Randomlap

Avagy Mentát féktelen imádata.

Az egy éve, a Zarknod visszatérben megjelent Mentát familiárisa teljesen más megvilágításba helyezte a mentális lapokat, hiszen egy teljesen új koncepció motorjaként több ízben is sikerre vezette már a kontroll jellegű mentális decket, legyen szó Életenergiáról vagy éppen Zarknod börtönéről. Neki köszönhetően néhány elfeledett vagy kihalófélben lévő lap is visszakerült a metába: gondoljunk csak a Szörnybűvölésre, amit egy ideje már nem sűrűn láttunk, a familiáris kereső képessége, illetve az életjelzős lények játékere miatt azonban mostanra kötelező belőle használni a pakliban legalább egy darabot.

fektelen_imadatVannak persze még elgondolkodtató lapok a régebbi felhozatalból, melyek nem kerültek előtérbe ugyan, korlátozott formátumon azonban esetlegesen szóba jöhetnek még. Ilyen a Féktelen imádat is, amely a maga idejében nagyon kemény erőforrás volt Keyrasi démonlidérccel, most pedig a Mentát familiárisából csinálhatunk segítségével erőforrást. Lássuk csak: 2 VP-ért kirakjuk Mentátot, kikeressük vele a bűbájt, rárakjuk – az olcsóbbítás miatt – 1 VP-ért, végül pedig az áldozást követően kapunk 4 VP-t és a kör végén húzhatunk 2 lapot. Az egylapos kombó nagyjából egy Gemina ereje képességével bír, ami azért nem mondható rossznak – bizonyos szituációkban jól jöhet ez az extra erőforrás.

Mindez persze akkor igaz csak, ha nem Börtönnel játsszuk a paklit, hiszen ott mit sem ér a laphúzás, a deck más verzióiban viszont életképes lehet. Érdekes variánsa lehet például a mentális decknek a Korlátozásra építő változat, hiszen itt a kör végi két lappal tökéletesen feltölthetnénk a kezünket, de például Az elme hatalmából is többet lehet kisajtolni a Börtönhöz képest, hiszen nem kell lemondanunk a laphúzásról.

Egy szó mint száz: ez a lap is jól mutatja, hogy egy nagyon izgalmas, jól alkalmazkodó és rugalmasan alakítható koncepció jött létre a mentális deck személyében, amely tényleg más megvilágításba helyezhet egyes régebbi lapokat.

Csető Zsolt

2 thoughts on “Randomlap

  1. Vagy esetleg el lehet gondolkodni a mentális koncepció 5 követős, vagy Kreátor követői-s verzióján, ha már ennyi, keresés áll/laphúzás áll rendelkezésünkre. Elenios követővel, fókuszállással, na meg ezzel már elég stabil lenne. Egyedül a sok védekezéses mentális lap az, ami miatt inkább a Kreátor követői verzióra hajlok inkább.

  2. Mentális decket láttam Fókusz meglelése+átkozott követővel is működni, kék egyszínűn, a csapatversenyen. Majdnam sikerült elvernie, egyszer ki is jött a mentát+szörnycábítás+mentát+szörnycábítás+mentát+szörnycábítás kombó 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.