Megkezdődött a készülődés a Nemzeti második napjára is

A profiknál Horváth Dávid, az amatőröknél Kalugyer Roland győzött a Beholder egylapos versenyén.

A múlt havi draft után most A sokszínűség jutalma formátummal folytatódott a felkészülés a Nemzeti Bajnokságra a Beholder jóvoltából: a júliusi verseny helyszíne újból a BarCraft 2 volt.

Profik

A profik között összesen 25-en szálltak harcba, és elmondható, hogy a formátumon megszokottnál változatosabb mezőny volt megfigyelhető – már ami a narancs lapokat illeti, hiszen a deckek többsége a good stuff-vonalat képviselte. A legtöbben az Ősi bölcsesség, Átkozott követő, Raia követője hármas valamelyikét használták.

Szabálylap (13)

 • 3 Ősi bölcsesség
 • 2 Lépéselőny
 • 2 Semleges csatamező
 • 2 Ősi rúna
 • 1 Életenergia
 • 1 Korlátozás
 • 1 Zarknod bilincse
 • 1 Zarknod börtönében

Követő (10)

 • 3 Raia követője
 • 2 Nikolausz
 • 2 Átkozott követő
 • 2 Teremtő rakshallion
 • 1 Az együgyű

Egyéb (2)

 • 1 Lassan járj! + Átkozott követő
 • 1 öt lap

4

Az ötfordulós verseny végén nem maradt száz százalékos játékos: Horváth Dávid, Szatmári Bálint és Csető Zsolt is négy-négy győzelemmel zárt, így köztük a buchholtz alapján alakult ki a sorrend.

A végeredmény

I. Horváth Dávid (paklilista)

Életenergia

II. Szatmári Bálint (paklilista)

Lépéselőny

III. Csető Zsolt (paklilista)

Zarknod börtönében

IV. Aranyi Ákos (paklilista)

Nikolausz

V. Makó Gergely (paklilista)

Teremtő rakshallion

VI. Bartus Gergely (paklilista)

Átkozott követő

Három-három szabálylapos és követős pakli az élmezőnyben, ráadásul mind különböző. És a sokra tartott Semleges csatamező, Ősi bölcsesség páros még nem is fért oda – ebből még bármi lehet a Nemzetire…

Amatőrök

Az amatőrök között ezúttal 12 játékos indult. Közülük hárman is Zarknod bilincse mellett döntöttek, itt ez volt a legnépszerűbb választás.

Szabálylap (6)

 • 3 Zarknod bilincse
 • 2 Semleges csatamező
 • 1 Zarknod börtönében

Követő (5)

 • 2 Raia követője
 • 1 A kalandozók védőszentje
 • 1 Beldian
 • 1 Átkozott követő

Egyéb (1)

 • 1 Életenergia + Átkozott követő

3

A négyfordulós verseny végül Kalugyer Roland győzelmével zárult, aki száz százalékos teljesítménnyel ért oda az élre. Mögötte Szkupien Bence és Ragó Norbert fért még oda a dobogóra.

A végeredmény

I. Kalugyer Roland (paklilista)

Zarknod börtönében

II. Szkupien Bence (paklilista)

Zarknod bilincse

III. Ragó Norbert (paklilista)

Semleges csatamező

IV. Ács Domonkos (paklilista)

Életenergia + Átkozott követő

A Nemzeti Bajnokságig egy hónap még hátra van, és bőven lesz még tesztelési lehetőség – a Dungeonben, az Excelsiorban és számos vidéki városban is lesznek még egylapos versenyek. Jó készülést mindenkinek!

Csető Zsolt

28 thoughts on “Megkezdődött a készülődés a Nemzeti második napjára is

 1. Na ezt azert jo látni hogy a 10 játékosbol csak 9-en használtak jagumirt alapbol es tényleg én is csak kétszer kaptam ki miatta.

 2. Grat mindenkinek! Érdekes lesz a Nemzeti. Ősi bölcsivel mit kerestek jellemzően?
  Nálam egylapon az Öntörvényű krabber működött a legdurvábban Pécsen, nagyobb szerepe volt, mint a Jagumirnak.

 3. Engem meggyőzött a 10-ből 9. Megnéztem még pár lapot, amik szerintem jobbak itt, pl. Villámhorgony, Fürkész, Horizontkémlelő, Driosz, de egyik sem érte el a 9-et. Tőlem tilthatjuk a Nemzetin, de SEMMI mást ne dobjatok be most már pls :).

 4. Én hála égnek nem futottam össze se Jagumirral se a krabberrel, de támogatom a Jagumir tiltását.
  Grat a nyerteseknek!

 5. Végignéztem Zsolt és Dávid meccsét az utolsó körben az 1. asztalon, amikor Dávid kirakott egy Jagumirt, és mindenki azt mondta, itt a vége. Ha nyer a Jagumir, igazat is adtam volna a tiltással kapcsolatban. Azonban annyi történt, hogy Zsolt szépen blokkolgatta a Jagumirt Chdin-fattyakkal, és közben leverte az ellenfelét.

  A statisztikákkal lehet játszani: a feb, márc, és áprilisi felrakott listákat megnéztem, 16-ból 2en használtak Jagumirt. Persze lehet mondani, hogy “a jagumir csak és kizárólag 1 laposon erős” de ha máshol nem is használják, akkor talán túlzás tiltani, nem? Én is megnéztem, csak a profi listákat, ránézésre 4 lapot találtam, ami 6-ból 5 pakliban benne volt: jagumir, méonech fürkész, villámhorgony, zulit kincse. Ha az alapján tiltunk lapot, hányat játszanak vele, és nem az alapján, mennyire erős, akkor ezt a másik 3 lapot is illene tiltani. Nem beszélve az öntörvényűről, na arra sokan mondták milyen bróken volt. De akkor ez már egy másik formátum lesz, amit úgy hivnak, tiltott mágia. ha egy lapot tiltunk, többet is fogunk, kérdés akarjuk-e ezt, főként egy olyan lappal kezdve, amit hagyományoson nem is használnak.

  Ami még érdekes volt nekem, ott volt a kiváló ellenlap, Ysdrull, elmagyarázták nekem, azzal nem érdemes a Jagumirt kivenni, mert vannak sokkal erősebb lények is az ellenfél paklijában. Jaaa… 🙂

 6. En nem ragodnek tovabb ezen. Kitiltanam a Jagut, leszogeznem, hogy tovabbi ohajokat-sohajokat nem fogadunk be. Es jovore lecserelnem ezt a kisse elb*szott, Tiltott magia fele menetelo, ‘jajezismilyeneros hakijonazelsokorben’, erosen szerencsefuggo formatumot a Nemzetin valami ‘valodibbra’, ertelmesebbre. Aztan ha van versenyszervezo, aki szeretne ilyet rendezni, tegye batran. A legjobb latokor formatumban, aztan majd szepen kitiltodik a legjobb 20-30 lap stb.
  (mar most is rengeteg lap tiltva/nerfelve van itt).

  Nem veletlen talan, hogy Tiltott magiat senki nem rendez, a Latokor 100x jobb erre a celra.

 7. Már mért lenne túlzás tiltani? Attól még hogy egy totál más formátumon nem erős… nem azt játsszuk, vagy de? Ezt nem is értem…egyébként se egy meccset kéne kiragadni, akkor már az összeset meg kellett volna vizsgálni, vagy ha ez nem lehetséges (nyilván nem) akkor nem egy alapján példálózni hanem megnézni a paklilistákat és főleg megkérdezni a játékosok véleményét (!)

  A krabber ugyanúgy mehetne a levesbe, én alapból se kedvelem ezeket az időzített bomba jellegű lapokat, pláne hogy itt kevesebb rá a counter…vicc, de az ellen a lap ellen sideolnom kellett, ami elég nagy BS hogy egy lap és nem egy pakli ellen kellett besideolnom (és be is raknom) nem 1 lapot

  Nincs azzal semmi gond ha még 2 lapot elküldenénk a kispadra, nem lesz ettől még semmiféle tiltott mágia formátum, nem arról van szó hogy van 100 lapja a hkk-nak és most ezzel a 2%-át kitiltanánk….

  Minimum azt javaslom hogy szavazzunk, ha már arról volt szó hogy Jagu sorsáról a behos után lesz döntés.

 8. A szavazás egyszerű dolog, de a behós fórumon leirtam, mi a gond vele, precedenciát teremt. Attól kezdve folyamatosan szavazgatnánk minden lapról, amivel valakit megvertek, vagy ami nincs meg mindenkinek, hogy kitiltsuk-e. Ez nem jó irány. Azt, hogy legyen-e a játéknak újradesignolt kerete, vagy milyen legyen a köv. verseny, vagy miből draftoljunk, azt teljesen jó igy eldönteni, de a játék szabályait ne szavazással határozzuk meg.

  A Jagumir tiltás más szempontól is egy rossz precedens lenne, ami azt eredményezné, hogy újabb és újabb lapokat tiltanánk ki az 1 laposról, ami a végén Tiltott mágiát csinálna belőle, Balázsnak ez a gondja ezzel. Ez se megoldás, hogy “na jó, ezt kitiltjuk, de többet semmi mást!” mi van ha jön megint vmi, ami erős.

  Szerintem egyébként az 1 lapos jó formátum, egyáltalán nem baj, hogy a meccsek lassabbak, több körből állnak. A tiltott mágiának pont az volt a baja, hogy minden jó lap ki volt tiltva, nem lehetett olcsó, jó counterekkel védekezni a játék elején, ezért mindig ment a research a kivédhetetlen beteg kombókra, meg ki húzza be előbb. Nekem az 1 lapos >>>> tiltott mágia.

  Tehát a megoldás, vagy leszögezzük, hogy nem kezdünk el tiltogatni a fenti okokból, vagy pedig megnyitjuk a tiltott listát, de akkor arra folyamatosan mehetnek fel lapok. Én kezdenék ezekkel a mostani verseny alapján: jagumir, öntörvényű, fürkész, villámhorgony.

 9. A Tiltott magia verseny abszolut zsakutca volt. Bebizonyosodott, hogy barmilyen gondos Tiltott magia eseten maradnak kiugroan eros lapok. Vegtelen vitak, problemak a tiltott lista kapcsan.

  Az 1 lapos verseny mar most is vagy 70 tiltott lapot tartalmaz (osszes UR, helyszin, köd lapok, kikereshető lapok stb.) – ez gyakorlatilag egy Tiltott magia, ami ‘mellesleg’ 1 lapos is.
  Epp ezert max. 1 lappal (a legtobbet hasznalt Jagumir) novelnem a tiltott listat, majd elfelejtenem (vagy ujragondolnam) jovore az egeszet.

 10. “mi van ha jön megint vmi, ami erős.”

  kitiltjuk azt is, ilyen egyszerű. attól hogy 1 valaki sír hogy valami op, nem kell tiltani, de ha a játékosok egyöntetűen döntenek valami mellett akkor mért ne? A HKK nem hearthstone, itt egy maréknyi közösség van, szóval ha 10-en megszólalnak valami ellen, az nem egyenlő egy reddites threadel ahol valaki azon szenved hogy jaj az agro pakli lerohan 5 kör alatt, nerfeld légyszi blizzard. Ez a jó a hkk-ban, itt egy megszámlálható közösség van, sok konstruktív hozzászólással.

  A villámhori-fürkész kettőstől még senki se kapott ki önmagában, jagu és krabber esélyesebb, ennyire egyszerű az indoklás. Egyébknét meg ha annyira a tiltás ellen vagytok, akkor mért vannak az UR-ek tiltva? Ha már eleve meg lett bontva a rendszer (jó döntés) akkor ez a 2 lap simán felkerülhetne és ha lesz még hasonlóan túl erős, azok is.

 11. Én még jàtszottam azokon a tiltott màgiàkon és teljesen jo volt ki volt balanszolva!(ez nem igaz hogy nem) es végre volt egy verseny ahol erősen elgondolkodtatta az embert hogy milyen paklit rakjon ossze. Az egyik kedvenc formàtumom volt es ott igen is szàmitott a jàtektudas mit tudtal összevàlogatni nagyon sokat kellett rà készülni es foglalkozni vele. Sokkal jobb volt mint ez a 2. Napos szerencsejàték…Ez egy vicc hogy az első nap hiàba nyersz 4-5 kört a masodik nap siman elcsuszhat az ember. Nem is ertem miert ezt a formatumot kell nemzetin eröltetni.

 12. Az megvan, hogy kitiltottuk az összes VP termelést, de a Szikrázó manahal (asszem) bennmaradt, és mindenki azzal nyomta? (csak 6 ember nézte át a listát fejenként 1 órán keresztül)

 13. A többivel egyetértek (nem jó ez az 1 lapos Tiltott mágiás formátum Nemzetire). Pár éve a játékosok ezt szavazták meg, azóta ez van (folyamatosan bővölő tiltott listával, ahogy egyre-másra derülnek ki a bajok), de jövőre ezt újra kéne gondolni.

 14. Sajnos engem nem erint a Nemzeti ( 😥 ), de en tamogatnam Balazs otletet. Ebben az evben tiltani jagumirt es jovore mas formatumot a masodik napra.

 15. Minden alátámasztja és a játékosok is szeretnék, hogy a Jagu menjen.Sztem nincs miről beszélni. Krabber ok kurva erős aláírom,de kánterelhető, leszedhető instanttal, ellophattó perma lopásokkal és 1-2 lap ezen felül is akad ami életjezőkkel együtt is leszedi vagy elveszi a képességét. Ok gyakran csak sideból oldod meg,de a Jagu problémát nem tudod sideal sem kezelni max szerencsével(mint ahogy a leírásban Zsolti a fattyakkal kezelgette +HD ezek szerint nem húzott semmizést sem rá).
  Javaslom vesszen a Jagu és zárjuk le a témát.

 16. Miklós, ha az az érv, hogy a döntő meccset nézted ahol a Jagumirt körbejátszották, akkor elég lett volna csak 1 asztallal odébb nézni, ugyanis a 2. asztalon 1-1 után konkrétan a Jagumir döntötte el Szati javára a játékot. A 2. fordulóban pedig azzal vertem meg Jancsár Janit, hogy el tudtam dobatni a Jagumirt a kezéből. És ezen kívül is volt még legalább 3 olyan meccsem ahol az a lap valahogy kulcsszerepet kapott. (Az öntörvényű még többször is, de mint többen írták azt azért meg lehet oldani.)
  Én nem értem miért kell megváltoztatni azt amit beígértetek már:
  “1. Drag 2016.07.19. 09:19
  Az esetleges további tiltásokról (leginkább: B. Jagumir) a verseny végén lesz szavazás.”
  Nem volt, mert… mert miért is?
  Egyöntetűen mondtuk és mondjuk azóta is, hogy a Jagumirt tiltani kell.
  Balázs is írta: 10-ből 9 dekkben ott volt.
  Miért kell ennyire ragaszkodni ehhez a laphoz? Amikor neked, aki úgysem játszol egy versenyen sem pont teljesen mindegy kéne, hogy legyen. (Illetve az összes játéktechnikára vonatkozó érvedet kissé hiteltelennek is érzem ennek tükrében.) Aki akarta már megvette, szóval a BDV-s pay to win vonal sem sérülne ettől.
  Ez a tiltás egyedül a versenyjátékosok számára lenne egy pozitívum.
  Ráadásul a nemzetire kijutottak egy jól körülhatárolt csoport, semmibe nem kerülne kérni mindenkitől egy igen/nem-et névvel a fórumon.

  Üdv: Szabolcs

 17. Ahogy néztem Zsolt paklijának nem jelentett olyan nagy kihívást a Jagumir, mert a verseny során többször is megoldotta. Pont azt az egy játékost kellett észrevenni, akinek a paklija meg tudta oldani. Megkérdeztek 5 másik játékost, aki találkozott vele, nagyrészt azt fogja mondani, hogy “Jött a Jagumir és meg*****tt.”

  A krabber elég erős, de azon az egy meccsen, amikor kitettem Jött egy driosz, meg tökéletes ellenlapok a krabberre.

 18. Még egy ok:
  Jagumir színtelen, így kérdés nélkül összefuthatsz vele bárhol, míg a krabber csak a feketét használó paklikba fér be. (Az viszonylag sok, de nem az összes)

 19. Én Zsolti ellen úgy tudtam nyerni, hogy kitettem Ysdrullal a Jagumirját (bár sokáig tudta blokkolni, mivel ellopta az Ysdrullom, de egy idő után átrágta magát az mindenen), a tilt listán a helye a srácnak.

 20. Rendben, meggyőztetek, végülis az is egy érv, hogy azért kell tiltani, mert utáljátok. Akkor a Jagumir tiltott lesz a nemzeti 1 laposon.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.