Így ért véget 2016 Kecskeméten

Jancsár János beszámolója a novemberi és decemberi versenyekről.

Ismét véget ért egy félév, és ezzel lezárult egy újabb évad is a Kecskemét Kupában. Mielőtt azonban megosztanám veletek, hogy mi történt a novemberi és decemberi forduló során, örömmel tudósítok: jövőre tovább folytatódik a versenysorozat, a megszokott helyszínen, a jól bevált, duplázós rendszerben. Délelőtt mindig háromjátszmás, svájci rendszerű mérkőzések, délután pedig pörgős lebonyolítású formátumok várják a kártyásokat. A versenyekre általában a hónap utolsó vagy utolsó előtti vasárnapján kerül sor, és ahogyan eddig is, igyekszünk érdekes, izgalmas formátumokat kiötleni számotokra.

Na de térjünk rá a novemberi eseményekre!

November

A délelőtti versenyünkre a hagyományos formátum szabályai szerint lehetett készülni, mindössze annyi volt a megkötés, hogy három (véletlenszerűen választott) színt kitiltottunk. Ezek a fehér, a fekete és a sárga voltak. Sokszínű mezőny állt össze a versenyre. Egyebek közt Zarknod bilincse, Teremtő rakshallion, Az alvilág ura, Zarknod börtönében (egy kontroll és egy mentális összeállításban), A fájdalom szépsége + Antimágikus rakshallion és Alpha Centaurus képviseltette magát. Az élen végül szoros eredménnyel az alábbi paklik és játékosok végeztek:

 1. zarknod_bilincseVárnai Péter – Zarknod bilincse (kontroll)
 2. Benda Bence – Teremtő rakshallion (tárgy)
 3. Földi Viktor – Zarknod bilincse (kontroll)

(Paklilisták később)

A délutáni, pörgős versenyünket egy már jól ismert és népszerű formátum aktualizálásával hirdettük meg. A pakliméret növelésével a korábbi 5*9 formátumot 5*10-re módosítottuk. (Emlékeztetőül: 5 különböző laptípust kell használni a paklikban, mindből pontosan 10-10 lapot.) A versenyen többféle, különböző narancs lappal felálló kontrollal, és persze a kihagyhatatlan Magányos torony kombóval is többen indultak, emellett a Lassan járj! és egy fekete horda is képviseltette magát. A végeredmény az alábbi lett:

 1. Földi Viktor – Életenergia (Magányos torony kombó)
 2. Ragó Norbert – Életenergia (Magányos torony kombó)
 3. Jancsár János – Leah követője (horda)

(Paklilisták később)

December

A decemberi hagyományos versenyünket a tesztelők tiszteletére rendeztük. Innen is köszönjük az áldozatos munkájukat. A formátum lényege, hogy a pakli harmadának az új kiegészítő, a Kreátor műhelye lapjaiból (illetve a kiegészítővel együtt kiadott kódos és UR lapokból) kellett állnia. A megkötés a kiegészítő paklira nem vonatkozott, és side-olás után nem volt muszáj fenntartani ezt az arányt. A formátum sajátosságának köszönhetően sok új lap megmutathatta az erejét. A játékosok leginkább a szabálylapokban bíztak. Egyebek közt Sokszínűség, Semleges csatamező, Lassan járj! (követővel és anélkül) és Korlátozás voltak jelen. A végeredmény végül az alábbi lett:

 1. kragoru_familiarisaArató Zoltán – Lassan járj! + Kragoru familiárisa (kragoru)
 2. Klujber Balázs – Sokszínűség (good stuff)
 3. Ragó Norbert – Semleges csatamező (good stuff)

(Paklilisták később)

A délutáni verseny a Hatalom korlátozása jegyében telt. Pörgős lebonyolításban mérkőztek meg egymással a játékosok, de a játékosok a pakliépítésben annyi könnyítést kaptak, hogy használhatták a Zén kiegészítőkben kiadott lapokat, és a paklik mellett bármilyen szabálylap/követő használható volt (az UR-ek kivételével). Itt feltűnt az új dupla követő (Az álmok mestere + Manafamiliáris), Ősi rúna, Zarknod bilincse és több követős felállás is. Végül az alábbi végeredmény alakult ki:

 1. Jancsár János – Legendák Völgye (legendás pakli)
 2. Arató Zoltán – Kreátor követői (Manafamiliáris + Az álmok mestere, vízió)
 3. Ragó Norbert – Ősi rúna (Magányos torony kombó)

(Paklilisták később)

Ezzel a félév végére, 6 versenynap és 12 különböző, változatos versenyformátum után a Kecskemét Kupa 2. évadának végeredménye az alábbiak szerint alakult (a név után a félév során összes megszerzett pont látható):

 1. Ragó Norbert – 56
 2. Klujber Balázs – 55
 3. Jancsár János – 35
 4. Arató Zoltán – 24
 5. Benda Bence – 19

Az első három helyezett a klubtagsági díjak összegéből vásárolt kiegészítőkkel, az első helyezett pedig a Beholder által biztosított extra UR lappal gazdagodott. Ragó Norbert (klubvezetőnk, és versenyszervezőnk) tehát megvédte az 1. évadban szerzett kupagyőztes címét, ezért a neve ismét felkerül a Klub hatalmas vándorserlegére.

Gratulálunk a helyezetteknek, minden résztvevőnek, és köszönjük, hogy ilyen sokan ellátogattatok a versenyeinkre!

Versenyhirdető

Január 29-én (vasárnap) a szokott helyen és időben útjára indul a Kecskemét Kupa 3. évada. A versenysorozatban mindenki automatikusan részt vesz, aki a Kecskeméti HKK Klub tagja lesz az adott félévben. Messziről érkező versenyzőinket nevezési díj kedvezménnyel támogatjuk.

A januári hagyományos versenyünk a novemberihez hasonlóan, a három tiltott szín jegyében telik. (A tiltott színek ezúttal: Sheran, Rhatt és Chara-din; a tiltás az esetlegesen játék közben létrehozott tókenekre nem vonatkozik.) A délutáni pörgős versenyünk pedig a „Lohd Haven vehsenye” elnevezést kapta. (A pakliban nem használható olyan lap, aminek a nevében szerepel az „r” betű. A tiltás a használt szabálylapra/követőre és az esetlegesen létrehozott tókenekre nem vonatkozik.)

Várunk mindenkit nagy szeretettel versenyeinken: A Kecskeméti HKK Klub tagsága.

Jancsár János

9 thoughts on “Így ért véget 2016 Kecskeméten

 1. Nagyon jó beszámoló, grat a győzteseknek!
  Ugyanitt kérdezném, hogy a sima, Dungeon-ös versenyekről meg a Behósokról miért álltak le a tudósítások?

 2. Miutan nincs mindenre idonk sajnos, ezert nem tudunk minden versenyrol beszamolni. Termeszetesen ha barki versenyszervezo legalabb ilyen igenyes beszamolot tud irni rendszeresen azt minden tovabbi nelkul kozoljuk es szivesen vesszuk.

 3. Btw, eleg jo hangulatu lehet egy kecsoi verseny, sajnalom, hogy a nyari draftra vegul nem tudtam menni, de egyszer ugyis lejutunk muhahahaa!

  Minden videki versenyszervezonek is sok szerencset a 17-es szezonra, es koszonjuk, hogy foglalkoztok azzal, hogy a hkk nepszerubb legyen

 4. Grat a győzteseknek!
  Remélem idén többször tudok majd Kecsóra látogatni.
  A szervezőknek pedig csak így tovább! 😀

 5. (A listák begépelésével van elmaradva kicsit a szervezőnk.) A Leah hordát meg tudom mutatni. (Leah-Elenios-Dornodon-Fairlight)

  Leah követője
  10 torzszülött:
  3 Az ősök szelleme
  3 Tükördémon
  3 Vámpír őrszem
  1 Szkritter jótevő

  10 szörny:
  3 Büntető iszonyat
  3 Agyzúzott yeti
  2 Ködyeti
  2 Sötétségszellem

  10 kalandozó:
  3 Az álcázás mestere
  3 Meszy
  3 Kartács
  1 Petur

  10 szakértelem:
  3 Kivégzés
  3 Szörnyidomítás
  3 Transzformálás
  1 Álcázás

  10 azonnali:
  3 Cselvetés
  3 Szikra
  3 Shomori tűzmágia
  1 Illúziószurkálás

 6. A pörgős-zénes gyngy-n pedig:
  Szabálylap: –
  Követő: Legendák völgye
  3 Orgling mágus
  3 Orgling ősanya
  3 Áldozati orgling
  3 Koncentrált bűzsugár
  2 Orgling szagvarázs
  3 Alattomos orgling
  3 Torqan, a púpos (Z)
  1 Khalod
  1 Szkritter lidérclord
  3 Sármanó (régi)
  3 Kisebb kincsfutár
  1 Bobó, a tőzegelementál
  3 Nyugodt káin
  3 Öreg vazallus (Z)
  3 Cselvetés
  3 Kasztroplanáris stigma
  3 Mágiapróba
  3 Tarimász, a csúf
  3 Mutáns lemúr

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.