büntetés: 3 VP.

A lap neve sok mindent elmond: itt bizony őrposztból lehet csak nyerni, más módon nem – az elmúlt években számtalan hasonló pakli született. Ez egyébként egy nem gyakori lap a listán, amely még nem egészen nyerte el végleges formáját. Mit gondoltok, szerintetek képes lenne felforgatni a metát?

Csető Zsolt

 

Reklámok

12 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Ez a ‘Klasszikus küzdelem’ kötelező side lap lesz főleg lényekkel operáló deckekbe, mert egy csomó élvonalbeli paklit komolyan zavarhat, teljesség igénye nélkül pl. tárgy/csapda, tűz/villám, Edralian, délibábos kombó, ében íjász, vízió deckek.

 2. Pont azokat a dekkenek nem kedvez , amelyeket kedvelek.

  Na mind1 😦

  Ettől függetlenül csak a retro játékosok nyernek őrposztból 🙂

 3. Nekem tetszik. Amelyik pakli nem így akar nyerni,annak illik megoldania úgy is,de ad egy kis biztonságérzetet. Akár Egérútba is kipróbálható.

 4. Zorallnak igaza van, én úgy látom, hogy a counter és leszedés szekciókra is ösztönzően hatna a történet, a nem őrposztból nyerni kívánó deckek ki tudják védekezni, le lehet szedni, szóval mindenképp pezsdítően hathat egy ilyen lap szerintem.

 5. Keltetős kaller előre! Jó tudni, hogy a tesztelésen is próbálkoznak ilyenekkel és nem csak nekem jutott eszembe 🙂

 6. Érdekes lap a bűbáj, de nem tetszik, mert megfogja az Öntörvényű krabbert… Az ilyen lapokat pedig nem kéne erőltetni 😀
  Amúgy meg hol vannak az avatárok? 🙂 Remélem azért akad majd egy-kettő belőlük is!

 7. Tobb leszedes kell a deckbe majd 😐
  Nem fogok orposztbol nyerni 😀
  Meg a vegen melabut kell univozni, hogy ne valljunk retro-gamer-re

 8. @galamb: Miután elküldtem a hozzászólást,éreztem,hogy ki kellett volna fejtenem 😀 Szóval amiatt gondoltam,hogy azok a paklik,amik ellen besidolná,rákényszerülnének,hogy megoldják,hiszen máshogy nem tudnak nyerni.. Olyan csak a mesében van,hogy megvárják,h lejárjon a 8 kör és ne nyerjen az Egérút. Ha mégis nagyon közel járnának már ehhez,akkor a mai ZSZ-es időkben szerintem igazán nem nagy dolog beáldozni egy zanszilánk lap IK-jának vagy ZSZ költségnek,esetleg Techniánának,de legrosszabb esetben kilövöm magamnak.
  Ha csak néhány körig lenn van és leviszi valami asztaltakarítás,akkor is jól jártunk. Szóval elsőre antikombónak tűnik,de gyakorlatban sosem hátráltatná az Egérutat. Mondjuk az meg nyilván megint más kérdés,hogy mikor lehet erről majd érdemben beszélgetni,szegény Egérút… .(

 9. Már látom is Jagumirt egy furmányos pega hátán amint épp felsegít egy achát gólemet a háta mögé 😀
  +5 klasszikus győzelem némi erőforrás meg egy tonna leszedés és counter.
  Találó név az biztos.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.