Ez történt nyáron Kecskeméten

Beszámoló a júliusi és augusztusi versenyekről.

Mint arról már többször beszámoltunk, a Kecskeméti HKK Klub ismét meghirdette saját versenysorozatát, a Kecskemét Kupát, amelyen bárki részt vehet, aki ellátogat a versenyeinkre. Célszerű ezt minél hamarabb megtenni, mert csak azok a versenyek számítanak pontszerzőnek az adott játékos szemszögéből, amelyeken a Kupára való nevezése után vett részt.

Ebben a félévben is 12 versenyt tervezünk 6 versenynapon, azaz minden versenynapunk dupla versennyel várja a HKK-sokat. A délelőtti formátumot mindig side-dal és 3-3 játszmával, míg a délutáni versenyt mindig pörgős lebonyolításban szervezzük.

Július – A sokszínűség jutalma

A júliusi versenynapon próbáltuk segíteni a Nemzetire való felkészülést annyiban, hogy a délelőtti versenyünk A sokszínűség jutalma formátum volt (már B. Jagumir tiltásával). Érdekes, valóban sokszínű mezőny jött össze.

Az első helyet Klujber Balázs szerezte meg Semleges csatamezős good stuff jellegű paklijával, a második Jancsár János lett szintén good stuff paklival, a narancssárga lapok közül Az együgyű mellett döntve, míg a harmadik helyre Benda Bence futott be Ősi rúnás tárgy paklijával.

A végeredmény

I. Klujber Balázs (paklilista)

Good stuff pakli Semleges csatamezővel

II. Jancsár János (paklilista)

Good stuff pakli Az együgyűvel

III. Benda Bence (paklilista)

Tárgy pakli Ősi rúnával

Július – Pörgős verseny

Kis szusszanás után a délutáni pörgős formátum következett, ahol a tárgyak vitték a prímet. Az első helyre ismét Klujber Balázs ért oda, Teremtő rakshallionnal összeállított tárgy paklijával, a második klubvezetőnk, Ragó Norbert lett, A fókusz meglelésére épített kombó paklijával, de most a szabálylap mellé az Átkozott követőt is szükségesnek vélte, míg harmadik helyre ismét Benda Bence futott be, standardnak mondható Teremtő rakshallion mellett pörgetett tárgyaival.

A végeredmény

I. Klujber Balázs (paklilista)

Tárgy pakli Teremtő rakshallionnal

II. Ragó Norbert (paklilista)

Kombó pakli A fókusz meglelésével és Átkozott követővel

III. Benda Bence (paklilista)

Tárgy pakli Teremtő rakshallionnal

Augusztus – Veszélyes faj

Az augusztusi versenyünk a fentiekhez hasonló rendszerben zajlott, de – ahogyan azt már megszokhattátok – újabb, érdekes formátumokkal. A délelőtti versenyünk a Veszélyes fajok ütközetét hozta el, és az arénából három, egymástól erősen különböző faj került fel a dobogóra. A legfelső fokra Jancsár János állhatott Zarknod bilincse mellé rendelt ganüidjei élén, a második fokot Ragó Norbertnek sikerült elcsípnie triklem drakoldereivel, akik a Semleges csatamező védelmében bízhattak, míg harmadik Benda Bence lett, egyáltalán nem egysíkú repülő fatty paklijával. Bence a fattyak mellé Harangmestert, Homályurat, Chara-din követőjét, és A fattyak öregapját használta természetesen Legfőbb követővel együtt.

A végeredmény

I. Jancsár János (paklilista)

Ganüid pakli Zarknod bilincsével

II. Ragó Norbert (paklilista)

Drakolder pakli Semleges csatamezővel

III. Benda Bence (paklilista)

Chara-din fattya pakli A legfőbb követővel

Augusztus – Isteni szövetség

A délutáni versenyünk Isteni szövetség volt, annyi szigorítással, hogy az összes színtelen és Bufa lapot nélkülöznie kellett játékosainknak. A versenyt végül Szilágyi Gergely nyerte meg Zarknod börtönébent használva, kék-lila összeállítással, a második Arató Zoltán lett Zarknod bilincsével, kék-fekete variációban, míg a harmadik helyre Magyar Attila ért oda immáron hagyományosnak mondható orkjaival. Attila Sötét manifesztációt és piros-barna összeállítást használt.

A végeredmény

I. Szilágyi Gergely (paklilista)

Chara-din + Elenios, Zarknod börtönében

II. Arató Zoltán (paklilista)

Elenios + Leah, Zarknod bilincse

III. Magyar Attila (paklilista)

Dornodon + Tharr, Sötét manifesztáció

Innen is gratulálunk a nyerteseinknek! Csemegézzetek nyugodtan a paklilisták között!

A Kecskemét Kupa állása két forduló és négy pontszerző verseny után:

 1. Klujber Balázs – 20 pont
 2. Jancsár János – 17 pont
 3. Ragó Norbert – 14 pont
 4. Benda Bence – 12 pont
 5. Szilágyi Gergely – 10 pont

Csak emlékeztetőül, a pontszerző versenyek első helyezettje 10, a második 7, a harmadik 4 pontot kap, és a legtöbb pontot szerző három helyezett kap díjat decemberben, az utolsó versenynapon.

Szeptemberben kis mókázásra várunk mindenkit, a Nemzeti bajnokság utáni levezetésként. A versenynap szeptember 25-én, vasárnap lesz megtartva.

Délelőtti (hagyományos lebonyolítású) versenyünk pakliépítési szabálya a következő:

 • A pakliban (és a kiegészítő pakliban) kizárólag azonos idézési költségű lapok kerülhetnek, azaz a lapok bal felső sarkában lévő szám (vagy számok összege) azonos kell, hogy legyen.
 • Tiltottak azok a lapok, amelyeknek az idézési költsége CSAK X-et vagy ?-et tartalmaz (tehát pl. a Driosz vagy a Teknős holdnyelő használható).
 • Engedélyezettek azok a lapok, amelyek a saját idézési költségüket módosítják (pl. Trinigan manakonzervátora).

A délutáni versenyünkre teljesen hagyományos szabályok szerint lehet paklit építeni, de ahogy azt már megszokhattátok, a forduló ezúttal is pörgős lebonyolítású lesz. Mindenkit várunk nagy szeretettel!

Ragó Norbert

 

6 thoughts on “Ez történt nyáron Kecskeméten

 1. Az azonos IK-jú verseny jó mókának ígérkezik. Az x-1, x-2 idézési költségű lapok milyen IK-júnak számítanak? 0?

 2. Mivel a kiiras viszonylag egyertelmu (az idezesi koltsegben szereplo szam kell azonos legyen) ezert az x-1 vagy x+1 az 1, az x-2 vagy x+2 az 2 stb.

 3. ráadásul érdekes az a 63 lapos repülő fatty pakli, amikor 45-48 lap között kell lennie a paklinak…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.