Profi Liga?

Lenne igény a HKK Liga kibővítésére?

Az elmúlt időszakban több ízben is felmerült, hogy a Kezdő Liga és az Amatőr Liga mintájára el lehetne indítani egy Profi Ligát is, rendszeres pénteki játéklehetőséget biztosítva ezáltal a profi játékosoknak is. Ez főleg azok számára lenne csábító, akik időközben “kinőtték” ezt a két kategóriát – vannak olyanok is, akiknek alig pár hónap kellett csak erre.

A tegnapi draft verseny alatt ismételten felmerült ez a téma, ezért úgy döntöttem, felteszem nektek a kérdést, csak hogy kapjak némi visszajelzést tőletek.

1. Lenne igény egy Profi Liga elindítására?

A versenyszéria hasonlóképp zajlana, mint a Kezdő és az Amatőr Liga. Vagyis: 4 vagy 5 fordulós (létszámtól függően) pörgős verseny péntek délutánonként (16-18 óra) a Dungeonben, ahol minden hónap végén egy külön összesítés is készül, extra díjakkal (ultraritka).

2. Milyen nevezési díj / díjazás mellett indulnál rajta?

A fő kérdés ugyebár az, hogy a profikat mennyiben motiválná egy ilyen kisebb kaliberű verseny? Hiszen nyilvánvalóan csak akkor van esély a megvalósításra, ha egy stabil, 10-15 fős létszámot sikerülne összehozni minden pénteken. Ez nagyban függ a nyereményektől. Íme erre három felvetés:

 • a.) Nevezés: 400 Ft | Díjazás: a Kezdő és az Amatőr Ligának megfelelő
 • b.) Nevezés: kb. 500 Ft | Díjazás: minden második nevező után 1 csomag Zarknod visszatér kerül a díjalapba, ezekből a verseny végén kivesszük a ritkákat, és a helyezések sorrendjében minden játékos választhat közülük 1-1 darabot.
 • c.) Nevezés: kb. 1.000 Ft | Díjazás: minden nevező után 1 csomag Zarknod visszatér kerül a díjalapba, ezekből a verseny végén kivesszük a ritkákat, és a helyezések sorrendjében minden játékos választhat közülük 2-2 darabot.

Várom véleményeiteket – minden csak az igényektől függ!

Csető Zsolt

17 thoughts on “Profi Liga?

 1. Tegnap érintőlegesen beszéltünk erről Zsoltival, tényleg sok friss profinak lenne jó ha lenne lehetősége még péntekenként versenyezni. Sajnos a kezdő liga után (még az amatőr liga előtt) néhány amúgy tehetségesnek tűnő játékost elveszítettünk, mert nem volt többet alkalma a már megszokott időpontban játszani.

  Ha választani kellene nekem a b, vagy a c, megoldás tetszik a legjobban. Ha nagyon beindulunk lehet tartunk majd draft ligát is… 😛

 2. Szerintem lenne igény, és az se lenne baj, ha a nyeremények nem motiválnák a legjobb profi játékosokat. Nem is tudom, hogy férnénk be, ha a kezdők és amatőrök mellett még 20 profi megjelenne péntek délután. A ligára úgyse a nyeremények értéke miatt járnak a legtöbben, hanem egy jót játszani pénteken munka/suli után, úgy, hogy nem megy rá egy egész nap. A 10 játékos (ennyivel már bőven élvezhető szerintem) összejöhetne csak azokból, akik mostanában estek ki az amatőr ligából, ha meg néha nem, akkor össze lehet vonni arra a versenyre az amatőröket és a profikat, és a végén külön díjazni (ahogy erre volt már példa kezdők és amatőrök esetében). A ligák egyetlen problémája, hogy ha nyersz, a “jutalmad”, hogy idővel nem indulhatsz, ezzel megoldódna.

 3. Véleményem szerint ez nagyon sok játékosnak nyújtana úgymond fejlődési/szintentartási lehetőséget, mivel aki kinőtte az kezdő/amatőr ligát és mondjuk nem tud hétvégi versenyekre járni család, munka, vagy egyéb más okok miatt az tud jönni legalább pénteken játszani egy jót, én nem gondolom hogy a díj alap nagyon befolyásolná a játékosok mennyiségét, szerintem bőven elég ha hó végi ultrákat kisorsolják, csak esetlegesen itt a TOP 3 kapna lehet az elég lenne. Én mindenképpen támogatom ezt az ötletet mert egy jó pénteki kártyázás mindig jó volt, eredménytől függetlenül, csak így már “tétje” is lesz…:)

 4. En is tamogatom az otletet, foleg h 1 pont valaszt el a profi kategoriatol. Nem orulnek ha a jo kis penteki jatek-/ fejlodesi lehetoseg a hianyzo pont megszerzese utan megszunne szamomra. A b, opciora szavaznek egyebkent.

 5. Én is támogatnám az ötletet, pl. a Zsombor által le írt okokból + én is szívesen lejárnék péntekenként játszani egy jót. Ha választani kell én az a. , vagy a b. opciót támogatnám a legjobban

 6. Támogatom, bár örülnék, hogy ha a az amatőr ligából frissen kiesett játékosokon kívül régi motorosok is lejárnának 🙂

 7. Az amatőr ligánál is leírtam, most is – 18 órától jobb lenne. Minden ilyen kezdeményezés kiváló ötlet, csak az a baj, a játékosok kb felét kizárjátok a versenyekről az időpontválasztással.
  Aki dolgozik annak esélytelen lejutni. Elég diszkriminatívok így a ligák…

 8. Teljes mértékben támogatom az ötletet, nekem személy szerint sokat segítene a fejlődésben. Én a b) lehetőségre szavaznék, az tűnik a legoptimálisabbnak.

 9. Támogatom és b vagy c lehetőség, inkább c, hogy legyen egy kis tétje is a dolognak.

 10. Visszajelzés: Visszatért a HKK Liga, íme a győztes paklik! | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.