Beindult a metagame-tánc!

Egyre komolyabbá válik a készülődés az idei Nemzeti Bajnokságra. De vajon mi lesz a nyerő 2016-ban?

Kevesebb mint két hónap van már csak hátra az idei Nemzeti Bajnokságig: napokon belül az utolsó bejutó helyek is gazdára lelnek, így hamarosan mindenkinél maximális fordulatszámra gyorsulnak fel a fogaskerekek. Nem túlzás azt mondani, hogy ezek az év legizgalmasabb hetei. Sőt, a minap arról beszélgettünk Dévvel, hogy a Nemzetinél csak egy dolog jobb: a Nemzetire való készülés.

korlatozasHa valaki még csak ismerkedik a játékkal, és nem teljesen van még tisztában olyan fogalmakkal, mint mondjuk a metagame, az ezekben a hetekben a szokásosnál is gyorsabban megtanulhatja, ha versenybeszámolókat olvas. Ilyenkor már jóval kevesebb a kísérletezés és sokkal gyakoribb a száz százalékig racionális szabálylap- és követőválasztás, hiszen nyilvánvalóan mindenki a legjobb feltételekkel szeretne nekivágni az első napi hagyományos versenynek.

Az év első felében ismételten – és immáron sokadszorra – feltámadt a Semleges csatamező és az Ősi rúna, amire válaszul nyár elejére a játékosok előhúzták az öt- és hatlapos kezdéssel operáló deckeket (Életenergia, Az együgyű, Krigis). Sokan azóta már erre is reagáltak, hiszen az Excelsior legutóbbi pörgős versenyén 6 (!) Korlátozás is volt a mezőnyben – ne feledjük, egy olyan szabálylapról beszélünk, mely az elmúlt egy évben alig-alig volt tényező a versenyeken.

Vajon mi lesz a következő? Előkerülnek a szabálylap + követő paklik? Ismét ellepik az asztalokat A legfőbb követős összeállítások? Meddig folytatódik vajon a metagame-tánc? Ez az előttünk álló két hónap legnagyobb kérdése. Azt ugyanis mindenki tudja, hogy melyik paklival szemben melyik a legjobb ellenszer, az azonban csak augusztus 26-án dől majd el, hogy milyen képet fest a metagame a Nemzeti Bajnokság első napján.

Egy évvel ezelőtt a Sokszínűségről szólt minden, hiszen a 45 indulóból 11 (!) ezt a narancs lapot használta. Vajon mi lesz az idei év slágere? Lesz-e egyáltalán? Ti milyen Nemzetire számítotok az idei évben?

Csető Zsolt

5 thoughts on “Beindult a metagame-tánc!

  1. Így van, ahogy Zsolti is írta: ez a 2 teszthónap amúgy az egyik kedvenc időszakom az évben, főleg akkor, ha egy jó csapat gyűlik össze tesztelni. Legyen hagyományos, egylap vagy draft, mindenki azon pörög, hogy mit vigyen, hogy optimalizáljon. Szóval várom ezeket a teszt-napokat, remélem az “újoncok” is megízlelik milyen a nemzetire készülni.

  2. Az igazat megvallva, nem igazán gondoltam, hogy reális eséllyel kijutok, de sikerült a legutóbbi behós versenyen.
    Az igazat megvallva már aznap és azóta is be vagyok kicsit carva, mert nagyon nem készültem eddig és attól függetlenül, hogy most minden kis szabadidőm az elemzések teszik ki, a 2 hónap is oltári kevésnek tűnik.

  3. Akinek most lesz az elso nemzetije szerintem mindenkepp olyan paklival menjen, amivel szeret es tud jatszani. Ellen dekk minden bokorban van, nincs tuti pakli. Tesztelgesse a mumusok ellen mit tud osszehozni. Na meg a draft a csucsa mindennek, hiaba er el szep eredmenyt az elso 2 nap, ha nincs b-c-d (ne adj isten meg ‘a’) terve sem a koncepciokra. Ha kijutottam volna, en valszeg 2 0 lapos koncepcio kozul valasztottam volna az elso napra 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.