Előre a művészet erejével!

– És neked milyen decked van?
– Zelenák-kontroll.
– Az jó, nekem Bodnár-horda!

A fenti beszélgetés természetesen még nem történt meg, egyáltalán nem kizárt azonban, hogy a jövőben hallhatjuk majd (vagy valami hasonlót), hiszen megjelent a legújabb promóciós lap, a HKK Védnöki Program résztvevőinek járó A művészet ereje, amely nem kifejezett nyerstáp, de annál érdekesebb lap.

a_muveszet_ereje

Mint látható, a lap az illusztrátorok alapján befolyásolja a pakliépítést, ami egy teljesen újszerű dolog a játékban (oké, A géniusz manifesztációjától most tekintsünk el…). A good stuff-jellegű deckek nem tudják gondolkodás nélkül a deckbe rakni, de akár még kontroll jellegű pakli is építhető köré – nem is beszélve az etnikumokról, melyek többségénél van egy-egy állandó illusztrátor (pl. teknősök, xenók, krabberek).

Én személy szerint kíváncsi vagyok, hogy versenyen viszontlátjuk-e majd valakinél az ajándék lapot, amely ezáltal nem csak egy értékes gyűjtői relikvia lenne, hanem egyben egy üde színfolt is az amúgy is sokszínű metában. Ti mit jósoltok neki?

Csető Zsolt

22 thoughts on “Előre a művészet erejével!

 1. Érdekes lap, kérdés, elég lesz-e az üdvösséghez…ha egy Különlegesség erejéhez hasonló tápot adna, lehet megreszkíroznám, de így szerintem elég necces.

 2. Hat igen inkabb erdekes mint eros, meg nem tudom hova rakjam be oket de agyalok rajta 🙂

 3. Mielőtt felmerülne: Ruzsinszky és Ruzsinszki ugyanaz.
  Ellenben Váradi János és Váradi Paszkál nem 🙂

 4. Szabálylapnak vagy követőnek kellett volna kiadni. Conterelhető, leszedhető és be is kell húzni. Elég gyengének találom. 😦

 5. Gyenge, versenyen használhatatlan lap. A gyűjtői értéke viszont egyre nagyobb lesz.

 6. Csak a móka kedvéért elkezdtem megnézegetni ilyen szemmel a paklijaimat (csak a szorosabban összeálló koncepciókat, nem a salátákat).

  Az eredmény:

  Fókuszkristályok: 3 illusztrátor,
  Vámpírok: 8-nál untam meg számolni,
  Őshangyák: 3,
  Manók: 8,
  Ganüidek: 4,
  Villám pakli:7,
  Ében íjászok:6 ,
  Moák: 6,
  Goblinok: 8,
  Orkok: 6,
  Tűz: 7-nél meguntam

  (Természetesen csak azokat a lapokat vettem figyelembe, melyek ma már nem hagyhatóak ki az adott pakliból.)

  Igazából ahogy néztem (számomra) mindössze 2 pakliban lesz igazán használható: krabber, és lovasok (utóbbiakhoz csak akkor ha majd egyszer kapnak egy jó követőt), és habár xenó és teknős paklim nincsen, valóban azokhoz is kiváló lesz még.

  Én magam nem tudom berakni sehova, de egyet mindenképpen kérek könyvjelzőnek, mert szép.

 7. Good-stuff jellegu paklit tudok leginkabb elkepzelni pl. szirenekkel. Mindenesetre a lapkeresobol szerencsere konnyen el lehet indulni :). Amugy az volt a celom a lappal, hogy ne legyen brutalis versenylap (paytowin!), hanem inkabb hangulatos, a vednokseghez illo, moka lap legyen (ami esetleg specialisabb versenyen elofordulhat – pl. rendezhetne valaki 1-szer ‘illusztrator-versenyt’, na ott alap lenne 🙂 )

 8. Istenem… Erre elpazarékoltatok egy ilyen szép képet, és egy helyet a ritkák között??? Nem hiszem el. Ez most valami tréfa lesz, ugye? Lesz itt még anyázás aafrissen bontotton, amikor az utólag kapott kép miatt spoiler lesz a nemgyakból…

 9. Hála égnek most a védnöki programnak köszönhetően ebből kifolyólag 100%, hogy nem lesz probléma.

 10. Hörcher mester ideje lejárt, de ez igen érdekes kártya lett. Szerintem nem elég erős ahhoz, hogy csak erre az egy lapra építsek paklit, de kísérletezni mindenképpen kell vele.

 11. Gratulálunk a sikeres szövegértelmezéshez @Zsolt atya. Legközelebb olvasson el 3szor valamit,mielőtt égbekiáltóan nagy blődséget ír…

 12. Valóban csak gyűjtői lap lett. Amit tud az egy közepes gyakori szintjén van sajnos. Sokkal jobb lett volna, ha a +1 seb helyett bármilyen erőforrás van. De biztosan ki fogom próbálni, mert hangulatos. 😀 Kérdés: ha több illusztrátora van a lapnak akkor működik rá ha az egyiket megneveztem?

  Üdv: Kyb

 13. Gyorsan rajzoltatok Zelenák Anikóval a spoilerekre egy-egy smileyt és ráfogom hogy ő illusztrálta 😀

 14. @balage: remélem egyszer hazajön, akkor “letámadom” valahol. Komolyra fordítva a szót a Jerikó legkisebb leányával és a művészet erejével szerintem önmagát is felülmúlta.

  Amúgy meg nem lenne pofám aláíratni valami olyasmit amit nem ő rajzolt

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.