Mentális felkészülés a Nemzeti bajnokságra

Relex, take it easy.

Lehet, hogy néhányotoknak már a könyökén jön ki a mindenféle felkészülési cikk, azonban úgy gondolom, hogy ez egy olyan terület, ami igazán ritkán kap kiemelt szerepet, sőt! Sokan nem is gondolják, hogy mennyire sokat számít a mentális felkészülés egy-egy nagyobb megmérettetésre, nem csak HKK-s téren, hanem az élet egyéb területein is. Korábban már foglalkoztam –pár évvel ezelőtt– a játék mentális oldalával, akkor is igazán szívesen dolgoztam ezen a témán, és ez most is így van, az egyik legérdekesebb dolog szerintem nem csak a HKK-ban, de más kártyajátékban is (mint például a pókerben).

Ha hibáztál, engedd el

hibaA személyes megfigyelésem jelenleg az, hogy a HKK jelenleg arról szól, hogy ki hibázik kevesebbet (nyilván a mumus matchupokat leszámítva). Bőven elég egy-egy rosszkor elsütött lövés vagy rossz lapra kirakott counter, és elveszítettük a meccset. Az angyal, a csapda de az ében íjász pakli is ilyen, erős deck, viszonylag nehéz vele hibázni, és sorra szállítják a közepes játékosok is vele a jó eredményeket. Tehát összefoglalva, hibázz kevesebbet mint az ellenfeled. De tudjuk, hogy még a legjobbakkal is megesik olykor, hogy akkora hibát ejtenek, mint ide Nyíregyháza. Ilyenkor a legfontosabb az, hogy ne rugózz rajta, engedd el nagyon gyorsan. Ugyanis ha folyamatosan azon gondolkozol, hogy basszus, de rossz, hogy abban a spotban elrontottál valamit, akkor a következő nehéz szituációra sem fogsz tudni jól reagálni, vagyis nagy az esélye, hogy újra hibázol.

Ne görcsölj rá

görA következő sztorit név nélkül szeretném írni, és kérlek titeket ha tudjátok, hogy kiről van szó se írjátok meg hozzászólásban. Talán a 2014-es nemzetin történt az eset, hogy egy kicsit korábban értem oda a Határ útra, mint ahogy terveztem, de mondom nem probléma, legalább lesz időm reggelizni, meg ráhangolódni a napra. Ekkor pillantottam meg „Dezsőt” a megállóban, akinek ráadásul az első nemzetije lett volna ez. Beszélgettünk, kérdeztem, hogy mennyit tesztelt, meg milyennek érzi az esélyeit, és nagyjából öt perce lehettünk a beszélgetésben, amikor elmondta, hogy ő bizony csak kölcsönlapokat hozott, nem indul, mert úgy sincs esélye. Látszott amúgy rajta, hogy nagyon ideges, feszült, hiába próbáltam meggyőzni, és bár még paklija is volt nála, inkább hazament. Próbáltuk telefonon elérni, semmi, és sajnos azóta sem játszott egy versenyen sem. Voltak, akik a tesztpartnerei közül nagyon csalódottak voltak, hiszen együtt készültek, teszteltek a versenyre. Ne feledd, nincs mit vesztened! Ugyanúgy a barátaid, ismerőseid ellen játszol, mint máskor. És bár tényleg ez az év legnagyobb, legnívósabb versenye, hangolódj rá és érezd jól magad.

Pihenj!

Bár sokan nem is gondolnák mennyire fontos, bizony ez talán az egész versenynek a kulcsa. Hiába vagy éjszakai bagoly, és bírod a gyűrődést, ez a három nap nagyon sokat kivesz az emberből. Az első két nap még nem is feltétlenül érzed magadon, de a harmadik napra hidd el, hogy eléggé lejössz az életről. Nagyon nehéz három napon keresztül a maximumot nyújtani kialvatlanul, főleg úgy, hogy a körülmények sem nevezhetők éppen optimálisnak hiszen sokszor nagyon meleg és levegőtlen terem. Azért a túlpihenés is veszélyes lehet, el ne aludjatok a verseny előtt, hiszen itt egyik nap sem várnak majd senkire.

Összességében tehát az, hogy mentálisan rendben legyen az ember legalább annyira fontos, mint az, hogy tökéletesen ismerje a metát vagy a pakliját.

Dév bácsi

11 thoughts on “Mentális felkészülés a Nemzeti bajnokságra

 1. Természetesen ha bármilyen más felkészülési tippetek van és szívesen megosztanátok velünk, azt is várjuk szívesen itt a hozzászólások között!

 2. Szerintem a játék most pont NEM arról szól ki hibázik kevesebbet. (nyilván bizonyos kereteken belül)

 3. A múlt szombaton legalább 10 hibám és benézésem volt mégis megnyertem a versenyt.

  Nem mindegy mikor hibázol:D

 4. Bizony a 3 nap rengeteget kivesz az emberből ès ugye ha valaki eljut oda pont a legvègère kellene a legtöbb erő.”Sajnos” èn már 2 szer is átéltem(egyszer a döntőben egyszer a döntőbe kerülèsèrt vìvott harcban) hogy egy apró hiba is ami máskor nem jelent túl sokat a siker kapujában bizony felértékelődik.
  Idèn megpróbálok kellően rápihenni a nemzetire valamint a “kedves ” szicíliai soffőrök a koncentrációm lanyhulását is nagyszerűen trenirozzák😂😂😂

 5. Két nappal előre legyenek kész a deckjeid side-al együtt. Tudd, hogy elég a bejutásra a 3. napra, és tudd mit fogsz szedni. Onnantól csak lazulás.
  Mi Félelem és reszketés Las Vegasban-t rendeztünk 0. napon, ez egy buli, így állj hozzá. Ahogy jól érzed magad…

 6. Én annyit fűznék hozzá hogy hatalom kártyai kártyaJÁTÉK! Nem lesz itt senki dúsgazdag, nem fogják elárasztani a rajongók, nem lesz benne a tévében, de még egy potya kerületi újságba se kerül be 😀 nem változik semmi, és épp ezért nem dől össze a világ ha nem úgy jön össze ahogy akarta az ember. Szerintem a szórakozás még mindig a legfontosabb lenne ebben a játékban, nem vagyunk Hearthstone ahol óriási pénzekért versenyzünk és szerencsére nem egy yogg saron dönti el a meccseket, jóval kisebb faktor ez mint a Blizzard játékánál.

  Lényeg a lényeg, ez az év HKK eseménye, élvezni kell és nem rágörcsölni vagy sóskodni 😀

 7. Visszajelzés: Nemzeti bajnokság – Újoncok előre! | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.