Olcsópakli – Van itt tárgy tesó!

Pénztárcabarát változata az egyik legerősebb jelenlegi versenydecknek.

terMaga a tárgypakli a Zarknod visszatérrel hihetetlenül megerősödött, köszönhető ez a számtalan tárgynak valamint a felújított Teremtő rakshallionnak, ami több, mint inkorrekt, ha szabad így fogalmaznom. Prémium védelmet nyújt: már az első körtől a leszedések ellen, a másodiktól pedig a counterek ellen is, így garantáltan nehéz helyzetben vannak az ellenfeleink, ha erre a követőre esik a választásunk. A beépített csontadás és a kör végi lap hab a tortán, négy dolgot tud tehát, és mindegyik képesség egytől egyig nagyon erős. A másik opció amúgy a Lépéselőny lenne, hiszen ő alapból egy vp-vel, és -ami fontosabb- egy csonttal lát el minket, ennek következtében ha nem mi kezdtük a játékot akkor is bele tudunk szólni az ellenfél terülésébe. Némi dilemma után én úgy gondolom, hogy vállalható a kockázat, és éppen ezért a követőre esett a választásom. Nézzük akkor a védelmi vonalunkat, hogyan fogunk beleszólni az ellenfél játékába, illetve megakadályozni őt abban, hogy beleszóljon a mi játékunkba:

Apropó, miután a pakliban csak GY, NGY és Zén kiegészítős, illetve AK-s lapokat használok (ezt a listában jeleztem is), remélem, hogy aki a teljes spoiler változatot nem is tudja kipróbálni, ad egy esélyt ennek a setupnak.

3 Ónix fókuszkristály NGY
3 Citrin fókuszkristály NGY
3 Jáde fókuszkristály NGY
3 Obszidián fókuszkristály Z
3 Zu’lit kincse Z
3 A csend tornya NGY

aranymEz 18 nap, vagyis a paklink 40%-a. Nézzük sorban őket, kezdve a jelenleg egyik leginkorrektebb kártyával, A csend tornyával. Maga a lap broken, egyre többen is használják, no nem azért, mert annyira sok lenne a dal deck a metában, sokkal inkább azért, mert nagyon könnyen ki lehet rakni olyan spotban, ahol az ellenfélnek nincs esélye beleszólni onnantól kezdve a játékba, ráadásul megakadályozni sem könnyű, így nagyban elősegíti a terülésünket. A fókuszkristály részleg amúgy szintén elég bitangos, szinte mindenbe bele tudunk kánterelni, amibe amúgy nem mindig (lásd Citrin fókuszkristály). A Jáde kókusztrkistályt próbáljuk minél tovább az asztalon tartani, hogy többször counterelhessünk, biztosítva ezzel a lapelőnyt. Az Ónix fókuszkristály talán a leggyengébb a reakciót akadályozó lapok közül, viszont ebben a pakliban ki tudunk vele rakni vele nem is egy fókuszkristályt majd. Leggyakrabban Jáde került vele az asztalra, de ha sebzésre vagy lapra van szükség akkor érdemes Citrint választanunk. Zu’lit kincséről pedig szerintem senkinek sem kell beszélnem, rengeteg hagyományos pakliba is befér, nagyon erős versenylap. Ha kell a csont üresben is kirakhatjuk, de azért jobb az, ha counterlünk vele előtte. Lássuk most azt, ami a pörgést biztosítja nekünk:

3 Aranymosó serpenyő AK
3 A kalózok kincse Z
3 A goblinok megmentője NGY
3 Bo’adhun kincsesláda Z
2 Balladák könyve NGY
1 Ametiszt fókuszkristály GY

goblin_hajcsarA legjobb erőforrás az a tárgy, ami a régi tárgypakli motorja is volt már évekkel ezelőtt, az Aranymosó serpenyő. Brutális táp, iszonyatosan erős keresés, most így hirtelen nem is tudom, hogy kvázi ingyenes cantrip keresés van-e még a játékban. Igyekezzünk okosan használni, sok szörnykomponens esetén A kalózok kincsével pörgethetjük a paklit (kikeressük, visszavesszük), amúgy ha csontra van szükség szintén ő lesz a legjobb megoldás. Sajnálatos módon ő már nem ad „nagy kincset”, mint a régi változata, de szerintem ne bánkódjunk, nagyon kevésszer van olyan szituáció, amikor őt szeretnénk majd elkincsezni. A Bo’adhun kincsesládát megmondom őszintén, a hagyományos versenypaklimban nem használtam ezidáig, viszont kipróbáltam, és igencsak jó pörgést tud biztosítani a számunkra. Ki lehet próbálni Mestermágussal is, viszont én annyira nem szeretem azt a lapot, mert üresben behúzva nem túl jó. Amiről még nem ejtettem túl sok szót, az nem más, mint A goblinok megmentője, ahogy csontot költünk már adja is a tápot, ráadásul ő csontot is termel nekünk (később látni fogjátok, hogy játszunk még egy goblinnal majd, így lesz némi szinergia is még). A Balladák könyve pedig szerintem kicsit rosszabb keresés, mint az Aranymosó serpenyő, viszont permanens, tehát ha az asztalon tudjuk tartani, akkor garantáltan nagy előnyt biztosít nekünk. A leszedés részleg viszont sajnos kissé gyenge:

3 Méonech fürkész GY

Egyszerű és nagyszerű Ébredéses dobatás, leszedés. Miután tényleg ő az egyetlen leszedés, ami lapot visz el, így nagyon okosan használjuk fel. Esetleg ha van ötletetek, hogy mi az, amit érdemes lenne használni még szívesen várom a hozzászólások között. Végül, de nem utolsó sorban a nyeréseink a következők lesznek:

3 Goblin hajcsár Z
3 Animált csapda NGY
3 Viharisten jele GY

A nyerés részleget igyekezzük azután kirakni, miután sikerült stabilizálnunk már az asztalunkat, hiszen belőlük is viszonylag kevés van. Az egyetlen szívfájdalmam, hogy viszonylag kicsi burst potenciál van bennük, egyedül a Viharisten jelekkel tudunk talán OTK-zni, már amennyire szükség van erre. A Goblin hajcsár és az Animált csontváz egész jó erőforrás is, elhihetitek, hogy szükség van csonttermelésre akkor is, ha nincs követőnk (mert bizony bőven lesz játék, amit így kell lejátszanunk majd.

Teremtő rakshallion

3 Ónix fókuszkristály NGY
3 Citrin fókuszkristály NGY
3 Jáde fókuszkristály NGY
3 Obszidián fókuszkristály Z
3 Zu’lit kincse Z
3 A csend tornya NGY

3 Aranymosó serpenyő AK
3 A kalózok kincse Z
3 A goblinok megmentője NGY
3 Bo’adhun kincsesláda Z
2 Balladák könyve NGY
1 Ametiszt fókuszkristály GY

3 Méonech fürkész GY

3 Goblin hajcsár Z
3 Animált csapda NGY
3 Viharisten jele GY

45 lap

A paklink tehát összeállt, bizony nem volt egyszerű de talán sikerült megtalálni az optimális összeállítást. A mai napon, az EX-es versenyen amúgy ki is fogom próbálni ezt a változatot, és ebben a kemény környezetben, ha nem is tudok elől végezni, azzal már elégedett vagyok, ha jobb, mint 50%-ot tudok hozni. Remélem tetszik a setup, próbáljátok ki ti is!

Jó játékot!

Dév bácsi

12 thoughts on “Olcsópakli – Van itt tárgy tesó!

  1. Épp most hétvégén forgattam egy hasonló paklit baráti játékban, a gyngy-k közül szerintem még a Kiégett őskő megér egy említést, elég jól működik a követővel.

  2. Nekem úgy tűnik az Elmecsapda csak az első pár körben jó ezért ha ebben a deckben ki akarjuk rakni több kereséssel kell játszani pl. Huddens kódexe, ami ugye ritka. Én legalábbis így próbálnám igazolni az Elmecsapda távollétét

  3. Atokeltavolito, energiapreseles, istenek viadala, szanalmas teknos, bomtar varazskonyve amik beferhetnenek leszedeskent.

    En amugy nozar-thin felderitot nem hagynam ki, csonttermeles es eleg jol be lehet vele lassitani az ellenfelet jatek elejen, elet teremtese ami jol johet akar elparbajozva is, olesnek meg biztos beraknek legalabb 1 veszedelmes kincset es mestermagust, mindketto keresheto utobbi mondjuk gyava paripaval, de ha nagyon riziko akkor kristalymonstrum, ami akar fixen lent van a fokik miatt egesz olcson.

  4. Sajnos nem mentem tul jot vele sracok, maybe next time. Hianyzotak a couterek, es a side is obv, de az alapok rendben vannak!

  5. Dév hallatlan önmegtartóztatásról tett tanúbizonyságot. nem használt elmecsapdát és még a keze sem remegett a sóvárgástól :DDD

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.