Védnöki program: Milyen lapot is akarunk?

 

Egy pár gondolat az újrainduló HKK Védnöki programról.

Bizonyára észrevehettétek azt, hogy a Kreátor műhelye kiegészítőben néhány kártya alján játékosok/gyűjtők/HKK rajongók neve szerepel védnökként feltüntetve. Azoknak, akik még nem hallottak a védnöki programról: tulajdonképpen arról van szó, hogy örökbe fogadhatunk egy-egy lapot, vagyis mi szponzorálhatjuk meg a kiválasztott lapok illusztrációját. Amennyiben érdekel titeket a program, részleteket az alábbi linken találtok: http://vednok.hkk.hu/

Ez idáig szuper, segíthetünk, és ha figyelmesen elolvastátok a részleteket láthatjátok, hogy a_muveszet_erejea segítségünkért cserébe egy egyedi promóciós lapot is kapunk ajándékba. Vizsgáljuk meg egy kicsit jobban a tavalyit, A művészet erejét! Lassan már egy fél éve kint van a körforgásban, és eddig talán egy versenypakliban láttam viszont a lapot (ha jól emlékszem Repülő fattyas hordában), amivel sok probléma nincs is, ugyanis a megjelenés nem sokkal a Nemzeti bajnokság előtt volt, és érthető módon sajnos nem sokan kísérleteznek érdekes vagy móka paklikkal ebben az időszakban. Aztán valahogy elmentünk a lap mellett (van pár ilyen lap a játékban sajnos, amiben sokkal több lehetőség van, például A különlegesség ereje is ilyen), nem igazán próbálkozott vele tudomásom szerint senki, gyűjtői értéke van csak a lapnak. Abban szerintem egyetértünk (ahogy a kiadó is nyilatkozott a fórumon), hogy nem szabad egy egyértelműen univerzális spoilert készíteni, hiszen ez azokkal szemben nem korrekt magatartás, aki nem engedheti meg magának az aranyfokozatú szponzorságot.

Mit gondoltok, sőt, inkább úgy kérdezem mi a véleményetek így egy év távlatából A művészet erejéről? Milyen promóciós lapot látnátok szívesen? Véleményeteket és ötleteiteket várjuk hozzászólás formájában!

Dév bácsi

39 thoughts on “Védnöki program: Milyen lapot is akarunk?

 1. Szerintem lehetne a mai nehezebben beszerezhető de kötelező darabnak számító ritkákból (pl. megsemmisítő csapás, kyorg tudás stb.) egy listát készíteni, és a védnökök abból kapnának random vagy választás szerint.

 2. @Katu: HA már úgyranyomnák őket (amit minden valószínűség szerint nem fognak, mert akkor az összes nagy gyűjtő ellenük fordulna, közben meg kb. ott tartunk, hogy egyesek autót/lakást cserélnek 3 Kyorgra), akkor nem egy ilyen totál értelmetlen megoldás kellene, hanem egy új alappakli. Amire lenne ugyan szükség/igény, de emlékeim szerint korábban erre a felvetésre elutasító válasz érkezett a Behótól. Szóval ez van.

 3. Szerintem az iránnyal nincs baj, az ár ami miatt én idén jó eséllyel kimaradok. 18 ezer forintot nem ér meg a dolog. Tudom, ez elsősorban a játék támogatása és csak másodsorban a gyűjteményünk bővítése, de én nem tartom gyűjtőnek magam, csak a versenylapokat szerzem be inkább, innentől pedig engem nem érint (és valószínűleg vannak még így mások).

  Szóval az ár amin lehetne csökkenteni, de erre meg nincs rálátásom, lehet, hogy ennyi az annyi.

  Az biztos nem jó irány, hogy olyan lapok menjenek ki amik erősek. Megkockáztatom, a versenylap szintnél is felháborodás lenne (azt gondolom jogosan).

  A kreatív lapok talán a legjobbak, csak azokon meg elhümmög az ember, meg csettint, hogy na ez érdekes lett, aztán megy a gyűjteménybe porosodni. Egy nyerhető UR-nél amit ajándékba kap az ember ez nem para annyira, 6-12-18 ezer forintnál már inkább.

  Ha lehetne választani hogy promos lap vs 2 kieg a legujabbból, még az lehetne a legjobb aranyközép.

  A legmókásabb számomra mondjuk az lenne, ha tervezhetnék 1-2-3 lapot az új kieghez (bronz fokozaton 1 gyakorit, ezüston 1 ngy-t, aranynál 1 ritkát), aminél nem a kinézetét dizájnolom mint arany fokozatnál (ezt megtartanám persze), hanem amit tud. Aztán a tesztelő csapat korrigálja, visszajelez, hogy hogy működött tesztelésen és újra tárgyalva a védnökkel megbeszéli, hogy ezt vagy azt változtatna rajta, mert ez így túl erős/gyenge, mit szól? Értelmes emberek vagyunk, dűlőre lehetne jutni.

 4. Szerintem az ötlet jó volt a művészet erejénél, de túl gyenge lett. Egyetértek, a Különlegesség erejében van potenciál, de elsősorban a húzó képessége miatt. Művészet erejéről meg pont az maradt le…

 5. Nem szeretnék olyan lapot kapni ami akár top3 pakliba befér. 18k-t fizettem legutóbb is, nekem épp elég volt az is, hogy elnevezettem a lapomat. Ez az egész a támogatásról szól, azaz TÁMOGATÁSról. Ha a blahán dobsz a csövesnek egy százast tőle se vársz semmit cserébe. Szépen mindenki aki kyorg szintű lapokat vár el ezért cserébe nyugodjon le mert ez nem erről szól.

 6. Szerintem a művészet erejénél lehetne egy fokkal használhatóbb, de ne is legyen túl jó. Kb. A lich élete szintjére gondolok, ami azért feltűnt már párszor versenyeken, kreatív lap, de messze van a metaformálótól.

 7. Hát ha aktív lettél volna akkor amikor kijött nem állítanál ilyet, hogy nem volt metaformáló 😛

 8. Sőt a Lich csak egyre erősebb, csak épp polcon van. A büntető motyival arcba kapni egy végtelen dobatást leszedést égetést azért ma se szar, persze ezt mind bilincs mellet.
  A védnöki lapról pedig az a véleményem, hogy legyen erős. Nagyon szívesen látnám vissza egy élőholt kalmár képében az arcom, de ahhoz kéne egy kis ösztönzés. Én már csak ilyen skót vagyok. Nekem kell a jó lap és kész. Biztos vagyunk ezzel így páran. Ennyi erővel akinek nagy gyűjtije van az nem indulhat versenyen mert rosszul érzi magát Pistike. Én azt mondom h Pistikének is majd eljön az ideje, csak legyen kitartó és alázatos.

 9. Egy biztos: már előre mutassa meg a beholder, hogy melyik promo lapot lehet kapni az idei védnökségért. Ha látom mire fizetek be, tudok dönteni, hogy ér-e nekem annyit, hogy támogassam a játékot és befizessem magam az 1-2-3 promo lapért, vagy inkább az a kategória, hogy “talán megveszem akinek van és árulja”. Ez utóbbit jóval olcsóbban meg lehet tenni, mint védnökölni (igen, még jár X támogatott lapból 1 példány, de legyünk őszinték, az inkább gesztus mint motivációs tényező, pláne ha gy-nyg-ről van szó, de 1-2 ritka se oszt szoroz amit ki lehet bontani)

 10. Acs Domonkos: a ‘vednoki lapnal’ most is lehet kerni, hogy kb. mit tudjon a lap (olyan is volt, aki 3-fele konkret lapotletet kuldott). Aztan a tesztelo csapat korrigalja stb. szoval ez a lehetoseg most is megvan az arany fokozatuaknak (dolgozunk is ezekkel a lapokkal rendesen…)

  De termeszetesen minden tamogatasnak orulunk, aki bronzot tud vallalni, annak is respect es koszonet.

 11. Páran nagyon el vannak tévedve, és egyfajta szolgáltatásként fogják fel ezt a Védnöki Programot.

  A Védnöki Program lényege és eredeti célja: támogatod a játékot azzal, kifizeted X illusztráció árát.

  Ez nem a mérlegelésről szól, vagy arról, hogy megéri-e, hanem hogy szeretnél-e ilyen formában segítséget nyújtani vagy sem. A promó lap csak egy gesztus a kiadó részéről, egy stílusos köszönetnyilvánítás, ha úgy tetszik.

 12. Zsolt úr mondta meg a tutit itt felettem. Az Oscar díj szobra is volt szegényebb időkben fából, és senkit nem zavart mert nem az volt benne a lényeg, hogy miből készül, hanem, hogy miért való elismerésként kapta az ember.

  Aki meg azért akar védnökölni, hogy legyen +3 db kyorg tudása (csak egy példa volt), az meg inkább ne védnököljön.

  A művészet erejével kapcsolatban, egyetértve azzal, hogy nem spoilerről van szó (amivel nincs is semmi baj), azt azért kissé kifogásolhatónak tartom, hogy az egyetlen igazán használható koncepciót egy kissé megtámogatják vele (Repülő fattyas pakli), majd kiadnak egy lapot ami az előbb enyhén erősített koncepciót teljesen kivonja (már fenyegetés szinten is) a metából. (Gomak megsemmisítő pillantása)

 13. Nekem ezzel a védnöki dologgal csak annyi bajom volt, hogy eddig 3-ból 2 lapom jelent meg, amiből az egyik gyakori, a másik nem gyakori lett. Másoknak meg mindhárom ritka. Annak tudatában, hogy zénekbe is kijöhet a promó lap, lehetett volna úgy csinálni, hogy a védnökölt lapok ritkák legyenek!!! De ez így egy kicsit elvette a kedvem ettől az egésztől. Idén szerintem nem leszek védnök. Számomra nem adott semmi pluszt, amiért idén is fizessek érte.

 14. Balage: igen, ezzel tisztában vagyok, ugye én is aranyat választottam tavaly, de úgy értettem, hogy az 1-2-3 támogatott lapot is mi tervezhessük, csak annak nem a külsejét, hanem amit tud. És egy intenzívebb véleménycserével, mert pl én a saját lapomról semmit nem tudok, hogy mit tud, pedig jó lenne beszélni, hogy tetszik-e így, mit javaslok. Aztán ha túlzást, akkor max jelzitek, hogy ez nem fér bele, de lényeg a kommunikáció lenne.

 15. Azért srácok,ezt kikötni, hogy a “te lapod legyen ritka”, lásd Robi…Fogjad fel úgy,hogy a te neved egy gyakori lapon eljut “bárkihez”, míg ha egy 3.000-s ritkán lenne, akkor nem tudná a legkezdőbb emberke is megvenni. Így fogd fel úgy, hogy egy gyakorival “ismertebb lesz a neved”…:)
  Ha jól tudom, név alapján kell választani. Honnan tudja az ember, hogy pl egy földanya trükkjei vagy épp egy Egérfogó (vagy mi) gyngy v ritka lesz? 🙂

 16. “Számomra nem adott semmi pluszt, amiért idén is fizessek érte.”

  Ez eddig a “legjobb” komment itt.
  Mi az, hogy nem adott semmi pluszt? De hát itt pont hogy TE adsz pluszt, erről szól az egész, hogy támogatod a játékot. 😀 Ez nem egy befektetés.

  Ami meg a gyakori-ritka kérdést illeti. Legyen egy ritka lap átlagos értéke mondjuk 700 Ft. Nézzünk két lehetséges szcenáriót:
  A.) három ritka lapot védnökölsz, melyek összértéke 2.100 Ft.
  B.) egy gyakori és két nem gyakori lapot védnökölsz, melyek összértéke 100 Ft.

  Azok után, hogy kifizetsz 18.000 (!) forintot, úgy döntesz, hogy köszi, de inkább nem, mert Jóska 2.000 forinttal jobban járt. Wut?

  Ne értsetek félre. Ha valaki azt mondja, hogy neki ez nem ér 18 (vagy 12 vagy 6) ezer forintot, vagy egyszerűen csak nem engedheti magának, arra egyetlen rossz szót sem lehet szólni, senkinek nem kell kötelező érvényűnek éreznie a részvételt, nem is erről szól. De aki azt mondja, hogy valami “rossz” ebben a programban, az szerintem egyszerűen csak nem érti a lényegét.

 17. Zsolti: Én ritkán vagyok rajta, de sztem nem erről szól ez, hogy az egyik 100 a masik 1000, hanem, hogy olyan lapon vagy rajta, ami versenyerős, ergo forgatod és játszol vele (a ritkák közt márpedig ilyenből sokkal több van). Legalábbis szerintem erre gondolt Robi

  Egyébként meg ez a cikk nem arról szól, hogy csakis dícsérjük az egészet, hanem hogy mint első hullám, jellezzünk vissza. Aztán, hogy ebből van ami marhaság (régi lapok újrakiadása; 10 pontos promo lap gyártása; de lehet az én felvetésem is, miszerint lehetne olcsóbb, bár hozzátettem, hogy lehet ez ennyibe kerül), legalább azt is áttárgyaljuk, hogy mért nem lehet.

  (mondjuk az én ötletemnek, vagyis hogy a támogatott lap tudását megtervezhessük érdekelne, hogy mi akadálya lenne)

 18. “mondjuk az én ötletemnek, vagyis hogy a támogatott lap tudását megtervezhessük érdekelne, hogy mi akadálya lenne”

  Nincs semmi akadálya, ahogy Balázs is leírta már.

  “Egyébként meg ez a cikk nem arról szól, hogy csakis dícsérjük az egészet, hanem hogy mint első hullám, jellezzünk vissza.”

  Dávid írása konkrétan a védnököknek járó ajándék lapról szól.

  “olyan lapon vagy rajta, ami versenyerős, ergo forgatod”

  Nem tudom, rólam még jó régen készült egy lap (megjegyzem nincs közöm hozzá, úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam, hogy megszületett), ami irtózatosan nagy kula, de pont ugyanolyan jó érzés ránézni, mintha maga Az erős ereje lenne. A lapok meg előbb-utóbb úgyis kikopnak.

 19. Ha a bronz-ezüst-arany fokozaton is lehetne tervezni, hogy mit tudjon a lap (és aranyon megmaradva a minden egyébb külső választási lehetőség) szvsz vonzóbbá tenné a programot.

  Akkor ebben különbözőek vagyunk. Én örülök, hogy gyakrabban láthatom és használhatom a xenó tekit, mint mondjuk egy vámpírok bálját, mert a gyűjteményem nézem meg hetene 2-3x, de a kártya előkerül annyiszor.

  Igen, valóban a promo lapról volt szó, de kapcsolódik hozzá maga a védnöki program is, így (szerintem) jó dolog, hogy érkezik visszajelzés is.

 20. Domonkos: ez igy mukodott eddig is, es ugy gondolom, ezutan is igy fog:

  Amikor az aranyfokozatu vednok kitalal 1 ‘vednoki lapot’ (ami ugye a 3-bol 1), akkor leirhatja nem csak azt, hogy milyen szinu, kb. kinezetu stb. legyen a lap, hanem ha szeretne, azt is, hogy mit szeretne, hogy tudjon. Nagyjabol vagy akar pontosan.
  Mindegyikre volt pelda, a ‘valami counter’ ill. a ‘CHD kalandozo’ -tol a reszletes laptervig.

  Ezutan ebbol en gyurok 1 lapot (sokszor teszteloi lapotletet alakitva az adott nevhez). Innentol viszont a vednoknek mar nincs beleszolasa a lap alakulasaba, de a lehetosegekhez kepest maximalisan igyekszunk, hogy amit kert ill. amit legfontosabbnak tartott, az ugy is legyen. Ritkasagot nem lehet kerni, UR/BDV nem lesz. Nyilvan ha a lapterv nem elfogadhato, akkor tobbet alakul a lap, ha jo es illeszkedik a kiegbe / Zenbe, akkor kevesebbet.

  (most pl. a ‘Ripityom bacsi’ mint nev kisse megosztja a teszteloket 🙂 )

  Annyit meg motivacionak 🙂 hogy ha valaki most igen hamar arany-vednokol, es kitalalja, milyen lapot szeretne keszittetni, annak meg van eselye az iden megjelenni…

 21. Amugy a te lapod jelenleg ngy, de abbol a jobbak kozott sztem, es volt mar ritka is :).

  Info kiadasrol a vednoknek a sajat lapjarol (nyilvan ha mar elnyerte vegleges formajat) azert targyalhatunk…

 22. Igen, ezt tudom, a kérdésem az, hogy az nem kivitelezhető, hogy a bronz és az ezüst fokozatos is a lapot, amin szerepelni fog a neve (esetemben ami volt a xenó teki és földanya hívása) ő tervezze azt, hogy mit tud? Bronz szinten 1, ezüstön 2, aranyon 2+1 teljesen egyedi aminek még a külsejét és nevét is. Így értettem.

 23. Tényleg el vannak tévedve páran.
  Én, mikor utoljára jótékonykodtam, a szegedi koraszülött mentő balesete után a javításra utaltam át egy kisebb összeget.
  Bár nem kérdeztem, de valószínűleg nem virít a pofám a mentő belső falán (még szerencse! Szegény kisgyerekek…)

  Az ilyen jótékonykodás azért van, hogy aki megengedheti magának, az adjon egy kis pénzt arra, ahol jobb helyen van.
  Ne azért védnököljetek, hogy ott legyen a lap alján a nevetek.
  Ha a neveteket akarjátok leírva látni, a Nemzeti top16-ba jussatok be. Ott jobban méz ki! 😉

 24. Domonkos: nem. A ‘sajat lap tervezese’ kimondottan az Arany fokozathoz jar. Az alap-elkepzelese a vednoki programnak az, hogy ‘amugy elkeszult (tesztelesen nagyjabol vagy teljesen OK-zott)’ lapokhoz tudjunk uj, szep grafikat kesziteni a vednok segitsegevel, ahelyett, hogy valamilyen felujitott lapra ‘eroltetnenk ra’.

  Meryx: azert ez nem szimpla jotekonykodas, inkabb Kickstarter-fele crowdfunding-hoz hasonlit, nem veletlen a sok ‘reward’ (nev, promo-lap, sajat lap, stb.stb.)

  ONTOPIC: szoval ki milyen lapnak orulne? 🙂

 25. (Ebédkor írtam ide egy nagyon hosszú és részletes hsz-t több példaötlettel, de nem jelenítette meg a blog (nem ez az első eset 😦 ), nem tudom miért. Most megpróbálom újra, bár nem tett motiváltabbá a dolog.)
  Szóval. A védnökölés egy jó dolog. A védnöki lapokkal nincs gond, szerintem jutott mindenkinek jobb és rosszabb is. Nekem pl. egy top counter és egy abszolút hulladék is (de hátlapnak könnyű lesz sokat összeszedni), a harmadik lapom még nem jött ki, de ha úgy fog működni legalább kb. ahogy terveztem elégedett leszek. Nem hiszem, hogy túl sok embernek lettek volna belsős infói ami alapján fixen 3 ritkát tudott választani. De azért remélem nem ezek alapján választott a többség. (Én pl. tisztán érzelmi vonalon döntöttem.) Az új illusztrációk jók és szépek lettek és végül is ez a program lényege.
  A probléma szerintem a promóciós lappal volt. Ez a kártya ritka besorolású de a képességei egy közepes gyakori szintjén állnak. A specifikus olcsóbbítás és pláne a plusz sebzés teljesen súlytalan manapság. A lap legértelmesebb része a húzás. Sajnos elképzelni nem tudom, hogy bárhol értelmesen működni tudjon. Kár érte mert az illusztrációja nagyon szép.
  Ennek tükrében mint volt és terv szerint leendő védnök én az alábbiakat várnám a promóciós laptól. Játékerősségben minimum egy zénes lap szintje (vagy deklaráljátok, hogy gyngy-ként használhatom, az is korrekt).
  Képességileg legyen minél egyedibb, különlegesebb, semmiképp ne legyen counter vagy csúcs erőforrás, mert az kitolás azokkal szemben akik nem engedhetik meg maguknak, hogy 18k-t elköltsenek ilyesmire. Kerüljük az újabb pay to win elemet, mert ha ez a program nem is jótékonykodás, de messze nem is arról szól, hogy 18k-ért veszünk 3 UR-t. Balázs kickstarteres hasonlata nekem nagyon tetszik. Szerintem szinte tökéletesen fedi a valóságot. És így visszakanyarodva az eredeti kérdésfelvetéshez álljon itt néhány példa, én milyen promóciós lapnak örülnék:

  A 8 éves nemgyakori Familiáris teremtése c. lap áthangszerelése a témára.

  //A művész memoárja
  bufa, általános 2 Vp

  Mutasd megy egy lapod a játékból, gyűjtődből, vagy kezedből előkereshetsz a kiegészítő paklidból egy lapot aminek ugyan az az illusztrátora. Ha ez a lap legalább 10 éves, akkor az idézési költségét Ép-ben kifizetve ingyen játékba is teheted, (kézből kijátszásnak számít).

  “Emlékszem, mintha láttam volna már ilyesmit valahol.”//

  Kitölthető lapok. Ezt már felvetettem UR-ekkel kapcsolatban. A lap képességeinek leírásánál ahol számok szerepelnek ott üres négyzetek vannak, amikbe alkoholos filccel lehet beírni a számokat. Mindenki a lap átvételekor eloszt egy összeget a lap kitölthető mezői közt. Az összeg adott nevű laphoz fix. Példa:

  A lapon szereplő []-ben lévő számok összegének pontosan 10-nek kell lennie. Minden [] értéke minimum 1. Laponként külön kitölthető. Így akár az aranyfokozatú védnököknek is lehet 3 teljesen különböző lapja. Természetesen sokkal erősebb lenne a lap, ha kijátszáskor lenne elosztható az összeg, de pont az egyediség a lényeg, nem a játékerő.

  //Egy tollvonással

  Bufa azonnali, védekezés 2 ZSz

  Célpont lény vagy játékos sérül []-et. Újrahasznosítás: []. Aktivizálhatsz [] db célpont permanenst. Passziválhatsz [] db célpont permanenst. Eloszthatsz [] db elmúlásjelzőt célpont permanensek között. (A képességben szereplő számok összege: 10.)//

  Személyre szabható követők. No nem úgy, hanem illusztrátorra. Az előző elgondolás mentén szintén kitölthető lap, ami adott illusztrátorra szabható. ez esetben az illusztrátor neve helyén van egy kitölthető sáv. Szintén permanens tintával kell kitölteni.

  // *Adott nevű illusztrátor* követője

  Megszüntetés: 14 Ép
  Minden lapod aminek illusztrátora *Adott nevű illusztrátor*: 1-el olcsóbb, de nem mehet így 1 alá. Minden ilyen lapodra +1 vp reagálni. Ha a köröd végén legalább három ilyen lapod van akkor húzhatsz egy lapot, vagy visszavehetsz egy ilyen lapot a gyűjtődből.

  “Ez mit keres a paklidban? Szép a rajza…”//

  Üdv: Kyb

 26. @Szabolcs: tudjuk az Univ óta, hogy a sideból (is) keresés nem szerencsés játékelem.

 27. Vitatkoznek, ha nem baj: Az Univval lett baj, elotte a Familiaris teremtesevel meg nem. Az Univ tul eros, ha 2 VP-ert jonne (mint ez a lapterv) sokkal kevesbe lenne power. Ill. ha lenne 1 VPs, paklibol barmit keresesunk, (nem veletlenul nincs!) akkor az is adna a durva kombokat (amiket meg amugy jobban ki kene tesztelnunk 😦 )
  Vagy ha kimenne az Univ a Semmibe, akkor is egyszerubb lenne az elet :).

 28. Vitatkoznék: inkább a Familiáris teremtése a kivétel, hiszen egy olyan lap, aminek a működése (vagyis a lapkészlet, amit elő tud szedni) nem változik az idő múlásával!

 29. Es azt lehet vitatni, hogy az 1 VPs paklibol kereses kb. ugyanezt a kombot (kombokat) tudna? (ha lenne ilyen)

 30. Talan egyezzunk meg abban: a keresesekkel (sidebol es/vagy paklibol) kulonosen ovatosan kell bannunk (csakugy, mint a gyujtobol/asztalrol visszavetellel), de azert adhatunk ki ilyen lapokat is.

 31. Srácok, Melyik az a *bármit kereső* lap ami egy jól összerakott pakliban ne nyerne, ha az ellenfélnek nincs rá megoldása? Szerintem mind az Apró, mind a legendák sokkal erősebb, mint ez. Az, hogy Ép-ért komoly korlátozás mellett berak egy bőven outdated lapot (lásd Retro Zsolt… és ő nem 10 évet vállalt) szerintem pont vállalható, de ha ennyire féltek tőle, le lehet tiltani a nem fix ik-s lapokat. Nem hiszem, hogy ez egy olyan durva, erős lap lenne, 2 Vp-ért teljesen védtelenül. Az, hogy az idő múlásával változik a lapkészlet, szerintem pont a legjobb dolog a kártyában, bár lehet, hogy ez a cégnek nem érdeke. Az eddigi 7000+ lapot megnézve, azonban nem hiszem, hogy a 10 éves kártyáktól kellene tartanunk. A keresési feltétel szerintem eléggé szigorú ahhoz, hogy messze ne érje el a lap az univ szintjét. Ha a kombóktól féltek akkor meg legyen szingularitás ami a gyűjtőből kiforgatva tud valamit. De az is jó, ha nem sideból keres, hanem egy a játék elején előre kiválasztott lapot ad a kezedbe, mint “tokent” ez az egész versenyen ugyan az kell legyen. És ugyan így az azonos illusztrátort kell mutatni.

  Pl.

  Kabalalap

  2 Vp bufa általános

  A játék (illetve a verseny) elején készíts ki egy lapot a paklid mellé, ezt minden játék elején meg kell mutatnod ellenfelednek és ilyen lap nem lehet a paklidban. Áldozd fel X ép-det és és mutasd meg egy kezedben/asztalodon/gyűjtődben lévő lapod, ha ugyan az az illusztrátora, mint az előre kikészített lapodé akkor kijátszásra kerül a te oldaladon a kikészített lap, tokenként. X a kikészített lap idézési költsége.

  “Szerencsét hoz.”

  Üdv: Kyb

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.