Újra lecsaphat a nerfhammer?

A ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk!

Hellász!

(sidenote: Atival skypeoltam a múltkor amikor köszöntem neki, hogy HELLÁSZ! erre a barátnője, Anikó a háttérből: „hát ilyen béna köszönést én még az életben nem hallottam!” – de akkor is hellász a világ legjobb köszönése! – a szerk.)

Kereken két hónap telt el azóta, hogy a nerfhammer lecsapott (vagyis bizonyos lapok működése megváltozott), nézzük át pontosan, hogy mik is kerültek áprilisban pontosan bevezetésre:

1. A Rox, a csontok ura reakció képessége (K) korlátot kapott. Azaz körönként egyszer lehet használni.

2. A Lépéselőny szabálylapot ezentúl nem lehet követővel együtt használni.

3. Azoknak a követőknek, amelyek drágítják a reakciót egy bizonyos tulajdonságú lapjaidra, ezen drágító képessége nem működik egyik játékos első körében sem. Fontos, hogy a célzás drágításuk működik továbbra is, csak a reakció drágításuk nem. Ideértve ezen lapok régi és alfás változatait is, ha azok is drágítanak reakciót (kivéve Antimágikus rakshallion).

4. Egyik játékos első körében sem működik A kalandozók védőszentje képessége sem, hogy a kalandozóidra nem lehet reagálni 0 alap idézési költségű lap kijátszásával reagálni.

Zsolti már annyit írt a megfelelő topicban feltett kérdésetekre, hogy a nerfek maradnak, de erről a Beholder honlapján holnap hivatalos közleményben is értesülni fogtok majd, és most nem is erről szeretném a véleményeteket kérni. Miután a Nemzeti bajnokságig már csupán kevesebb, mint két hónap van nem túl valószínű az, hogy a nerfhammer újra lecsap addig, de az én véleményem az, hogy néhány lapot bizony erősen felül kellene vizsgálni a jövőre nézve. Ezek a következők:

 1. Tündöklés: nem is feltétlenül magával a Tündökléssel van a baj, hanem az Univerzális megoldással, viszont jelenleg az az irányelv, hogy ultra ritka lapot nem nerfelünk (először amúgy a Molluszk, az ócskásnál merült egyáltalán fel, hogy nem szeretnék a játékosok, hogy a lap így működjön). Azoknak akik nem ismerik: egy egylapos kombóról van szó, Univerzális megoldással kiszedek a sideból egy Tündöklést, amivel visszaveszem az Univerzális megoldást, amivel kirakok a sideból egy Ősmatériát. Ezek után az Ősmatéria kijátssza a Tündöklést, amivel visszaveszem a matériát és így tovább. A végtelen manához csupán pl. egyetlen Aranyhalra van szükség, de a kreativitásotok határtalan, bárhogy befejezhető innentől kezdve a játék.

Javaslat: a Tündöklés kijátszása után kerüljön a semmibe.

 1. Magányos torony: a játék egyik legerősebb kombóját alkotó alap lap továbbra is. Talán az első új generációs kombópakli jelent meg a Zanszilánkok kiegészítőben megjelent épülettel, ugyanis a szemfüles játékosok rögvest felfedezték az Árnyékholdban megjelenő Délibábbal alkotó brutális kombóját, vagyis, hogy két lapból és két varázspontból bármennyi sebzést kioszthatunk. Nem csupán azért baj, mert nagyon kevés erőforrásból hozható össze a győzelem, hanem azért is, mert a játéktervezést olyan irányba viszi, hogy nehéz érvelni a „nem baj, hogy ez egy kétlapos végtelen, ott van a torony kombó is” ellen.

Javaslat: a Magányos torony maximum 9 ÉP-t sebezzen kijátszásakor, és azt feláldozva is.

Ti mit gondoltok, lenne értelme bevezetni a fenti két változtatást? Esetleg van még olyan lap, ami megérett a gyengítésre, mert túl erős? Írjátok meg hozzászólásban!

Dév bácsi

59 thoughts on “Újra lecsaphat a nerfhammer?

 1. A Délibábos kombó màr érett,a Tündökléses kombó nerf is korrekt lenne így 🙂

 2. Nem értem miért kellene drámázni ezeken a kombókon, főleg, hogy már 30 lapos a side. Mindegyik lapra lehet reagálni, egyiken sincs am0, meg kell tudni oldani. Szerintem nem lenne szabad nerfelni őket.

 3. A tündöklésnél szerintem elég lenn ha egy korben maximum egyszer lehetne kijátszani. A délibábbal egyet értek bár ha jól értem 18 at így is sebez , már csak egy villám horgony kell 🙂

 4. A Tundoklessel nincs gond sztem, egy halo megakasztja vagy egy jokor mutatott Szokokut. Ha a Tundokles es az Osmateria is a sideban van 5 mana kell hozza es 3 lap, raadasul eddig egy gyozelmet tudhatott maganak egy ketszinu dungeonoson (a paroson meg asszem ez egy B terv volt Atieknak, bar lehet tevedek).
  A Maganyos torony nerfeleset viszont tamogatom, halo mellett is beficcen, nem egy versenyt behuzott, vagy dobogos helyezest ert el, gyngy-n is bevetheto ha nincs tiltva a kiirasban, meg amugy is az X-es lapokon jo ideje van max. korlatozas.

 5. Tündöklés: következetesség okán (Előnyös üzlet nerf) valami nerf ennek is kell

  Magányos torony: én inkább a Délibábot nerfelném, hogy csak fix idézési költségű épületet rak játékba
  (ezzel a nerffel meg a cikkben említett torony-nerffel is lényegében megszűnne a pakli, de így kevésbé kellene “átcsúszásokra” odafigyelni tesztelésen)

 6. Vesszenek ezek a kombók, egyszerűen undorítóak. A sokszín decket olyan szinten stabilizálja, hogy arra senki sem kíváncsi. Én legalábbis se nyerni, sem veszteni nem akarok már tőle…

  A kalandozó követő nerfjét azért még gondoljátok meg, sztem az nem olyan szükséges, hiszen már rengeteg ingyen, de nem 0-ért (sárkány könny, Kristálybarlang, védekezések) counterelő lap van ahhoz, hogy ez a képesség igazán zavaró legyen.

 7. @norbi: nem 3 lap kell a Tündökléses kombóhoz, hanem 1 Univ és kész. “egy halo megakasztja vagy egy jokor mutatott Szokokut” – a tornyot is megakasztja egy Jagumir, csak nem biztos, hogy a kezedben van… Én azt mondom, hogy mindegyiknek meg van az előnye és hátránya a másikhoz képest, egyformán erősek. Pusztuljon mindegyik!

  (u.i: nagyon sokszor nyertek vele mostanában játékosok, mert nem kell hozzá dekk, csak bedobsz 3 Univot egy koncepció pakliba, meg a sideban kell hagyni 2 helyet és kész)

 8. Ha nerfelni akartok akkor az ne a tündöklés hanem az ősmatéria legyen. áldozd fel és tedd a semmibe. Inkább egy elfeledett tárgyat változtassatok meg. A tündöklésnek így még lenne esélye máshol is előkerülni, ráadásul az is egy különleges és egyedi lap mint a Dungeon (persze közel se olyan erős).
  Én szeretem a kombókat, színesítik a játékot, de egy lapos kombó nem kell. A toronnyal nincs baj, mivel 2 lapos. Ne basztassátok, felesleges.
  Véleményem szerint ami nagyon veszélyes az a pakliból előkereshető lapok játékromboló hatása. Ilyen lapokat csak nagyon speciális feltétellel adjatok ki pl: veszettség

 9. Azoknak kéne a Nobel-díjhoz hasonló díjat alapítani, akik ezeket a kombókat felfedezik, tényleg zseniális némeliyk 🙂
  Az észrevételek jók, szerintem a probléma a Délibábbal van, az elmúlt tizenakárhány esztendőben minden alkalommal, amikor költség nélkül rakunk ki lapot, fix idézési költségű lapot rakunk ki, amikor ez lemarad,az egy hiba, ezt kéne a lapon erratazni. De ha tényleg arról van szó, hogy van 2 játékos akinek csak ilyen paklija van, és ha nerfelnénk, akkor világgá mennének, akkor lehet a 9-es korlát is.
  A Tündökéls, igen, ésszerűen hangzik, hogy a Semmibe menjen.

 10. Ha a déiibábot nerfelitek,akkor a játékosok majd elkezdik használni a moák fénykorát,ami ugyanazt tudja,csak drágábban. Anno,amikor megjelent ez a magányos tornyos kombó,fel lett hívva a figyelem arra a lapra is…

 11. A délibábot nerfelni értelmetlen. Ha azt nerfelitek akkor jön majd az Építkezés+repülő lény+torony kombó. Ugyan annyi mana, mert 1 manás repülő lény elég sok van. Illetve nagyon elvetemültek használhatnak teremtés zenekara+Bibircsók óriás+tokozó+torony kombót is. De a torony nerfelésére is van megoldás: Délibáb+Szekérvár+Ongoliant diszkoszvetés. 😀
  A tündökléses kombó nerfelése nem lesznek álmatlan éjszakáim.

  Üdv: Kyb

 12. Tetszik ahogy sír a szátok. De tényleg.

  A Tündöklés menjen a semmibe? Tényleg? Bocsi, de amióta az Előnyös üzlet a semmibe megy, hány pakliban láttátok? Sokkal tisztább ha kitiltjuk. Mi a szarnak megjegyezni, hogy nincs ráírva a lapra, de bizony át kell tekerni a semmibe?
  Gondolkodjatok egy kezdő fejével is néha! A nerfelés SZAR! Csináljatok korrekt lapokat, ha meg elbasztátok, akkor ne akarjátok a szőnyeg alá söpörni az egészet valami “hivatalos” nerffel. Tiltsátok ki, és kész.

  A délibábos kombó kyb szerint kiváltható valami három lapossal. Jah, tényleg. Mert ha húzol 6 lapot, akkor abból ugyanolyan valószínűséggel jön össze a 2 lapos kombó mint a 3 lapos. Tiltsátok ki a délibábot. Vagy van jobb ötletem! Kapjon egy nerfet, hogy a semmibe kerül!
  És tényleg nem zavar senkit az Achát gólem meg a Jagumir és/vagy a Sötétmágia? Na persze, mert a sok nyominger kontrollbuzi tolja ilyenekkel, és amikor véletlenül nem húzzák be a Sötétmágiát, akkor második körben rájuk omlik a torony, mert akkora pechjük van, hogy nem tudják az ezer counterrel felálló dekjükből 1 manáért megfogni a teljesen védtelen 2 manás Délibábot. Amit egyébként egy nevetséges antimágiás horda is elintéz. Tükörpajzzsal. Hát grat.bmeg…

  Nem akarok belemenni abba, hogy a kombó dekkek milyenek, mert mindenki tudja. Röviden és tömören: aki kombózni akar, vállalja a kockázatot. Az említett lapok mindegyikét meg kell védeni.
  Azzal jöttök, hogy be kell húzni a szökőkutat! Vagy be kell húzni az Erős erejét!
  Igen, be kell húzni. De ennyi erővel, amikor jön Lépéselőnyös/Thormedoros 3 lapos dekk, és 3 kijátszott lapból 3 db. elmecsapdát tesz ki, akkor azokat nem kell behúzni? Elég egyet behúzni abból a fosból, de az elmecsapda az nem nerf gyanús, áááá… dehogy. Mert csak egy helyre jó, és az a dekk még úgysem nyert sok versenyt. Csak vagy 2-3-at. Ráadásul azt is le lehet counterelni. Szánalom.

 13. A magányos torony kombó nerfelése nem jó ötlet, de a tündöklés kombó az igen.

  Nagyon sok 2 lapos kombó van a játékban. Ha a tornyot vagy a délibábot nerfelik, akkor a játékosok jogosan kérdeznék meg hogy: “a többi kombót miért nem nerfelik?”

  Viszont a tündöklésnél már más a helyzet. Az egy lapos kombó sokkal nagyobb eséllyel működik, mint a 2 lapos ezért a tündöklést lehet nerfelni.

 14. p4ran01d Majdnem teljesen egyetértek azzal amit mondasz, ha egy lap túl erős akkor tiltsák ki. (Bár a torony kombó akkor sem érdemelné meg a kitiltást szerintem.)

 15. Ha a délibábot betiltjátok helyette ott lesz az aranytigrises kombó.Minden lap csinálja azt mint ami rá van írva. (vagy legyen kitiltva) Nem akarok nerfet!!!

 16. Egyik sem tarol az asztalokon, de színesítik a játékot. Sokkal “kombósabbak”, mint az Achát-Jagumir duó, vagy “kezdek: Elmecsapda” játék, esetleg: “5 lapod van? Nekem 6 counterem, és meg is nézheted…”.
  A Tündöklésnél logikus a nerf, de lényegében így is csak erre jó értelmesen a lap, amúgy kuka. A Délibábnál a javítás szintén indokolt a jövőre nézve, de megöli a kombót.
  Sideolni jól lehet mindkettő ellen.
  Szerintem várjatok, amíg Veres Peti, vagy Baghar nem veri végig valamelyikkel a HKK-s társadalmat végre-valahára…

 17. A Délibáb-Magányos toronynál nem érzek indokoltnak semmilyen nerfet, nyilván erős, hogy két lapból rögtön nyer, de ehhez itt be kell húzni mindkét lapot, nem elég egy Univ, mivel itt nincs visszavetetés a kombó egyik lapján sem. Ha nem csak az univval szeded elő a kombót, akkor két színt is foglal a pakliból. Erős, de szerintem színesíti a játékot, hogy van ilyen is. Gyak-nemgyakon lehetne esetleg tiltani, ott sokkal nehezebb védekezni ellene, nincs Bilincs, ami a kikeresését akadályozza, ill jó counter se sok van.
  A Tündökléses hoki már más, ott kicsit gáz, hogy egy lapból rögtön beindul, de ennek sem kellene feltétlenül gondnak lennie, egy háló rögtön kinyírja az egészet.
  Elég egy bármilyen semmizés, egy jókor mutatott Szökőkút, stb.
  A követő/szabálylap választással is lehet készülni az ilyen kombó deckekre, Harangmester/Bilincs/Hálócsapda mind nehéz helyzetbe hozhatja ezeket(amennyire én láttam ritkán Rúnáznak ezek a deckek, az ugye az 5-6 lapos kontrollok ellen kb. fix bukó a countercsatákban).
  Persze az olyan deckek játékát eléggé tönkre tudja vágni, amik nem szeretnék így belassítani a játékot, nekik elég kellemetlen lehet kikapni az 5 VP+univ kombótól. Ennél a kombónál indokoltabbnak érzem a nerfet, de inkább az Ősmatériával kezdenék valamit, az úgysincs benne a metában egyébként, szépen visszamenne oda, ahonnan jött, a Tündöklés meg mégis egy évfordulóra osztogatott lap.

 18. Hiaba huztam be par versenyt ezekkel, egyet kell, hogy ertsek S.R. velemenyevel:

  A Tundokleses kombo irrealisan eros, jatekrombolo hatasu –> az Osmateria nerfere szavazok: “Aldozd fel, es rakd a Semmibe..”

  Delibab-Torony egyelore szerintem maradhat – sok a hatulutoje, 2 olyan laprol van szo, ami onmagaban amugy is blank

 19. Én is az Ősmatéria nerfjére szavaznék,a kombót megfojtja, viszont a Tündöklés még előkerülhet később.Lásd Apró-Dungeon-Ongóliant nerf. Ugyanúgy 1 lap volt,ugyanúgy 5 mana, ugyanúgy semmizéssel és leszedéssel lehetett a kánterlés mellett megfogni. A vége egy ritkán használt lap nerfelése lett,ami szerintem teljesen korrekt megoldás.

  Ami viszont szerintem több figyelmet érdemelne még,az a reagálhatatlan/forrásimmunis lapok burjánzása. Szerintem a Jagumir szintű lapok beengedése a versenyasztalokra ugyanolyan játékélményromboló, mint ezek a kombók.

 20. @Gice @tihormiklos
  A moák fénykora (új) továbbra is kétlapos kombó lesz a toronnyal, csak most már 4 manáért. Vagy ott van az Építkezés+Sivara+torony kombó, ami továbbra is 2 VP.
  Továbbá egyik lap 9-re nerfelésével se fog megoldódni a “probléma”, 2×9-es sebzésel is bőven jó még a pakli. Pl egy első körtől kezdve csapkodó Sivara vagy egy Kurtz be tudja vinni a maradék sebzést és azokat be se kell húzni.
  De én legszívesebben meghagynám a Torony kombót amúgy is. Nem olyan para ez, sok dolognak kell összejönnie ahhoz, hogy jó legyen. És ahogy már mondták, önmagukban nem csinálnak semmit a kombó lapjai. Szerintem jót tesz a játéknak, hogy van egy ilyen.

  @Varga János
  +1
  Inkább vesszen az a hülye tárgy, amit még a 100 lapos tárgyas mezőmbe se raknék be a kombó nélkül. A Tündöklést tényleg nem kéne tönkretenni, ha már ilyen különlegesen lett kiadva.

  @S.R.
  1 lapos kombó Univval a toronyhoz 7 VP-ért:
  -Univval kiveszek a Side-ből még egy Univot
  -Azzal kiveszek a Side-ból egy Előnyös üzlet (új)-at
  -Visszaveszem a 2 Univot (nem gond, ha a semmibe megy)
  -A 2 Univval kiveszem a torony kombót

  Sötét mágia (új)-al már a 2. körtől is kifér, bár úgy már nem 1 lapos.

 21. Részemről mehet mindkettő. Nem lenne egyszerűbb behozni egy olyan szabályt, ami a források sebzését maximalizálná?

 22. @Nikolausz7 Persze van tobb 2 lapos kombo, de ott meg akkor is bele tudsz szolni, ha mar kirakta az asztalra. Pl. homokora, vagy az uj rokka + atokeltavolito, leszeded, mert tied a cselekves.
  Ugyan igy le lehet szedni a materiat, de a delibab + toronyra csak counterelni tudsz.
  Egyebkent en sem fogok sirni ha nerfet/tiltast kapnak, csak sztem a delibab+torony sokkalta brutalisabb mint barmi mas jelenleg a jatekban.

 23. @Baaaalukaaaa
  Igaz, ez is kihozható egylaposra, viszont nem 7 VP, hanem 9(a Délibáb költségét nem számoltad)

 24. Véleményem szerint, az Ősmatériát kellene nerfelni, kerüljön a semmibe a kijátszása után.

  A Tündökléshez, a Magányos toronyhoz és a Délibábhoz egyelőre nem kellene hozzányúlni.

 25. Kissé nyugodtabb hangvételben bár, de p4ran01d-dal értek egyet. Véleményem szerint is nagyon sokat árt a játéknak ez az állandó kozmetikázás. Nem látom be, miért ne lehetne itt is rotálódni a lapoknak, mint mondjuk az MTG egyes formátumain.

  Sajnos valóban igaz, hogy a kezdő- újrakezdő játékosok szenvedik meg legjobban. És ne felejtsük el azt sem, hogy nem tud mindenki, minden egyes játékra internetkapcsolattal jönni, hogy bárminek egy perc alatt utána tudjon nézni.

  Véleményem szerint inkább az “egy lap tudja azt, ami rá van írva” vonalra kellene ráálni, mert (már most is, de a közeljövőben mindenképpen), ha nem gyökerében vannak orvosolva a gondok, bele fogunk fulladni ebbe a sok kiegészítő szabályba.

  A nem túl tapasztalt játékosoknak a versenyre való készületét is nagyban nehezíti, mert bosszantó úgy paklit összerakni, hogy amelett, hogy megpróbálják a leggondosabban összeilleszteni a lapjaikat, még külön mindegyiknek utána is kell nézni, hogy valóban úgy működneke -e ahogy az le van írva.

 26. Hagyjuk már ezt a kezdők meg újrakezdők szívnak sztorit. Egyszer szívnak maximum amikor megtudják, hogy máshogy működik és az valószínűleg nem egy verseny döntőjében lesz. Ezután úgyis megjegyzi, ha másért nem akkor azért mert visszaemlékszik, hogy beszopta. Az is elég nagy marhaság amit többen írtatok, hogy hülyeség balanszolgatni a lapokat miután kijöttek. Szépen lennénk ha nem változtatgatnának az ilyen bénácska kis játékokon mint pl. lol/wow/hs. Ha nagyon megszaporodnak a “nem azt tudja mint ami rá van írva” lapok akkor mondjuk a következő alapcsomagban ki lehetne adni őket újra. Hogy a nerfekhez is hozzászóljak, játszottam már mindkét pakli ellen(Baghar) és mindig kikaptam. Hozzátenném, hogy érdekes módon mindig olyan paklival játszottam ami nem tud beleszólni az ellenfél játékába, úgyhogy nem volt meglepő a végeredmény. Engem nem zavartak annyira ezek a paklik mint pl. egy gyűjtőgen vagy raia pakli, az sem érdekelne ha így maradna mindkettő.

 27. Nem az lesz a probléma, ha elszaporodnak a “nem azt tudja mint ami rá van írva” lapok, hanem az, ha a “nem tudja mi van ráírva” játékosok!

 28. Egyébként tényleg lehetne egy évben egyszer egy NERF-ZÉN, amiben a javított szövegű lapok jönnek ki, bár most már a minikieg-nél járunk :). Komolyra fordítva a szót, kijöhetnének a javított szövegű követők/ szabálylaok újra és a versenykiírásban elég lenne annyi, hogy csak az új (vagy újjuj – ahol már ez lesz a 2. új) verzió használható.

 29. Tényleg tök jó ötlet a rotáció bevezetése, akkor nem 2 lap változik meg, hanem 7000-rel nem lehet majd játszani versenyen.

  Érdekesek a hozzászólásaitok amúgy, biztosan tudunk majd belőle tanulságot levonni, minden vélemény számít.

 30. Ezt a pár lapot sajna le kell nerfelni mindenképp és a jövőbe az ilyesfajta lapokra jobban figyelni és korlátot rakni.Senki nem kiváncsi a kijátszok egy lapot és vesztettél szindromára. Nem hinném hogy lesz ilyen probléma ezek után és a jagumiros lapokra is jobban figyelni!!!

 31. Amúgy az 100-szor jobb lenne, ha nerfelés hejett inkább kiadnának olyan lapokat, amik ellenszerként bizonyulnak a veszélyes paklik ellen.

  Pl.:

  “Így döntöttem” a végtelen sebzés ellen (Csak egérutban használható)

  “Vízmester” a tűzpakli ellen. (Már a kiegészítőpaklikban sincs neki hely)

  “Szökőkút” a köderdő és gyűjtőgen ellen. (Akár alapból is befér)

  “Csodatevő fenyőzoárd” és “Plazmacsóva” a követők bevédésére.

  “Grobox”, “Bilincsmester”, “Bosszantóteknős” a pörgős kontroll ellen.

  A lényeg hogy ha egy lap túl erős, akkor nerf helyett inkább jelenjen meg az ő természetes ellensége. (Minél hamarabb, annál jobb)

 32. NERF Zén…….:) 🙂 🙂
  Ha ezt kiadják én megeszek belőle 10 lapot…… 🙂 🙂

 33. nem egészen értem, hogy mikor vagy dal deck vagy hosszú a sor… éveken árt nyer önmagában nem gond és van a controll és horda és ezek szerelemgyermekei és egy másik irány a kombó paklinak is van nagyából 1 versenyek megnyerésére is esélyes paklija ami színesíti a játékot lehet ellene nagyon sok módon védekezni és arányaiban alig van jó szereplése/felbukkanása mikért akarjátok kizárni.

 34. Marci hozzászolása jutatott eszembe vmit:
  A játék lassitása és a végtelen sebzés kivédése okán jutott az eszembe egy olyan szabalymodosítas, hogy egy körben egy játékos ha max. 9-et sebzödhetne!?

 35. Én inkább olyan szabályra gondoltam, ami egy forrástól való sebződést maximalizálná. Az egy körben elszenvedhető sebzést én sokkal magasabbra tenném mondjuk max ÉP-2-re. 9-es max sebzés/ körnél túl erősek lennének a gyógyulások.

 36. A megnövelt 30 lapos sidenál szerintem egyébként nem lenne szabad, hogy gondot okozzon két kombó, amik ennyire sérülékenyek, semmilyen védelmük nincs alapvetően. Ez a változtatás épp azért született, hogy minél szélesebb körben lehessen készülni a várható deckekre, aki fél a kombóktól az nyugodtan rakjon a sideba hálót, ősi béklyót, semmizéseket(a szökőkútnak még csak létre sem kell jönnie, hogy kinyírja a pörgést). El lehet indulni a versenyen korlátozó szabálylapokkal, a Szűk esztendők pl rögtön kinyírja a Tündökléses kombót.A Bilincs, a Harangmester és a Hálócsapda szintén. Aki a Délibáb-Magányos torony kombótól tart az leporolhatja a rég elfeledett Thauglorendont, ha behúzza side után akkor az ellenfele kb rögtön kikapott.(nem hiszem, hogy arra lenne berendezkedve a deck, hogy 3* is megtolja a Délibáb-Tornyot, ha életnergiázik akkor ráadásul 4*)
  Összességében szerintem bőven adott a lapkészlet a védekezésre ezek ellen a kombók ellen

 37. Nem kell a nerf.
  Az eddigiekre is felesleges volt, de ez már gyakorlatilag egy vírus.
  Ha akad egy kombó, mely többek szemét szúrja, rögtön megbénítjuk. Miért??
  Erről szól a HKK, hogy végtelen lehetőségek rejlenek benne kombó szintjén is. Mégsem játszik érdekes módon mindenki ezekkel a lapokkal/kombókkal.
  Felesleges és újabb hülyeség.

 38. Tündöklés nerfhez nem szólok mert még kicsi vagyok hozzá. De a Jagumir és az Achát gólem nagyobb cancer mint a teljes délibáb deck. Én inkább azokat tiltanám be, a toronyra meg kerülhetne egy ilyen hogy “Csak lény építheti” és akkor csak ilyen soklapos Spóra/Kronopók/várok egy kört hoki mellett jöhet ki vagy ilyesmi.

 39. @Katu: Ha azt hiszed,hogy egy 3-3500as és eg. 9-10ezres lap nerfelve lesz… Akkor rossz a gondolatmeneted 🙂

 40. Sziasztok ne haragudjatok azt ráírni hogy 7-et á nagylelküek vagytok 9-et lőhet a kobót csak 3x kell kijátszani nagyon szellemes. Bárcsak kitaláltak volna a hkkban ellenlapokot legalább egyet hogy játékkal meglehessen verni ezeket a roppant versennyerő paklikat ahelyett hogy ha elég sokan írjuk kitiltják mert az a tuti.

 41. @Veres Péter: Peti, úgy döntöttünk a repülő fattyat is nerfeljük, hogy most már semmilyen dekkel ne tudja majd játszani :D:D </3

 42. én azt mondom kár kicsiben gondolkodni tiltsuk ki az összes kijönni készülő és kijött hkk lapot:)
  sőt versenyt se kellene rendezni nehogy valami veszedelmes kombináció felbukkanjon.

 43. Mindkét nerfelni javasolt szituáció könnyen kivédhető hála a 30 lapos sidenak.

  Háló, szökőkút, counterek etc. Egyik “kombó” sem első körös.

  Erősek? Persze, de lassan ledegradáljuk a játékot retro őrposztos játékra, amire semmi szükség.

  A régi dalnok inkább érne meg egy tiltást…

  Pusztán arra kellene figyelni a verseny rendezőinek, hogy az adott formátumra (pl. pörgősön, ahol nincs side, ki kell tiltani és kész).

  Mindig az adott versenyszituációt kell mérlegelni és nem a nerfelésben kell gondolkozni.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.